Ik sluit mezelf de komende tijd eventjes op

Even een kleine update van mijn kant, het is wat.. een pup! Het kost super veel energie, aandacht en liefde. We hebben het ervoor over, maar er komt meer bij kijken dan we hadden gedacht. Hij stopt werkelijk alles in z’n mond, ook in de tuin.. dus we lopen continue achter hem aan en vissen dan van alles uit z’n mond. Hij hangt in mijn soms in onze gordijnen, bank, snoeren, deurmat en zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Dit doet die overigens alleen wanneer die zich verveeld. Eventjes aandacht geven of eventueel met hem spelen en dan valt die weer in slaap. Het is een lieverd, maar heeft echt al een eigen willetje. Hij kan enorm goed en vooral snel eten, blijkbaar hebben meer pups hier last van. Morgen krijgt die zijn tweede enting, dus dan gaan we kijken hoe dat verloopt. Spannend! Eerst eventjes kennis maken met onze nieuwe dierenarts. Verder wil ik hem volgende week even meer laten wennen aan zijn halsband en riem. Kleine stukjes leren lopen en eventueel wat meer alleen laten slapen. Tot nu toe lig ik al vier nachten op de grond voor zijn bench te slapen. Plus we hebben ook een hele leuke fietsmand voor Ollie gekocht! Hopelijk kan die hier dan ook een beetje van genieten.

We hebben ook ons kunstgras eruit gehaald (helaas) omdat die het kunstgras eruit trok.. als die dit inslikt hebben we een groot probleem. Dus kunstgras eruit, morgen echt gras erin. Dan kan die weer lekker ravotten.. en zijn poepjes wilt die ook echt op dat stuk op het ”gras” doen. Vanmiddag zat die ook echt onder de overkapping mee te kijken met de gedachte; ” Wat zijn jullie met mijn gras aan het doen?” En vanavond was het natuurlijk één grote zandbak en wat vond die dit interessant. Ook al was het gras weg, gelukkig kon die ook op het zand zijn poepje doen. Hij doet het qua zindelijkheid wel echt goed! Hij geeft het al netjes aan bij de deur, deur open en dan kan ik gelijk zijn ding doen.

Door Ollie kan je nog weinig dingen doen, het is vooral bankhangen en in de woonkamer blijven. Wanneer ik even tien minuten naar boven loop hoor ik er alweer eentje heel zielig janken. Als je dan naar zijn oogwit kijkt is het rood. Dit blijkt verlatingsangst te zijn, dus ik blijf het liefst zo goed mogelijk bij hem. Zo kan ik hem ook in de gaten houden. Eergisteren ging mijn man mij FaceTime, toen namen we mijn mobiel mee naar boven en toen hebben vanaf ons bed gekeken hoe Ollie hierop reageerde. Hij keek bij iedere deur, ging eventjes liggen en toen weer blaffen. Het alleen laten is dus ook echt wel een dingetje.. maar het komt allemaal goed. We investeren nu enorm in hem en hopelijk hebben we dan een leuk pup die tegen van alles kan. Hierdoor ben ik dus ook enorm afwezig op mijn blog, maar ik heb nu mijn laptop en oplaadsnoer beneden dus ik kan nu ook beneden werken. Vanmiddag kreeg ik nog twee meiden op ‘visite’, ik ging bij de een haar proefmake-up opbrengen voor haar bruiloft. Ze was super blij met het eindresultaat, tof om iemand zo te zien stralen!

Vanmiddag kreeg ik de MRI uitslag, er was niks te vinden en ze blijven het gooien op blaaskrampen, overgevoelige bekken of een spastische darm, hier geloof ik alleen zelf niet in. Al mijn klachten duiden puur op endometriose, dus ik geef mijn zoektocht nog niet op. Dit was voor nu eventjes mijn update!

Share:

8 Reacties

 1. 28 augustus 2020 / 09:08

  Is een puppyren misschien een idee? Dan heeft-ie meer ruimte dan in de bench en kan hij gewoon spelen, maar kunnen jullie ook even wat rust pakken af en toe. O ja, en pups horen ook wel echt minimaal 18 uur per etmaal te slapen. Veel succes en plezier!

 2. 28 augustus 2020 / 10:47

  Zo herkenbaar! Ik was de eerste weken ook echt vermoeid en nergens puf voor haha. 😉 Maar inderdaad wat Audrey ook zegt, een puppyren is ideaal. Ik heb dat ook en daar leg ik hem af en toe in anders pakt hij zijn rust niet. En het bijten wordt minder hoor, hier zijn het nog een paar momenten haha en als die een gekke bui heeft gaan mijn gordijnen nog steeds mee. ;’)
  En alles pakken in de bek pff dat herken ik ook heel erg, maar moet zeggen dat dit ook steeds minder wordt gelukkig. Hopelijk kan Ollie en jij snel wat beter slapen en heeft hij niet meer zo’n last van verlatingsangst.
  Het is gewoon heel lastig en elke hond is anders, je moet vooral doen waar jij je goed bij voelt en denkt dat goed is voor Ollie. Het komt uiteindelijk allemaal goed!

  Vooral ook veel van proberen te genieten! 😉

 3. 28 augustus 2020 / 11:03

  Sketch stopt ook alles in haar bek hoor. Laatst had ze in een keer een Mentos van straat geplukt, een Mentos! Ik was zo blij dat ik er op tijd bij was. Wat jammer dat Ollie zo van het kunstgras at. Wij hebben natuurlijk een paar maanden geleden de tuin gedaan en ook kunstgras gelegd, maar gelukkig eet Sketch dat dan niet op. Ze ligt (en plast;-)) er wel graag op. Ach ja, ieder hondje is natuurlijk weer anders. Geef Ollie maar lekker de tijd, zo’n klein hondje die nog volop aan het wennen en ontdekken is in de grote wereld, alles komt goed!

 4. 28 augustus 2020 / 21:51

  Dat klinkt lekker pittig, als je een rondkruipende baby over de vloer hebt. 🙂 Gelijk heb je dat je even de tijd voor hem neemt.
  Enerzijds gelukkig dat ze niets naars gevonden hebben met de MRI, maar vervelend dat je nu nog geen stap verder bent. Ik hoop zo dat je gauw duidelijkheid krijgt, en bovenal dat je klachten verdwijnen!

 5. 28 augustus 2020 / 22:08

  Groot gelijk dat je even wat gas terug neemt. Is allemaal best wennen en pittig voor jullie allemaal. Fijn dat het goed gaat met de zindelijkheid. Fijn weekend ♥.

 6. 31 augustus 2020 / 14:19

  Niet alleen pups maar honden in het algemeen slapen veel. Maar ja, als ze wakker zijn en zich vervelen verzinnen ze wel wat. Bij ons zijn er regelmatig pantoffels of sokken zoek en sjouwt onze hond met alles wat op de grond ligt. Als het op tafel ligt laat hij het gelukkig wel met rust, dat scheelt al een hoop.
  Succes de komende tijd met de pup, en een hele fijne tijd en wandeling gewenst.

 7. 1 september 2020 / 12:13

  Lijkt me erg vermoeiend. Succes ermee en fijn dat je de focus lekker op hem legt. Zal je straks alleen maar profijt van hebben 🙂

 8. 6 september 2020 / 17:35

  Ohhhh het is zoveel werk he, een pup! Wat een boefje! Het is nu even geduld hebben, veel aandacht geven en veel werk, maar je krijgt er straks ook heel veel voor terug. <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.