Doggo wishlist

Op 26.6.2020 werd onze kleine harige vriend geboren (Shih Tzu gekruist met een Lhasa Apso, ideaal voor mensen met een allergie). We dachten nog langer te moeten wachten op een pup, maar gelukkig kregen wij een kans! We hadden een klik met de ”fokker” en daarna kwam het FaceTime gesprek. Het gesprek verliep goed en kort daarna hebben wij een aanbetaling gedaan. Toen werd het opeens realiteit.. ”Marc, we krijgen gewoon over 7 weken een pup in huis”! 27 jaar roep ik al om een hondje en nu ga ik er eindelijk één krijgen. Ik kon het ook niet laten om alvast wat dingetjes in huis te halen. Kijk je mee naar mijn Doggo Wishlist? Ik heb namelijk al een aantal dingen binnengekregen en er staan nog een aantal dingen op onze wishlist die we nog in huis moeten halen.

Nu vraag ik ook gelijk jullie hulp, wij zijn enorm aan het dubben over de naam. Ik kwam het eerst op Bailey, maar dat vind mijn man niet zo’n hele leuke naam (omdat het een drank is), toen kwam ik nog met deze opties: Ollie, Balou, Milo, Toby, Marley, Benji. Toch staat de naam Ollie momenteel bovenaan ‘onder Bailey dan 😉 ‘ . Hebben jullie nog leuke en unieke opties? Laten we nu snel gaan kijken naar onze wishlist! Want ik heb heel veel toffe dingen op het internet gevonden. Ideaal he Google. Morgen ben ik trouwens vrij, dus dan ga ik even de moestuin netjes maken en ons huis. Ook ga ik even wat nieuwe recepten verzamelen.

(1. Puppy mand beige €139,- (2. Drink/voer bak op poten €59,95 (3. Honden conditioner/vacht verzorging De hondenconditioner Silky & Shine van  Lila Loves It is een natuurlijke vachtverzorging voor je hond. De crème zorgt voor extra voeding van de vacht, waardoor de vacht makkelijk doorkambaar wordt. De conditioner bestaat uit 100% biologische en natuurlijke ingrediënten. €16,95 (4. Ligkussen groen, het Designed by Lotte Nalino ligkussen is uitgevoerd in de trendy stof fluweel, wat super zacht aanvoelt. Verkrijgbaar in twee kleuren. Afmeting: 100 x 70 x 15 cm. 5) Halsband Velura groen De Designed by Lotte halsband Velura is afgewerkt met de populaire stof fluweel. Doordat fluweel van zichzelf een hele zachte stof is, is dit voor de hond extra comfortabel. Verkrijgbaar in drie kleuren en in vier maten. 6) Looplijn Velura Groen deze honden looplijn Velura is gemaakt van de super zachte stof fluweel. Doordat de halsband zo lekker zacht is, zorgt dat voor optimaal comfort.

Dit is ons schatje, ik ben zo benieuwd hoe die gaat worden! Iedere week krijgen we een filmpje toegestuurd. Zo kunnen we precies de groei zien van de pups. Eerst wilde ik heel graag een teefje, maar dit is op het laatste moment veranderd. Er was er namelijk nog maar één over. Ik keek mijn man en en hij zegt, wat maakt het ook uit. Het gaat om de hond, niet om het geslacht. Dus toen hebben we ja gezegd en hebben ons even ingelezen over een wat je kan verwachten bij een reutje. Wil je een reutje bijvoorbeeld laten castreren, of wacht je dit af? Zo kwam er opeens weer wat nieuwe informatie op ons af.

Maar dat moet natuurlijk helemaal goed komen. Nu ben ik wel benieuwd naar de fluffy versie van deze pups. Ze zijn natuurlijk nu pas een kleine 16 dagen oud. Dus de haartjes krijgen nu steeds meer kleur en hij begint ook meerdere vlekjes te krijgen. Zijn achterpootje is wit en zijn oortjes, gezichtje en borstje is een beetje wit/beige/zwart. Ook heeft onze pup een streep over zijn rug lopen. Nu zijn het wel echte toverballen dus ze kunnen nog enorm licht gaan worden. We willen wel onze hond als een fluffy beertje laten knippen (dus niet te kort). Op dit moment heb ik ook contact met Ashley die ook een hondje heeft uit dit nestje (Cookie werd vorig jaar geboren). Zij heeft ook een reutje en kan ons dus fijne tips geven.

(1. Velours Wooff ligkussen dit kussen hebben wij al besteld. Ik vond het echt een hele toffe kleur en velvet, hoe lekker moet dit wel niet liggen? Dit kussen kocht ik op Pet Place, hier hebben ze een heel breed assortiment voor honden (en katten). €49,95 (2. Dog Comets Ball neon groen €6,20 (3. Zwarte Adori Bench 62x44x50 €26,99 deze zie je hierboven op de foto. Hier kan een hond zich in het begin in terugtrekken, plus hier kan je ook je pup in zindelijk maken. We moeten er alleen nog een uitloopren kopen en die ervoor plaatsen. (4. Hondentuig cognac met roségoud €44,95 dit vind ik ook echt een prachtig kleurtje. (5. Er komt sowieso een halsbandje of tuigje van Dog Stories, ik volg haar nu al een tijdje en ze maakt echt prachtige creaties. Kijk nou naar dit exemplaar? Oke, voor een reutje iets te fleurig, maar ik wilde ‘m wel graag hiertussen zetten. Er komen weer nieuwe stoere velvet stofjes binnen, bekijk snel haar stories! (6. Grijze speelgoed knuffel €8,24 deze hebben wij al in huis zoals je kan zien. Die moest ik gewoon bestellen.. its so fluffy! (7. Puppy dental ring 8cm €6,79 dit is blijkbaar enorm goed voor de tandjes. Deze heb ik wel in lichtroze besteld (eigenlijk beige) en die ligt al te wachten op onze boef!

Over een aantal weken begint er dus een nieuw avontuur voor ons en ik kan niet wachten! We moeten wel eventjes een flink stukje rijden, maar op de terugweg kan ik in ieder geval knuffelen met onze vriend. Ik vind het wel altijd zielig dat ze zo bij hun broertjes/zusjes en moeder worden weggehaald. Natuurlijk, hij krijgt hier een heerlijk en liefdevol huis.. maar het je word toch uit elkaar gehaald. Maar goed als jullie nog tips voor ons hebben, typ dat dan even hieronder! Ik hoop in ieder geval jullie te hebben geïnspireerd met dit artikel.

Share:

13 Reacties

 1. 12 juli 2020 / 20:23

  SOOO CUTE!! Echt super leuk dat jullie een hondje krijgen. Als je ‘m maar niet zo snel weg doet als je aquarium tho 😉

  Als je Bailey een leuke naam vindt moet je eens de film A Dogs Purpose zien. Wellicht overtuig je jouw man dan ook haha!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 juli 2020 / 10:06

   Haha nee Justine, dat was een impulsieve aankoop omdat mijn man het leuk vond om iets levendigs te hebben op z’n zolder. Dus ik dacht, visjes! Zien er leuk uit, fleurt de boel een beetje op. Maar even niet gedacht aan de visgeur, de filter die continue verstopt zat, vissen die dood gingen, de waterwaardes continue meten etc. Een hond riep ik al 27 jaar om en nu eindelijk gaat die wens in vervulling. Ja, Bailey vind ik ge-wel-dig, mijn man alleen niet omdat dat in de familie een favoriet drankje is. Plus we kwamen nu op de naam Ollie uit haha.

 2. 13 juli 2020 / 08:04

  Owwwwwww ja, Ollie is echt een heel leuke naam! Wat een snoesje is het ook zeg. Het is ook zo leuk om te shoppen voor je puppy. Ik zal ook nooit vergeten dat wij Sketch haar knuffeltjes en voerbakjes ook al een paar weken van tevoren klaar hadden staan;-) Geniet maar lekker van de voorbereidingen! Oh trouwens, een harnasje is het handigst om te kopen als je je pupje hebt, dan kun je het passen. Dat hebben wij met Sketch ook gedaan.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 juli 2020 / 09:58

   Haha jawel toch? Ik vond Bailey echt enorm leuk, maar mijn man vind het echt een dranknaam (ik drink het ook graag haha en de rest van onze familie). Toen dacht ik nog aan Millo, en toen kwam ik opeens midden in de nacht op Ollie, dus ik maakte mijn man wakker, Hé psssst! Ik weet een naam, Ollie! hij zegt, schrijf dat maar op, morgen ben ik het weer vergeten haha. Dus heb het toen geappt en de volgende ochtend zeiden we tegen elkaar, korte maar grappige naam. Ja, je ziet opeens zoveel leuke dingen.. Thanks voor de tip 🙂

 3. 13 juli 2020 / 08:50

  Yaaaay, wat leuk voor jullie! Veel plezier met de voorpret.

 4. 13 juli 2020 / 15:36

  Ohhh wat een schatje! Een puppy is zo leuk, ik weet er alles van. 😉 Mooie wishlist, die groene mand had ik laatst ook naar mijn vriend toegestuurd, zo mooi!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 juli 2020 / 10:06

   Die is gaaf het Rowan, ik kan ook niet wachten tot die er is!

 5. 14 juli 2020 / 09:36

  Zulke toffe spulletjes! Dat velvet kussen vind ik héél mooi en die dingetjes van Dog Stories ook, wauw. Ik vond dat zelf ook leuk om naar uit te kijken. Wij hebben twee honden maar we kopen ze geen dure dingen meer, alles gaat toch binnen de kortste keren stuk :p haha. Nu ja, onze honden waren ook geen pups meer toen we ze in huis haalden. Een harnasje is inderdaad het handigst om te kopen als je je pupje al hebt.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 juli 2020 / 10:07

   Ja die is tof he, hij komt volgende week binnen.. gisteren even achteraan gebeld, want we hadden de rest wel gekregen behalve het velours kussen. Snap ik, deze honden maken als het goed is niets kapot. Behalve misschien een speeltje, dus ik hoop dat we dat erin krijgen en dat die goed gaat luisteren. 🙂 heel veel geduld hebben haha.

 6. 15 juli 2020 / 16:07

  Ah wat leuk dat jullie toch een pup krijgen! Spannend, heel veel geduld is waarschijnlijk wel nodig haha. Ben benieuwd! Die van mij heeft echt in vlagen dat hij in alles bijt (plinten, meubels, maar ook kleding, tenen en vingers haha).. ;’) Hopelijk gauw de tandjes gewisseld en dat het dan klaar is. Veel plezier met de voorbereidingen!!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   21 juli 2020 / 16:21

   haha heel veel geduld… maar komt goed Angelina! oei… dat is wel minder, hopelijk blijft de onze van onze meubels af. We gaan het zien!

 7. 17 juli 2020 / 10:50

  Wat een schatje is het! ook een leuke wishlist heb je voor het hondje. Ik vind vooral een bench een fijn kleedje en een goeie riem of tuigje heel belangrijk uit ervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.