De week van Rachel

Het was me wel weer een weekje, vandaag had ik heerlijk een dag vrij. En ik moet zeggen.. ik heb vrij weinig gedaan. Wel heb ik het huis van boven tot onder gestofzuigd en opgeruimd, wat product foto’s gemaakt en een stuk gefietst met mijn man. Maar daar houdt het ook echt wel bij op, meestal wil ik namelijk zoveel mogelijk doen op een vrije dag. Vandaag had ik echt een mood dat ik nergens zin in had. Morgen nog een hele dag werken en zaterdagochtend gaan we dan onze Ollie bollie ophalen.

Vanavond hebben we het laatste filmpje gekregen van de fokker en wat zagen alle pups er vrolijk uit. Benieuwd naar de foto’s en de filmpjes? Volg dan onze Ollie op Instagram, klik hier om naar de pagina te gaan. We hebben er al aardig wat leuks opgezet. Helaas hebben we nog maar één keer een foto gekregen van de fokker, maar dat ga ik natuurlijk inhalen vanaf a.s. zaterdag. Dat wordt een enorme puppy spam! De speeltjes heb ik vandaag allemaal uitgepakt en de bench staat ook klaar. Nu hopen dat Ollie zich snel bij ons thuis voelt, wij kunnen in ieder geval niet wachten. Lhasa apso’s staan erom bekend dat het enorme toverballen zijn, dus we zijn benieuwd hoe die gaat worden qua kleur. Waarschijnlijk gaat die lichtbeige/wit worden en houdt die misschien de iets donkere plekjes op zijn pootjes, snor, staart en oortjes. Maar het kan nog alle kanten opgaan qua vlekjes!

Rachèl voelde

Opluchting dat ik bijna vakantie heb, vorig jaar hebben we amper vakantie gehad omdat we toen een huis hadden gekocht, het hadden verbouwd en toen zijn getrouwd. Dus dit keer zijn we drie weken thuis en kunnen we onze aandacht vol op de pup storten. Verder voelde ik mezelf ook verdrietig, want er kwam enorm vaak slecht nieuws voorbij op Facebook en Instagram. Een vrouw in Mexico dus voor dood was achtergelaten (tanden eruit getrokken, schedel lag open etc). Een ander meisje van 14 was aangevallen door een pitbull en die foto’s waren vreselijk zielig. Dus mijn emoties gingen wel alle kanten op deze week.

Rachèl dacht 

Vooral veel aan Ollie, hoe gaat die het de eerste paar nachten doen? Gaat die zich snel thuis voelen. De gedachte dat die bij zijn moeder en broertjes/zusjes wordt weggehaald vind ik zielig, maar zo gaat dat nou eenmaal met nestjes. Dus daar heb ik mezelf bij neergelegd. Ook ging dit continue door mijn hoofd: ” hebben we al alles voor de pup”? Maar na vandaag kan ik zeggen, jazeker! We moeten alleen nog in de eerste week naar een dierenwinkel om daar een puppy halsbandje te scoren.

Blijkbaar is het beter om eerst te beginnen met een halsbandje en vaste riem. Uiteindelijk kan je de pup laten wennen aan een tuigje en later aan een flexi-lijn. Dus laten we dit eerst maar gaan doen, de plek voor de bench is ook al veranderd, die staat nu niet naast de woonkamer deur.. maar achter eetkamertafel. Dan heeft die een wat rustiger plekje waar die zich kan terugtrekken.

Rachèl vond 

Het ook wel weer lastig om een vlog te maken en die te editen. Met het warme weer kruip je toch niet zo snel achter een pc. Dus uiteindelijk heb ik er weer één online gezet. Die kan je hier bekijken.

Rachèl wilde

Ik wil nog best veel en denk nu ook vaak aan het volgende: ”sta ik nu in leven hoe ik het wil?” Wil ik nog meer uit het leven halen? Wat wil ik daarvoor doen en hoe bereik ik dat? Die gedachtes spoken ook weleens door mijn hoofd.

Rachèl leerde

Weer om te starten met Yoga, ik ben nu bezig met een 30 dagen yoga challenge. Dit boek kan je bekijken op het einde van mijn vlog, dit boek is echt ideaal. Overal staat er netjes bij waar het goed voor is plus hele handige schema’s die je kan volgen.

Rachèl luisterde

Feels like home to me van Edwina Hayes, echt een nummer waarbij ik iedere keer weer moet huilen. Ook hoort bij dit nummer een prachtige film waar Cameron Diaz de hoofdrol speelde. Hij staat momenteel ook op Netflix, bekijk de trailer hieronder. Een film die voor altijd in mijn favorieten blijft staan. Ook kan ik niet genoeg krijgen van het nummer

Rachèl las 

Het yoga boek met de 30 dagen challenge en ik ben nu in een nieuw boek bezig van Santa Montefiore. Één van mijn meest favoriete schrijfsters, ken je deze boeken nog niet? Check dan in ieder geval eventjes dit boek op bol.com dit keer keert een oudere vrouw terug naar Italië. Weg uit haar veilige dorp, uit haar sociale clubje en ze gaat in Italië een kookcursus volgen. Ik ben benieuwd naar het verhaal van dit boek!

Hoe was jullie week? Laat je dat even hieronder weten?

Share:

7 Reacties

 1. 22 augustus 2020 / 11:45

  Wat leuk dat je een pup hebt! Geloof me, ze voelen zich heel snel thuis en worden echt onderdeel van jullie gezin.

  • Rachel
   Auteur
   29 augustus 2020 / 14:06

   Het is echt een klus, plus we hebben ons ook echt wel verkeken op het werk wat erbij komt. Maar gisteren voor zijn 2e enting naar de dierenarts gegaan en dan ben ik zo trots. 1 piepje gegeven met het prikje en daarna weer zo mak als een lammetje.. hij doet het verder echt heel goed! Nu verlang ik alleen wel enorm naar mijn bed (na een week op een pvc vloer te hebben gelegen met alleen dekbed).

 2. 23 augustus 2020 / 21:53

  JEEEEEEEJ en daar is Ollie!! Zo leuk! ik zag de foto’s op IG en wat is t een cutiepie!

 3. 24 augustus 2020 / 09:11

  Ik ben zo benieuwd hoe het de afgelopen dagen is gegaan met Ollie! 🙂 Komt vast snel een update hier, haha. Ik ben ook in blijde puppy-verwachting. De fokker deelt echt veel foto’s en filmpjes steeds, superleuk.

  • Rachel
   Auteur
   29 augustus 2020 / 14:04

   haha ik ben kapot… kost zoveel energie, liefde en geduld. Hij is super slim en pakt dingen snel op, maar als die in een dolle bui is dan hangt die in mijn gordijnen. Oh wat mega leuk, veel plezier straks met jullie pup! Spannend!

 4. 24 augustus 2020 / 13:28

  Aww super leuk dat je een puppy krijgt! Gefeliciteerd! Ik ben heel benieuwd hoe het jullie bevalt. Ik heb ook even een kijkje genomen op Instagram en wat een schatje is het!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.