Wat heb ik gedaan in mei 2020?

En het is tijd voor mijn meest favoriete artikel van de maand. Wat heb ik allemaal gedaan in deze maand? Nou ten eerste heb ik heel veel pijn gehad, heb ik mijn laatste werkdag erop zitten en momenteel ben ik bezig met mijn laatste vakantie dagen. Dinsdag begin ik namelijk bij mijn nieuwe werk, hopelijk een beetje pijn vrij.. de laatste drie dagen is het eigenlijk wel goed gegaan, maar momenteel zet mijn blaas weer enorm op. Hallo opgezette buik en zere blaas! Vanmiddag ben ik nog in het ziekenhuis geweest en er wordt een afspraak gemaakt bij de gynaecoloog. Hier krijg ik hopelijk snel bericht van, morgen moet ik even antibiotica ophalen bij onze huisarts.

Zullen we snel gaan kijken naar het totale overzicht van mijn maand? Ondanks de pijn heb ik wel weer wat leuke dingen gedaan (proberen positief te blijven he). Morgen komen er nog vrienden eten en vandaag heb ik samen geluncht met mijn zus, mijn vriendinnetje Ariette kwam vanmorgen nog langs en uit het ziekenhuis ben ik nog even langs mijn schoonmoeder en schoonzus geweest. Gelukkig had ik toen weer even geen last van mijn lichaam! Het zou fijn zijn als ik voorlopig even pijn vrij ben als ik begin bij mijn nieuwe werk, daar kijk ik namelijk nog het meest tegenop. Ik heb er onwijs veel zin in, maar als ik zo’n aanval heb dan ben ik er zo bang voor…

Ik heb heerlijke chocolade koekjes gebakken, ze waren een beetje kruimelig van binnen. Dit was nog helemaal begin mei toen ik nog niet zoveel pijn had. Mijn nichtjes kwamen logeren toen ik mijn eerste dagen vrij had van mijn werk. Wat was het gezellig! Onder het eten kreeg ik nog een flinke pijn aanval, maar we zijn toen gewoon met z’n drieën in bed gaan liggen, opgelost! De volgende ochtend ben ik begonnen met een schaaltje yoghurt met blauwe bessen en granola.

De volgende ochtend gingen we met z’n drieën knippen en plakken. Eindelijk na maanden heb ik weer eens een begin gemaakt in mijn bullet journal. Van mijn ouders kregen we een nieuw mesje, goed gekeurd.. en gelijk een wond erbij! Mijn man en ik zijn naar een hondje aan het kijken, wat een zoektocht zeg. Het is net zo’n gekkenhuis als de huizenmarkt. De rechterpup hadden we gespot (die komt uit Griekenland), maar die was helaas al gereserveerd.

Ook plakte ik de foto van onze bruidstaart in mijn bulletjournal, het is echt een plaatje. Heerlijk die dripped karamel, wat hebben onze gasten ook genoten van deze taart. Ook vond ik nog mijn oude tekeningen boek, hoe stoer is deze tekening? En na een aantal dagen kreeg ik een doorverwijzing naar het ziekenhuis, ik moest urine inleveren en dit werd op kweek gezet.

Ik kan enorm genieten van de natuur en onze moestuin, helaas kon ik er amper zijn door de pijn. Vaak ging mijn man of vader even s’avonds water geven. Hierdoor kon ik niet veel foto’s maken en miste ik ook een beetje het groei proces. Ook spotte ik nog dit kleine baby koolmeesje, wat een schatje he! Hij was helaas zijn ouders kwijt, gelukkig werd die gevonden en vlogen ze samen weg.

Even nog wat inspiratie qua eten, we hadden nog wat lekkere aardappelen zelf geschild, gesneden en gebakken. Een stukje vlees erbij en wat groente! Ook maakte ik voor Marc en mij een broodje met pesto en radijs met oude kaas, erg lekker. Sowieso eet ik momenteel alleen maar rauwkost en geen vlees meer, dat is enorm wennen voor deze Bourgondiër.

Mijn nichtje kwam bij mij aankloppen met een oranje/roze pastel achtige cremespoeling-verf? (van het Kruidvat merk), dit heb ik ingezet, maar de kleur viel helaas tegen, er was amper wat te zien. Ook maakte we ons schuurtje wit, dit is echt enorm opgeknapt! Hier ben ik echt mega blij mee, bij de Jysk kocht ik nog nieuwe kussens voor in onze buitenstoelen. Zijn ze niet leuk? Donkergijs, met een gemêleerd effect erin.

Vier dagen later kwam mijn nichtje met een nieuwe verf aanzetten, dit keer Colorista van L’oreal en hier had ik al een aantal keer iets van gezien. Wat was ze blij met de kleur, het stond der ook wel erg goed moet ik zeggen. Helaas was de kleur na de 2e wasbeurt al bijna niet meer zichtbaar, sad… vooral voor die prijs! Hebben jullie nog opties om zo’n pastel roze kleur langer in je haar te houden? Of een ander merk? Mijn nichtje kreeg van mij productfoto les, dit vond ze enorm leuk! Ik gaf haar wat producten aan en ze mocht er toen foto’s van maken, deze foto’s gaan jullie binnenkort terugzien op mijn website. Ook kwam onze pizzasteen binnen van bol.com. Eindelijk een knapperige pizza, de volgende keer moet onze bodem alleen nog iets dunner.

Ook heb ik het eerste seizoen gekeken van Sweet Magnolia’s, wat een heerlijke wegkijk serie zeg. Virgin River is net zo’n serie, niet teveel actie, maar net genoeg om nieuwsgierig te zijn hoe het gaat aflopen. Ook ben ik begonnen met het endo dieet, geen suiker meer, geen alcohol, geen tarwe, geen sapjes/frisdrank, geen vlees (alleen biologische kip & eieren). Nu hopen dat mijn lichaam hier iets rustiger van wordt. Ook spotte ik nog deze rode kool op ons landje, is die niet prachtig!

Even een lekker havermout ontbijtje gemaakt, al is het woord lekker erg overdreven. Ik kan er nog niet erg aan wennen.. op dit moment mag ik ook geen zuivel dus ik gebruik amandelmelk en ik doe er een klein beetje honing in. Verder doe ik er wat noten en fruit op zodat het nog ergens naar smaakt. Hebben jullie nog tips? Ook had ik een samenwerking met de Xenos, ik heb onze hal een make-over gegeven, moment hoe dit is uitgepakt? Klik dan hier. (je kan trouwens ook kans maken op €100,-)

Ik kocht ook nog nieuwe sneakers bij Ziengs, wat een heerlijke webshop is dat zeg. Mega snelle levering en ze hebben op dit moment echt prachtige sneakers, ik kon geen keuze maken namelijk. Daarom heb ik maar gelijk twee paar sneakers gekocht. Benieuwd naar dit paar? Klik dan hier voor de review. Nog een foto van onze hal, bedankt voor al jullie lieve comments! En mijn nieuwe case van iDeal of Sweden.

Hoe was jouw maand? Of kan ik beter zeggen, hoe ben jij deze maand doorgekomen?

Share:

18 Reacties

 1. 29 mei 2020 / 13:28

  Wat een leuke en lekkere dingen allemaal! Ik vind het zo leuk om te zien dat je zo close bent met je nichtjes. Cute!

 2. 30 mei 2020 / 11:36

  Heb zelf vorig jaar de tijdelijke haarverf van HEMA gebruikt, vrij goedkoop dus ik dacht dat het niks werd, maar bij mij werkte dat super goed! Heb zeker na 3 wasbeurten nog wel een roze gloed in m’n haar gehad. 🙂 Ben wel lichtblond van mezelf.. dus dat hielp ook wel.
  Ik eet elke dag havermoutpap en love it! Ik neem de helft van een banaan, die prak ik met kaneel en meng door de havermout. Maakt het al iets zoeter en dan heb je nog een halve banaan voor topping en ik doe er diepvries frambozen op. Heulll lekker 🙂
  Sterkte met alles, lijkt me vervelend zoveel pijn elke keer..

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juni 2020 / 09:19

   Klinkt goed Evelien.. maar ik weet niet of je dan ook niet dat mooie effect krijgt bovenin. Dit kan je natuurlijk wel met een kwast en spons creëren. Maar ik zal het even aan haar vertellen 🙂

   Kaneel doet inderdaad ook al veel qua smaak. Frambozen zijn ook zo lekker inderdaad.. dat kan ik er ook op doen! Dankjewel <3

 3. 31 mei 2020 / 14:39

  Jeetje lieverd, wat een pech met die blaas van jou. En zeker als je al dat lekkere eten moet missen. Hoop echt dat ze snel iets vinden en je de juiste hulp/medicijnen krijgt. Duurt wel lang genoeg nu ondertussen. Ondanks alles toch een hele fijne maand. Dat broodje met radijs oude kaas en pesto moet ik echt onthouden!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juni 2020 / 09:20

   Ja, het is mega rot.. gelukkig kan ik 18 juni terecht in het Bronovo ziekenhuis. Gelukkig heb ik al twee dagen kunnen werken, want daar zag ik echt mega tegenop. ja dat is echt een heerlijk broodje Simone, die kan je gerust eens maken

 4. 31 mei 2020 / 22:11

  Wat vervelend dat je zo last hebt van je blaas. pijnaanvallen zijn echt geen pretje. Hopelijk kunnen ze vinden wat het is, soms als het een naam krijgt kan je verder zoeken. Hopelijk helpt het anders eten een beetje tegen de pijn. Ik vind het wel echt knap dat je ondanks de pijn toch leuke dingen probeert te blijven doen, dat is niet altijd makkelijk.

  Een tipje voor het verven van het haar van je nichtje. Je kan crêpepapier in water leggen en als het water goed verkleurd (haal het crepepapier eruit) is dan je haar erin hangen. Daarna laten opdrogen en dan heb je mooi fel gekleurd haar. De leerlingen op mijn werk doen dit ook vaak. Het pakt vaak heel goed, de kleur is lekker fel. Ik denk dat op internet wel een tutorial erover te vinden is. Ik durf niet te zeggen hoelang het blijft zitten. Maar je krijgt wel een mooi fel kleurtje 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juni 2020 / 09:21

   Nee, het is echt een hel die pijn. 18 juni hoop ik dat ze in het Bronovo iets gaan vinden, waardoor ik kan zeggen; zien jullie wel dat het niet tussen mijn oren zat. Mijn lichaam was gewoon zien en dat voelde ik gewoon goed aan. Ja, dat is ook wel een afleiding.. anders lag ik de hele dag in bed. Ik zal dit eens vertellen tegen mijn nichtje, proberen kan natuurlijk altijd. Maar dan moet wel de overloop een beetje mooi zijn.

 5. 1 juni 2020 / 11:25

  Wat vervelend dat je zoveel pijn hebt! Hopelijk wordt er snel een oplossing gevonden. Dat havermoutje vind ik er wel lekker uitzien hoor! 🙂 Misschien anders sojayoghurt proberen als je geen zuivel mag?

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juni 2020 / 09:22

   Ja, zulke dingen probeer ik nu ook te veranderen en ik drink nu mijn smoothies met almandelmelk.

 6. 1 juni 2020 / 16:21

  Wat leuk om te lezen! Gezellig dat je je nichtjes te logeren had, zo te zien hebben jullie het reuze gezellig gehad. Wel vervelend dat je zo’n pijn had. Hopelijk komt er wat uit het urineonderzoek.

 7. 2 juni 2020 / 09:13

  Wat balen dat je zoveel pijn had weer! Ik vind Merel wel echt op jou lijken qua gezicht. En wat kun je mooi tekenen!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juni 2020 / 09:22

   oh echt waar? haha ze lijkt enorm op der moeder en mijn neefje is weer precies z’n vader. Dat is wel mega leuk om te zien. Wat lief! Dankjewel 🙂

 8. 2 juni 2020 / 17:14

  Awww wat stom dat je veel pijn had deze maand. Echt frustrerend om niet te weten wat er precies aan de hand is… Hopelijk komt er snel iets concreets uit het onderzoek. Wel zie ik dat je super gezellige dagen hebt gehad met je familie en die nieuwe sneakers zien er echt mooi uit! Ik vind het ook altijd lastig om op dat gebied keuzes te maken, hihi.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juni 2020 / 09:25

   Ik hoop het ook echt.. 18 juni weten we meer. Dan ga ik namelijk naar het Bronovo en daar zijn ze wel echt gespecialiseerd in endometriose. Ik denk namelijk echt voor 90% dat dit het is. De andere opties zijn allemaal al bekeken. Ja, die sneakers zijn echt geweldig!

 9. 3 juni 2020 / 20:06

  Ben je je eerste werkdag een beetje fatsoenlijk doorgekomen? Vervelend dat je nog steeds zoveel pijn hebt joh! Goed om ook te kijken naar de positieve dingen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juni 2020 / 09:24

   Eerste twee dagen enorm op mijn tandvlees gelopen, maar ik wilde een goede indruk achterlaten.. stel dat het niet zo goed zo verlopen. De meeste mensen weten van het ”probleem” af, maar nog niet alle 90 collega’s haha.. maar dat hoeft ook niet. Als het niet gaat dan kan ik dit gewoon aangeven en dan mag ik gewoon eventjes gaan zitten. Als ik alleen zo’n blaaskramp aanval krijg kan ik niet eventjes zitten, dan zit ik meestal uren. Maar goed de pillen (en pijnstillers) lijken overdag hun ding goed te doen dus ik voel me al een gezegend mens dat ik gewoon kan werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.