De week van Rachel

Dat was me een week wel zeg, wat heb ik mezelf ziek gevoeld! Het begon al op zondagmiddag ‘precies een week geleden‘. Ik voelde de pijn alweer opkomen en het sloeg gelijk door op mijn blaas. Had ik iets verkeerd gegeten? Had het te maken dat ik op slippers liep en koude voeten had? Was het dat rosétje van de avond ervoor? Ik wist mezelf geen raad en begon gelijk met een aantal koppen thee met verse gember. Maandag ging ik naar mijn werk, maar na het middaguur begon de pijn weer op te zetten. Ik nam wat paracetamol in, maar dat werkte helaas niet. Dinsdag en woensdag was ik vrij en heb ik gewoon van de pijn in bed gelegen. De ene na de andere blaaskrampaanval kwam op. Ik lag te zweten in mijn bed en buiten was het schitterend weer. Hier kon ik dus helaas niet echt van genieten.. Het gekke is dat de heftige pijn niet de hele dag duurt, het ene uur lig ik de kermen van de pijn en op het andere moment is het te verdragen.

Waar heb ik last van? Geen idee, is het misschien toch endometriose? Of heb ik toch last van het bekkenpijnsyndroom? Of het kan ook weer een urineweginfectie zijn. Dit keer vonden ze in ieder geval wel een bacterie in mijn urine, dus ik heb vrijdagmiddag een kuurtje gekregen. Hopelijk verdwijnt de pijn snel en kan ik weer normaal functioneren, je durft namelijk amper tot niet naar buiten. Het liefst blijf je plat liggen of zit je een uur op het toilet. Plassen is namelijk echt enorm pijnlijk.. maar goed ik ga toch mijn week met jullie bespreken ‘zover het kan’. Scrol je even met mij mee? Hupsa, en naar beneden maar…

Rachèl voelde

Deze week voelde ik mezelf belabberd, zwak, had veel pijn en ik voelde mezelf op een gegeven moment radeloos. Was er dan echt geen oplossing voor mij? Weet dan echt niemand wat ik heb? Voor onze bruiloft ben ik nog geopereerd, ze dachten namelijk nierstenen te zien op de MRI. Uiteindelijk bleken dit kalkvlekjes te zijn, dus nadat ik uit de narcose kwam hoorde ik dat ‘nieuws’ en ik kon alleen maar huilen. Wat mankeer ik dan? Die vraag speelt zich iedere keer opnieuw af in mijn hoofd. Op zulke momenten voel je jezelf echt enorm klote. Want je kan nergens heen, want je bent bang om zo’n aanval te krijgen. Zo gaat het redelijk met je en een halfuur later lig je weer in elkaar gedoken op bed. Het plassen stel je het liefst uit want dat is een ramp.

Rachèl dacht

Wat is er toch mis met mij? Hoe vind mijn man dit? Er komt een nieuwe uitdaging aan en ik hoop dat dit mij niet in de weg gaat zitten. Daar kan ik dan alweer enorm tegenop kijken. Wat heb ik verkeerd gegeten/gedronken? Heb ik een te strakke broek gedragen, verkeerd ondergoed? Heel vervelend, maar blaasontsteking kan echt door van alles komen. Katoen ondergoed is het beste, een te strakke broek zorgt voor buikpijn wat ook weer een blaasontsteking kan opleveren. In het ziekenhuis hebben ze mij echt binnenste buiten gekeerd. Alles zag er ‘goed’ uit en de uroloog en neuroloog kwamen ook niet verder. Mijn huisarts dacht eerst nog aan blaaskrampen, maar op die kuur reageerde ik ook niet.

Rachèl vond

Het een lastige week en gelukkig gaat het sinds gisterenavond weer iets beter. Gisterenmiddag had ik als laatst een aanval gehad en toen ben ik even 20 minuten gaan liggen. Daarna ging het weer redelijk tot zelfs goed. Ik durf het woord goed bijna niet in mijn mond te nemen, want voor ik het wist kreeg ik weer een hitte aanval en moest ik weer z.s.m. gaan zitten/liggen. Mijn man heeft wel onze schuur een make over gegeven. Die is nu net als de rest buiten wit met een grijze border. Nu is het èèn geheel! En de tuin ziet er ook gelijk een stuk vrolijker en ruimer uit.

Rachèl wilde

Het liefst genieten van het mooie weer, zonder pijn, buikpijn of duizeligheid. Maar nee, ik lag voornamelijk op bed.. sowieso iedere avond direct na het eten. Een verse kop thee met gember erin, bruistabletten c1000 en twee paracetamol. Dat was iedere avond mijn routine.. het was helaas niet anders. Ik wilde heel veel en kon uiteindelijk vrij weinig tot niks doen.

Rachèl leerde

Dat geduld een hele schone zaak is en wanneer je pijn hebt dan heb je niet altijd geduld. Elk moment dat ik mezelf goed voelde wilde ik dan ook extra van genieten. Verder heb ik weer aardig wat geleerd over de moestuin, zelf ben ik er maar èèn keer geweest deze week en voor de rest heeft mijn vader water gegeven. Vorige week zaterdag hebben we namelijk voor het eerst wat plantjes naar het bouwland verhuisd. Nu staan er een aantal rode peper en paprika plantjes. Nu hopen dat dit allemaal goed gaat groeien, de grond was namelijk zo droog!

Rachèl luisterde

Naar verschillende Kygo remixjes als het goed ging en wanneer ik mezelf down voelde luisterde ik naar Lord Huron. Die heeft ook echt prachtige nummer zoals: End of the Earth – The Ghost on The shore – I Will Be Back One Day – The Man Who Lives Forever – The Night We Met (deze is in de serie van 13 Reasons Why gebruikt, echt een prachtig nummer).

Wie kent nog deze scene? Oh, ik heb in deze serie ook zo enorm vaak moeten huilen. Ik had echt zo met hem en Hannah te doen.. vond het een vreselijk heftige serie, maar ik heb er totaal geen spijt van dat ik deze serie heb gekeken. Hebben jullie 13 Reasons gekeken? En wat vond jij ervan? Het was op sommige momenten gênant en heel ruw.. maar dat is de realiteit waar we in leven.

Rachèl las

Het moestuinboek van Floor Korte, zij heeft echt een heel overzichtelijk boek gemaakt. Hier kan je echt zoveel uit leren, iedere maand heeft ze een opsomming gemaakt wat je kan doen in de tuin. Welke groente je kan oogsten, zaaien binnen of juist buiten.. ideaal! Benieuwd naar wat je deze maand kunt doen? Klik dan hier om mijn vorige artikel te lezen. Verder heb ik eigenlijk niks gelezen, hier kwam niks van door de pijn. Hopelijk kan ik er deze week weer tegenaan. Vanaf gisterenavond gaat het in ieder geval weer redelijk tot goed.

Wat hebben jullie allemaal deze week gedaan? Laat je dat even hieronder achter? Ik hoop dat jullie meer hebben kunnen genieten van deze prachtige en zonnige week”.

Share:

18 Reacties

 1. 10 mei 2020 / 16:00

  Jeetje, wat een ellende met je blaas zeg. Echt heel vervelend.. Ik hoop dat ze er toch achter komen wat het is en hoe ze het kunnen oplossen. Dikke knuffel <3

  Die scene van 13 reasons.. Krijg gelijk weer kippenvel. Wat een serie he. Wat je zegt; heel ruw.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   11 mei 2020 / 22:03

   Och ik keek de trailer net nog een keer en zit gelijk weer te janken, haha blijft me aangrijpen die scenes van 13 Reasons why.. ik hoop het ook Justine, dat zou na twee jaar flink pijn hebben wel een keer fijn zijn.

 2. 11 mei 2020 / 08:55

  Arme schat, je voelt je inderdaad zo radeloos en machteloos als je gezondheid je in de steek laat. Ik hoop dat je gauw opknapt maar dat ook duidelijk wordt wat er precies aan de hand is. Dan kan de dokter je hopelijk ook gerichter helpen. Zorg goed voor je zelf!!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   11 mei 2020 / 22:05

   Dankjewel lieverd, ik hoop het ook echt.. ja zoals je zegt hierboven, je voelt jezelf echt radeloos en machteloos en je lichaam laat je gewoon dik in de steek. Je kan niet op of om, durft de deur niet uit, het is een drama als ik de een na de andere aanval krijg. Doe ik <3

 3. Lieke
  11 mei 2020 / 13:19

  Wel vervelend dat je er zoveel last van hebt. Hopelijk vinden ze snel een oplossing.

 4. 11 mei 2020 / 13:29

  Ah wat naar, ik hoop dat je snel weer de oude wordt en dat het duidelijk wordt wat het precies is. Het is zo erg om pijn te hebben en niet te weten waar het precies vandaan komt, echt super frustrerend. The Night We Met vind ik persoonlijk een van de mooiste nummers ooit. Helemaal met die scene van 13 Reasons erbij, echt een tranentrekker.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   11 mei 2020 / 22:04

   Ik hoop het ook Yaika, thanks voor je reactie. Ja, als je het weet kan je eraan werken en dan kan je het een plekje geven. Nu blijf je gissen wat je ”fout” blijft doen, dit is enorm frusterend. Dus ik ga maar weer naar de dokter en mezelf laten doorverwijzen. Ja, het is echt een prachtig nummer.. de tranen blijven over mijn wang lopen bij deze scene!

 5. 11 mei 2020 / 15:55

  Wat balen dat je zo ziek was! Extra frustrerend als je geen idee hebt wat het is en waar het vandaan komt.

 6. 11 mei 2020 / 22:40

  Pff wat ontzettend rot voor je dat je zoveel pijn hebt gehad. Lijkt me verschrikkelijk ook omdat je niet precies weet wat het triggered en daardoor onvoorspelbaar is en je dus compleet overvalt. Heel veel sterkte en gelukkig gaat het inmiddels wat beter 💐. Liefs!

 7. 12 mei 2020 / 09:10

  Blegh, vervelend zeg! Ik heb ook altijd veel problemen gehad met blaasontstekingen, geen pretje… Het doet mentaal ook behoorlijk wat met je. Sterkte Rachel!

  13 Reasons Why heb ik helemaal gezien, en over 3 weken komt alweer het laatste seizoen uit! 🙂 Ben erg benieuwd.

 8. Natascha - Beautyopinie
  12 mei 2020 / 10:30

  Jeetje Rachel wat vervelend dat je zo ziek bent. Take care!!!

 9. Anne
  12 mei 2020 / 10:52

  He jakkie, wat rot dat je je zo naar hebt gevoeld. Veel beterschap!

 10. 12 mei 2020 / 11:53

  Wat ontzettend vervelend van je blaas en dat ze niet kunnen vinden wat er aan de hand is. Dat lijkt me zo machteloos. Ik hoop dat ze er snel achter komen wat er met je aan de hand is. Beterschap!

 11. 12 mei 2020 / 13:00

  Zo vervelend dat die pijn je leven zo kan beheersen! En zo rot dat het ook steeds weer opnieuw opspeelt zonder dat je de duidelijke oorzaak weet. Hopelijk komt daarvoor snel een oplossing of duidelijkheid!

 12. 12 mei 2020 / 14:06

  Wat erg zeg! En dat ook in deze tijd.. hopelijk gaat het wat beter met je nu

 13. 14 mei 2020 / 17:53

  Ohnee, ik had je blog nog niet gelezen voor ik je mailde. Zo ziek zijn klinkt echt verschrikkelijk. Take care! x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.