Welkom thuis lieve Ollie

Zaterdagochtend was het dan eindelijk zover, we gingen onze Ollie ophalen. Die ochtend gingen we al om half acht eruit en maakten ons klaar. Het hondje moest namelijk in Hengelo worden opgehaald, dit was zo’n 1,5 uur voor ons rijden. Toen we de straat in kwamen rijden ging er net een gezin weg met een hondje.. ik smolt! We hebben eventjes gewacht tot die mensen weg waren en toen hebben we aangebeld. Bert ging onze pup halen en toen ik zijn koppie zag, wist ik het! Jij gaat ons heel veel liefde geven. Natuurlijk een hondje heeft de komende tijd 24/7 je aandacht nodig, maar we komen er wel door. Ik heb vanaf vandaag 3 weken vakantie, dus ik kan iedere dag vol op hem focussen. Hij mag nog niet teveel geprikkeld worden.

Hij is natuurlijk bij zijn moeder/broertjes/zusjes weggehaald en moet ook wennen aan een compleet nieuw leven. Ander huis, andere mensen, tenen, stemmen.. noem het maar op. Ik denk er maar niet te lang over na want ik heb dan continue medelijden met het beestje. Neem een ding van mij aan; ik dacht dat het pittig zou zijn, maar zo pittig? Hij is bang voor de bench, dus vannacht ben ik vanaf 03:00 bij hem gaan liggen (op de grond zonder matras, kussens van de bank onder me en mijn kussen tegen het bench deurtje) tot die in slaap viel. Toen heeft die geslapen tot 07:00, uiteindelijk heb ik vaak mijn hand door de tralies moeten stoppen. Hier rook die dan aan en dan ging die weer verder slapen.

Hoe was de terugreis? lichtelijk drama? Jazeker, toen ik Ollie aanpakte poepte die al op mijn arm haha.. spanningen. In de auto nog een keer op de plasmat, dus alles zat eronder. We zijn bij een benzinepomp gestopt om zijn achterwerkje schoon te maken. Daarna moest Ollie 1,5 uur op mijn schoot blijven zitten.. dit was een hele reis voor hem. Probleem was, ik moest nog 4 uurtjes gaan werken. Dus mijn man zette mij af bij de carpool en is toen samen met Ollie in de bench naar huis gereden. Dit heeft die ons niet in dankbaarheid afgenomen. Helaas kon ik deze dag voor geen mogelijkheid vrij krijgen, alleen de ochtend. Dus toen ik hoorde dat die zo bang was brak mijn hart. Ik had hem zo graag willen vast houden tot de voordeur. Nu moest mijn man deze taak op zich nemen, en misschien dat die door deze situatie nu een beetje bang is voor de bench.

Dus wij zijn Ollie nu continue aan het trainen om in de bench te slapen. Overdag met het deurtje open en als het s’avonds is even met mijn rug voor de opening zitten. Dan ruikt die me wel, maar dan ziet Ollie mij niet. Vannacht helemaal in de uitloop gelegen voor de bench (op de vloer) en ik wil eigenlijk wel gewoon op de bank dan kunnen slapen. Als die dan piept ben ik dichtbij. Ben benieuwd hoe snel Ollie alleen kan zijn, plus volledig wilt gaan slapen in de bench. Dat het een plek gaat worden waar die zich veilig voelt.

Het is in ieder geval pittig zat, maar het gaat allemaal goed komen met onze Ollie bollie. De zindelijkheid gaat in ieder geval al super, want dat doet die eigenlijk de hele tijd buiten. We doen de achterdeur open en hij huppelt naar buiten. Dikke kus van ons!

Share:

19 Reacties

 1. 25 augustus 2020 / 09:57

  Ach die Ollie, wat een lieverdje. Ja, er komt zeker veel bij kijken, maar….het is het allemaal zo waard! Wij hebben Sketch nooit in de bench gedaan, maar wat ze in het begin wel veel deed was inderdaad dat piepen. Vooral als ze in een andere ruimte was dan wij en ze ons wel kon horen, maar niet bij ons kon komen. Dat vond ik ook altijd heel zielig, maar daar is ze helemaal overheen gegroeid. Ik heb ook een hondencameraatje staan voor momenten dat wij er niet zijn en dan kan ik zien dat ze altijd heel rustig is, gelukkig! Oh trouwens, om het achterwerkje schoon te maken, zeker onderweg, gebruiken wij gewoon billendoekjes (voor baby’s dus). Je hebt ook speciale vochtige hondendoekjes. Misschien heb je er wat aan. Geef hem lekker de tijd om aan zijn nieuwe huis en familie te wennen, en knuffel er lekker op los, niets leuker dan dat;-)

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   13 september 2020 / 10:28

   Het is een lieverd inderdaad, maar hij is al ondeugend zat hoor haha.. maar zijn bijaanvallen zijn wel vervelend als die overprikkeld is. Maar hopelijk wordt dat steeds minder en minder.. die Sketch haha, die heeft het ook zo goed bij jullie! Dat cameratje is ook wel echt een handig iets, daar hoor ik steeds meer mensen over.. dan kan je toch even kijken hoe het gaat. In het begin hing ollie ook opeens in onze linnengordijnen.. ai! Ja die billendoekjes hebben we ook aangeschaft en dat werkt ideaal. Alleen Ollie poept heel netjes dus nog maar 2x hoeven te gebruiken. Komt goed, het alleen zijn en zijn bijt aanvallen moeten we nu aan gaan werken. We hebben ons ook ingeschreven voor een puppy cursus, op deze manier kunnen we er meer energie en tijd in stoppen en hebben we er straks een heerlijke hond voor terug!

 2. 25 augustus 2020 / 10:13

  Ach, arme Oliie! Alles is natuurlijk echt wennen voor hem. Ik ben echt heel blij met onze fokker voor Mango die ze echt aan zoveel mogelijk dingen laat wennen. Met wat geduld en liefde komt het met Ollie vast ook helemaal goed! Veel plezier met hem!

 3. 25 augustus 2020 / 10:46

  Oh maar wat een schatje! Onze honden gaan niet in de bench. Onze jongste is er niet bang van dus het zou wel kunnen maar ze hebben een nacht’hok’/-ruimte in de garage en slapen daar altijd op hun bedje en overdag gaan ze er ook als we langer dan een paar uurtjes weg moeten.
  Wat kan helpen is zijn eten in de bench geven (maar dat wist je waarschijnlijk al) en inderdaad het deurtje open laten, dat hij het gaat associëren met iets leuks. Ik hoop dat het snel beter gaat alleszins! 🙂 Veel succes en plezier alleszins, het is het allemaal wel waard ^^

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   13 september 2020 / 10:25

   haha thanks voor je comment irene, het is inderdaad heel wat. Maar het is een liefie hoor.. maar kan heel moeilijk alleen zijn. Momenteel ligt die met de bench en uitlooptrek in onze slaapkamer. Op deze manier ruikt en hoort die ons en gaat het steeds beter. Vanmorgen om half zes wakker om te plassen en te poepen.. toen was die even druk, dus kwartiertje gespeeld naast ons bed en toen sliep die weer tot half 8. Dus dat gaat al wel een stuk beter dan in het begin (5x eruit midden in de nacht haha..) Dankjewel! <3

 4. 25 augustus 2020 / 14:13

  ooh wat een schatje! Ik heb zelf geen ervaring met honden, maar als ik het zo lees komt het denk ik vanzelf goed!

  Veel plezier met jullie nieuwe vriendje! 🙂

 5. Natascha - Beautyopinie
  25 augustus 2020 / 19:40

  Wat een schatje!!!! Hij is echt te cute 🙂

 6. 25 augustus 2020 / 22:29

  Ah wat een schatje! <3 Wat lief dat je bij hem bent gaan liggen, hij gaat zich vast snel thuis voelen bij jullie!

 7. 26 augustus 2020 / 16:05

  Ahh, wat een droppie is het. Mijn hart smelt gewoon. Ik snap dat het nu allemaal nog even wennen is, maar dat komt snel goed. Ollie heeft het zeker getroffen met zulke lieve baasjes. Nu lekker genieten!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   13 september 2020 / 10:28

   Ah lief thanks Yaika! <3 we zijn ook heel blij met hem hoor, maar het is gewoon heel veel werk, dit hadden we allebei niet verwacht haha. En vooral de slapeloze nachten waren pittig. Vanmorgen sliep die tot half zes, dat is beter dan 3-5 keer in een nacht eruit.

 8. 26 augustus 2020 / 17:17

  Ahhh wat is het een schatje, zulke schattige foto’s ook! Wat jammer dat je geen vrij kon nemen, maar zo te lezen ben je een onwijs lief baasje voor hem!

 9. 27 augustus 2020 / 14:30

  Jaaa daar is hij! Wat een schatje! Super leuk naam ook!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   13 september 2020 / 10:30

   Ah thanks Rowan haha ja past echt bij het hondje hoor.. Ollie bollie, Ollie drollie 😛

 10. 28 augustus 2020 / 12:18

  Awwww wat en lieve foto’s! Echt een hele schattige pup! Ik kan me goed voorstellen dat het voor iedereen wennen is en dat je echt even moet schakelen, maar wel ontzettend leuk om te lezen en natuurlijk ook voor jullie! Geniet ervan!

 11. 28 augustus 2020 / 22:04

  Wat een schatje en wat een mooie foto van jullie twee!

 12. 1 september 2020 / 10:30

  Oh wat een schatje! Het is even wennen en was lastig in het begin, maar je gaat er zoveel plezier en liefde voor terug krijgen. Och wat zou ik ook graag een huisdiertje willen, maar helaas niet te doen als je alleen bent en 40+ uur werkt.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   13 september 2020 / 10:29

   Als je alleen bent en 40 uur werkt is het helaas geen optie inderdaad, dan kan je beter een kat nemen. Er komt heel veel bij kijken!

 13. 8 september 2020 / 20:00

  • O, wat een lieverdje is het.
  Echt mooi hondje❤

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.