L’oréal Colorista Washout review • Rachèl Kromdijk

Een aantal weken geleden klopte mijn nich

tje bij mij aan. ”Tante Chel, wil jij a.u.b. mijn haar roze verven?

”. Ik dacht, oh dat is spannend! Maar kom maar op hoor, ga maar zitten en dan zet ik het wel eventjes in. Ze kwam eerst met een soort verf conditioner (peach) van de Kruidvat aan. Dit deed eigenlijk vrij weinig tot niets, twee dagen erna kreeg ze de


binnen. Oké, deze kleur zag er wel heel mooi uit. Maar ga je de kleur ook echt zien? Ik was nog een beetje afwachtend, terwijl mijn nichtje al stuiterend door ons huis vloog. Benieuwd naar het complete resultaat? Scrol dan snel naar beneden.


Nu moet ik wel zeggen dat ik stiekem jaloers was, vroeger wilde ik namelijk


ook altijd een kleurtje in mijn haar. Mijn moeder heeft dit altijd afgekeurd haha, dus ik heb nooit een gekke kleur gehad. Tenminste, tot mijn 19e toen verfde ik het fel rood. Jep, je leest het goed. Ik verfde toen zelf mijn haar fel rood! En wauw ik kreeg toen enorm veel complimenten over de kleur, helaas vervaagde de kleur al heel snel en werd het soort van oranje. Plus het gaf enorm af (denk aan je beddengoed, witte kleding, handdoeken, bikini wanneer je uit het water kwam). Maar ik heb het wel een tijd zo gehouden, tot ik het zwart verfde.


Anders kwamen de rode pigmenten er weer doorheen. Ik zeggen dat ik enorm veel verschillende haarstijlen heb gehad.


Met de Washout van Colorista geef je je haar tijdelijk kleur. De kleuring is gemakkelijk en snel aan te brengen en behoudt 1 tot 2 weken resultaat. Tenminste dat zeggen ze,

dit pakte bij mijn nichtje namelijk anders uit.

Eerst deed ik de verf in een bakje, dit bracht ik aan en toen zag de kleur er mega fel uit. Ik dacht alleen maar… ‘

als dit maar goed gaat

‘. Na ongeveer 15-20 minuten spoelde ik de verf uit. Omdat het op een soort conditioner basis is, lijkt je haar nog vet te zijn na het uitspoelen. Dit had ik eventjes zo gelaten, want ik was bang dat als ik het voor de tweede keer ging wassen dat de kleur er dan al uit zou zijn.

Toen ik het haar van mijn nichtje aan het föhnen was begon ze al te stuiteren. Dit keer waren er plukken écht goed roze! oh, ik voelde haar enthousiasme, het was gelukt! Besef je wel dat de roze verf alleen op blond haar pakt. Ben je brunette? Gebruik dan de ocean blauwe kleur, die pakt wel op een donkere kleur. Ik heb gekozen om ook de zijkant iets hoger te pakken, zodat mijn nichtje het ook zelf iets beter kon zien. Dat is wel net zo leuk toch dan alleen maar je onderste puntjes?Hoe te gebruiken


Stap 1:

Breng de Washout aan op droog haar en pak bij het aanbrengen steeds een andere lok.


Stap 2

: Laat de Washout 15 minuten inwerken en maximaal 20 minuten voor een intenser resultaat.

TIP: Breng verschillende kleuren op jouw lokken aan om een eigen look te creëren.


Stap 3:

Spoel het haar uit totdat het water spoelhelder is.


Stap 4:

Droog het haar en je bent klaar om te gaan!

TIP: Gebruik een föhn en/of krultang voor een extra mooie look.


Persoonlijk vind ik dat er heel

weinig product

in zit. Wat zou ik de volgende keer anders doen? Sowieso de verf met meer conditioner aanlengen zodat je meer product hebt. Het nog iets

langer in laten zitten

, je spoelt het namelijk na de 2e keer al voor de helft eruit. Dit vind ik zonde, ze gaven een week tot 2 weken aan. Hier klopt helaas niks van, dit heb ik ook wel uit de reviews gehaald. Vooral voor de prijs vind ik het zonde, je bent namelijk voor 1 pakje zo’n 9 euro. Hij is nu bij de Wehkamp in de sale voor 6,74.
. Ik vond het mijn nichtje heel goed staan dus misschien hebben jullie tips voor een iets langer resultaat? Of een ander merk waarbij je langer kan genieten van je roze lokken. Zeker deze pastel tint vind ze erg mooi, dat begrijp ik wel.. want de kleur vond ik zelf ook enorm mooi.

Ook heeft de verf niet iedere pluk goed gepakt, andere plukken zijn juist prachtig gekleurd. Ik weet het dus niet helemaal met deze verf. Het is een lief en leuk experiment, maar daar blijft het dan ook bij.Welke kleuren haar heb jij allemaal gehad? En wat vind je van deze tint roze? Misschien heb jij ook weleens dit merk gebruikt. Ik vind het jammer dat het na de 2e wasbeurt al zo goed als eruit was. Met een kleine teleurstelling op mijn nichtje haar gezicht, balen.. Gelukkig hadden we wel foto’s gemaakt van het eerste resultaat.

News