Onze ”open” kast struggles • Rachèl Kromdijk


Ondertussen zijn Marc en ik alweer bijna een jaar getrouwd, wat vliegt de tijd toch voorbij. Het voelt namelijk nog helemaal niet als een jaar. Toch zijn er aardig wat dingen gebeurd en over een aantal weken gaan we ons gezin uitbreiden. Er komt namelijk een hondje bij, een kruising van een Lhasa Apso met een Shih Tzu. We kunnen niet wachten, toch willen we nog wel een aantal dingen veranderen voor de pup komt. Gisteren heb ik ook een
gemaakt en we hebben al een aantal dingen binnen gekregen. Maar waar loop ik dan momenteel het meest tegenaan in ons huis? Simpel: onze
die ik nog steeds fantastisch vind, maar qua stof en geur is het niet ideaal. Er zit geen deur voor dus alles waait erin. Het ziet er leuk uit, maar het moet er ook altijd netjes uitzien. Anders oogt je kamer gelijk rommelig, kan ik daar nou net niet tegen…


Mijn man zou zeggen, je wilde een open kast en dat blijft voorlopig een open kast. Maar vooral in de slaapkamer krijg je zo enorm veel stof in je kast, daar is niet tegenop de werken. De kast is wit, dus het valt pas op wanneer je je doek er doorheen haalt. Naast de kast staat onze boxspring en van dat gewapper krijg je ook al een lading stof. Nu moet ik wel eerlijk zijn dat ik de kasten toentertijd helemaal verkeerd had gemeten. Qua hoogte ging het net ‘236 cm’, maar ik wilde in de kleine kamer een inloopkast maken. Maar ik had het helemaal verkeerd opgemeten in het online programma. Toen we ze binnen kregen schrok ik me rot. Dit kan nooit in die kleine kamer… dus toen hebben we een kast in onze slaapkamer gezet en een deel in de voorste slaapkamer.


Hieronder is een vlog te zien die al enorm goed is bekeken. Ik ging toen mijn slaapkamer bij mijn ouders leeghalen en de nieuwe kledingkasten vullen.

Opeens kon al mijn kleding erin zonder dat er een deel op de zolder kwam te staan

(zomer-winter gescheiden). Dit was voor mij echt een verademing, wat een kleding opeens! Maar goed, ben je benieuwd hoe de lege kasten eruit zagen en hoe ik het had ingedeeld? Check dan sowieso even de verhuisvlog hieronder. Ik ben echt enorm blij dat ik overal beeldmateriaal van heb, zo kan ik altijd nog terugkijken naar hoe het was en hoe ik me toen voelde.

Hieronder is een foto te zien van de voorste slaapkamer kast, hier staan al mijn boeken, tijdschriften, agenda’s, beauty spullen, deels kleding, parfum, panty’s en knutselspullen in!

Een goed gevulde kast dus, ik had opeens ruimte voor al mijn spulletjes die ik had bewaard.

Marc schrok zich rot wat er allemaal uit mijn kleine kamertje kwam. Ook had ik al een aardige uitzet gespaard, dit stond allemaal op de zolder bij mijn ouders.

Ik had al een complete pannenset, bestek, heel veel keuken apparatuur en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De keuken kon ik in ieder geval al vullen met mijn gespaarde spulletjes.

Verder had ik samen met Marc nog het servies gekocht bij de Casa, wat zijn we daar nog steeds super blij mee! Het liefst willen we er nog een aantal borden en bekers bij. Als er logees komen of we krijgen visite, dan komen we soms net te kort.


Nu ben ik een beetje aan het zoeken naar de juiste schuifdeuren. Ga ik voor een spiegelglas deur, want we hebben nergens een grote spiegel in huis om je outfit te checken. Of wil ik een hele witte deur? Of ga ik voor beige schuifdeur, want er zitten allemaal beige tinten in onze slaapkamer. Ik ben er nog niet helemaal uit en het is toch weer even bijna dik 700 euro (voor twee deuren).

Maar dan ogen de kamers wel weer gelijk een stuk gladder, overzichtelijker en ik hoef niet continue de kasten te stoffen.

Hopelijk maken jullie mijn keuze iets makkelijker. Ik denk dat ik voor een witte glasdeur ga in onze voorste slaapkamer. Hier werk ik momenteel vaak aan mijn blog. Deze deur moet 200 bij 236 zijn.


In de slaapkamer gaat het een deur met een spiegel worden (of ik koop een grote staande spiegel met een houten lijst

) of een beige glasdeur. Ook vind ik die lampjes erboven ook heel leuk, maar dat past niet omdat we hebben gekozen voor 236 hoog. Verder hebben we ook nog plannen met onze tuin, maar dit is dus nog even een struggle van ons.


News