Fossil Q Venture Gen 4 Smartwatch review

In dit artikel ga ik mijn nieuwe Fossil Smartwatch reviewen. Benieuwd? Scrol dan alvast naar beneden voor het complete review. Ik heb drie jaar een Apple Watch in mijn bezit, maar nu was ik toe aan een iets vrouwelijker model. Begrijp mij niet verkeerd de Apple Watch is een prima horloge. Ik had alleen de 1 serie waardoor je alle nieuwe futures moest missen. De schermplaten waren niet bijzonder en verder deed ik er weinig mee (alleen mijn workouts nam ik op). Dit keer wilde ik een modieus horloge met een vrouwelijke uitstraling. Dat is wel gelukt zoals jullie kunnen zien! Het is een rosegold horloge met prachtige steentjes rondom. De ronde vorm maakt het horloge ook al een stuk vrouwelijker. Vierkant is toch gelijk een stuk stoerder. Het leren bandje is lichtroze waardoor die heel zacht en lief oogt.

Nu moet ik ook zeggen dat de installatie en koppeling een stuk sneller verliep dan bij mijn Apple Watch. Binnen vijf minuten was ik klaar! En ik werd helemaal enthousiast toen ik alle wijzerplaten zag, er ging een wereld voor me open! Het klokje is precies goed qua grootte en het opladen gaat super makkelijk en snel. Binnen een klein uurtje opladen is die al op 80%. Er zitten allerlei futures op, die zal ik hieronder eventjes uitlichten. Ook zal ik mijn favoriete wijzerplaten laten zien. Dit horloge is nu in de sale, van €280,- voor €149,-.

De Fossil Q Venture is de fashion smartwatch voor wie niets wil missen. Je connect de Fossil Q Venture – die draait op Wear OS by Google™ – moeiteloos met je Android™ of iOS® Smartphone. Hierdoor ontvang je live notifcaties van inkomende berichten/telefoontjes en je favoriete apps. Je hebt ook een groot aanbod qua wijzerplaten waarmee je de smartwatch kan aanpassen aan jouw stijl of stemming van de dag. Elke wijzerplaat kan je ook weer in het bijzonder aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan de kleur en wat wil je zien op je display? Je agenda, tijd, timer, maanstand, stappen?

De 4e generatie van deze multitasker is slanker, slimmer en krachtiger dan zijn voorganger en bevat een aantal nieuwe features als een optische hartslagsensor, een NFC-chip voor o.a. Google Pay en GPS om afstand, snelheid en rondes mee te kunnen tracken. Dat betekent dus dat ik mijn rondes nu ook van het rolschaatsen kan tracken. GPS had ik namelijk nog niet op mijn Apple Watch zitten. Ik kon wel mijn afstand en hartslag zien, maar dat was het dan ook. Nu kan ik precies zien welke ronde voor mij het lekkerst ging! Ook is dit een leuke tool wanneer je op vakantie bent. Dan loop je natuurlijk veel meer en dan kan je precies zien hoe je gelopen bent of waar je precies heen moet.

Bovendien is de nieuwste generatie swimproof tot wel 50 meter! De Fossil Q Venture heeft een kast met een diameter van 40mm en een 18mm brede verwisselbare band. Bij gemiddeld gebruik gaat de batterij ongeveer een dag mee en dankzij de vernieuwde oplaadkabel laadt je ‘m al binnen 1 uur voor 80% weer op. Nu zwem ik eigenlijk alleen op vakantie, maar al had hier een zwembad om de hoek gezeten dan had ik er een silicone band opgedaan en dan was ik het water ingesprongen. Dit vind ik ook een groot voordeel, want nu hoef ik niet bang te zijn wanneer het begint te regenen. Let it rain, let it rain!

Verschillende wijzerplaten & mijn favorieten op een rijtje//

Zoals je hierboven kunt lezen heb je een ruime keuze qua wijzerplaten. Ik heb hierboven even een aantal van mijn favoriete uitgelicht. Het snorretje vind ik mega cute, de bloemen vind ik erg mooi en die kan je ook in vijf andere kleuren instellen. Rechts bovenin is gewoon een prachtig strak design. De rosegold klok past mooi bij het horloge en rechtsonder staat nog een prachtige quote die je de dag door helpt! Welke zou jij kiezen? Of ga je voor een persoonlijke foto zoals ik heb?

De achterkant ziet er ook prachtig uit, de zijkanten zijn mat en in het midden scant het horloge je hartslag. Op deze manier kan het horloge meten wat je doet! Zoals je kan zien is mijn bandje 18mm dus hier kan je dan ook op gaan zoeken. Ik heb nog een aantal smartwatch bandjes die ik zou willen scoren in de toekomst. Sowieso een silicone bandje, dat is altijd makkelijk met sporten of eventueel zwemmen. Plus nog een leren bandje met een gladdere structuur. Dit bandje is heel fijn, alleen ik had een blauwe Levi jeans aan (die heb ik al drie jaar) en die heeft afgegeven op mijn horloge bandje.. sad. Heb het wel deels eraf gekregen, maar je blijft het wel een beetje zien. Hier moet je dus wel voor oppassen!

Handige functies op de Fossil Smartwatch//

Accuduur, Analyse software, Android 2.0, Apps downloaden, Berichtweergave, Bluetooth, Caller ID, Calorieverbranding, Contactloze betaling, Datum, GPS, Hartslagmeter, iOS-Compatible, Muziekbediening, NFC connection, Oplaadbare batterij, Opladen via netstroom, Spraakbesturing, Touchscreen, Trilfunctie, workouts (veel meer opties dan de Apple Watch), workout uitdagingen ‘je kan bijvoorbeeld een squat challenge doen’, het weer bekijken ook voor de hele week, in je agenda scrollen, flitslamp, herinneringen, contacten bekijken, telefoon vinden, translatie, wekker, stopwatch.

Heeft deze smartwatch ook een nadeel? Ja, helaas wel. Ik merk dat het scherm soms vastloopt. Dan kan je het horloge niet uitschakelen of van wijzerplaat veranderen. Hoe los ik dit op? Houdt de middelste knop knop 30 seconde ingedrukt en dan start het horloge opnieuw op. Dit kost maar een aantal seconde! Daarna is het probleem weer gelijk verholpen.

Kan je het bandje makkelijk verwisselen? Yes, er zit een schuif pinnetje aan de achterkant van je bandje. Schuif die met een pincet naar de ene kant en dan is je bandje los. Dit is dus een heel makkelijk systeem en je hoeft dus niet te knoeien met bandjes wisselen in een winkel! Wil je dit exemplaar ook kopen? Klik dan hier. Laat je mij eventjes weten wat jij van dit horloge vindt? En ben jij ook in het bezit van een smartwatch?

Share:

24 Reacties

 1. Jiska
  16 juni 2020 / 16:06

  Tot drie weken geleden een Samsung active omdat ik veel sporten. Helaas kon deze niet meer overweg met m’n iPhone, dus sinds drie weken overgestapt op m’n Apple Watch en wat een wereld haha. Gewoon veel meer futures die ik op de active niet had. Wilde eerst ook rond dus daarom voor de active gegaan maar ben nu wel blij met m’n keuze om toch voor vierkant te gaan.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 juli 2020 / 10:10

   Ja dat geloof ik wel! Apple werkt wel mega snel, daarom heb ik er ook zoveel jaren plezier van gehad 🙂

 2. 16 juni 2020 / 16:30

  Ziet er heel mooi uit! Ik zou een persoonlijke foto als achtergrond instellen, net als jij. Momenteel heb ik twee horloges, een analoge en een digitale. Die digitale is een activity tracker en gebruik ik om te sporten. Niet heel mooi, maar zit wel echt heel fijn tijdens het hardlopen, fietsen en zwemmen. Ik snap helemaal dat je voor deze prachtige smartwatch bent gegaan.

 3. 16 juni 2020 / 20:41

  Wauw, wat een pareltje is dit! Hij ziet er mooi en lief uit. Leuk dat hij zoveel wijzerplaten heeft en handig dat hij snel oplaad. Veel plezier ermee!

 4. 16 juni 2020 / 21:10

  Wow! Dit is oprecht de mooiste, meest stylische smart watch die ik tot nu toe heb gezien! Lijkt me echt heel handig ook (: Ik hoop dat je er veel plezier van zult hebben, maar volgens mij komt dat wel goed. Liefs!

 5. 16 juni 2020 / 23:13

  Oh boy. Dit ziet er echt prachtig uit en nu twijfel ik om ook over te stappen, terwijl ik een echt Apple meisje ben en al jaren zoveel plezier heb van m’n Apple watch 😱

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 juli 2020 / 10:08

   Ja hij is gaaf he, en nu ook nog eens een hele leuke korting! Apple is leuk en stoer, maar straalt niets vrouwelijks uit en dat heeft dit horloge wel!

 6. 17 juni 2020 / 13:10

  Wat een prachtig horloge! Ik ben zelf nog op zoek naar een mooi horloge, extra tof dat hij nu korting heeft. Ik ga deze zeker overwegen!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   17 juni 2020 / 14:32

   Bedankt voor je reactie Meaghan, lijkt erop dat die hier al uitverkocht is! Ik heb even een nieuwe link toegevoegd 🙂

 7. 19 juni 2020 / 11:25

  Ik vind ‘em prachtig! Wil zoiets voor mijn verjaardag hebben 😊.

 8. 19 juni 2020 / 11:37

  Wauw wat een mooi horloge! Ik dacht dat smartwatches alleen maar in van die mannelijke, saaie, zwarte modellen bestonden. Maar deze is echt prachtig. Heel gaaf ook dat je je eigen foto als achtergrond kan doen. Ik had nooit eerder over een smartwatch nagedacht, maar ga er nu wel over nadenken haha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 juli 2020 / 10:08

   Ja, precies dat dacht ik ook. Tot ik een beetje op zoek ging naar een nieuw model! Ja, dat maakt het wel persoonlijker.

 9. 19 juni 2020 / 12:06

  Wat gaaf! Ik voel me zo stom, maar wist niet eens dat zo’n Smartwatch ook modieus kon? Dacht dat je meteen een halve computer aan je pols had hangen haha. Vind deze heel stijlvol! 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   19 juni 2020 / 19:02

   haha nee hoor Claire, dat is bij dit horloge niet het geval. Ook viel het mij direct op dat dit horloge echt heel licht is! Een prachtig design en werkt ook nog eens prettig.

 10. 23 juni 2020 / 21:48

  Wauw deze is echt heel leuk!! Ik heb momenteel eentje van Apple, maar die heeft idd een wat stoerdere look. Deze dan maar om voor de leuk en de Apple voor tennis gebruiken hihi

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 juli 2020 / 10:09

   Precies Apple voor sport en actieve bezigheden gebruiken en deze voor dagelijks gebruik of als je een avondje op stap gaat!

 11. Floortje Bosma
  1 juli 2020 / 12:25

  Ik vroeg me af waar jij nieuwe bandjes koop voor het horloge. Ik heb ze tot op heden nog niet kunnen vinden.

 12. Barbara
  15 februari 2021 / 17:48

  Hoi! Ik ben al enige tijd aan het zoeken naar een mooi vrouwelijke smartwatch en ik mijn voorkeur gaat uit naar de fossil omdat deze er zeer leuk uitziet en ik goede reviews lees. Nu zoals diegene die op jouw foto staat vind ik niet? Het detail van de kleine diamantjes (die verticaal staan naar het bandje toe) is zeer leuk. Maar wel type is dat eigenlijk? Want ik zou deze graag aankopen?
  alvast bedankt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.