Waarom iedereen de serie Outlander moet kijken

Dankzij ByChristiana ben ik verslaafd geworden aan de serie Outlander. Helaas moet ik nu wachten op seizoen 5, de mensen die Ziggo hebben kunnen seizoen 5 al wel kijken ‘jaloers, big time’. In Februari 2021 komt het vijfde seizoen op Netflix te staan. In dit artikel ga ik dus een zeer uitgebreide review schrijven. Dus wil je graag weten waar deze serie overgaat, maar niet het volledige verhaal weten? Lees dan alleen de eerste alinea hieronder. Ondertussen ben ik de serie opnieuw gaan kijken, maar dit keer samen met mijn man. Eerst stond bij hem Game of Thrones bovenaan, maar Outlander is nu zijn favoriet. Hij vind de geschiedenis, de gevechten, de kledingdracht tof om te zien en het verhaallijn is goed onderbouwd.

De serie Outlander is een Brits-Amerikaanse drama serie die gebaseerd is op de reizigerserie van schrijfster Diana Gabaldon. In augustus 2014 begon de eerste uitzending van deze serie. Inmiddels zijn we dus 6 jaar verder, wauw! De serie begint met een (huwelijks)reis die Claire Randall samen met haar man maakt naar de Schotse Hooglanden. Claire is verpleegster geweest in het Britse leger gedurende de Tweede Wereldoorlog. Haar man Frank is een historicus. Op deze reis wil hij meer onderzoek doen naar zijn voorvader ‘de beruchte Jonathan, ”Black Jack” Randall, die als kapitein in het Britse leger diende.

Claire verdiept zich de laatste tijd in kruiden, ze gaat s’avonds met Frank bij een ritueel kijken bij een cirkel stenen. Daar viel haar oog op een plantje die ze de volgende dag wilt gaan plukken. Opeens hoort ze een geluid achter zich, het komt uit de stenen. Het lijken wel trommels en insecten. Ze loopt er langzaam naartoe, haar hand rekt zich uit en op het moment dat haar hand de steen aanraakt ontwaakt ze in 1743. Ze heeft op dat moment een tijdreis gemaakt, maar dit heeft ze niet gelijk door. Op dat moment kijkt ze om zich heen en ze hoort paarden, het blijken soldaten te zijn. Die zitten een aantal schotten op de hielen en wanneer ze achter zich kijkt staat daar Kapitein Jack Randall. Die precies op haar man Frank lijkt… Het probleem is alleen dat dit Frank niet is, Jack Randall stormt op Claire af en probeert haar te verkrachten.

Gelukkig wordt ze net op tijd gered door een rode hooglander die haar naar een hut brengt waar meerdere mannen onderdak hebben gezocht. Deze mannen behoren tot de McKenzie clan van Castle Leoch. Een van hen is de jonge Jamie Fraser, hier gaat ze veel avonturen mee beleven.

Wanneer je verder gaat lezen moet je eventjes dit nummer hieronder starten. Je krijgt eerst een korte intro van de enige echte Jamie Fraser te zien en daarna begint het nummer. Normaal spoel ik altijd de intro door van een serie, behalve die van Outlander. Ik was echt helemaal verliefd op dit nummer, wat vinden jullie van dit nummer ‘The Skye Boat‘? Als ik dit nummer afspeel wil ik gelijk weer opnieuw beginnen met de serie..

Jamie Fraser is niet zomaar een jonge man, hij is op de vlucht. Hij wordt namelijk verdacht voor een aantal misdrijven. Claire is getrouwd met Frank, maar ze komt nu in een totaal andere wereld terecht. En ook is Claire verplicht te trouwen..met Jamie. Ze zocht hem soms op bij de paarden, ze bracht hem dan wat eten en hadden fijne gesprekken. Toch viel Claire al vanaf het begin op, ze sprak anders, haar kledingdracht was anders en ze moest zich enorm aanpassen aan hun regels ‘wat voor de koppige Claire niet al te gemakkelijk was‘.

Claire moest met een plan komen en wilde aan het werk gaan als genezeres. Ze kwam in de tuin regelmatig een rode dame tegen, genaamd Geillis Duncan (Lotte Verbeek). Uiteindelijk wordt Claire dankzij deze dame verdacht van Hekserij en beland ze ook bijna op de brandstapel. Overal liggen er gevaren op de loer en gelukkig wordt ze de meeste keren net op het nippertje gered door Jamie. Toch wilt Claire terug naar de stenen, terug naar haar veilige leven samen met Frank. Maar haar gevoelens voor Jamie blijven groeien, op deze manier wordt het steeds moeilijker voor Claire.

De liefde voor Jamie moet groeien, maar na hun eerste huwelijksnacht wordt ze steeds meer verliefd op de rode hooglander. Hij heeft alles wat een vrouw van een man verlangt. Ze blijft de trouwring van haar man Frank dragen en hier heeft Jamie respect voor. In het begin doet Claire alleen alsof Frank is overleden. Later in de serie verteld Claire de waarheid over het tijdreizen en haar man, gelukkig gelooft Jamie haar.

Ondertussen hebben Claire en Jamie ook nog te maken met Dougal. Een ware strijder. Ook hij probeert soms Claire voor zichzelf te winnen, maar gelukkig bijt ze van zich af. Ze hebben met elkaar nog aardig wat oorlogen te voeren, maar niet alleen een oorlog ligt op de loer. Claire stuit op allerlei moeilijkheden;

-de losbandigheid van mannen in die tijd
hekserij
een vroegere liefde van Jamie die nog steeds verliefd is op hem en een toekomst met hem wilt
-Frank die ondertussen denkt dat Claire is ”verdwenen”, vele denken dat ze is vreemdgegaan en de benen heeft genomen
-Dougal en andere mannen die steeds Claire van Jamie willen afpakken
-de engste man van allemaal: Black Jack, of anders genoemd: Jonathan Randall die een pure verkrachter is, hij laat een spoor van ellende achter zich ‘niet alleen vrouwen, maar hij verkracht ook mannen en jongens.
-Claire ontdekt een duistere kant van Geillis
-het ergste van alles is dat Claire weet hoe het voor de Schotse mannen gaat aflopen en dus ook met haar grote liefde Jamie, omdat Claire uit de toekomst komt weet zij precies door wie de oorlog gewonnen gaat worden

Ondanks dat Claire Frank niet vergeet, is ze nu met Jamie en elke dag ziet ze hoe haar liefde voor hem begint te groeien. In het begin wilde ze door de stenen teruggaan, maar iedere keer werd ze tegengehouden. Uiteindelijk werd ze enorm verliefd op Jamie en wilde ze niet meer terug naar de ‘echte wereld’. Ze wilde een oorlog tegenhouden, hoe kon ze dit voor elkaar krijgen? Ze wilde samen met Jamie ervoor zorgen dat hun clan niet werd uitgeroeid. Maar eerst gingen ze nog onderhandelen met de Engelsen, ze vaarde af naar Engeland en toen werden er weer een aantal bijzondere mensen toegevoegd aan het verhaal. Claire en Jamie trekken weer veel problemen aan, het lijkt wel of iedere keer het gevaar op de loer ligt.

Ondertussen is Claire zwanger van Jamie, maar deze baby verliest ze. In die tijd was ze in een klooster de zieken aan het verzorgen ”om wat tijd te doden en ze had hierdoor een doel” en ze kreeg ook een band met een aantal nonnen. Jamie is verkracht door Jack Randall en wilt hem vermoorden. Als hij hoort dat hij nog leeft wilt hij een gevecht plannen. Als Claire dit te horen krijgt stapt ze direct de koets in. Als ze ziet dat de twee mannen met zwaarden aan het vechten zijn breken haar vliezen. Ze wordt naar de nonnen gebracht en hier krijgt ze na een aantal uur te horen dat haar kindje Faith het niet overleefd heeft. Claire is kapot door de dood van hun kindje. Het gevecht werd ondertussen onderbroken door de Engelse en Jamie werd gevangen genomen. Dit deed Claire nog het meeste pijn, Jamie was niet bij de bevalling, maar hij was ook nog eens met Black Jack aan het vechten. Terwijl hij belooft had een jaar te wachten met dit gevecht. Als Jamie hem zou doden dan zou Frank nooit geboren worden in de toekomst. Hier wist Jamie van en Claire wilde dit gevecht hoe dan ook uitstellen en hierdoor maakte ze de belofte om een jaar te wachten. Deze belofte kwam Jamie alleen niet na.

Claire haatte Jamie voor wat die haar had aangedaan. Ze heeft de bevalling alleen moeten doorstaan en is ook nog haar eerste kindje verloren. Het was Jamie zijn schuld dat hun kindje dood was geboren. Nadat Claire weer op de been was wilde ze Jamie vrij krijgen, hiervoor moet ze met de Koning ‘slapen’. Jamie werd vrijgelaten, maar helaas stond Black Jack hun nog steeds in de weg.

Claire en Jamie hebben iedere steen omgedraaid, deals gesloten, maar ze kunnen de oorlog niet stoppen. Hij gaat beginnen en ze moeten de clan gaan inlichten. Ze gaan terug naar Schotland en hier worden ze herenigd met de rest. Ook bezoekt Jamie samen met Claire zijn zus, die hij al jaren niet meer had gezien. Zijn zus is geen gemakkelijke en zijn zwager is juist een hele aardige en vredige man. Jennie ‘zijn zus’ vergeeft het Jamie niet dat hij nooit iets van zich heeft laten horen.

Uiteindelijk gaat de oorlog echt beginnen en Claire helpt in het begin mee als zuster, wanneer de clan steeds kleiner begint te worden komt Jamie voor een vreselijke keuze te staan. Hij wilt dat Claire door de stenen terug gaat naar Frank, hij kan haar een veilig leven bieden. Wanneer Claire door de stenen gaat is ze voor de 2e keer zwanger. Hierdoor is Jamie vastbesloten, Claire moet naar Frank. Zijn kindje moet veilig opgroeien.. hoeveel pijn dit hem ook gaat doen. Ze neemt afscheid van Jamie en reist door de stenen terug naar haar eerdere leven. Ze beland op een weg en wordt bijna aangereden door een auto. Ze is in shock en vraagt aan de chauffeur welk jaar het is. Op dat moment realiseert ze zich dat ze weer terug is, terug in de toekomst. Wat trouwens niet heeft stil gestaan. Ze weet genoeg, ze is terug en zakt op haar knieën. Ze is helemaal in shock en als ze Frank ziet, dan ziet ze alleen maar een monster voor zich. Hij lijkt precies op zijn voorvader Black Jack. Die Claire meerdere malen heeft geprobeerd te verkrachten, die Jamie heeft verminkt/verkracht. Wanneer Frank dus ook Claire wilt aanraken deinst ze terug.

Uiteindelijk bouwt Claire weer een leven met Frank op, maar ze is nog steeds zwanger van Jamie. Dit moet ze uitleggen aan Frank die in het begin vreselijk boos en teleurgesteld is. Ook in deze tijd blijft ze de trouwring van Jamie dragen, op dit moment draagt ze er twee. Claire bevalt van een meisje en noemt haar Brianna, Frank voedt haar op als haar eigen dochter, maar in alles ziet hij Jamie en dit ziet Claire ook. Claire mag de naam Jamie nooit meer noemen.

Uiteindelijk is Brianna volwassen en dan gaat ze studeren, maar daar komt ze opeens Geillis Duncan tegen. En ze is geen spat veranderd, hier komt Claire pas later achter als haar dochter over Geillis verteld. Deze ‘heks’ heeft haar eigen man achtergelaten en gaat hem later vermoorden zodat ze door de steen kan reizen. Je hoeft alleen niemand te vermoorden om te tijdreizen, maar je moet een kristal/steen dragen. Claire heeft haar nog geprobeerd te stoppen, maar ze was te laat.

Frank en Claire waren al een tijd niet meer gelukkig, Claire hield teveel van Jamie en kon Frank niet meer toelaten in haar leven. Brianna was echt een vaders kindje en hierdoor heeft ze het haar moeder ook enorm moeilijk gemaakt. Uiteindelijk bleek Frank een affaire te hebben met een van zijn studentes. Toen Claire dit ontdekte op een feestje bij hun thuis wilde Frank kort daarna scheiden. Ze hadden toch geen huwelijk meer en hij wilde verhuizen. Toen hij Brianna vroeg om met hem mee te gaan, zei ze nee. Frank kreeg een auto ongeluk en overleefde het niet. Claire werkte op dat moment in een ziekenhuis en kreeg het bericht dus al snel te horen, ze bekeek zijn lichaam en gaf hem voor het laatst een kus en ze fluistert: ” ik heb altijd van je gehouden Frank, het spijt me”.

Claire reist samen met Brianna naar Schotland en dan ontmoeten ze Roger. In het huis van Roger begon namelijk het hele avontuur, hier startte Frank en Claire hun tweede huwelijksreis. En door Roger zijn moeder kwamen zij bij de stenen terecht. Uiteindelijk verteld Claire Brianna over Jamie ‘haar vader’ en ze gaan op zoek naar informatie over hem. Op een gegeven moment loopt het spoor dood en daardoor is Claire intens verdrietig, zou hij dan toch zijn omgekomen in de oorlog? Dan vindt Roger opeens waardevolle informatie over Jamie. Hij zou het hebben overleefd! Hij is na de oorlog een drukkerij begonnen en leeft op dit moment nog. Ze hebben de tijdlijn bekeken en die naast elkaar gehouden. Claire zou terug kunnen gaan naar Jamie…

Frank leeft niet meer en nu ze weet dat Jamie nog leeft vult haar hart met blijdschap. Ze wilt hem zo snel mogelijk zien! Dat betekent alleen wel dat ze haar dochter moet achterlaten. Brianna geeft aan dat ze volwassen genoeg is en dat ze haar hart moet volgen. Haar moeder heeft jaren voor Brianna geleefd en is niet gelukkig geweest in de liefde. Ze wilt dat haar moeder weer gelukkig wordt en Jamie gaat opzoeken.

Claire verft haar grijze haren weer donkerbruin, maakt zelf een jurk en keert terug naar de stenen, samen met Brianna. Ze neemt afscheid van haar dochter en dan hoort ze de stenen weer zoemen. Brianna hoort het niet, Claire loopt op de middelste steen af, kijkt haar dochter aan en verdwijnt. Ze gaat op zoek naar Jamie en vind hem al snel, bekijk de video hierboven. Je hoort eerst dat Jamie een vrouw noemt, er flitste gelijk door mijn hoofd; ”hij heeft een andere vrouw gevonden’‘. Uiteindelijk blijkt het de bazin van het hoerenhuis te zijn die hem onderdak geeft. Claire en Jamie beginnen waar ze zijn geëindigd.

Ze beleven weer onwijs veel avonturen, ze zijn allebei iets ouder geworden (bijna 20 jaar) en Claire laat foto’s van Brianna zien. Jamie wilt zo graag zijn dochter ontmoeten, maar dat zal niet gaan. Of toch wel? Jazeker, dit gaat namelijk nog veranderen. Roger en Brianna krijgen wat en hierdoor krijgt ze nog meer informatie. Helaas krijgen ze een flinke ruzie en dan keert ze terug naar Schotland, naar de stenen. Brianna gaat haar moeder achterna en ze wilt ook haar vader ontmoeten. Ook heeft Roger Brianna een artikel laten lezen dat de woning van haar ouders in vlammen opgaat en hun hierdoor overlijden. Ze wilt dus haar moeder en echte vader waarschuwen.

Welkom in een hele andere tijd Brianna, je ziet er prachtig uit en dat lokt de grootste beesten uit hun schaduw. Ze wordt namelijk verkracht door degene die haar vader en moeder heeft bestolen. Hoe kon dit nou gebeuren? Nou, de trouwring die haar moeder van Jamie om had werd gestolen door een piraat, Brianna zag de ring om zijn vinger en wilde hem hebben. De piraat vroeg haar mee te komen en voor ze het wist lag ze op de tafel, daar verkrachtte hij haar. De mensen in de kroeg hoorde het, maar niemand kwam haar helpen. De deur werd zelfs gesloten en haar schoenen werden netjes aan de zijkant gezet.

Brianna heeft de ring, maar is in shock. Ze dwaalt door het dorpje heen en uiteindelijk loopt ze net haar vader en moeder mis. Daarna komt Brianna bij de ex geliefde van Jamie terecht, ze wordt verzorgd totdat ze te horen krijgt dat het een dochter is van Jamie en Claire Fraser. Brianna wordt opgesloten en ze wilt haar laten executeren voor hekserij ‘wat natuurlijk een leugen is’. Dit had ze ook al bij Claire geprobeerd. Gelukkig ontsnapt Brianna en op een gegeven moment ziet ze haar vader ”die tegen een schuur staat aan te plassen’. Ze stapt op hem af en kort daarna ziet ze haar moeder. Wat een prachtige hereniging!

Roger komt erachter dat Brianna haar moeder achterna is gegaan. Hij reist ook door de tijd heen, maar helaas gaat hij werken bij de piraat die Brianna verkrachtte. Hij wilt namelijk met een schip mee, maar dat betekent wel dat hij daarvoor moet werken. Dit doet Roger dan ook, maar je staat voor altijd in het krijt bij een piraat. Roger heeft enorm veel pech en dat is enorm zacht uitgedrukt. Uiteindelijk komt die bij het huisje aan waar de familie Fraser woont. Brianna heeft Claire verteld dat ze is verkracht en daardoor denkt Jamie dat Roger dat heeft gedaan. Dus voordat Brianna hem kon zien heeft Jamie, Roger flink in elkaar geslagen (bijna dood) en daarna heeft Ian hem aan de indianen verkocht.

Als Brianna hier achterkomt is ze ziedend. Jamie beloofd Roger terug te halen, maar hier zit weer een hele reis aan vast. In de tussentijd is ze zwanger van haar verkrachter (of Roger), Brianna verblijft in de tussentijd bij de tante van Jamie die een groot huis bezit ‘en honderden slaven’. In de tussentijd is er ook een man verliefd geworden op Jamie en Brianna komt in contact met hem. Ze krijgt te horen dat ze moeten trouwen voordat ze bevalt. Maar dan komt er opeens een man aanlopen…

Dit is seizoen 4 en hier ben ik dus ook gestopt, mocht ik seizoen 5 zien dan vul ik dit artikel weer aan. Brianna gaat dus nog met Roger trouwen, gaat nog bevallen en ik ben benieuwd naar hoe het liefdesverhaal eindigt van Claire en Jamie.

Even nog een aantal toffe feitjes op een rij:

– Wist je dat Jamie uit Schotland komt, hij hoefde dus niet aan zijn accent te werken
– De rol van Claire zou eerst door Katherine Heigl gespeeld worden, gelukkig is dat niet doorgegaan
– Mannen met een kilt dragen niks eronder, Jamie bevestigd dat!
– Jamie Fraser of ook wel Sam Heughan wilde dolgraag een rol spelen in Game of Thrones, hij heeft maar liefst zeven keer auditie gedaan. Toen werd hij gekozen voor de serie Outlander en nu speelt hij de hoofdrol! Is dat even pech voor de makers van Game of Thrones! Ik bedoel hij ziet er goed uit met een zwaard
– Tussen de seksscènes door hebben Jamie en Claire elkaar liefdesbrieven geschreven, hierdoor werd het allemaal iets minder gênant.
– Sam Heughan heeft zijn eigen whiskey op de markt gebracht, bekijk die hier de uitstraling en website zien er in ieder geval super uit.
– De serie is dus gebaseerd op de boeken reeds van Diana Gabaldon, koop de volledige boeken set hier
– Terry Dresbach heeft alle kostuums gemaakt voor Claire, Dresbach’s team verzon, alleen al voor seizoen 2, zo’n 10.000 kledingstukken
– De serie is geïnspireerd door de serie ‘Docter Who’.
– Liam Neeson en Sean Connery werden eerst in overweging genomen voor de rol van Jamie.
– Claire was maar een paar weken voordat ze begonnen met opnemen, gecast voor de rol
– Om de kostuums een ‘geleefd’ uiterlijk te geven, worden er een aantal trucjes toegepast die ze ook toepassen op de kookacademie. Sommige kledingstukken worden zelfs gebakken!
– Sam Heughan brengt het meeste tijd door in de visagie
– Ongeveer de helft van het publiek van de kijkers, is man.

Heb jij ook Outlander gekeken? En wacht jij ook vol spanning af? Laat dan even jouw mening hieronder horen. Bij de laatste aflevering heb ik nog twee glaasjes whiskey naar achteren gegooid! Lekker toepasselijk toch?

27 Reacties

 1. 1 mei 2020 / 07:42

  Mooie review heb je geschreven! Ik heb seizoen één en twee al drie keer gezien. Eigenlijk moet ik die nog eens kijken, zodat ik ook de rest van de serie kan kijken. Misschien dat ik liever wacht tot alle seizoenen zijn gemaakt en beschikbaar zijn. Ik vind het heel irritant als ik moet wachten op een nieuw seizoen (net als jij nu).

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:39

   Ja, dat doe ik op dit moment ook met The blacklist, daar ben ik ook weer na drie jaar opnieuw mee begonnen. zo kom ik weer een beetje in het verhaal! Tenminste, ik ben de serie weer vanaf seizoen 4 gaan kijken. Ja, daar heb je ook gelijk in hoor Marloes. Dat kijkt wel een stuk makkelijker.

 2. 1 mei 2020 / 10:25

  Ik heb je tekst bewust niet gelezen, omdat je me al snel overtuigd hebt! Haha! Ik ga dit weekend ook beginnen met kijken. Het lijkt me een prachtige serie!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:40

   Heb je inmiddels al iets gezien Iris, ik ben benieuwd wat je ervan vind! Fijn weekend en geniet ervan.

 3. 1 mei 2020 / 10:53

  Leuke review, ik zocht nog een goede serie en ik ben overtuigd! Nu nog Casa de Papel uitkijken en Outlander staat op My List, ik ben benieuwd!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:40

   Oh nou veel kijk plezier Tamara, maar dat komt wel goed!

 4. 1 mei 2020 / 11:37

  JAAAAAAAAAAAAAA! Super leuk om je blog te lezen;-) En ik voel me totaaaaaal niet schuldig hoor, dat ik je verslaafd gemaakt heb;-) Ik vind de aflevering Faith trouwens een van de mooiste afleveringen, ik moet daar altijd zo bij huilen! En weet je welke aflevering ik ook echt een tranentrekker vind? Die waarin Roger gevangen wordt genomen door de Mohawk en dat moment dat die priester in brand wordt gestoken, dat die vrouw haar baby’tje neerlegt en in de vlammen stapt. OMG, op het moment dat ze dat kindje neerlegde, wist ik al wat ze ging doen. Hartverscheurend, echt waar. Sowieso vind ik Roger een geweldig personage! Ik heb ook zo genoten van alle seizoenen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:48

   Haha dat moet je ook zeker niet doen meis, het is echt een fantastische serie en ik wil ‘m nog een keer gaan kijken. Dit keer dan wel met mijn man.. ben benieuwd wat hij ervan vind. Het verhaal is gewoon enorm goed en dat vind ik het belangrijkste in een serie. Ja, aflevering vind ik ook enorm ontroerend.. vooral toen Jamie erachter kwam dat hij de verkeerde man had verkocht. Ik had echt zo medelij met Roger.. och ja dat was ook zo zielig.. toen heb ik ook wel een traan gelaten.

 5. Anita
  1 mei 2020 / 12:29

  Geweldige serie
  Wat heb jij dit mooi verwoord
  Ik kijk nu seizoen 5 via Ziggo
  Ik zeg niks maar ik vindt zelf deze reeks tot nu toe minder
  De eerste 4 vond ik mooier
  Maar de laatste aflevering is nog niet geweest dus wie weet
  Ik hoop nog wel op iets …..

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:40

   Bedankt Anita 🙂
   Ja, ik weet het.. jammer genoeg hebben wij geen Ziggo haha.
   Ik vond de eerste drie seizoenen ook wel echt het mooist hoor.

 6. 1 mei 2020 / 14:22

  Ik ben zo verliefd op Jamie Fraser! Ik vond seizoen 1 en 2 echt geweldig, maar de seizoenen daarna vielen me eerlijk gezegd wel wat tegen. Vond het af en toe nogal voorspelbaar! Maar het blijft leuk, en ik ga zeker verder kijken! 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:42

   haha ernstig he.. dat hij echt Schots is, maakt het nog leuker! Ja de eerste drie seizoenen vond ik ook wel echt het mooist hoor. Maar dat heb je altijd wel in een serie, dit had ik in The vampire Dairies, daar zat ook een seizoen in dat ik ‘slecht’ vond. Het was te eentonig..

 7. 1 mei 2020 / 21:48

  Wow wat mooie review heb je geschreven zeg! Ik ga het op mijn lijstje zetten… heel benieuwd!

 8. 2 mei 2020 / 15:24

  Normaal zou mijn aandacht niet zo snel naar een serie als ‘Outlander’ gaan, ik heb namelijk niet zoveel met hekserij en dat soort dingen, maar je hebt me overgehaald hoor! Ik ben namelijk wel gek op series met een historisch tintje en zo te lezen komt dat er zeker in terug. Ik weet in ieder geval wat ik volgende week ga doen :).

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:47

   Hekserij komt er maar twee keer in voor, verder heeft het niks te maken met hekserij, drankjes etc. Het is gewoon een serie die puur over de vroegere tijd gaat. Dus historisch is het sowieso, veel plezier in ieder geval met kijken.. ik ben benieuwd wat je van het begin al vind! Laat je dat nog eventjes weten?

 9. 3 mei 2020 / 11:37

  Wat een mooie samenvatting! Ik houd wel dit soort series, deze komt op mijn lijstje! 🙂 Altijd leuk om nieuwe NEtflix aanraders te ontdekken 😉

 10. 3 mei 2020 / 16:43

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze serie nog helemaal niet kende! Klinkt wel heel interessant.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:46

   Gewoon starten Teddy, daar krijg je geen spijt van haha! Veel kijk plezier en nog een fijne zondag verder 🙂

 11. 3 mei 2020 / 18:21

  Wat een mooi en informatief artikel over een serie, je hebt mij enthousiast en nieuwsgierig gemaakt <3

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:46

   Thanks Bianca, veel kijk plezier ik ben benieuwd hoe je deze serie gaat vinden.

 12. 3 mei 2020 / 21:38

  Ik ben heel benieuwd geworden hiernaar! Ik heb het doorgestuurd naar mijn vriend, dus misschien wordt dit wel onze nieuwe serie.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:45

   Ben benieuwd Suzanne, laat je anders eventjes weten wat je al van het begin vond?

 13. 4 mei 2020 / 17:19

  Leuk zo’n uitgebreide post, maar helaas deel ik je mening niet over outlander. Ik vond het een vreselijke serie. Het verhaal is iets dat mij heel erg aanspreekt! Die tijd, de kostuums en de setting vind ik helemaal prachtig! Ik hou van dat genre series, maar bij outlander ben ik na seizoen twee afgehaakt. Ik vond het te veel geweld, te veel seksscènes die in mijn ogen meer op porno gingen lijken dan echt een mooie en romantische scène en ook het plot vond ik soms wat te langdradig, waardoor ik steeds ging kijken of het al niet bijna afgelopen was. Heel jammer. Wel heb ik het verhaal globaal gevolgd, omdat ik het zeker een goed concept vind. Daarom vond ik het ook wel leuk om je review te lezen, omdat ik nog steeds denk dat het verhaal zelf wel goed is. Ik hou het alleen niet vol om het daadwerkelijk te bekijken. Maar wel super leuk dat je dit hebt gedaan en zo lekker uitgebreid ook! 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 15:45

   Helaas Meaghan, maar in sommige dingen moet ik je inderdaad wel gelijk geven. Er komen best wel veel seks scenes invoer. Maar ik vond dat stuk van Jamie wel enorm intens, daar heb je ook zeker gelijk in. Maar dit is wel de realiteit hoe het in die tijd eraan toe ging. De jurken en kostuums zijn inderdaad echt prachtig.. jammer dat je alleen bent afgehaakt, daarna wordt het wel een stuk minder vind ik hoor. Zeker tussen Jamie en Claire. Jammer dat je in ieder geval niet zo enthousiast bent.. wel bedankt voor je eerlijke reactie 🙂

 14. 16 mei 2020 / 18:34

  Ik ben eerlijk gezegd niet echt van de series die zich zo lang geleden afspeelden. Al zijn die kostuums wel vaak erg mooi. Misschien dat ik deze serie toch een kans zal geven.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   19 mei 2020 / 12:59

   Probeer het Daphne, je weet het nooit! Ik hoop dat het verhaal je aanspreekt 🙂

 15. Elance
  11 april 2022 / 11:15

  Geweldige serie!! Komen er nog meer afleveringen??

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.