Mijn sushi story.

Mijn eerste sushi ervaring was niet geweldig, sowieso was ik thuis een ”prakkie” gewend. Vis aten wij thuis eigenlijk vrij weinig. Ik maakte weleens een pittige tonijnsalade en op zaterdag haalde ik weleens een portie kibbeling, maar daar hield het wel bij op. Bij mijn schoonouders at ik op een gegeven moment regelmatig gebakken zalm, dit moest ik ook echt leren eten. Op dit moment vind ik gebakken zalm echt lekker, dus je kan wel degelijk dingen leren eten! Maar hoe zit dat nou met sushi? Kan je dat ook leren eten?

In dit artikel ga ik in ieder geval mijn volledige sushi story met jullie delen. Mijn eerste sushi ‘date’ was bij Shizen in Vianen samen met een vriendin. Hier bestelde ik voornamelijk de Nigiri zalm, deze vond ik echt heerlijk. Deze was ook licht geflambeerd met mayonaise on top. Ik probeerde ook nog wat Uramaki’s, maar die vond ik niet geweldig. Oké, Shizen vond ik niet fantastisch, maar een paar maanden later zat ik bij Shiki in Rotterdam. Prachtig restaurant, tof opgezet en leuk personeel. Hier leerde ik gefrituurde gamba’s eten en ik nam er ook nog een paar inktvisringen bij. Benieuwd naar de rest? Scrol dan snel naar beneden.

Zelf sushi maken

Op dit moment kunnen wij niet genieten van sushi ‘i.v.m. het Corona‘. Wij wonen in een dorpje dus we hebben geen afhaal in de buurt. Gelukkig kunnen we het altijd nog zelf maken! Dit is wel een tijdrovend klusje, maar het is het wel echt waard. Ben je benieuwd hoe je sushi zelf kunt maken? Bekijk dan even mijn artikel. Klik hier om het artikel te bekijken. Lees goed de stappen door op de verpakking van je sushi kit.

De rijst is het meest belangrijke onderdeel van de sushi. Neem hier dus ook goed de tijd voor. Verder moet je wel zorgen dat al je ingrediënten al klaar staan. Anders krijg je wel een beetje stress in de keuken. Als je de sushi gaat snijden is het belangrijk dat je iedere keer je mes nat maakt. Zet dus een schaaltje neer met lauw water. Hierdoor blijven de rolletjes goed in tact. Anders blijft het mes teveel plakken waardoor je rolletje uit elkaar valt.

Sushi afhalen, waar moet je opletten?

Hier zijn de meningen over verdeeld, wij waren èèn keer wezen mountainbike in Oosterhout. Wij wilde dus graag wat sushi afhalen omdat we zo’n trek hadden. Ik zocht een sushi zaakje op waar we het konden afhalen. We reden een parkeerplaats op en toen was het nog een halve kilometer lopen naar Sushi Sunakku. Het is erg klein daar binnen, maar wat hadden ze heerlijke sushi’s! Dit hebben we meegenomen naar Marc z’n huis (20 minuten rijden) en het was gewoon nog lauw. Vooral die dragon rolls zijn echt fantastisch! Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Aan deze sushi denk ik nog regelmatig terug.

Waar moet je precies naar kijken als je online wilt bestellen? Heel eerlijk, geen idee. Zelf bestellen wij nooit, want we wonen in een dorp en wij moeten dus echt ergens heen rijden om het af te halen. Als je bij hetzelfde restaurant regelmatig eet, dan weet je hoe de sushi proeft. Dan kan je het dus prima afhalen. Ik kijk persoonlijk wel altijd hoe de website eruit ziet. Als dit er gewoon goed uit ziet dan durf ik het wel aan. Ook zie je het al vaak aan de presentatie qua foto’s. Bij Sushi Today in Utrecht/Amersfoort kan je ook afhalen, die was ook erg goed.

Sushi Festival in Utrecht

Hier had ik echt enorm veel van verwacht, maar wat viel dit festival tegen zeg. Er waren niet genoeg zitplekken, de prijzen waren echt absurd hoog en de kwaliteit viel enorm tegen. Lees hier het complete sushi festival artikel. Dit festival was èèn keer en nooit meer.. ik had het wel gezellig met mijn vriendinnetje Ariette, maar na 1,5 uur waren we wel uitgekeken ‘en we hadden stiekem nog steeds een beetje trek‘. Daarna hebben we nog een ijsje gehaald bij de Mac Donalds haha. Je had trouwens ook een lopende band met sushi’s, ieder schoteltje had z’n eigen kleur en prijs. Goud was volgens mij het duurst, 2 sushi’s voor 8 of 9 euro en de kwaliteit was echt mega slecht!

Hieronder zijn twee sushi rolls te zien en die waren wel echt lekker. De eerste was gefrituurd waardoor de zalm heerlijk lauw was. Hier betaalde je €7,50 euro voor. Daaronder is de dragon roll te zien, die vind ik ook echt heerlijk. Eerst hield ik totaal niet van gamba’s, maar tegenwoordig bestel ik ze altijd. Ze zijn lekker lauw, krokant en de avocado maakt het geheel heerlijk smooth.

Sushi Restaurants + de lekkerste!

Tot nu toe ben ik al naar veel verschillende restaurants (en vreettenten) geweest. Ieder restaurant heeft zijn eigen charme, maar bij welke hebben wij het lekkerst gegeten? Welk restaurant zag er het mooist uit? Ik ga in ieder geval over deze restaurants een korte review schrijven. Bekijk hieronder alle restaurants waar ik sushi heb gegeten:

Shizen Vianen // cijfer: 8 – prachtig restaurant – all you can eat – genoeg zitplaatsen – voldoende parkeerplaatsen – een uitgebreide kaart – toetjes zijn minimaal qua keuze – genoeg ruimte rondom je tafel – prima personeel – bestellen via een tablet – je kan ook voor het luxe menu kiezen – drinken is niet inbegrepen
Fine Cooking Vianen // cijfer: 6 – echt een vreettent ‘all you can eat” – voldoende zitplaatsen – weinig ruimte tussen de tafels – een bar waar je drank kan afhalen – genoeg keuze qua eten – zes verschillende sushi’s – wasabi en sojasaus in overvloed – sushi is niet heel smakelijk – mooie kleine porties – zelfbediening
Shizen Den Bosch // cijfer: 8,5 – prachtig restaurant – parkeren is niet gemakkelijk – mooi opgezette kaart – vriendelijk personeel – snelle service – mooi geserveerd – je kan voor het luxe sushi menu kiezen – drinken is niet inbegrepen – prachtige belichting – mooie bar – het sushi gereedschap is chique
Shiki Rotterdam // cijfer: 7,8 – prachtig en modern restaurant – snelle service – bestellen via een tablet –
Shabu Shabu Dordrecht // cijfer: 6,9 – sushi is vergelijkbaar met het filiaal in Rotterdam – mooi lauw geserveerd – vriendelijk personeel – de entourage is matig, vergelijkbaar met een chinees – toetjes zijn matig – snelle service
Sushi Today Utrecht of Amersfoort // cijfer: 7.9 – een mega uitgebreide menu kaart – te grote sushi’s – onbeperkt toetjes en ze hebben twee chocolade fonteinen – niet een hele gezellige sfeer – voldoende zit plekken – weinig ruime tussen de tafels
Shabu Shabu Rotterdam // cijfer: 7 – mooi en overzichtelijk restaurant – matig personeel – prima sushi voor een all you can eat – vooral de geflambeerde sushi is geweldig en de pittige tonijn – ze veranderen eens in de zoveel tijd de kaart – onbeperkt toetjes en snoepjes
Restaurant Three // cijfer: 9.8 – klein restaurant – zeer vriendelijk personeel – voldoende ruimte tussen de tafels – strakke menu kaart – duurdere prijzen – de meest lekkere sushi en gerechten die ik ooit op heb – bestellen via je gastheer/vrouw – prachtig opgemaakt – ieder gerecht is met liefde gemaakt – toetjes zijn fantastisch!
Shabu One Dordrecht // cijfer: 6 – eerst was dit Shabu Shabu, maar werd Shabu One en ik vond de sushi een stuk minder lekker – onbeperkt drinken en toetjes – te grote porties – geen fijne sfeer – volgens mij is dit restaurant ook gesloten

Samen sushi eten is echt gezellig

Wij Nederlanders houden van barbecueën en kaasfonduen, waarom? Omdat het plezierig, gevarieerd en relaxed eten is. Dat hebben we dus ook met sushi eten. Ik vind het eten met stokjes zo leuk en je doet er gewoon wat langer over ‘vooral in het begin’. Er is ook veel variatie mogelijk in de Japanse keuken, al pakken wij wel altijd de sushi’s i.p.v. de andere gerechten. Mijn man hield eerst echt niet van sushi (net als ik), maar op dit moment zijn we allebei echt sushi verslaafd. We kunnen echt niet wachten tot de restaurants weer openen. Als we een jaar getrouwd zijn willen we ook echt eten bij Restaurant Three. Het is eventjes rijden, maar dat is het dubbel en dwars waard. Benieuwd naar sushi (mukbang) video’s van mij? Klik dan hier.

Sushi op vakantie

Wij zijn in Italië ook op zoek gegaan naar een sushi restaurant. Die zijn daar vrij uniek, maar we hebben er uiteindelijk èèn gevonden. Sushiko zit in een winkelcentrum in Riva Del Garda, dit was echt op een ideale afstand voor ons. Vanaf onze camping was het zo’n 15 minuten rijden. Parkeren kon in het winkelcentrum voor €1,00! Hoe ideaal? En de bediening was hier ook super, het was een prima locatie. En voor Italiaanse begrippen was dit echt een mooi en modern sushi restaurant. Je had twee verschillende menu’s waar je uit kon kiezen. Zoals je hieronder kan zien ziet het er prima uit! De smaak was in ieder geval erg goed.

Dit was mijn sushi story! Wat is jouw favoriete sushi/restaurant? Laat dat eventjes hieronder weten. In het begin trok ik mijn neus op voor sushi, maar nu kan ik niet meer zonder! Dus je kan sushi dus ook echt leren eten, ik vond het eten met stokjes erg leuk en het zag er altijd enorm leuk/lekker uit. Hierdoor wilde ik het ook gewoon leren eten! Mijn man spuugde zijn eerste sushi uit en nu vind die echt alles lekker, net als ik!

Share:

18 Reacties

 1. 4 mei 2020 / 19:40

  Ohh….waarom heb ik dit artikel gelezen. Ik heb zoooooo zin in sushi he. En zelf maken is echt niet voor mij weggelegd helaas. Wel handige tips, ik ga die andere restaurants ook een keer bezoeken als het weer kan. Voor mij staat Fugu & Aquaasia in Rotterdam nog steeds op nummer 1! Naast het eten in Japan natuurlijk want dat kan niet overtroffen worden haha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   8 mei 2020 / 21:48

   Sorry Marsha, blijft zo lekker he.. dat restaurant ken ik nog niet, thanks voor de tip!

 2. 4 mei 2020 / 20:15

  Oeehhhh super tof artikel! Ik ben echt gek op sushi!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 14:47

   Goed om te horen Natiza haha.. te lekker toch, we kunnen niet wachten tot ze weer opengaan..

 3. 4 mei 2020 / 21:45

  Ik heb nog nooit zulke lekkere sushi gezien! Heerlijk zeg.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 14:46

   haha daar kan je toch helemaal bij weg dromen Kiki?

 4. 5 mei 2020 / 09:43

  Wat interessant om te lezen. Ik ben precies zoals jij was: niet echt een viseter, af en toe tonijnsalade of kibbeling. Maar sushi lijkt mij niets. Ik vind het er prachtig uitzien altijd (en knap dat je het ook zelfgemaakt hebt!!), maar heb er nooit over gedacht om het ook eens te gaan eten. Tot nu haha. Als jij het kan leren eten, ik dan misschien ook… Nou ja, eerst maar wachten tot we gewoon weer uit eten kunnen gaan.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 14:47

   Wat leuk om te horen Giovanna.. ja het is echt heel smakelijk, maar je moet het wel echt een kans geven en ontdekken welke smaken voor jou het meest zijn weggelegd. Zelf ben ik echt een enorme moeilijke eter, maar dit vond ik er zo tof uit zien en met stokjes eten leek mij ook een hele uitdaging haha, zo zie je maar dat je alles kan leren!

 5. Natascha - Beautyopinie
  5 mei 2020 / 13:09

  Ik ben zoooo gek op sushi! Mijn driejarige peuter ook trouwens 😉 Omdat we het zo vaak eten denk ik haha

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   8 mei 2020 / 21:48

   haha wat mega goed dat jullie peuter het ook al lekker vind, dat is dan een makkelijke eter denk ik zo!

 6. 5 mei 2020 / 13:47

  Hahaha heerlijk, zo’n heel artikel over sushi. Met mijn ouders haal ik weleens sushi bij Sushi point in Nijmegen, deze is wel lekker! Maar de allerlekkerste sushi heb ik op in een Japans restaurant (gerund door Japanners) in Cambodja – of all places! Echt heerlijk.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   8 mei 2020 / 21:48

   Een sushipoint hebben wij niet eens in de buurt zitten haha.. dus eventjes afhalen is voor ons al onmogelijk. Oh dit klinkt wel goed zeg!

 7. 7 mei 2020 / 12:19

  Hahaha, dit is het langste artikel over sushi dat ik ooit heb gelezen. Nu heb ik echt zin in sushi, haha. Toevallig maakte ik twee weken geleden zelf sushi. Heerlijk vind ik het. Wat jammer dat dat sushifestival zo tegenviel! Goed om te weten, dan hoef ik daar in ieder geval nooit naartoe. Ik heb niet echt een favoriet sushirestaurant. Als ik uiteten ga, bezoek ik die nooit. Wel haal ik eens in de zoveel maanden sushi af met mijn oma ergens in Dordrecht. En soms maak ik het zelf als ik er zin in heb.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   8 mei 2020 / 21:47

   haha lekker toch, ondertussen kwijl je dan helemaal weg.. tenminste de mensen die van sushi houden dan 😉 ja dat festival was een flinke teleurstelling.

 8. 7 mei 2020 / 13:16

  Heel leuk om te lezen! Ik hou wel van dit soort food verhalen, al ben ik totaal geen fan van sushi..

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 mei 2020 / 14:47

   Leuk om te horen Suzanne, ah jammer haha.. misschien ooit op een dag 😉

 9. 12 mei 2020 / 09:36

  Aaaah sushi, mijn favoriet. Ik ga er nooit genoeg van krijgen denk ik. Ik at het voor het eerst tijdens een date, maar voelde me heeeel vreemd, haha. Kon het ook niet echt plaatsen. Alweer járen geleden trouwens. Maar een half jaar daarna had ik opeens echt zin om het nog eens te proberen en sindsdien ben ik verslááfd. Gewoon een kwestie geweest van wennen, denk ik. Tja, van mijn ouders thuis leerde ik zoiets niet eten 😉

 10. 15 mei 2020 / 23:08

  Als je eens in Den Haag bent moet je zeker langs De Sushimeisjes! Dat is echt mijn favoriete sushi restaurant. Wat heb je trouwens prachtige foto’s, je blog ziet er heel mooi uit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.