Update (ziekenhuis & eerste werkweek)+ vlog/shoplog

Hoe gaat het met je? Die vraag krijg ik momenteel bijna dagelijks. Super lief! Maar helaas moet ik vaak antwoorden met ”mwah of niet goed”. 18 juni word ik behandeld in het Bronovo ziekenhuis in Den Haag en hopelijk kunnen ze dan via een uitgebreide echo wat zien. Het zijn allemaal weer geen fijne onderzoeken, maar mijn lichaam kampt al een aantal jaar met klachten en ik wil een oplossing. De pijn moet gewoon stoppen, want ik zit momenteel aan de volgende medicatie: diclofenac, 8 paracetamol op een dag, blaaskramp pillen en ik moest weer opnieuw beginnen aan de pil, want dit is voor endometriose het beste remmingsmiddel. Deze moet ik dus doorslikken waardoor je geen menstruatie krijgt. Aan de meeste pijntjes ben ik al gewend, maar die enorme blaasklachten nemen alleen maar toe. Ik krijg momenteel ook steeds meer symptomen die duiden op Endometriose. Denk bijvoorbeeld aan een pijnlijke rechterschouder, blaaspijn klachten, misselijkheid, een opgezette buik, vermoeidheid, bekkenpijn, menstruatiepijn en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Natuurlijk hoop ik dit niet te hebben, waarom niet? Omdat het een chronische ziekte is, waar je nooit meer vanaf komt. Ja, sommige mensen wel, maar die leven dan ook met een stoma, zonder baarmoeder/eierstokken of een gedeelte van de blaas wordt verwijderd. Natuurlijk dit zijn de meest heftige verhalen en misschien heb ik het niet. Maar er klopt iets in ieder geval niet!

Mocht het Endometriose zijn dan kan het zijn dat je onvruchtbaar bent. Sommige vrouwen hebben zoveel verklevingen en cystes, dat zwanger worden geen optie is. In andere gevallen worden de verklevingen weggebrand of verwijderd waardoor je ook in een IVF traject terecht kan komen. Bij een bepaald percentage vrouwen lukt het wel gewoon om op de natuurlijke manier kinderen te krijgen (na het verwijderen van cystes en verklevingen). Het is spannend, maar ik tob al vanaf mijn 12e met blaasklachten en nooit is er een blaasontsteking gevonden, terwijl ik wel altijd een blaasontsteking kuur voorgeschreven kreeg.. langleven de huisartsen die nooit eerlijk tegen mij zijn geweest. Plus het feit dat ze mij nooit serieus hebben genomen. Geloof mij.. ik ben toch al aardig wat keren daar met tranen de deur uitgelopen. Vorig jaar zei zelfs een huisarts dit: ”zit het niet gewoon tussen je oren? Er is geen ontsteking te vinden in je blaas, dus JE HEBT GEEN BLAASONTSTEKING”. Ik heb hem zelfs nog een hand gegeven en ben toen de deur uitgelopen. Je voelt je op zo’n moment zo klein, je bent ziek, je voelt het.. maar zelfs een dokter wilt je niet helpen?

De moestuin loopt redelijk, de grond is heel droog.. maar gelukkig is er de afgelopen week aardig wat water gevallen. Hier stonden wij echt om te springen! Verder zitten mijn eerste werkweek erop, dit was enorm wennen. De collega’s zijn top, het werk is enerverend en soms een beetje chaotisch. We zijn namelijk momenteel bezig met een grote verbouwing dus we hebben nog niet onze vaste werkplek. Wat zijn mijn taken? Nou heb je even? de mail bijhouden, telefoontjes beantwoorden > mensen of collega’s doorzetten, soms kassa draaien, karretjes ontsmetten en wegzetten, klachten behandelen, pakketjes ontvangen en meegeven, producten retouren, bonnen van klanten opzoeken en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Genoeg taken dus!

En dit wil ik allemaal zo snel mogelijk onder de knie hebben. Al is dat wel wat lastiger dan ik had gedacht. Hopelijk heb ik snel mijn draai gevonden en kan ik iedereen op de juiste manier helpen. Het is in ieder geval een prachtige winkel en de collega’s zijn erg behulpzaam. Hieronder is mijn laatste vlog/shoplog te zien! Wil je abonneren op mijn kanaal? Dat kan! Klik dan even op de rode button op mijn youtube pagina. In ieder geval bedankt voor al jullie lieve en zorgzame berichtjes. Hopelijk weet ik snel meer en kan ik eraan geholpen worden.

Share:

15 Reacties

 1. 9 juni 2020 / 21:54

  Wat fijn dat je met je collega’s goed overeen komt. Wel vervelend dat je zo veel pijn weer hebt. Hoppe vinden ze een keer wat de rede is van die pijn. Al vast veel beterschap.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   12 juni 2020 / 09:56

   Dankjewel Heidi, ik hoop inderdaad dat ze iets kunnen vinden.. dan kan ik in ieder geval geholpen worden.

 2. 10 juni 2020 / 15:34

  Oh top dat je het naar je zin hebt op je werk. Je hebt het getroffen, de Intratuin is zo leuk en prachtig om in te werken. Ik vind het zo erg voor je dat je continu pijn hebt. En dat die huisarts dat zei, dat kan toch niet! Laat je inderdaad maar zo goed mogelijk onderzoeken meis! Heel veel beterschap xxx

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   12 juni 2020 / 09:57

   Ja, dat sowieso. Ik moet heel veel opslaan, daar moet ik eventjes aan wennen. Verder werkt de medicatie overdag prima.. na het werk heb ik dan een enorme in kakker. Nee, dat kan je als huisarts ook niet maken.. echt belachelijk. Maar dit gebeurd helaas vaker, niet alleen bij mij! Thanks wijfie! Xx

 3. 10 juni 2020 / 19:54

  Leuke video! Ik hoop dat je je snel weer beter gaat voelen. En je jurkje staat je heel mooi!

 4. Ivanca
  10 juni 2020 / 23:45

  Ik vind het zo vervelend voor je dat je al zo lang met deze klachten te maken hebt. Meer dan een tip mbt vitc overdosis heb ik helaas niet voor je. Blijf sowieso hoop houden dat er een oplossing komt.

  Het gynaecologische onderzoek opzich zal reuze mee vallen. Naderhand zul je waarschijnlijk denken o was dit het. Heb dit zelf toevallig ook meerdere malen gehad door klachten daar en bij de blaas. Nooit iets uitgekomen, maar door de overdosis vit c ben ik van klachten afgekomen. Al heb ik nog wel een hele hoge bekkenbodem spanning maar dat is weer een ander verhaal.

  Ik hoop van harte dat je snel wat meer duidelijkheid hebt en wens je het allerbeste toe.

  Liefs Ivanca

 5. 12 juni 2020 / 00:11

  Ah wat heftig om te lezen dat je hier al zo lang mee kampt. En wat frustrerend dat de huisartsen je niet serieus genomen hebben, pff. Hopelijk komt er ein-de-lijk iets uit de onderzoeken. Wel fijn om te lezen dat je nieuwe baan een lichtpuntje is in deze periode. Heel veel sterkte en beterschap toegewenst.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   12 juni 2020 / 09:58

   Enorme frustratie inderdaad Yaika.. maar je gaat door tot dat je zelf dan maar met een oplossing komt. Wat eigenlijk te zielig voor woorden is, maar goed. Ik hoop dat inderdaad iets uit gaat komen, waardoor we weer iets meer weten. Thanks!

 6. 12 juni 2020 / 01:37

  Oh, wat is dat toch met die dokters die hun patiënten niet geloven.. Hopelijk voel je je snel beter!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   12 juni 2020 / 09:58

   Bizar he, je hoort het zo vaak dat mensen worden weggestuurd door een huisarts.

 7. 13 juni 2020 / 14:31

  Wat vreselijk om te horen dat je nog altijd zoveel last hebt. Ik volg je natuurlijk al jaren en ik weet hoe lang ze getwijfeld hebben over je blaas en hoeveel onderzoeken je al ondergaan hebt.

  Een negatieve diagnose krijgen is natuurlijk niet fijn maar dan zouden ze je misschien eindelijk eens goed kunnen helpen zodat je van de pijn verlost zal raken.

  Ik kreeg zelf een aantal jaar geleden ook een diagnose van een chronische ziekte en dat is natuurlijk wel een serieuze schok maar ergens voelde het ook zó fijn dat de klachten eindelijk serieus genomen werden. Sindsdien gaat het ook veel beter met mijn pijn!

  Ik duim alleszins mee en ik hoop op een spoedig herstel! Veel liefs! xx

 8. 13 juni 2020 / 21:29

  Ik duim alvast dat er ook iets komt uit die onderzoeken, moet erg frustrerend zijn.. Veel beterschap!

 9. 14 juni 2020 / 17:11

  Ontzettend naar dat je zoveel pijn hebt en dat ze nog niet weten waar het vandaan komt. Hopelijk geven de onderzoeken duidelijkheid.
  Geweldig leuk jurkje heb je gekocht!

 10. Natascha - Beautyopinie
  18 juni 2020 / 08:56

  Ik hoop echt dat de artsen je nu toch een keer kunnen helpen. Wat erg eigenlijk ook dat niemand je serieus nam, dat dat nog steeds kan he? Veel sterkte meis!

 11. 19 juni 2020 / 12:09

  Wow wat vervelend dat de huisarts je niet serieus neemt! Denk niet dat aan het aan jou ligt! Mijn pa had al tientallen jaren klachten maar de huisarts schreef hem alleen maar oefeningen voor. Via een andere huisarts kwam hij er pas na 15 jaar achter dat hij reuma heeft … Zo idioot dat je soms niet serieus genomen word. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt, dat verdien je!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.