Mijn sushi story. • Rachèl Kromdijk

Mijn eerste sushi ervaring was niet geweldig, sowieso was ik thuis een ”prakkie” gewend. Vis aten wij thuis eigenlijk vrij weinig. Ik maakte weleens een pittige tonijnsalade en op zaterdag haalde ik weleens een portie kibbeling, maar daar hield het wel bij op. Bij mijn schoonouders at ik op een gegeven moment regelmatig gebakken zalm, dit moest ik ook echt leren eten. Op dit moment vind ik gebakken zalm echt lekker, dus je kan wel degelijk dingen leren eten! Maar hoe zit dat nou met sushi? Kan je dat ook leren eten?


In dit artikel ga ik in ieder geval mijn volledige sushi story met jullie delen. Mijn eerste sushi ‘date’ was bij
in Vianen samen met een vriendin. Hier bestelde ik voornamelijk de Nigiri zalm, deze vond ik echt heerlijk. Deze was ook licht geflambeerd met mayonaise on top. Ik probeerde ook nog wat Uramaki’s, maar die vond ik niet geweldig. Oké, Shizen vond ik niet fantastisch, maar een paar maanden later zat ik bij
in Rotterdam.


Prachtig restaurant, tof opgezet en leuk personeel. Hier leerde ik gefrituurde gamba’s eten en ik nam er ook nog een paar inktvisringen bij. Benieuwd naar de rest? Scrol dan snel naar beneden.Zelf sushi maken

Op dit moment kunnen wij niet genieten van sushi

‘i.v.m. het Corona

‘. Wij wonen in een dorpje dus we hebben geen afhaal in de buurt. Gelukkig kunnen we het altijd nog zelf maken! Dit is wel een tijdrovend klusje, maar het is het wel echt waard. Ben je benieuwd hoe je sushi zelf kunt maken? Bekijk dan even mijn artikel. Klik
om het artikel te bekijken. Lees goed de stappen door op de verpakking van je sushi kit.

De rijst is het meest belangrijke onderdeel van de sushi. Neem hier dus ook goed de tijd voor. Verder moet je wel zorgen dat al je ingrediënten al klaar staan. Anders krijg je wel een beetje stress in de keuken.

Als je de sushi gaat snijden is het belangrijk dat je iedere keer je mes nat maakt.

Zet dus een schaaltje neer met lauw water. Hierdoor blijven de rolletjes goed in tact. Anders blijft het mes teveel plakken waardoor je rolletje uit elkaar valt.


Sushi afhalen, waar moet je opletten?

Hier zijn de meningen over verdeeld, wij waren èèn keer wezen mountainbike in Oosterhout. Wij wilde dus graag wat sushi afhalen omdat we zo’n trek hadden. Ik zocht een sushi zaakje op waar we het konden afhalen. We reden een parkeerplaats op en toen was het nog een halve kilometer lopen naar
. Het is erg klein daar binnen, maar wat hadden ze heerlijke sushi’s! Dit hebben we meegenomen naar Marc z’n huis (

20 minuten rijden

) en het was gewoon nog lauw. Vooral die dragon rolls zijn echt fantastisch! Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Aan deze sushi denk ik nog regelmatig terug.


Waar moet je precies naar kijken als je online wilt bestellen? Heel eerlijk, geen idee. Zelf bestellen wij nooit, want we wonen in een dorp en wij moeten dus echt ergens heen rijden om het af te halen.


Als je bij hetzelfde restaurant regelmatig eet, dan weet je hoe de sushi proeft. Dan kan je het dus prima afhalen. Ik kijk persoonlijk wel altijd hoe de website eruit ziet. Als dit er gewoon goed uit ziet dan durf ik het wel aan. Ook zie je het al vaak aan de presentatie qua foto’s. Bij Sushi Today in Utrecht/Amersfoort kan je ook afhalen, die was ook erg goed.Sushi Festival in Utrecht

Hier had ik echt enorm veel van verwacht,

maar


wat viel dit festival tegen zeg

. Er waren niet genoeg zitplekken, de prijzen waren echt absurd hoog en de kwaliteit viel enorm tegen. Lees
het complete sushi festival artikel. Dit festival was èèn keer en nooit meer.. ik had het wel gezellig met mijn vriendinnetje Ariette, maar na 1,5 uur waren we wel uitgekeken ‘

en we hadden stiekem nog steeds een beetje trek

‘. Daarna hebben we nog een ijsje gehaald bij de Mac Donalds haha. Je had trouwens ook een lopende band met sushi’s, ieder schoteltje had z’n eigen kleur en prijs. Goud was volgens mij het duurst, 2 sushi’s voor 8 of 9 euro en de kwaliteit was echt mega slecht!


Hieronder zijn twee sushi rolls te zien en die waren wel echt lekker. De eerste was gefrituurd waardoor de zalm heerlijk lauw was. Hier betaalde je €7,50 euro voor. Daaronder is de dragon roll te zien, die vind ik ook echt heerlijk. Eerst hield ik totaal niet van gamba’s, maar tegenwoordig bestel ik ze altijd. Ze zijn lekker lauw, krokant en de avocado maakt het geheel heerlijk smooth.
Sushi Restaurants + de lekkerste!

Tot nu toe ben ik al naar veel verschillende restaurants (

en vreettenten

) geweest. Ieder restaurant heeft

zijn eigen charme,

maar bij welke hebben wij het lekkerst gegeten? Welk restaurant zag er het mooist uit? Ik ga in ieder geval over deze restaurants een korte review schrijven. Bekijk hieronder alle restaurants waar ik sushi heb gegeten:Vianen

// cijfer: 8 –

prachtig

restaurant – all you can eat – genoeg zitplaatsen – voldoende parkeerplaatsen – een uitgebreide kaart – toetjes zijn minimaal qua keuze – genoeg ruimte rondom je tafel – prima personeel – bestellen via een tablet – je kan ook voor het luxe menu kiezen – drinken is niet inbegrepenVianen

// cijfer: 6 – echt een vreettent ‘all you can eat” – voldoende zitplaatsen – weinig ruimte tussen de tafels – een bar waar je drank kan afhalen – genoeg keuze qua eten – zes verschillende sushi’s – wasabi en sojasaus in overvloed – sushi is niet heel smakelijk – mooie kleine porties – zelfbedieningShizen Den Bosch

// cijfer: 8,5 – prachtig restaurant – parkeren is niet gemakkelijk – mooi opgezette kaart – vriendelijk personeel – snelle service – mooi geserveerd – je kan voor het luxe sushi menu kiezen – drinken is niet inbegrepen – prachtige belichting – mooie bar – het sushi gereedschap is chique


// cijfer: 7,8 – prachtig en modern restaurant – snelle service – bestellen via een tablet –Shabu Shabu Dordrecht

// cijfer: 6,9 – sushi is vergelijkbaar met het filiaal in Rotterdam – mooi lauw geserveerd – vriendelijk personeel – de entourage is matig, vergelijkbaar met een chinees – toetjes zijn matig – snelle serviceUtrecht of Amersfoort

// cijfer: 7.9 – een mega uitgebreide menu kaart – te grote sushi’s – onbeperkt toetjes en ze hebben twee chocolade fonteinen – niet een hele gezellige sfeer – voldoende zit plekken – weinig ruime tussen de tafelsRotterdam

// cijfer: 7 – mooi en overzichtelijk restaurant – matig personeel – prima sushi voor een all you can eat – vooral de geflambeerde sushi is geweldig en de pittige tonijn – ze veranderen eens in de zoveel tijd de kaart – onbeperkt toetjes en snoepjes


// cijfer: 9.8 – klein restaurant –

zeer vriendelijk personeel

– voldoende ruimte tussen de tafels – strakke menu kaart – duurdere prijzen –

de meest lekkere sushi

en gerechten die ik ooit op heb – bestellen via je gastheer/vrouw – prachtig opgemaakt – ieder gerecht is met liefde gemaakt – toetjes zijn fantastisch!Dordrecht

// cijfer: 6 – eerst was dit Shabu Shabu, maar werd Shabu One en ik vond de sushi een stuk minder lekker – onbeperkt drinken en toetjes – te grote porties – geen fijne sfeer – volgens mij is dit restaurant ook geslotenSamen sushi eten is echt gezellig

Wij Nederlanders houden van barbecueën en kaasfonduen, waarom?

Omdat het plezierig, gevarieerd en relaxed eten is

. Dat hebben we dus ook met sushi eten. Ik vind het eten met stokjes zo leuk en je doet er gewoon wat langer over ‘vooral in het begin’. Er is ook veel variatie mogelijk in de Japanse keuken, al pakken wij wel altijd de sushi’s i.p.v. de andere gerechten. Mijn man hield eerst echt niet van sushi (net als ik), maar op dit moment zijn we allebei echt sushi verslaafd. We kunnen echt niet wachten tot de restaurants weer openen. Als we een jaar getrouwd zijn willen we ook echt eten bij Restaurant Three. Het is eventjes rijden, maar dat is het dubbel en dwars waard. Benieuwd naar sushi (mukbang) video’s van mij? Klik dan
.Sushi op vakantie

Wij zijn in Italië ook op zoek gegaan naar een sushi restaurant. Die zijn daar vrij uniek, maar we hebben er uiteindelijk èèn gevonden.
zit in een winkelcentrum in Riva Del Garda, dit was echt op een ideale afstand voor ons. Vanaf onze camping was het zo’n 15 minuten rijden. Parkeren kon in het winkelcentrum voor €1,00! Hoe ideaal? En de bediening was hier ook super, het was een prima locatie.

En voor Italiaanse begrippen was dit echt een mooi en modern sushi restaurant

. Je had twee verschillende menu’s waar je uit kon kiezen. Zoals je hieronder kan zien ziet het er prima uit! De smaak was in ieder geval erg goed.Dit was mijn sushi story! Wat is jouw favoriete sushi/restaurant? Laat dat eventjes hieronder weten. In het begin trok ik mijn neus op voor sushi, maar nu kan ik niet meer zonder! Dus je kan sushi dus ook echt leren eten, ik vond het eten met stokjes erg leuk en het zag er altijd enorm leuk/lekker uit. Hierdoor wilde ik het ook gewoon leren eten! Mijn man spuugde zijn eerste sushi uit en nu vind die echt alles lekker

,

net als ik!

News