Op deze meubels moet je nooit bezuinigen!

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we gingen trouwen en samenwonen. De eerste bezichtiging ging niet door omdat het al binnen een dag verkocht was. Oké, we troffen het niet, want de huizenmarkt was crazy. Uiteindelijk kregen we een ander huis op het oog en daar zijn we toen wezen kijken. Het was op een vrijdagmiddag, om half vijf en het was al half schemer. Ik kreeg het idee dat we zo snel mogelijk een keuze moesten maken en die gedachte werd bevestigd. Begin van de avond moesten we al een bod uitbrengen, want er waren nog vier andere stellen ”in de race”. Maandag kregen we te horen dat iedereen de vraagprijs had geboden, dus we kregen allemaal nog één kans om er een bedrag bovenop te doen.

Als het aan mijn man had gelegen dan hadden we het huis nu niet gehad. Die wilde er namelijk niet teveel bovenop doen. Het huis was dit bedrag namelijk niet waard, plus we habben onwijs hard gespaard en zagen het geld al door onze vingers verdwijnen. Het is een jaren zestig woning en er moest links en rechts nog wel wat geklust worden. Gelukkig waren de keuken en badkamer in onze stijl dus die hebben we zo gelaten. Uiteindelijk hebben we ons bod uitgebracht en toen kregen we te horen dat we het waren geworden. het artikel: Wij hebben een huis gekocht, kwam toen al snel online. Het gekke is eigenlijk dat door de tijdsdruk en de bizarre huizenmarkt we helemaal geen tweede bezichtiging hebben gehad. Toen we de sleutels kregen zagen we opeens veel meer dingen dan bij de eerste bezichtiging.

Sommige mensen zeggen, ”ik wil niet gelijk mijn geld in dure meubels stoppen”. Ben ik het deels mee eens, maar ik wil hier toch een artikel over gaan schrijven. Want in sommige meubels moet je juist wat meer geld stoppen. Waarom? Omdat het kwalitatief beter is en de meubels gaan langer mee. Neem bijvoorbeeld onze hoekbank, we hebben er niet enorm veel voor betaald. Maar qua prijs zaten we wel boven de €1000,00 deze hebben we bij de Haco besteld. Echt een hele toffe winkel, de webshop vind ik wat tegenvallen, maar de winkel is echt enorm leuk ingericht en hier hebben we ook nog meer meubels gekocht!

Het kiezen van een (hoek)bank

Een bank is een meubel waar je veel op zit, wij hebben een aantal losse kussens waar niet iedereen voor zou kiezen. Gelukkig blijven ze dik en goed en hoef ik ze maar 1x in de drie maanden even door elkaar te schudden zodat de vulling weer mooi verdeeld is. Ook vond ik een fluwelen bank prachtig, maar ik dacht zo’n bank misschien iets sneller zat te zijn. Cognac vonden we ook tof, maar zo’n bank konden we altijd nog nemen in de toekomst. De hoogte is perfect, de hoek is precies lang genoeg voor je benen, je rug krijgt genoeg steun en zelfs mijn ouders en familieleden gaven aan dat die enorm lekker zit. Deze bank heet: Bank Mantova Longchair + 2,5 en de hoek zit dan aan de linkerkant. Dit hadden ze er ook duidelijk bijgezet.

Onze Boxspring

Een bed is ook een belangrijk meubel in je huis, hier lig je ongeveer 3.000 uur op in een jaar. Sommige dagen wat minder en andere weer wat meer. Deze boxspring hebben wij ook bij de Haco besteld, we gaven de kleur door en probeerde even wat verschillende toppings uit. Toen we dit eenmaal hadden doorgegeven gingen we op zoek naar fijn beddengoed. Een aantal van mijn kleurrijke dekbedden komt van Essenzahome. Hier kan je natuurlijk in variëren en dit hoeft natuurlijk niet duur te zijn. Dit zijn de gegevens van ons bed:

Pocket Boxspring — B80xL200xH30cm
Gent Hoofdbord — B160xH120xD15cm
Pocket Matras — 160x200cm
Topmatras — 160x200cm, +/- 8cm dik

De kleur zou Preston 21 zijn, maar dit was een beige kleur.. dat was ook eerst de bedoeling. Toen dit bed eenmaal boven gebracht was, zag ik dat de kleur niet goed was. Enorm baal moment, maar ik heb gewoon een blik kalkverf gekocht in de kleur Mudgrey en heb de accessoires erop aangepast! Nu hebben we een prachtige sfeervolle kamer, waar ik enorm trots op ben. Ook heb ik al tientallen mensen geholpen met kalkverf, het is gelukkig allemaal goed gekomen! Voor dit dit complete bed waren we ook rond de €1100 euro kwijt.

De Badkamer

Hier zou ik persoonlijk nooit geld op in houden, een badkamer is juist een heerlijke plek om te ontspannen. Tegenwoordig ben je al snel rond de €8,000-€10.000 euro kwijt. Denk bijvoorbeeld aan de tegels, die moeten vlekvrij zijn en blijven, een badkamer meubel, bad/douche of beiden, accessoires zoals plankjes, kastjes, toilet etc. Zelf hebben wij niks aan de badkamer gedaan. Al zou ik momenteel een moord doen voor een heerlijk bad, ik heb nooit van mijn leven een douche thuis gehad, dus ik moet enorm wennen aan al die druppels in mijn gezicht. Plus als wij in de toekomst een kindje mogen krijgen dan is een bad ook wel enorm fijn.

Hoe zou ik onze toekomstige badkamer willen inrichten? Zwarte kranen, wc en een ronde spiegel. Sowieso een grote wasbak op het meubel, deze stenen bakken zijn ‘schattig’, maar het is niet praktisch. Ook zou ik wat planten hier en daar zetten, maar een hele industriële badkamer vind ik ook gaaf. Je moet ook een beetje kijken naar meubels/kleuren die tijdloos blijven. Verschillende elementen kan je combineren tot een geweldige en vooral ontspannende ruimte. Bekijk hier mijn home inspiratie bord op Pinterest.

Het eet/zitgedeelte in de woonkamer

Hier zitten we ruim 700-900 uur in het jaar aan, dus dit wilden we ook goed aanpakken. Eerst had ik bijna gekozen voor een ronde tafel, maar mijn man vond dat niet een heel goed idee. Plus we waren bang dat dit niet kon i.v.m. de ruimte in onze woonkamer. Als je een ronde tafel neemt, hebben je stoelen achter zich veel meer ruimte nodig. Achteraf hadden we het makkelijk kunnen doen. Alleen dan hadden we voor een iets andere stoel moeten kiezen. Uiteindelijk gingen we van een Ibiza/Vintage vibe naar een industriële look! De stoelen zijn van de Haco en de tafel hebben we bij de Trendhopper gescoord. De stoelen waren €100,- per stuk (afgeprijsd) en de tafel was €899,00. Dus voor onze eethoek waren we ongeveer €1.500 euro kwijt. Maar we hebben er nog steeds geen spijt van! De tafel is enorm stoer en de stoelen zitten echt enorm lekker.

Ook eten we graag met vrienden/familie dus ik geniet altijd enorm van deze hoek. Hier brengen we veel tijd door en we spelen er ook regelmatig een potje Ticket To Ride op.

De Keuken

Hier zijn weinig woorden nodig, ik zou persoonlijk echt in een keuken investeren. Zorg in ieder geval voor een goed blad waar je bijvoorbeeld ook hete pannen op kan zetten. Verder vind ik onze keuken ideaal, want je ziet er geen vingervlekken op. De RVS plaat maak ik schoon met de bluepasta + Ha-Ra fles. Hierdoor blijft die mooi glimmen (net zoals onze kraan en wasbak) en krijg je geen rare en vieze vlekken die je er niet meer uit krijgt. Ik mis wel echt een elektrische kookplaat, pitten en gas was voor ons beiden echt enorm wennen. Ook zou ik in de toekomst tegels willen boven het aanrechtblad, zeker wanneer ik bezig ben met de vaat of met koken dan spettert het nog weleens tegen de witte verf aan.

Gordijnen, gevoerd en dubbele plooi

Deze items zorgen voor demping in de kamer en voor een chique uitstraling. Mijn slaapkamer gordijnen zijn gevoerd en zijn net zoals onze linnen gordijnen in de woonkamer van Enjoy21. De andere gordijnen zijn van de Kwantum die hadden namelijk de perfecte kleur roze in hun assortiment. Ik moet wel zeggen dat deze gordijnen best veel licht tegenhouden, ook al zijn ze niet gevoerd. Achteraf had ik dat beter wel kunnen doen. Ik dacht ook dat ik dit had aangegeven, maar dat bleek niet zo te zijn. Dus ach, we doen het er maar mee! In de toekomst wil ik nog plisségordijnen op iedere kamer. Op deze manier kan niet iedereen je kamer in kijken vanaf de straat. En geloof me, dat gebeurd haha het lijkt dat iedereen bij ons naar binnen kijkt.

De plek waar ik ‘werk’

Dit is ook een belangrijke plek in het huis, Marc en ik hebben namelijk een eigen ruimte in het huis. Hier kunnen we ons eventjes terugtrekken. Marc houdt van game en die zit met al zijn apparaat op zolder. Ik zit een verdieping lager en hier staat een kast gevuld met mijn kleding, boeken, make-up, accessoires en nog veel meer rotzooi! Aan mijn bureau van Lif24 werk ik nu maar al te graag. Ik heb namelijk deze prachtige stoel van Richmond en die zit 100x lekkerder dan mijn bol.com stoel van 24 euro. Dat bedoel ik met investeren in goede meubels. Hier zit ik uren achter elkaar op dus dan is een goede stoel met het juiste comfort super belangrijk!

Waar kan jij niet zonder? En heb je ook weleens voor moeilijke keuzes gestaan? Dan bedoel ik kiezen tussen goedkope en wat duurdere meubels. Laat dat even hieronder weten in de comments.

Share:

13 Reacties

 1. 17 mei 2020 / 12:15

  Haha, een degelijke zetel en boxspring waren ook mijn vereisten toen we hier kwamen wonen. Ik heb me door mijn lief wél laten overtuigen voor een spotgoedkope gammele, wankele kast in de berging (ziet toch niemand) en NOOIT MEER haha. Als je nog maar in de buurt van dat ding ademt valt het omver, inclusief alle dingen die erop staan. Gelukkig zitten er van die gaatjes in en kan je ‘m in de muur vastboren, maar dat moet dus nog gebeuren. Supermooie gordijnen heb je trouwens!

 2. Natascha - Beautyopinie
  17 mei 2020 / 15:12

  Dat bed, dat is een investering geweest waar ik nog geen moment spijt van heb gehad!

 3. 17 mei 2020 / 16:05

  Prachtige stijl hoor! En sommige investeringen zijn het zeker wel waard…

 4. 17 mei 2020 / 17:50

  Toen wij in ons huis kwamen wonen waren we snel van de goedkope meubelen en alles wat we nog hadden uit beide woningen. Puur omdat we niet wisten hoe ons leven zou lopen. Een paar jaar later ( ondertussen waren er kinderen) hebben we alles aangepakt en ook meteen goed, met een nieuwe keuken en badkamer. Maar ook meubels, elke keer iets, niet alles tegelijk hoor, en deze keer gingen we voor duurder, hier zijn we elke dag nog blij mee.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   24 mei 2020 / 14:30

   Wat goed zeg Lodi en ik begrijp je keuze ook zeker hoor, vooral in het begin als je beiden uit een woning komt. Super fijn dat je er nu zo blij mee bent 🙂 fijne zondag nog verder

 5. 17 mei 2020 / 18:39

  Helemaal eens met je artikel! Op sommige dingen moet je gewoon niet besparen. Een grote, gave bank staat hoog op mijn verlanglijstje want ik ben de mijne aardig zat nu 🙂

 6. 17 mei 2020 / 21:09

  Ik ben het helemaal met je eens! Wij zijn ook meteen voor een goede en kwalitatieve hoekbank en boxspring gegaan. We hebben er elke dag plezier van dus het is het helemaal waard.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   24 mei 2020 / 14:31

   Een bed is ook zo belangrijk.. wij moeten onze topper wel iedere 2 weken even draaien zodat er geen kuilen in ontstaan. Thanks voor je comment Vanesse, fijne zondag nog verder.

 7. 18 mei 2020 / 08:46

  Hele fijne tips! Wanneer je inderdaad goed investeert, dan merk je dat je hier nog jaren plezier van kan hebben!

 8. 18 mei 2020 / 14:06

  Wij hebben eindelijk geïnvesteerd in een goede bank en mooie kasten voor in de woonkamer en dat is het geld nu al meer dan waard geweest! Zo fijn!

 9. 20 mei 2020 / 10:28

  Ohhh wat heb je toch mooie meubels! Ik ben het helemaal met je eens, maar moet eerlijk zeggen dat ik niet het budget heb om alles nieuw te kopen haha. Maar ik denk dat het ook wel leuk is om alles langzamerhand te vervangen, dus eerst een tweedehands eettafel en daarna een nieuwe 😉

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   24 mei 2020 / 14:31

   Wat super lief Claire, thanks 🙂 ja, dat is natuurlijk het tweede.. het budget moet het ook toelaten.

 10. 24 mei 2020 / 16:00

  Wij hebben alles ook direct goed aangehad en dat betaal je. Gelukkig krijg je er ook veel voor terug en blijft alles lang goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.