Shampoo Bars review

Als ik het woord shampoo bar schrijf, dan zal je niet direct aan een zeepblok denken, maar ze bestaan echt! Deze plasticvrije manier van je haar wassen is enorm verantwoord voor het milieu, maar wat gebruikersgemak is ook mooi meegenomen. Ben ik een tevreden mens na het wassen met de shampoo bars? En zal ik in de toekomst nogmaals een shampoo bar aanschaffen? Lees dat allemaal in dit artikel! Het pakket wat ik ontving zag ik er in ieder geval goed uit. De service was goed, de levering was snel en de shampoobars waren goed ingepakt. Een aantal jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met de ‘shampoo bar‘. Ik vond dit een zeer bijzonder item en ik gebruikte de shampoo bar met veel plezier. Mijn moeder vond het ook een ideaal product en gebruikte soms stiekem mijn shampoo bar. Je had weinig nodig en er kwam veel schuim vanaf.

Mijn haar rook extra lekker en mijn klitten verdwenen als sneeuw voor de zon. Dat wilt toch iedereen? Ik blogde toen al een tijdje, maar ik had er geen review over geschreven. Domme ik, want momenteel is het echt een hype aan het worden. Mensen zijn milieu technisch goed bezig en shampoo bars horen daar ook bij. Je douche of bad routine wordt opeens een stuk fijner en leuker door deze gezellige shampoo bars. Je hebt ze namelijk in allerlei geuren en kleuren, keuze genoeg dus!

MIJN EERSTE INDRUK | Een shampoo bar is simpel gezegd een rond stuk haarzeep. Ik heb verschillende shampoo bars mogen testen van shampoobars.nl Ze hebben allerlei verschillende kleuren: groen, roze, paars, geel, zwart, wit en blauw. Als je het doosje opent komt er direct een heerlijke geur op je af. Wat is dit heerlijk zeg en ze zien er ook echt mega cute uit. Op de sticker staan de ingrediënten en de naam van het ‘zeepje’. Er zit ook een bewaarblikje bij waar je de shampoo bar in kan drogen. Wanneer ik de shampoo bar heb gebruikt spoel ik die even heel licht af en dan beland die in het blikje (niet de deksel erop doen wanneer die nat is) bovenop mijn doucherand.

De Shampoo bar heeft een structuur die me doet denken aan hagelslag (in witte vorm). Merk je hier ook iets van tijdens het gebruik? Nee, dit is een ingrediënt die mooi oplost onder het douchen.

ZO GEBRUIK JE HET PRODUCT | Voordat ik begin met m’n haar wassen maak ik het eerst goed nat. Daarna pak ik de shampoo bar en dan creëer ik schuim in mijn handpalmen. Dit breng ik aan in mijn haar, er ontstaat enorm veel schuim, ondertussen ben ik flink aan het genieten van de geur die er vanaf komt. Dit had ik trouwens niet verwacht van zo’n shampoo bar. De geur is aanwezig, maar niet extreem. Mijn man vind de geuren trouwens wel echt enorm lekker. Die vind het altijd heerlijk om in mijn haar te ruiken na het douchen.

Je kan het haarzeepje onder de douche nat tussen je handen wrijven en vervolgens het zeep over je haar verdelen, of de Shampoo bar direct op je hoofdhuid wrijven. Zorg wel dat er voldoende water bij komt. Je gebruikt ‘m dus als een normaal stuk zeep, maar dan op je haar.

MIJN CONCLUSIE | Ik ben iemand die mijn haar altijd in twee stappen wast. De eerste keer met wat meer product dan de tweede keer. Tussendoor spoel ik mijn haar goed uit. Wanneer ik mijn haar voor de tweede keer uitwas is het heerlijk glad en klit vrij. Mijn haar is schoon en ruikt naar een heerlijke subtiele geur. Ik heb gekozen voor de volgende bars: Roos, Jasmijn, Honing, Jojoba, Kokos conditioner. Ondertussen zijn er alweer veel nieuwe producten toegevoegd in de shop. Ook een shampoo en conditioner in één.

Ik wilde bijna als minpunt noemen dat zo’n stuk zeep ‘ zonder verpakking’ niet zo reisvriendelijk is, maar dankzij het bewaarblikje is dat niet het geval. Een shampoo bar is niet vloeibaar, dus als je naar het buitenland gaat mag de bar gewoon mee in je handbagage. Dit klinkt heel reisvriendelijk toch, ik vind het echt ideaal! Zelfs met kamperen zou ik deze shampoo bar meenemen.

Aan een Shampoo bar ben je tussen de €7,95-16,95 kwijt. Prima prijs voor een fijn haarproduct. Ik heb geen minpunten aan de Shampoo bar kunnen ontdekken. Je verbruikt veel minder product en het is veel beter voor het milieu. Wist je dat één zo’n bar staat aan vier grote flessen shampoo? Bizar toch!?

Heb jij weleens een shampoo bar gebruikt? Wat vond jij hiervan?

Share:

19 Reacties

 1. 5 juni 2020 / 08:42

  Haha, die hagelslag-associatie had ik ook al! Ik heb er al vaker over gelezen, maar nog nooit de stap gezet om het eens te proberen. Ik ben trouwens wel benieuwd waarom je je haar in twee keer wast? Is het effect na gewoon 1 keer nog niet voldoende?

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   12 juni 2020 / 10:00

   Vroeger waste ik altijd 1x mijn haar, maar toen had ik bij iemand gelezen dat het pas de tweede keer echt schoon is. De tweede keer hoef je veel minder product te gebruiken, maar je moet zorgen dat bij de tweede keer wassen je haar echt goed uitgespoeld wordt. Op deze manier heb ik veel minder snel last van vet haar en dan is het echt veel schoner (zo voelt het ook aan). Dat heeft dus niks met deze bars te maken, haha dat is gewoon mijn routine geworden.

 2. 5 juni 2020 / 09:06

  Wow, één stuk komt overeen met 4 flessen shampoo? Dat had ik nooit verwacht! Ik heb nog nooit een shampoo bar gebruikt. Ik had eigenlijk geen idee hoe dat precies werkt, maar jij hebt het goed uitgelegd. Aangezien ik vrij moeilijk haar heb (snel droog en pluizig) betwijfel ik of zo’n shampoo bar iets voor mij is. Mijn haar heeft toch een specifieke verzorging nodig. Maar als je alleen een shampoo gebruikt om je haar te wassen en lekker te laten ruiken, lijken deze shampoo bars top!

  • adaja
   11 juli 2021 / 15:45

   Mijn haar werdt door de normale shampoos juist snel pluizig, ik heb daar veel minder last van met shampoobars (ik heb er nu 1 van lush, met aragan oil.)

 3. 5 juni 2020 / 09:55

  Wat een prachtige foto’s! Ik had eigenlijk nooit gedacht dat het overeen komt met vier flessen shampoo! Ik begin toch wel steeds nieuwsgieriger te worden.

 4. 5 juni 2020 / 10:13

  Wow, ik sta echt versteld van het feit dat een zeepje gelijk staat aan vier flessen shampoo. Ik heb het zelf nog niet gebruikt, maar je hebt me erg enthousiast gemaakt.

 5. Lieke
  5 juni 2020 / 13:35

  De prijs heeft mij er altijd van weerhouden om een shampoo bar te kopen. Ik heb er pas geleden gewonnen en ik krijg ze binnenkort binnen dus ik ben erg benieuwd of het goed bevalt.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   12 juni 2020 / 10:00

   Ik ben benieuwd wat je ervan vindt Lieke! Ik ben sowieso echt enthousiast over de bars.

 6. 7 juni 2020 / 12:16

  Ik vind ze heel leuk! Ik heb de Jasmijn geur. Heerlijk!

 7. 7 juni 2020 / 15:17

  Wow ze zijn wel heel mooi! Vind ze wel altijd best duur.. weerhoud mij om ze te kopen

 8. 8 juni 2020 / 08:21

  Andre gebruikt echt al jaren de shampoo bars van Lush, ze zijn inderdaad heel zuinig en hun geld dus zeker waard. Je hebt mij nu ook wel heel nieuwsgierig gemaakt naar deze.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   12 juni 2020 / 10:01

   Ja, Godiva vond ik ook altijd een enorm fijn product. Die heb ik ook jaren gebruikt.. maar deze zijn weer net iets goedkoper!

 9. 8 juni 2020 / 09:49

  Ik vind ze er vooral heel leuk en fleurig uitzien. Met zulke pluspunten is het dan ook extra leuk om te gebruiken!

 10. 9 juni 2020 / 11:11

  Ik vind zo’n shampoo bar echt heel fijn! De conditioners zijn wat lastiger in gebruik, omdat ze niet zoveel product afgeven. Wel heeft mijn haar echt een stuk meer volume sinds ik deze natuurlijke bars gebruik, zo fijn!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   12 juni 2020 / 10:01

   Klopt, daar had ik in het begint ook een beetje moeite mee hoor! maar uiteindelijk voel je inderdaad wel wat het met je haar doet!

 11. 9 juni 2020 / 22:00

  Ziet der echt goed uit. Heb nog nooit zo iets uit geprobeerd..

 12. 9 juni 2020 / 22:56

  Oh, wat zien ze er allemaal goed uit. Ik heb lang geleden eens een Shampoo Bar van Lush geprobeerd, maar vond het gebruik ervan een beetje tegenvallen. De laatste tijd heb ik echter toch steeds meer en meer zin om terug over te schakelen omdat het zoveel beter is voor het milieu dan die plastic shampoo flessen. Dat één zo’n bar gelijk staat aan vier grote flessen is inderdaad bizar. Wow! Dat alleen al maakt me opnieuw enthousiast om de bars toch nog eens te proberen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   12 juni 2020 / 10:02

   Je moet ook echt een beetje de juiste voor jouw haar vinden Sarah! Dat is het ‘m met die shampoobars. Hopelijk vind jij een bar die bij je past! ja.. het is zoveel beter voor het milieu. Ik moet trouwens zeggen dat ik er van de lush maar 1 echt fijn vond werken. Deze vind ik tot nu toe allemaal enorm fijn, ook qua geur en eindresultaat.

 13. 19 juni 2020 / 12:11

  Wat fijn dat je er zo positief over bent! Ik heb al meerdere bars geprobeerd maar nog niet ‘die ene’ gevonden. Ik krijg vaak last van mijn hoofdhuid naderhand en ik heb toch het gevoel dat je er niet maanden mee kan doen, zoals wel vaak gezegd wordt. Ik wissel nu een speciale shampoo en bar met elkaar af en dat werkt prima 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.