Niet op vakantie? Dit kan je doen met je geld en tijd!

Dankzij het Corona vallen er veel vakantie’s in het duigen, is dat erg? Hier krijg je veel gemengde reacties op. Het is niet anders en je moet er maar wat van maken. Zo denken wij er in ieder geval over. Wij zijn juist vorig jaar niet op vakantie gegaan omdat we een huis hadden gekocht en 3,5 maanden later gingen trouwen. Een honeymoon zat er dus ook eventjes niet in, maar dat vonden we helemaal niet erg. We konden namelijk nog genoeg doen in en rondom het huis. Het leek al op een soort vakantie, want opeens ben je het ouderlijk huis uit, alles is anders en nieuw en je woont opeens samen.

Dit jaar hadden we weer teruggegaan naar het Ledro meer in Italië. We hadden al gereserveerd, maar we hebben toch de knoop doorgehakt om niet te gaan. Balen, maar het is niet anders. In dit artikel geef ik aan jullie een flink aantal tips. Ik heb de tips en ideeën onderverdeeld in verschillende categorieën. Creatief – Groen – Uitgaven – Gezond en Sorteren. Zijn jullie er klaar voor? Scrol dan snel naar beneden! Voor de mensen die benieuwd zijn hoe het gisteren is afgelopen in het Bronovo ziekenhuis. Ze denken aan Endometriose graad 1-2, het was niet zichtbaar op de uitgebreide echo. Mijn blaas, eierstokken en baarmoeder zagen er zelfs goed uit. Dit hoor je helaas vaker, dan is de endo eigenlijk alleen nog op een MRI te zien (of met een kijkoperatie). De MRI en overige gegevens hebben ze bij het Beatrix opgevraagd. Binnen twee weken word ik gebeld en bespreken we het behandelplan.

C R E A T I E F

✔ Je notitieboekjes uitzoeken en ze weer volop gaan gebruiken
✔ Maak nieuwe spotifylijstjes!
✗ Pak je bulletjournal weer op
✔ Pak je oude hobby weer op, of creëer een nieuwe! ”postzegels verzamelen, tekenenen, waterverven, tuinieren, leer jezelf make-uppen op de Nikkietutorials manier of ga schminken, breien of haken”.
✗ Leer op de juiste manier cadeautjes in te pakken, het is altijd tof wanneer iemand zegt: ”wauw wat tof ingepakt zeg!”.
✗ Eindelijk tijd om te lezen, je hebt nu geen excuusjes meer!

G R O E N

✔ Begin een moestuin en eet uit je eigen tuin
✔ Vind je een moestuin teveel werk? Ga dan voor een vierkantemeterbak in je eigen achtertuin. Of zet wat potten neer en poot hier wat kruiden in.
✔ Vergeet niet je tuin onkruidvrij te maken en knip wat bloemen af die je in een vaas kunt zetten
✔ Ga lekker naar de Biesbosch of naar een ander natuurgebied en ga heerlijk met een vriend/vriendin picknicken. Vergeet ook geen kano te huren, dit is gelijk een goede work-out voor je!
✔ Koop wat tuinier boeken en verdiep je hierin. Zelf ben ik momenteel geïnteresseerd in kruiden. Die hebben namelijk een helende werking op je lichaam. Denk bijvoorbeeld aan kruiden zoals Kamille of Lavendel, die helpen je rustiger te worden en zorgen voor een goede nachtrust. Ik heb het boek Kruiden gekocht van Deborah Megens, bestel die hier. Dit boek is prachtig weergegeven, mooie foto’s en ze deelt heerlijke recepten!

U I T G A V E N

✔ Reserveer voor de eerste keer na het Corona bij een restaurant, als wij een jaar getrouwd zijn wilde ik graag uiteten bij Three, can’t wait!
✗ Boek alvast een nieuwe vakantie of ga een midweekje weg, ik wil nog steeds graag naar een boshuisje. Heerlijk midden in de natuur, bordspelletje mee, genieten van elkaar, een goed boek, hot tub, heerlijk!
✔ Koop wat nieuwe planten en richt je huis weer een beetje opnieuw in
✗ Pak je voor/achtertuin aan, bij ons is dit echt nodig. Ik wil echt een groene tuin creëren. Ook willen wij aan de voorkant een heg laten groeien. Zo creëer je ook een heerlijke plek aan de voorkant van je huis. Hier hebben we namelijk ook de meeste zon!
✔ Koop een ultieme zomerjurk waar je in kan stralen, jurken koop ik altijd graag op Asos. Heb je de nieuwe collectie al gezien?
✔ Of een nieuw setje sieraden? Ik wil weer een aantal nieuwe ringen van het merk iXXXi.

G E Z O N D

✗ Wil je afvallen op een gezonde manier? Get in shape zonder een streng dieet! Ga naar Gymjunkies en vul mijn kortingscode rachel10 in voor 10% korting. Op dit moment ligt het ‘gymjunkies dieet’ in papiervorm voor me en hier wil ik aan gaan beginnen ‘als mijn lichaam het eventjes toelaat‘. Zelfs ik zou dit kunnen volhouden. Geen bizarre of vreemde ingrediënten, gewoon weer terug naar de basis!
✔ Koop weerstandsbanden en krijg de perfecte squat billen of mooie benen die klaar zijn voor de zomer (in eigen land). Ik heb een prachtige set van 3 stuks gevonden op Bol.com benieuwd? Klik dan hier. Zelf heb ik ze ook en ze zakken niet af (en snijden niet in je vetjes, ideaal dus).
✗ Squat of plank challenge, ga in ieder geval een challenge aan!
✗ Gebruik je weerstandsbanden en zorg dat je die spieren voelt branden!
Installeer de app YogaDay, het kost je een aantal tientjes per jaar, maar ik kan je garanderen dat deze app het waard is. Hij is onwijs overzichtelijk en je hebt enorm veel oefeningen: sixpack, zwangerschap, ouderdom, armen, rug, bloedruk, ademhaling, cardio, depressie, Diabetes, energie, flexibiliteit, hoofd, nieren, lever, lotus pose, longen, menstruatie, nek, prostaat, relax, ren, sex, slapen, snowboard, skiën, sport, zwemmen, tennis, middel, warm-up, gewicht verliezen. Elke video is goed en duidelijk uitgelegd. Kan je geen engels? Volg dan gewoon de video, het model doet precies voor wat je moet doen.
✗ Maak een aantal verschillende smoothies en kies je favoriet! Houdt deze smoothie in je morning routine en geniet ervan!

S O R T E R E EN

✗ Ga je hele zolder uitzoeken en maak een selectie met wat weg kan
✗ Zoek je hele keuken uit, welke potjes en bakjes gebruik je niet meer? Moeten die grote apparaten zo voorin je kastjes staan? Zet ze bijvoorbeeld wat meer naar achteren, of geef ze een ander plekje.
✔ Verf je schuurvloer, klinkt zinloos, maar ik ben blij dat wij dit gedaan gedaan hebben. Ideaal met uitvegen en het ziet er een stuk mooier en schoner uit
✔ Ruim je schuur op en sorteer al je gereedschappen
✗ Koop een kast voor in je schuur, jep… in de schuur, denk bijvoorbeeld aan je aardappelen, uien, rolschaatsen, regenlaarzen. Die kan je hier mooi een plekje in geven. Zo blijft het droog en schoon en je hebt meer overzicht
✔ Zoek al je kleding uit, wat kan je op Vinted zetten en wat mag er naar de kringloop? Heerlijk klusje, het kost wat uren.. maar daar krijg je een overzichtelijke kast voor terug

Heb ik je weer wat ideeën gegeven? Ik hoop het! Ga jij dit jaar wel gewoon op vakantie? Laat je dan eventjes weten waarheen? Ik ben benieuwd. Och wat had ik graag naar Noord-Italië gegaan, helaas moet dit nog eventjes een jaar wachten. Ik ga in ieder geval wel de bergen en het heldere bergwater missen (en de pizza’s, ijsjes, de lieve mensen en al het heerlijke eten). Maar gelukkig hebben we elkaar nog, sommige mensen moeten door het Corona hun geliefde of familielid (of vriendin/vriend) missen. Laten we van elke dag genieten en laten we er iets van maken… met elkaar.

Share:

12 Reacties

 1. 20 juni 2020 / 10:49

  Wij hebben in december nog een paar dagen Londen op de planning staan. Hopelijk gaat dat door! Verder wil ik na mijn uitslag komende donderdag ook nog een midweek weg plannen. Wel binnen Nederland. Ik ben er echt aan toe om er even tussenuit te gaan. Klinkt misschien gek, want ik zit al een half jaar thuis, maar ook dan kun je behoefte aan vakantie hebben, hahah. Helaas hebben wij geen tuin of balkon, anders had ik zeker een bak waar ik mijn eigen groenten of fruit in liet groeien. Een bootje huren in de Biesbosch staat trouwens al jaren op mijn wishlist. Misschien dat het er dit jaar eindelijk van komt.

 2. 20 juni 2020 / 23:18

  Ik had meer al bij neergelegd dat het een zomer in eigen land zou worden, maar vandaag sloeg ik een krant vol vakantieverhalen open en begon ik toch weer te twijfelen haha. Maar waarschijnlijk trekken we gewoon naar ons appartement aan zee, met mooi weer wordt dat vast ook erg leuk. En dan hopelijk in het najaar toch nog een citytripje, want ik ben er wel aan toe 🙂

 3. 21 juni 2020 / 19:49

  Dat zijn heel wat leuke tips inderdaad!
  Toevallig ben ik net twee weken vrij geweest en ik heb me eigenlijk prima vermaakt. Misschien dat ik in September nog een weekje weg ga, maar dat beslis ik tegen die tijd pas.

 4. 21 juni 2020 / 20:17

  Wij hadden al geen vakantieplannen dit jaar vanwege de komst van de baby. Wel gaan we 2 nachtjes weg binnenkort 🙂 En verder maken we nog de laatste klusjes in huis af. Nu bezig met project tuin.

 5. 22 juni 2020 / 09:29

  Wat een leuk artikel! Wij zouden een tijdje geleden naar Parijs gaan, maar dat is natuurlijk niet doorgegaan. Ik moet zeggen dat ik er niet heel rouwig om geweest ben. Dat had trouwens ook te maken met het feit dat dat de eerste keer zou zijn dat we onze pomeriaan Sketch naar een logeeradresje zouden brengen, en daar zag ik stiekem best tegenop. Nu heb ik dat niet hoeven doen haha;-) Verder hebben wij ook geen vakantie plannen gemaakt.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   25 juni 2020 / 21:14

   Ja dat snap ik, heerlijk he zo’n kleine dierenvriend.. voor ons wordt het ook spannend. Misschien hebben wij begin augustus ook zo’n kleine teddy beertje in huis! Hier kijken we al enorm naar toe.. al mis ik wel extra de bergen dit jaar, die we vorig jaar ook al moesten missen!

 6. 23 juni 2020 / 11:38

  Ah leuk om te leren allemaal! Ik woon in Zweden, dus ik vier daar lekker vakantie 🙂 Genoeg te ontdekken, en wie weet huur ik een auto en ga ik ergens daar in een boshuisje zitten! Daarnaast volg ik twee vakken deze zomer, gewoon voor de leuk! Een fotografievak en een filmvak. En 1 augustus begin ik met een stage, dus me vervelen zit er niet bij voor mij!

 7. 23 juni 2020 / 20:34

  Mijn vakantie staat.. Nog. Maar dat laten we oook nog zo totdat de vlucht gecancelled is, anders krijgen we ons geld niet terug. Al hoop ik zo dat het tegen die tijd gewoon weer kan. En anders heb ik hier een heel lijstje met leuke dingen om te doen. Veel leuke dingen waar ik nog niet aan gedacht had!

  Wat een gedoe allemaal trouwens joh.. Ik hoop zo dat ze snel weten wat het nou precies is en hoe het endo behandelplan eruit gaat zien. Die onzekerheid is zo vervelend.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   25 juni 2020 / 21:13

   Waar zou je heen gaan Justine? ik hoop het ook voor je.. ja het zou echt enorm fijn zijn om eindelijk te kunnen horen wat je hebt. Dat het aangetoond wordt door de artsen en dat je tegen jezelf kan zeggen; zie je wel het zat echt niet goed.. het zat niet tussen je oren.

 8. 24 juni 2020 / 15:31

  fijne ideetjes weer. Vooral die van de yoga app. Die wil ik na mijn zwangerschap wel eens testen. Of misschien toch naar groepsles. Nog even over nadenken! 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   25 juni 2020 / 21:12

   Jep zelfs nu yoga speciaal voor je zwangerschap, echt ideaal!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.