Wat heb ik gedaan in juni 2020?

En het is alweer tijd voor mijn meest favoriete artikel van de maand! Wat heb ik allemaal gedaan in deze maand? Nou ten eerste heb ik weer veel pijn gehad, wat een verrassing. 6 juli word ik door het Bronovo teruggebeld en dan hebben ze ondertussen mijn MRI bekeken en overleg gehad met een groep artsen over mijn klachten. Ook heb ik er alweer bijna een maand op zitten bij mijn nieuwe werkgever. Helaas ben ik ook drie dagen ziek thuis gebleven door de heftige pijn aanvallen. Ik ben wel eerlijk geweest naar hun toe, want het is niet zo dat als ik een week thuis zit dat ik dan een stuk fitter ben. Het kan binnen een aantal minuten namelijk compleet omslaan, dan maar te eerlijk ‘en daardoor kan ik mijn eigen glazen ingooien, dat weet ik‘.. maar dan weten hun wel waar ze aan toe zijn. Zeker in mijn functie is eerlijkheid belangrijk. Ik sta opgesteld bij de klantenservice en dan ben je dus het visitekaartje van het bedrijf. Jij moet hier in je eentje staan, met een grote glimlach en zorgen dat de problemen en klachten verholpen worden.

Wat moet ik allemaal doen in mijn functie? Pakketjes afgeven aan de klanten (webshop bestellingen, maar we zijn ook een PostNL punt), telefoon oppakken en doorzetten of zelf afhandelen, bordjes maken voor collega’s, e-mails beantwoorden, klachten oplossen, gasfles bonnen aanmaken en afhandelen, cadeaubonnen maken, de kassa’s en de kluis tellen, dus er zitten wel een aantal belangrijke zaken tussen. Plus sommige dingen komen allemaal tegelijk op je af. Bewaar dus je geduld en blijf netjes. Stond ik bijvoorbeeld op een afdeling informatie te geven over bloemen dan is mijn aanwezigheid nog steeds belangrijk, maar een stuk minder belangrijk dan de servicebalie. Nog drie dagen en dan zit mijn proefmaand erop, nu afwachten hoe het verder verloopt. Vandaag voel ik mezelf in ieder geval weer belabberd. Verder heb ik geprobeerd er iedere dag te zijn, met 8 paracetamol, diclofenac en Betmiga en wat kost dat veel energie. Zeker om er te staan met het zweet op je rug en proberen die vrolijkheid en glimlach oprecht over te brengen.

Mijn zus is bezig met de verbouwing van haar huis en wat krijgt ze een paleis zeg. Wij zijn ook echt verliefd op de vloer, de perfecte kleur bruin gewoon! Nu nog behangen en de meubels erin, spannend! Ik ga nog even met mijn nichtje merel op accessoires en meubels uit. Die wilt graag met haar tante op pad, dus als ik mezelf een dag goed voel en vrij ben dan kan ik dat eventjes gaan doen. De Kwantum en de Leenbakker zijn daar wel leuke winkels voor. Verder maakte ik een gezonde aardbeiensmoothie, te lekker en s’avonds keek ik de film LION op Netflix. Mijn man keek ook mee en we waren enorm onder de indruk, wat een prachtige film was dit zeg! Bekijk hieronder de trailer:

Ik maakte een heerlijke kippensoep met verse bleekselderij, wortel en ui, de smaak was heerlijk! Gelukkig heb ik nog vier bakken in de vriezer zitten. Het is altijd handig om wat soep achter de hand te hebben.. en ik ben er zelf ook echt gek op. Ook al had ik last en pijn ik wilde met de familie bij ons barbecuen. Marc was de kok die avond en we hebben een heerlijke avond gehad met elkaar. Die week gingen we nog een keer naar het bouwland met mijn nichtje Merel. Opeens zag ze twee hele kleine kittens, we probeerde ze te vangen maar helaas. Mijn nichtje zei dat we hiervoor de dierenambulance moesten bellen, anders krijg je allemaal wilde katten. De dierenambulance kwam uiteindelijk, maar toen lieten ze zich niet meer zien. Ze zijn er in ieder geval niet meer, anders hadden we ze een liefdevol huisje kunnen geven..

Wat is het daar een bende? Dat klopt, dat is bij onze buurman.. die er nooit komt. Hier durven we ook niets aan te doen, dus het onkruid staat ongeveer twee meter hoog? Ja, daar zit heel veel rotzooi tussen. Niet alleen kittens, maar ook een wc, een grasmaaien, een schuur die ingestort is, konijnen.. er loopt en ligt van alles.

Op het land begint het steeds beter te groeien, toen ik vandaag ging kijken zag ik al zelfs al kleine pepers en paprika’s! Ook de eerste tomaten laten zichzelf zien, ben benieuwd hoe dit proces verder verloopt. Gisteren heeft het ook weer enorm geregend en vandaag was er weer weinig van te zien.. de grond is zo onwijs droog.. de barsten zitten er namelijk in. Het mais groeit wel enorm goed en die begint al kolfjes te ontwikkelen, ben benieuwd naar de glasscorn, dit is een type siermais. Die bestaan uit allerlei kleuren, dit is echt een prachtig gezicht! Je kan dit niet eten, alleen poffen tot popcorn.

Ik maakte weer een smoothie met spinazie en ik kocht wat gipskruid wat ik in mijn grote grijze pot wilde zetten. Het staat echt enorm leuk op de tafel onder de overkapping. Hier zien jullie binnenkort nog wel een foto van! We willen nog de hele tuin gaan aanpakken, maar we zijn nog een beetje zoekende hoe we het willen… liefst een bamboeschutting, maar die zijn echt enorm prijzig. Hebben jullie nog tips om een schutting te verbloemen? De vorige eigenaars hebben de schutting zwart geverfd, maar hij is helemaal groen en niet bijgehouden. Dus of we moeten de schutting helemaal opnieuw schuren en verven of we knallen er gewoon iets voor. Mijn man maakte nog een recept met roerbakgroenten en noten, we deden er een beetje chilisaus bij en het was erg lekker! Wat kan die toch heerlijk koken.. ik tref het met zo’n man.

Mijn zus had prachtig behang gekocht, dit komt op de achterste wand in de woonkamer. Ik vind het echt prachtig en deze kleur sluit mooi aan op de andere meubels en de bijzettafels. Nu ben ik wel enorm benieuwd hoe straks het eindresultaat is. Ook keek ik nog The Green Mile en wat heb ik weer lopen huilen, het blijft een prachtige film… vooral die executie blijf ik heftig vinden. Wat kan Tom Hanks toch geweldig spelen. Ik had nog kippenpoten gekocht voor mijn man, deze moesten nog even in de oven en dan krokant bakken in de BK braadpan, dat is goed gelukt toch?

Even nog een foto delen van mijn nichtjes Merel en Julia, wat zijn ze toch leuk! Ook maakte ik nog deze foto van de bramenstruik op het bouwland. Mijn moeder vond het zo’n mooie foto dat ze die wilde laten afdrukken. Dit heb ik gedaan op de Kruidvat, alleen een iets te groot formaat.. oeps! Nu kan ze de foto op een kartonnetje plakken en dan versturen als kaart. Mijn moeder schrijft nog steeds enorm veel kaarten naar mensen (ook naar mensen in ons dorp die ziek zijn). Dit waarderen de mensen altijd enorm. Verder groeien de bonen van mijn tante ook enorm goed! Ze klimmen al mooi naar boven, dit vind ik er zo leuk uitzien.

Eindelijk mocht ik weer na maanden naar de kapper, stuk eraf, pony en highlights erbij en hello new me. Ik kreeg enorm last van mijn blaas in de kappersstoel (ik zat er ook bijna drie uur in), maar mijn haar zat weer goed. Verder kreeg ik ook van Brandfield een prachtige smartwatch binnen van het merk Fossil. Benieuwd naar deze smartwatch? Klik dan hier om naar de review toe te gaan. Het bandje is alleen wel lastig schoon te houden, het is zacht lichtroze leer. Pas dus op met een donkerblauwe jeans, het is maar een tip! Verder is het een heel fijn horloge qua bediening. Ik heb alleen even nog een ander silicone bandje erbij nodig.

Mijn moeder had nog een oud tafeltje staan van haar ouders, deze heeft ze zwart geverfd en toen kregen wij die mee. Nu staat die onder onze overkapping en ik heb die een beetje aangekleed. Ons aquarium staat ook te koop op marktplaats, bekijk de advertentie hier. Er zit geen deksel op, maar verder zit alles erop en eraan. Wij zijn niet echt mensen voor vissen, hier kwamen we al snel achter. Het is een mooi gezicht, maar hij staat nu op zolder en verder hebben we er geen ruimte voor. Misschien dat iemand van jullie geïnteresseerd is? Mijn man had zaterdagavond zin in iets lekkers, dus ik had barbecue vlees gehaald op de terugweg van mijn werk, we hebben heerlijk gesmuld!

Sinds een aantal weken ben ik verliefd op dit hondje, we zijn afgestapt van een Shiba Inu, Australian Shepherd, Maltezer, Maltipoo, we gaan nu voor een Lhaso Apso/Shihtzu kruising. Dit hondje kwam ik tegen op Instagram en die komt uit een nestje waar wij op de wachtlijst staan. Gisteren zijn de pups geboren (gezond en wel) en deze week hebben we een FaceTime gesprek met de eigenaars, ik hoop dat dit allemaal goed verloopt. Daarna gaat de eigenaar een keuze maken tussen een aantal mensen van de wachtlijst. Dus duim a.u.b. met ons mee! Is het geen snoepje? Nienke Plas heeft ook haar hondje hier vandaan, het is een erkende fokker die geen abnormale prijzen vraagt. Ze zijn al wel duurder dan normaal, maar geen 1200-1400 euro wat je nu overal voorbij ziet komen. Verder zie je rechts de goudsbloemen die ik vanmiddag op ons bouwland heb geplukt.

Ik kreeg ook Sudio oordopjes binnen, die zijn enorm fijn. Momenteel heb ik ze ook in en ondertussen speelt een nummer van Celine Dion zich af. S’avonds ging ik nog even op de fiets naar het bouwlandje en ik zag dat de tomaten al flink aan het groeien waren. (nu herken je deze foto helemaal niet meer, ze staan nu tot bovenin). Mijn man had zin in een lekkere salade dus die maakte ik. Wat doe ik er allemaal in? Mijn dressing is een heerlijke olijfolie, klein beetje water, 1 eetlepel pesto, wat groene aromat, stukjes tomaat, augurk, gebakken spek, mozarella en soms wat stukjes oude kaas en roeren maar! Je kan ook nog wat pijnboompitten gebruiken om het af te maken.

HOE WAS JOUW MAAND? WAT WAREN JOUW HAPPY MOMENTS?

Share:

13 Reacties

 1. 28 juni 2020 / 20:47

  He, wat naar dat je zo veel pijn hebt Rachel. Dapper dat je toch gewoon werkt. Spannend, dat je proeftijd bijna afloopt, houd je ons op de hoogt? Oh wat een snoepje zeg, dat pupje, ook al weer zo spannend! Wat leuk, dat zwarte tafeltje. Ik heb laatst de sidetable van onze badkamer van messing naar zwart gespoten, super blij mee. Wij hebben de afgelopen tijd ook de tuin gedaan, maar ook wij zitten met een lelijke schutting. Het punt is ook dat we aan beide kanten buren hebben dus als je iets anders wilt, moeten beide buren meedoen en ik geloof niet dat dat gaat lukken haha;-)Hopelijk gaan de plantjes snel hoger en groter groeien en wordt de schutting een beetje gecamoufleerd.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juli 2020 / 08:39

   Ja het is wat Christiana.. 🙁 maar goed mijn contract is verlegd. Ben eerlijk tegen ze geweest met hoe mijn situatie momenteel is. Dat ik niet kan zeggen dat ik er iedere week sta, soms kan mijn pijn binnen een aantal minuten extreem opspelen. Toch willen ze die gok met mij nemen blijkbaar.. ja ik had je sidetable gezien inderdaad, heel tof geworden! Ja, dat begrijp ik dat is lastig! Ja, helaas kost dat proces wel weer veel geduld en veel tijd.

 2. 29 juni 2020 / 09:54

  Vervelend zeg van de pijn. En dan nog doorwerken. Chapeau. Aww en een puppie, super cute!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juli 2020 / 08:38

   Dankjewel voor je reactie Saskia, mijn man zei ook al; had het niet verwacht dat je zo’n grote doorzetter zou zijn. Meeste mensen zouden nu gewoon thuis gaan zitten met zulke pijn. Maar ik wil mensen niet teleurstellen, heb daar een enorme hekel aan. Ik heb Ja gezegd op iets, en dat wil ik dan waar gaan maken ook.. al zegt mijn lichaam iedere ochtend, neem rust, doe rustig aan.

 3. 29 juni 2020 / 19:10

  øª…π0-/- Haha, ik heb hier te maken met een hond die steeds op het toetsenbord wil liggen met zijn hoofd, dus beschouw dat hier aan het begin maar als de groetje van Biggie. 😉 Wat vervelend dat je nog steeds zo kampt met pijn en dat het je dagelijkse leven zo belemmert. Hopelijk vinden ze er toch snel iets op! Heel leuk om te zien dat je moestuin nu echt iets begint te worden. Ik duim voor je voor een puppy, wat een schatjes!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juli 2020 / 08:36

   haha lekkerding! Hi Biggie 🙂 ja.. je leven wordt er echt door beheerst, zeker mijn werk momenteel. Ik probeer er iedere dag met een glimlach en positieve energie te staan, maar dit kost zo enorm veel energie. Na mijn werk stort ik nog net niet in. Ja, ik hoop het. Vanmiddag hebben we het puppy sollicitatiegesprek staan haha.. wens ons succes!

 4. 29 juni 2020 / 20:48

  Wat groot moestuin heb je. Leuk zeg! Onze moestuin is klein. Leuk overzicht. Zin in om te BBQ-en. Hopelijk komt het weer iets warm (niet te)

 5. 30 juni 2020 / 18:09

  Hoop zo voor je dat de MRI meer duidelijkheid geeft. Werken met zoveel pijn is verre van fijn!
  Wel fijn dat er ook heel wat leuke dingen voorbij komen. Heerlijk barbecueën bijvoorbeeld, om blij van te worden!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juli 2020 / 08:35

   Ik hoop het ook echt.. eindelijk een keer bevestiging na al die jaren, dat zou wel mega fijn zijn. Ergens ook een opluchting, ook al ben ik er dan nog lang niet! Bedankt voor je reactie <3

 6. 3 juli 2020 / 11:45

  Wat vervelend dat de pijn weer zo erg was de afgelopen weken. Ik hoop zo voor je dat ze de oorzaak vinden én een oplossing weten.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juli 2020 / 08:35

   Ja maandag ontvang ik dan een spannend telefoontje, ik hoop dat het Bronovo wel wat op de MRI kon ontdekken wat het Beatrix ziekenhuis niet kon.

 7. 7 juli 2020 / 14:28

  Ahh die foto’s van dat hondje, zo schatig! Hopelijk zit je erbij! Heerlijk ook zo’n eigen moestuin met allemaal lekkernijen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.