Tuin update #1

Het is tijd voor een tuin update, wij hebben namelijk nog een aantal wilde plannen in het vooruitzicht! Wat willen wij nog allemaal gaan doen? Dat ga ik jullie uitleggen in dit artikel. Laten we eerst eventjes 10 maanden teruggaan in de tijd. Het was een stressvolle tijd, ja.. echt we waren bezig met een huis kopen. En we gingen precies een huis kopen in een zeer lastige tijd. De huizen werden namelijk dezelfde dag nog verkocht! Dit ging precies zo bij onze eerste bezichtiging, die werd afgezegd want het huis was al verkocht. We waren compleet in shock, oke dit wordt nog wat.. maar we gaven de moed niet op. Ooit komt ons droomhuisje om de hoek! Een kleine twee weken later kwam dit huis op Funda voorbij. We belde direct de makelaar en er werd een bezichtiging gepland. Na een aantal weken/maanden kregen we de sleutel en toen konden we aan de slag.

We hebben het huis zelf flink aangepakt, vooral de zolder had een flink pimp up nodig. Hier wilde namelijk mijn man gaan zitten met zijn computer. Dan is een gezellige ruimte wel belangrijk, toch? Verder willen we nu nog de voor en achtertuin gaan aanpakken. We zijn al op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet. Ik laat eerst eventjes wat before and after foto’s zien. Zijn jullie er klaar voor?

De vorige eigenaars hadden de linkermuur wit geschilderd, dit stuk overkapping is open dus iedere keer wordt het vies. Dit probleem ervaren nu nog steeds. Nu hebben wij al alles wit geschilderd en een donker grijze strook aangebracht (dit is handig tegen het vuil op de grond). We hebben ook het raam vervangen voor een vastraam. Ook creëerde wij een grijze rand met verf. Hierdoor creëer je een chique effect. Maar wat willen we nog veranderen?

-De terrastegels (geen idee nog)
-Alles opnieuw witten, want sommige witte stukken zijn geel geworden door de zon, slechte buitenverf dus?
-De deur en het raam grijs verven zodat het meer één geheel is
-Bovenin sfeerlichtjes ophangen zodat je een sterretjes hemel creëert
-De schutting verbloemen
-Een lange border maken voor de schutting waar je bloemen in kan zetten
-Achterin een leuk hoekje creëren waar we heerlijk in onze verstelbare tuinstoelen kunnen chillen
-Overkapping dichtmaken, regenpijp afsluiten
-De tuin veel meer groen maken, het kunstgras laten we erin zitten omdat dit altijd handig is in de toekomst (eventueel kindjes of hondje).

We hebben niet een hele brede tuin, naja hij oogt niet heel breed omdat er een hele lange schuur in staat. Hier zijn we enorm blij mee, want dit is een hele fijne opslagruimte. Die hebben we trouwens ook al flink gepimpt. Sowieso is de buitenkant nu net als onder de overkapping wit met een grijze strook. Verder willen we het raam en de deur dan nog een keer grijs verven. De binnenkant heb ik ook wit geverfd en ik heb op de vloer een betonverf gebruikt. Hierdoor is de schuur ook al enorm opgeknapt. Sommige mensen willen niet gelijk in een eerste huis investeren, maar wij hebben hier bewust voor gekozen.

Voorlopig zitten we hier nog wel goed, het is een prima huis en de locatie is echt top. We zitten praktisch naast de lek, de basisschool is aan het einde van de straat, de supermarkt is op 1,5 straat afstand en de kerk is aan het einde van de straat. Alles zit dus lekker dichtbij!

Het was een heel gedoe om alles wit te verven, maar het is zoveel mooier geworden. Hier hadden we echt geen spijt van. Mijn man twijfelde eerst nog of we alles echt wit moesten doen. Maar door die grijze streep toe te voegen heb je een mooi geheel gecreëerd. Plus het lijkt gelijk een stuk ruimer, hoe ben ik op dit idee gekomen? Mijn moeder heeft precies hetzelfde met de achterkant van haar huis gedaan. Uiteindelijk zei mijn man zelfs: ”wanneer gaan we de schuur ook wit doen?”.

Hieronder is al een al een hele verandering te zien, wauw wat was ik blij dat dit we dit gelijk hadden aangepakt. Het ziet er zo’n stuk ruimer en frisser uit. Het huis, de linkermuur en de rechtermuur hadden allemaal een totaal andere kleur steen. Dus nu is heel één geheel! Op deze dag had mijn moeder ook het complete kozijn geverfd, is het geen plaatje? Dat raam zat ook deels onder de lasspetters (dit huis heeft ongeveer vier bewoners gehad en dit is blijkbaar bij het tweede gezin gebeurd. Haar zonen zaten blijkbaar vaak naast het raam te slijpen). Dit kregen we er met geen mogelijkheid uit, balen! Dus we hebben twee ramen voor een leuke prijs kunnen scoren. De tochtgaten zijn er ook gelijk uit en het lijkt gelijk een stuk groter.

Ook koos ik ervoor om de tegels onder het raam mee te verven. Hier heb ik ook nog steeds geen spijt van. Hier komt nooit regen op dus de tegels blijven op deze manier ook gewoon mooi. Plus zeg zelf, dit is toch een stuk mooier dan die ouderwetse bruine tegels? Mijn moeder twijfelde of ik dit wel moest doen, maar ik begon gewoon te smeren en ja hoor, happy me!

Deze foto heb ik vandaag genomen, we zijn nog steeds enorm blij met onze overkapping. De vorige eigenaars hebben deze geplaatst en daar zijn we ze enorm dankbaar voor. We houden ervan om met familie/vrienden te eten en dat kan hier prima onder. Een aantal weken geleden kocht ik nog wat kussentjes bij de Jysk en deze grote grijze pot heb ik van mijn moeder gekregen. Ik vulde deze met roze gipskruid, dit staat zo lief en je hebt er weinig omkijken naar! Onder de tafel staat onze verse tijm en oregano. De stoelen zijn trouwens ook van mijn ouders, die stonden vroeger bij hun in de tuin. Uiteindelijk zijn ze naar de zolder verhuisd en kochten mijn ouders bijpassende stoelen die bij hun nieuwe natuurstenen tafel paste.

En nu staan ze bij ons en ze zitten prima! Kijk het zijn geen uber luxe stoelen, maar dat hoeft ook niet! Kussentje erin en helemaal prima. Het lampje heb ik gescoord op de rommelmarkt voor 2 euro en die hangt daar ook goed. Ooit in de toekomst kunnen we die nog een keer gaan wisselen voor een andere lamp. Mijn man is er namelijk niet zo gek op, haha ik begrijp het.. maar het was een prima oplossing in het begin!

Zoals je kan zien zijn de tegels wel toe aan vervanging, we willen ook de voortuin gaan aanpakken en dan komen misschien die tegels hier te liggen. Deze tegels zijn zo poreus en met de verbouwing is er van alles overheen gegaan: stuc, verf, terpentine etc. Dus hier moeten we nog eventjes naar gaan kijken. Misschien een leuke tegel en dan een leuk buitenkleed onder de tafel? Sowieso willen we ook nog iets met de schutting gaan doen, dit blijft nog even spannend. Ik had een bamboe schutting gezien, maar dat is enorm duur. Riet vergaat heel snel en helemaal opnieuw schuren en verven is geen oplossing. Ik wil namelijk van dat zwart af, want hoe lichter de schutting des te ruimer de tuin lijkt.

De tafel is van Budgettuinmeubelen, ik krijg namelijk nog steeds veel vragen over deze tafel. Vooral via Instagram krijg ik hier vaak dm’s over en dan zet ik gelijk het linkje door. Het is een robuuste tafel met een prachtig hardhouten onderstel. De betonlook afwerking geeft een stoere en robuuste look aan de tuintafel. Het kunststof blad is gemaakt van duurzaam materiaal waardoor de levensduur van deze tafel uitstekend is. Het enige onderhoud dat deze tafel nodig heeft is het impregneren van de poten met olie. Dit moet je eigenlijk 1x per jaar doen. Deze tuintafel is zeer geschikt om buiten te zetten. In de winterperiode is het wel handig om een hoes om te tafel heen te doen. Voor ons is dit niet nodig i.v.m. overkapping!

Zoals je kan zien is alles nu één geheel, de schuur loopt door met de muren onder de overkapping. Nu alleen nog de deuren en kozijnen grijs verven, taupe was in het begin leuk om van het blauw af te zijn, maar toen hadden we nog niks wit geverfd. De voordeur en het kozijn aan de voorkant blijven trouwens wel die kleur taupe. Ook willen we onze tuin nog een stuk groener gaan maken. We willen de achterkant gaan verlagen waardoor je een afstapje creëert. Als we in de toekomst aan een hondje beginnen, dan kan die heerlijk in de tuin rennen zonder te kunnen ontsnappen (er zit namelijk een gat onder de deur). Dit moeten we dus nog eventjes gaan oplossen.

Wat willen we met de voortuin gaan doen? Nog geen idee, sowieso willen we een heg laten groeien zodat we niet meer zo’n inkijk hebben. Er komt dan een poortje tussen onze buren en de heg en een grote brievenbus. Misschien dat er ook een loungebank in komt waar je nog aan het eind van de avond een boek kan lezen. Houtkachel ernaast en genieten maar! Dit zie ik wel voor me hoor. Qua bloemen, indeling, tegels hebben we nog geen idee. Dit moeten we nog een keer gaan uittekenen. Één ding scheelt, jullie zullen het vast wel voorbij zien komen.

Ben jij tevreden met je tuin? Of wil je er ook wat aan gaan doen? Wij gaan dit jaar niet op vakantie dus daarom kiezen wij ervoor om onze tuin aan te pakken.

Share:

15 Reacties

 1. 30 juni 2020 / 09:35

  wat leuk om te lezen Rachel, echt super toevallig, want afgelopen weekend hebben wij de bakstenen aan de achterkant van ons huis, die in de tuin dus eigenlijk, ook (opnieuw) wit geverfd! Die waren al wit, maar net zoals bij jullie, erg vies. We hebben ook gekozen voor de meest witte kleur (RAL 9016) en het verschil is echt amazing. Het was ook zo klaar, ik had allemaal filmpjes op youtube zitten kijken voor tips, maar het is heel makkelijk eigenlijk, bakstenen verven. Bij ons zat er trouwens ook een grijze rand onderaan, die moeten we alleen nog zwart maken, ik ben alleen bang dat dat deze week niet kan omdat het elke dag gaat regenen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juli 2020 / 08:50

   Oh wat goeeeeeed haha! Ja, we moeten even echt een duurdere witte verf scoren die niet zo snel verkleurd. Binnen hebben we allemaal op terpentine basis Sikkens geverfd en alles is gewoon al mega erg verkleurd.. echt echt sad. Veel succes en hopelijk is het een keer wat droger tussendoor!

 2. 30 juni 2020 / 10:19

  Dat schilderwerk geeft echt een een leuk effect! Heel knus en gezellig. Goed idee zeg! Wij hebben een balkonnetje, maar zijn nu ook echt heel tevreden met hoe het eruit ziet: een bonte mix van potten en planten. Zou alleen nog wel wat planten aan de muur willen, voor extra gezelligheid. Ben benieuwd naar hoe het bij jullie allemaal wordt!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juli 2020 / 08:50

   Dankjewel Hermien! Ja, het is echt genieten op deze manier. Nu is het gewoon een geheel 🙂

 3. Lieke
  30 juni 2020 / 15:37

  Die tafel is super mooi!

 4. 1 juli 2020 / 20:14

  Wauw, ziet er echt een stuk netter uit nu het geschilderd is! Ik wil mijn schuur ook nog wit gaan schilderen maar had niet aan die donkergrijze rand gedacht. Misschien dat ik het ook wel zo ga doen 🙂

 5. 1 juli 2020 / 20:30

  Wauw wat een verschil! Een stuk gezelliger oogt het al gelijk.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juli 2020 / 08:51

   Ja heerlijk he Kiki, gelijk meer tuin, groter, frisser.. ik houd ervan!

 6. 1 juli 2020 / 22:45

  Wat is het mooi geworden met de overal witte muren en grijze boord!
  Ons huis is ook wit (vandaar ook de naam van mijn blog: De Tuin van Het Witte Huis) en wij hebben ook overal zo’n grijze boorden onderaan. Geeft inderdaad gelijk iets extra’s!
  Op het eerste zicht vind ik jullie tegels niet mis. Welk materiaal is het eigenlijk? Het past wel mooi bij de muur zo. Maar natuurlijk als ze niet meer schoon te krijgen zijn… dat is het ook niet natuurlijk.

  Ik ben over de grote structuur (terrassen, paden, vijver) van onze tuin wel tevreden maar de beplanting vraagt hier en daar wat aanpassing door de droogte van afgelopen zomers en wellicht ook komende zomers. Ook ben ik aan het overwegen om achter de vijver toch nog een nieuwe plantzone bij te maken en zo wat gazon te minderen (het eerste dat altijd last heeft van droogte). Dus plannen genoeg. En ook wij gaan niet op vakantie maar dit vind ik minstens even goed 🙂

 7. 2 juli 2020 / 10:21

  Wat ziet het er leuk en knus uit! Wat een beetje schilderwerk al niet kan doen hé?

 8. 2 juli 2020 / 11:42

  Ik vind het er zo mooi uitzien! Heel rustig en netjes. Maar ik had ook niet anders verwacht, want in huis heb je het ook al zo mooi!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juli 2020 / 08:51

   haha aw… thanks Iris dat is lief en leuk om te horen!

 9. 3 juli 2020 / 22:05

  Wat ziet je tuin er super uit! En wat een heerlijke overkapping hebben jullie. Daar kun je veel leuke zomeravonden beleven. De tuin is persoonlijk mijn favoriete plek van het gehele huis.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   4 juli 2020 / 08:51

   Thanks Yaika, nu nog een flinke dot groen erin en dan zijn we ook echt wel happy. Plus nog lampjes voor onder de overkapping. Al is dat wel een crime om schoon te maken met de spinnen tijd die eraan komt.. dus misschien wacht ik daar nog even een aantal maandjes mee.

 10. 7 juli 2020 / 14:23

  Die witte verf maakt de ruimte wat ruimtelijker en lichter. Ideaal ook die grijze strook, scheelt weer schoonmaken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.