Update (ziekenhuis & eerste werkweek)+ vlog/shoplog • Rachèl Kromdijk

Hoe gaat het met je? Die vraag krijg ik momenteel bijna dagelijks. Super lief! Maar helaas moet ik vaak antwoorden met ”

mwah

of niet goed”. 18 juni word ik behandeld in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag en hopelijk kunnen ze dan via een uitgebreide echo wat zien. Het zijn allemaal weer geen fijne onderzoeken, maar mijn lichaam kampt al een aantal jaar met klachten en ik wil een oplossing. De pijn moet gewoon stoppen, want ik zit momenteel aan de volgende medicatie: diclofenac, 8 paracetamol op een dag, blaaskramp pillen en ik moest weer opnieuw beginnen aan de pil, want dit is voor endometriose het beste remmingsmiddel. Deze moet ik dus doorslikken waardoor je geen menstruatie krijgt. Aan de meeste pijntjes ben ik al gewend, maar die enorme blaasklachten nemen alleen maar toe. Ik krijg momenteel ook steeds meer symptomen die duiden op


. Denk bijvoorbeeld aan een pijnlijke rechterschouder, blaaspijn klachten, misselijkheid, een opgezette buik, vermoeidheid, bekkenpijn, menstruatiepijn en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Natuurlijk hoop ik dit niet te hebben, waarom niet? Omdat het een

chronische ziekte

is, waar je nooit meer vanaf komt. Ja, sommige mensen wel, maar die leven dan ook met een stoma, zonder baarmoeder/eierstokken of een gedeelte van de blaas wordt verwijderd. Natuurlijk dit zijn de meest heftige verhalen en misschien heb ik het niet. Maar er klopt iets in ieder geval niet!


Mocht het Endometriose zijn dan kan het zijn dat je onvruchtbaar bent. Sommige vrouwen hebben zoveel verklevingen en cystes, dat zwanger worden geen optie is. In andere gevallen worden de verklevingen weggebrand of verwijderd waardoor je ook in een IVF traject terecht kan komen. Bij een bepaald percentage vrouwen lukt het wel gewoon om op de natuurlijke manier kinderen te krijgen (

na het verwijderen van cystes en verklevingen

). Het is spannend, maar ik tob al vanaf mijn 12e met blaasklachten en nooit is er een blaasontsteking gevonden,

terwijl ik wel altijd een blaasontsteking kuur voorgeschreven kreeg

.. langleven de huisartsen die nooit eerlijk tegen mij zijn geweest. Plus het feit dat ze mij nooit serieus hebben genomen. Geloof mij.. ik ben toch al aardig wat keren daar met tranen de deur uitgelopen. Vorig jaar zei zelfs een huisarts dit: ”zit het niet gewoon tussen je oren? Er is geen ontsteking te vinden in je blaas, dus JE HEBT GEEN BLAASONTSTEKING”. Ik heb hem zelfs nog een hand gegeven en ben toen de deur uitgelopen. Je voelt je op zo’n moment zo klein, je bent ziek, je voelt het.. maar zelfs een dokter wilt je niet helpen?

De moestuin loopt redelijk, de grond is heel droog.. maar gelukkig is er de afgelopen week aardig wat water gevallen. Hier stonden wij echt om te springen! Verder zitten mijn eerste werkweek erop, dit was enorm wennen. De collega’s zijn top, het werk is enerverend en soms een beetje chaotisch. We zijn namelijk momenteel bezig met een grote verbouwing dus we hebben nog niet onze vaste werkplek. Wat zijn mijn taken? Nou heb je even? de mail bijhouden, telefoontjes beantwoorden > mensen of collega’s doorzetten, soms kassa draaien, karretjes ontsmetten en wegzetten, klachten behandelen, pakketjes ontvangen en meegeven, producten retouren, bonnen van klanten opzoeken en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Genoeg taken dus!

En dit wil ik allemaal zo snel mogelijk onder de knie hebben. Al is dat wel wat lastiger dan ik had gedacht. Hopelijk heb ik snel mijn draai gevonden en kan ik iedereen op de juiste manier helpen. Het is in ieder geval een prachtige winkel en de collega’s zijn erg behulpzaam. Hieronder is mijn laatste vlog/shoplog te zien! Wil je abonneren op mijn kanaal? Dat kan! Klik dan even op de rode button op mijn youtube pagina. In ieder geval bedankt voor al jullie lieve en zorgzame berichtjes. Hopelijk weet ik snel meer en kan ik eraan geholpen worden.

News