Onze ”open” kast struggles

Ondertussen zijn Marc en ik alweer bijna een jaar getrouwd, wat vliegt de tijd toch voorbij. Het voelt namelijk nog helemaal niet als een jaar. Toch zijn er aardig wat dingen gebeurd en over een aantal weken gaan we ons gezin uitbreiden. Er komt namelijk een hondje bij, een kruising van een Lhasa Apso met een Shih Tzu. We kunnen niet wachten, toch willen we nog wel een aantal dingen veranderen voor de pup komt. Gisteren heb ik ook een Doggo Wishlist gemaakt en we hebben al een aantal dingen binnen gekregen. Maar waar loop ik dan momenteel het meest tegenaan in ons huis? Simpel: onze kledingkasten die ik nog steeds fantastisch vind, maar qua stof en geur is het niet ideaal. Er zit geen deur voor dus alles waait erin. Het ziet er leuk uit, maar het moet er ook altijd netjes uitzien. Anders oogt je kamer gelijk rommelig, kan ik daar nou net niet tegen…

Mijn man zou zeggen, je wilde een open kast en dat blijft voorlopig een open kast. Maar vooral in de slaapkamer krijg je zo enorm veel stof in je kast, daar is niet tegenop de werken. De kast is wit, dus het valt pas op wanneer je je doek er doorheen haalt. Naast de kast staat onze boxspring en van dat gewapper krijg je ook al een lading stof. Nu moet ik wel eerlijk zijn dat ik de kasten toentertijd helemaal verkeerd had gemeten. Qua hoogte ging het net ‘236 cm’, maar ik wilde in de kleine kamer een inloopkast maken. Maar ik had het helemaal verkeerd opgemeten in het online programma. Toen we ze binnen kregen schrok ik me rot. Dit kan nooit in die kleine kamer… dus toen hebben we een kast in onze slaapkamer gezet en een deel in de voorste slaapkamer.

Hieronder is een vlog te zien die al enorm goed is bekeken. Ik ging toen mijn slaapkamer bij mijn ouders leeghalen en de nieuwe kledingkasten vullen. Opeens kon al mijn kleding erin zonder dat er een deel op de zolder kwam te staan (zomer-winter gescheiden). Dit was voor mij echt een verademing, wat een kleding opeens! Maar goed, ben je benieuwd hoe de lege kasten eruit zagen en hoe ik het had ingedeeld? Check dan sowieso even de verhuisvlog hieronder. Ik ben echt enorm blij dat ik overal beeldmateriaal van heb, zo kan ik altijd nog terugkijken naar hoe het was en hoe ik me toen voelde.

Hieronder is een foto te zien van de voorste slaapkamer kast, hier staan al mijn boeken, tijdschriften, agenda’s, beauty spullen, deels kleding, parfum, panty’s en knutselspullen in! Een goed gevulde kast dus, ik had opeens ruimte voor al mijn spulletjes die ik had bewaard. Marc schrok zich rot wat er allemaal uit mijn kleine kamertje kwam. Ook had ik al een aardige uitzet gespaard, dit stond allemaal op de zolder bij mijn ouders.

Ik had al een complete pannenset, bestek, heel veel keuken apparatuur en zo kan ik nog wel even doorgaan. De keuken kon ik in ieder geval al vullen met mijn gespaarde spulletjes. Verder had ik samen met Marc nog het servies gekocht bij de Casa, wat zijn we daar nog steeds super blij mee! Het liefst willen we er nog een aantal borden en bekers bij. Als er logees komen of we krijgen visite, dan komen we soms net te kort.

Nu ben ik een beetje aan het zoeken naar de juiste schuifdeuren. Ga ik voor een spiegelglas deur, want we hebben nergens een grote spiegel in huis om je outfit te checken. Of wil ik een hele witte deur? Of ga ik voor beige schuifdeur, want er zitten allemaal beige tinten in onze slaapkamer. Ik ben er nog niet helemaal uit en het is toch weer even bijna dik 700 euro (voor twee deuren). Maar dan ogen de kamers wel weer gelijk een stuk gladder, overzichtelijker en ik hoef niet continue de kasten te stoffen. Hopelijk maken jullie mijn keuze iets makkelijker. Ik denk dat ik voor een witte glasdeur ga in onze voorste slaapkamer. Hier werk ik momenteel vaak aan mijn blog. Deze deur moet 200 bij 236 zijn.

In de slaapkamer gaat het een deur met een spiegel worden (of ik koop een grote staande spiegel met een houten lijst) of een beige glasdeur. Ook vind ik die lampjes erboven ook heel leuk, maar dat past niet omdat we hebben gekozen voor 236 hoog. Verder hebben we ook nog plannen met onze tuin, maar dit is dus nog even een struggle van ons.

Share:

14 Reacties

 1. 13 juli 2020 / 15:33

  Deze struggle is ZO herkenbaar! Wij hebben ook open Pax kasten en ik word helemaal gek van het stof. Deuren lijken mij heel fijn.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   14 juli 2020 / 09:42

   De mooiste deuren zijn helaas ook de duurste, dus dan zijn de deuren net zo duur als de complete kast haha..

 2. Sara
  13 juli 2020 / 21:12

  Heel herkenbaar! Wij hebben een inloopkast, dus klein kamertje met alleen maar kasten en mijn make-uptafel. Wij hebben de zwartbruine variant van pax, maar wat een stof verzamelt dat zeg. Ik word daar zo gek van. Ik vind het wel mooier staan zonder deuren, maar ik ga ze toch bestellen. Die ik gezien had waren alleen nergens meer op voorraad bij ons in de buurt, dus dat is nog even afwachten. Die van ons kosten trouwens €90 ps en dan hebben wij die 7x nodig.

 3. 14 juli 2020 / 09:30

  Oh herkenbaar hoor! Wij hadden een inloopkamer (hij was huge) met allemaal open rekken en dat hebben we ook weg gedaan omdat het zoveel stof vangt, al die kleren. Nu hebben we twee afgesloten kasten en dat is wel beter qua stof maar ook minder mooi. Ik vind zo’n open kast namelijk wel heel tof staan. Ik vind het wel duur, die deuren, amai! Zou er al moeilijk geld aan kunnen geven, haha. Ik zou alleszins wel graag ergens een grote spiegel hebben. Dat mis ik zelf ook nog.

 4. 14 juli 2020 / 11:02

  Onze Pax-kleerkast is vanbinnen echt een stort. De kleren (of toch de mijne haha) hangen en liggen netjes, maar we hebben niet superveel opbergruimte voor de rest, dus ik heb de neiging om alles in die kast te gooien want dan ligt het toch uit het zicht. Een tent, een kerstboom, twee lampen die nog moeten worden opgehangen, reiskoffers, … Een open kast was dus geen optie haha. Grappig ook dat die Pax-dingen er bij iedereen anders uitzien omdat je ze zo kan personaliseren.

 5. 14 juli 2020 / 17:48

  Ik kan het me heel goed voorstellen, zo’n open kast zonder deuren is denk ik vooral erg tof als je echt een aparte kamer hebt. Zo in de slaapkamer is het inderdaad wel wat onrustig. Wij hebben zelf zwarte PAX kasten met zwarte deuren met van die ‘vakken’ erop en ik had er niet blijer mee kunnen zijn, zeker omdat de indeling echt helemaal geworden is zoals we het graag wilden. Maar ondanks dat we deuren hebben, vind ik het ook nog wel stoffig in de kasten, maar dat is het een beetje met zwart; daar zie je ook echt alles op.

 6. 15 juli 2020 / 15:22

  Zo herkenbaar het stof in een open kast. Wij hebben op het moment een tweedehands kast waarvan de de schuifdeuren eruit hebben gehaald, omdat ze niet lekker open gingen (geen ikea) maar al die rommel die je dan inderdaad ervaart als er iets niet netjes ligt…..

 7. 15 juli 2020 / 16:46

  Ik vind open kasten heel mooi, maar inderdaad om deze reden zou ik toch voor een ander soort kast gaan! Stof in je kast lijkt me heel vervelend!

 8. 16 juli 2020 / 14:31

  Super leuk om te zien. Ik heb zelf wel gemerkt dat open kasten niet zo’n succes zijn.

 9. 19 juli 2020 / 21:15

  Wat herkenbaar! Ik heb een kledingrek en ik vind het leuk staan, maar ik ben stiekem als de dood dat de zon mijn kleren verkleurd en dat ze steeds onder het stof zitten is ook echt irritant. Ik zou zelf voor deuren met spiegels gaan. Dat maakt de ruimte een stuk groter en je hebt gelijk een spiegel – altijd handig. Mocht je ooit van kleuren wisselen in je kamer of de kast ergens anders kwijt willen, dan zit je ook niet met de kleur van de deuren!

 10. 21 juli 2020 / 00:04

  Ik zou wel zo’n mooie open kast willen hebben in mijn studio. Helaas heb ik er nu geen plek voor en moet ik het doen met een kledingrek en een ladekast. Als ik later in een echt huis of appartement ga wonen, wil ik er zeker een hebben!

 11. 21 juli 2020 / 00:31

  Ik vind het er prachtig uitzien, maar ik snap je helemaal. Bij mij zou het echt niet goedkomen om zo’n kast te hebben. Het is nu echt een rommeltje. Dan moet je weer een trui aan, dan weer een shirtje. De stapels kleding worden er niet netter op. Hopelijk vind je snel geschikte, goedkope deuren, want de kast is prachtig!

 12. 20 oktober 2020 / 13:06

  Hoi, wij hebben ook een open Pax kast en zijn nu op zoek naar schuifdeuren.

  Ben benieuwd hoe het bij jullie eruit is komen te zien met schuifdeuren 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.