Ik ga een nieuwe uitdaging aan

Een maand geleden heb ik de knoop doorgehakt, ik ga beginnen met een nieuwe uitdaging. Ik keek enorm tegen dit moment op; het vertellen aan mijn werkgever en collega’s. Gelukkig begrepen ze mijn keuze en ik ga Confianza ook echt missen. Op dit moment moet ik wel echt het èèn en ander inleveren. Op basis van salaris, uren, dagen en mijn weekend. Hopelijk maak ik de juiste keuze en kan ik er weer jaren tegenaan. Ik heb ruim twee jaar gewerkt bij een detacheringsbureau in Hardinxveld en zat daar op het eind met drie mannen op kantoor. Waardoor heb ik deze keuze gemaakt? En wat zijn de plus punten van mijn nieuwe job?

Ik had het idee dat mijn knop op max stond en ik mezelf niet verder kon ontplooien. Mijn creativiteit kon ik niet kwijt en de omgeving veranderde ook niet. Hierdoor blijf ik namelijk scherp, nu lijken mijn dagen teveel op elkaar. Dan heb je het idee dat je in een eindeloze cirkel terecht komt. Ook zijn drie mannen relaxed, maar ik mis toch een vrouwelijk gezicht ‘en wat meer vrouwelijke gesprekken’. Verder ging ik niet met buikpijn naar het werk, maar ik had wel het idee dat ik verder moest gaan zoeken. Toch vond ik dit best lastig, het Corona kwam er ook nog eens bij. Ik kreeg op mijn sollicitaties namelijk geen enkele reactie meer. Dit was echt enorm frustrerend, maar dit gaf mij wel even de kans om wat dingen op een rijtje te zetten. En natuurlijk maakte Rachèl weer aardig wat lijstjes.

Studie, cursus of verder zoeken?

Eerst ben ik gaan kijken naar een nieuwe cursus/opleiding:

Interieur stylist; dit vind ik echt enorm tof, maar ik vind niet dat je hier perse een opleiding voor nodig hebt. Wanneer je een flink aantal cursussen heb afrond heb je al een mooie basis in the pocket. Wil je vanuit huis dit werk gaan voortzetten? Dan moet je natuurlijk nog wel wat extra informatie gaan verzamelen en een portfolio gaan maken. Dit zou ik gerust in de toekomst erbij willen gaan doen. Stofjes en materialen verzamelen en de meest mooie en sfeervolle ruimtes creeëren.

Uiteindelijk had ik een sollicitatiegesprek in Nieuwegein en de klik was er. Ze hadden prachtige plannen en het is ook echt een familiebedrijf. Helaas belde ze mij op met slecht nieuws, ze hadden voor twee parttimers gekozen. Ik wilde ook perse 32 uur werken en hierdoor moesten ze enorm schuiven. Deze uitdaging ging dus helaas niet door. Hier had ik anders ook echt èèn op èèn gesprekken gehad met klanten over hun interieur.

Tandartsassistent/orthodontist; bezig zijn met beugels lijkt me leuk werk, maar vind ik de sfeer ontspannen en fijn bij een tandartspraktijk? Nee, eigenlijk niet, dus ondanks het werk had ik geen zin om een lange opleiding te volgen. Zelfs voor de functie receptioniste moet je de opleiding tandartsassistent hebben gedaan.

Op een makelaarskantoor en dan de fotografie kant op me nemen. Helaas kwam ik hier niet ver mee en ik liep weer tegen een aantal aspecten aan. Ik had deze opleiding namelijk niet gedaan en dat was een prè. Verder kwam ik erachter dat de meeste vacatures echt een lijst aan pre’s hadden. Sommige opleidingen waren verplicht en dan haakte ik maar af. Ik had bijvoorbeeld die bepaalde opleiding niet gedaan en mijn werkervaring was dus ook 0. Oké, dit was lastiger dan ik dacht….

Waar heb ik echt zin in?

Dit was ook een lastig iets waar ik tegenaan liep, want waar had ik nou echt zin in? Zag ik mezelf nog op kantoor, of wilde ik weer liever de winkelvloer op? Bij het modehuis waar ik eerst twee jaar had gewerkt liep ik tegen meerdere dingen op: geen flexibiliteit, je kreeg eigenlijk nooit vrij, zelf moest je wel flexibel zijn, je mocht niet met je collega’s praten op de werkvloer, wanneer het rustig was gooide je een stapel kleding om en begon je weer opnieuw met vouwen, concurrentie gevoel tussen de vloeren en collega’s omdat je kaartjes moest schrijven wie wat verkocht had, standaard twee koopavonden en de zaterdag werken en ik had geen klik met de staf boven me. Toch moest ik huilen op mijn laatste dag, want ik had echt een klik met mijn collega’s. Die ik op de dag van vandaag nog steeds mis, gelukkig heb ik nog steeds met drie vrouwen goed contact.

Waar hoop ik op?

Zoals ik hierboven schreef moet ik aardig wat dingen inleveren. Ik ga namelijk drie zaterdagen werken in de maand, van een klein team naar een mega groot team, later thuis ‘rond een uurtje of half zeven‘, salaris inleveren en een ander contract. Maar de plus punten staken er met kop en schouders bovenuit. Een gezellig team, dieren afdeling, ik ben gek op bloemen en planten, veel plannen om het bedrijf vooruit te helpen, diversiteit, klanten helpen, standaard polo ‘dit scheelt weer aardig wat tijd in de ochtend‘, meer beweging en een kortere rijafstand. Maar Rachèl waar ga je nou dan werken? Bij de Intratuin in IJsselstein, dit tuincentrum staat midden in de polder. Ze hebben echt een top locatie en het tuincentrum is prachtig ingericht. Ondertussen zijn de dieren weer terug en ze hebben nu ook een aquarium afdeling gemaakt.

Wat ga ik precies doen? Ik ga met drie andere collega’s de servicebalie draaien. Nja, laat ik zeggen om en om. Ze gaan bij dit tuincentrum de complete ingang veranderen en er komt ook een openbalie, dat komt er goed uit te zien. Want momenteel is dit een klein hokje in de hoek. Sowieso is het een warm en leuk team dus daar ben ik sowieso erg benieuwd naar. Mijn benen zullen het de komende weken wel erg zwaar gaan krijgen. Gelukkig heb ik mijn skechers binnen gekregen, dus aan de schoenen kan het niet liggen. Vanaf 1 juni ga ik daar beginnen, spannend!

Heb jij weleens afscheid genomen van een bedrijf? Keek jij ook tegen dit gesprek op? Plus wat gaan jullie dit weekend doen? Ik heb sinds vanmorgen weer mega last van mijn blaas, dus ik ga het maar weer rustig aan doen.

Share:

36 Reacties

 1. 15 mei 2020 / 16:38

  Wat een mooie beslissing en ik wens je alvast veel succes en plezier bij je nieuwe baan! Het klinkt in ieder geval heel passend en leuk.

 2. 15 mei 2020 / 16:55

  Het is erg moedig dat je zo’n grote beslissing hebt gemaakt en je eigen hart hebt gevolgd. Je moet het maar doen natuurlijk. Chapeau! Alvast héél veel succes gewenst met je nieuwe baan. Ik hoop echt dat je daar je plekje kan vinden. Ook veel beterschap gewenst met je blaas trouwens. Niets zo irritant! Hopelijk kan je voldoende rust nemen!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   17 mei 2020 / 11:28

   Bedankt voor je lieve comment Sarah, ik hoop dat ik de juiste keuze heb gemaakt! En dat het met mijn blaas wat beter gaat.. zeker in het begin daar! X

 3. Kirsty
  15 mei 2020 / 17:19

  Heel veel succes bij je nieuwe baan! Ik ben zelf ook al meerdere keren van baan gewisseld en merk dat het heel belangrijk is om iets te doen dat je echt leuk vindt en dat bij je past. Hopelijk heb je nu een fijne plek gevonden. Naar trouwens van je blaas, beterschap daarmee!

 4. Sara
  15 mei 2020 / 20:28

  Wat leuk om te lezen! Je neemt ons ook echt even mee in je gedachtegang en keuzes, interessant! En ook wel moedig kijk ik er naar, want ik vind het best een stap, maar klinkt als een leuke nieuwe plek! Zelf denk ik er al jaren over, net als een paar vriendinnen, om een stap te maken. Uiteindelijk durf ik het toch vaak niet. Bij mij zit het hem ook in het vaste contract. Dat durf ik toch niet op te geven, omdat het veel consequenties zou opleveren voor mijn gezin en betalen van de vaste lasten. Maar goed dromen doe ik zeker over een nieuwe uitdaging, dus in die zin (positieve zin) jaloers!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   17 mei 2020 / 11:29

   Bedankt voor je reactie Sara, ja soms wil je je ei kwijt en dat kan natuurlijk perfect op mijn blog! Ja het is een flinke stap en ik stap ook wel uit een vertrouwde omgeving. Nu begin ik weer helemaal onderaan en het salaris is inderdaad in de detailhandel altijd een stuk minder. Dat begrijp ik en zeker nu in deze tijd is het helemaal een flinke stap! <3

 5. 15 mei 2020 / 20:55

  Wat een moedige beslissing om te luisteren naar je hart en je niet vast te laten ketenen in de gouden kooi!

 6. 16 mei 2020 / 12:34

  Lastig hè? Uitvogelen wat je nu echt leuk vind. Gelukkig kom je er door je werkervaring al wel achter wat je belangrijk vindt in een baan, zoals een gezellig team. Klinkt als iets wat heel goed bij je past! Ik heb in het verleden ook al dingen moeten inleveren (zoals salaris), maar een leuke baan is dat wel waard vind ik! Succes 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   17 mei 2020 / 11:32

   Dat is zeker waar Sanne, gezelligheid en met een goed gevoel gaan naar je werk gaat boven het salaris vind ik. Thanks voor je lieve reactie en jij nog een fijn weekend verder 🙂

 7. 16 mei 2020 / 13:09

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan. Zo te horen lijkt het me een enorm leuke job die echt bij je past en waar je veel energie van zult krijgen. Sterkte met je blaas!

 8. S
  16 mei 2020 / 17:34

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan!
  Drink je toevallig geregeld sap ? Of snoep je zoet ?
  Mijn ervaring is dat ik daar ook blaasontsteking van kreeg.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   17 mei 2020 / 11:33

   Ik snoep eigenlijk vrij wel geen zoete dingen en ik drink altijd water en thee dus helaas niet..

 9. 16 mei 2020 / 18:17

  Wat onwijs knap en dapper dat je de beslissing genomen hebt om jezelf te ontplooien en een nieuwe uitdaging aan te gaan! Gefeliciteerd en alvast veel succes!

 10. 16 mei 2020 / 18:44

  Gefeliciteerd met je nieuwe baan! Een hele stap, maar het is goed ok te doen waar je je goed/beter bij voelt. Ik heb in maart mijn baan opgezegd, na 22 jaar trouwe dienst, net een week voordat hier de maatregelen ivm corona kwamen.

  Nadat wij drie jaar geleden waren overgenomen had ik het niet meer naar mijn zin. Ik ben bij de concurrent gaan werken. Dus dat was wel even een dingetje natuurlijk om ontslag te gaan nemen met doe mededeling 🙂 Ik ben nu sinds drie weken aan de slag bij de nieuwe werkgever en ben zo blij dat ik het heb gedaan!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   17 mei 2020 / 11:31

   Wauw, 22 jaar Marielle, dat is pas stoer en knap! Dat begrijp ik, overname kan hier zeker voor zorgen dat had ik ook bij mijn vorige werk. haha oke, dat is nog eens grappig! Ik hoop dat je het naar je zin gaat krijgen en houden. Goed om te horen dat het voor nu in ieder geval de juiste keuze is geweest.

 11. 16 mei 2020 / 20:29

  Wat een verandering maar wel leuk lijkt me. Hele dag tussen planten lopen en mensen helpen. Heel veel plezier en succes!!

 12. 16 mei 2020 / 21:11

  Wat tof dat je die stap hebt genomen! Niet niks en zeker niet in deze tijd nu. Gefeliciteerd!

 13. 16 mei 2020 / 21:30

  Wat goed dat je voor jezelf hebt gekozen!
  Heel veel succes met je nieuwe baan ♡

 14. 16 mei 2020 / 22:49

  Gefeliciteerd, wat sterk en dapper dat je die stap hebt durven nemen. Er zijn zoveel mensen die veilig blijven hangen. Ik denk dat het super bij je past, voor zover ik je ken via je blogs natuurlijk. Je bent een aanpakker en ik denk dat je heel snel resultaat daarvan ziet in een winkel. En de Intratuin is zo leuk. Meid, met kerst is het daar een feestje! Ik mag elk jaar van mezelf daar een kersthuisje kopen, hahaha! En de high tea’s en koffie daar zijn goeeeed! Heel veel plezier daar!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   17 mei 2020 / 11:30

   Wat ben je toch lief Amina, thanks! Het is een hele stap, maar ik hoop dat ik de juiste heb gemaakt. Daar komen we snel genoeg achter. ja, het is altijd een sfeertje daar en ik loop er altijd graag rond.. heerlijk! Ik zou mezelf wel heel goed moeten inhouden met al die leuke dingen om me heen.

 15. Miranda
  17 mei 2020 / 00:26

  Ten eerste gefeliciteerd met je nieuwe baan! Wat is dit een goed artikel. Je hebt dit niet even 1,2,3 geschreven , maar je hebt er echt goed over na gedenkt en zo leuk dat je ons hebt meegenomen in jouw gedachten. En wat een dappere beslissing zeg, daar heb je lef voor nodig. Maar goed dat je naar je eigen gevoel luistert.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   17 mei 2020 / 11:35

   Dat klopt Miranda, ik heb het artikel ook verdeeld over drie dagen. Ik wilde het op de juiste manier omschrijven zodat mijn werkgever van nu ook niet word zwart gemaakt. Mijn werkgever heeft namelijk het beste met iedereen voor en dat kwam ook wel uit het gesprek toen ik mijn baan had opgezegd. Hij begreep mij volkomen en ziet dit ook veel meer voor zich. Hij heeft mij als mens leren kennen als enthousiast, meelevend, creatief en communicatief. Dus hij snapt wel dat ik voor deze job ben gegaan. Hij wilde mij zelfs nog extra tijd geven i.v.m. een eventuele opleiding of cursus, maar dat was niet nodig! Bedankt voor je lieve reactie een ieder geval.

 16. 17 mei 2020 / 13:01

  Altijd spannend een nieuwe uitdaging maar ik weet zeker dat het je gaat lukken en je het daar naar je zin gaat hebben. Succes 🙂

 17. 18 mei 2020 / 09:49

  Wat een dappere beslissing! Het is echt goed om af en toe uit die sleur te komen, dat komt je creativiteit inderdaad ten goede. Ik wens je heel veel plezier op je nieuwe werkplek <3

 18. 18 mei 2020 / 12:09

  Wat een ontzettend stoere beslissing zeg! Knap dat je die durft te nemen en hebt gekozen om meer creatief te zijn en jezelf verder te ontwikkelen. Heel spannend om weer aan iets nieuws te beginnen en om je vertrouwde en vaste omgeving te verlaten, maar ook super tof dat je dit durft te doen. Heel veel succes met je nieuwe baan!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   19 mei 2020 / 12:02

   Thanks wat lief, ja het is mega spannend.. maar ik hoop echt dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Die 1,5 week die ik nu vrij heb (vanaf morgen) ga ik in ieder geval genoeg bewegen en gezond eten zodat mijn lichaam super fit is en hopelijk zijn dan ook mijn blaasklachten ietsjes minder.

 19. Natascha - Beautyopinie
  18 mei 2020 / 13:50

  Ik had deze blog van je helemaal gemist zeg, wat stoer van je! Gefeliciteerd met je job. Ik wens je heeeeel veel succes en plezier!

 20. 19 mei 2020 / 14:58

  Het is altijd lastig om een andere stap te zetten. Maar het is vaak ook weer een nieuwe ingang. Goed dat je er zo over nadenkt wat je wilt. Een opleiding lijkt mij soms ook wel wat, maar ik hebt precies hetzelfde als jou. Vaak vind ik het onnozel om een opleiding voor iets te moeten doen om het beroep te kunnen uitoefenen. Helemaal creatieve beroepen.

 21. 20 mei 2020 / 10:25

  Wat leuk dat je een nieuwe baan hebt! Ik kan me voorstellen dat solliciteren je soms moedeloos laat voelen. Ik heb namelijk precies hetzelfde. Ik ben op zoek naar een nieuwe baan, maar die lijst met eisen is soms niet te doen. Voor alles moet je een specifieke opleiding hebben en zoveel jaar werkervaring. Heel vervelend is dat, als je wel heel enthousiast bent over de functie. Ik wens je heel veel succes!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   24 mei 2020 / 14:38

   Zelfs bij de Leenbakker moet je Frans spreken op het kantoor.. zulke eisen zijn ook momenteel overal absurt. En daardoor solliciteer je maar niet en als je het probeert dan krijg je nooit een reactie terug. Sowieso heb ik maar van drie bedrijven wat teruggehoord en van de andere 20 niets. jij ook heel veel succes Claire, ik hoop dat ik mezelf voor 1 juni net weer wat fitter voel zodat ik met een flinke dosis energie kan beginnen.

 22. 22 mei 2020 / 11:00

  Wat interessant om je hele gedachtegang tot het vinden van een nieuwe baan te lezen.
  Lijkt mij zeker een lastige keuze om iets te vinden wat bij je past.
  Veel succes bij je nieuwe baan!
  Zelf heb ik 3,5 jaar geleden de knoop doorgehakt om toen mijn baan op te zeggen. Dat was ooit mijn bijbaantje en daarna fulltime. Toch mistte ik daar verdieping / uitdaging. Op de lange termijn zou het toch hetzelfde blijven, daar had ik niet zo veel zin in. Ik kon aan de slag in een apotheek in combinatie met een opleiding (BBL). Fulltime naar school / stage ging em niet worden. Een huis krijg je niet cadeau helaas. Het was een pittige tijd, maar blij dat ik het heb gedaan. Inmiddels diploma binnen. Ik heb het er nog steeds naar mijn zin.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   24 mei 2020 / 14:37

   Het is een lastige keuze, maar ergens weet ik.. dat ik hier veel meer voldoening uit kan halen. Nee, alles in deze wereld is helaas prijzig en daar moet je altijd voor blijven werken. Wat mega goed om te horen Jessica, super dat je ook zo je hart hebt gevolgd!

 23. 23 mei 2020 / 22:12

  Oeh spannend! Maar heel veel succes met alles 🙂 Leuke blog om te lezen!

 24. 24 mei 2020 / 22:22

  Wat fijn is dat, dat je een andere baan hebt.
  Ik zelf heb eerst 8jaar op een fabriek gewerk. Ik vond het echt lastig om tegen mijn ploegbaas te zeggen dat ik mijn onslag had ingediend.Op die fabriek werkte ik ook zo 40u week. Maar toe was mijn zoontje zo goed 3jaar en dan heb ik besloten om dichter bij huis te gaan werken en veel minder uren dan. Ik moet der wel bij zeggen, voor me was dat idiaal omdat mijn zoontje meer naar school kon gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.