Wat heb ik gedaan in augustus?

Hi lieve mensen, het is de laatste tijd een beetje stil geweest op mijn blog. Dit kwam door Ollie, ja ik geef hem gewoon eventjes ”de schuld”. Wanneer je een puppy in huis neemt gaat al je tijd naar dit diertje. Hij kan nog niet alleen blijven, vind alles eng, hij moet alles nog ontdekken, even het huis uit gaat dus niet en er kwam heel veel bij kijken. Zelf had ik drie weken vakantie en ik kan je zeggen: die zijn voorbij gevlogen. Deze week heb ik nog vakantie en maandag moet ik alweer werken. Hier kijk ik best wel tegenop, normaal ben je na drie weken vaak helemaal uitgerust en zen. Maar ik had echt last van een stress. Waarom? Omdat eruit mijn MRI niets is gekomen, dus ik weet nog steeds niet waar ik aan toe ben, het was bij mijn vader lichamelijk weer eventjes heel spannend, Ollie die mij gebroken nachten bezorgde (ik heb zelfs vijf nachten in een opgerold dekbed gelegen op de vloer voor de bench, op deze manier bleef die niet de hele nacht blaffen). Uiteindelijk staat die nu boven op onze slaapkamer. Op deze manier is die een stuk rustiger en blijft die niet continue blaffen.

Probleem is wel dat die ons nog steeds midden in de nacht wakker maakt omdat die moet poepen en plassen. Aan de ene kant is het super fijn want hij is al mega zindelijk. Hij kan het al heel netjes ophouden en vind het gras in onze achtertuin maar al te lekker! Maar verder kunnen we nu weer normaal bij elkaar slapen in een bed, dat ligt toch een stuk lekkerder dan een PVC vloer ;). Doordat we samen weer in bed slapen krijg je weer gewoon je uurtjes die je nodig hebt. Op deze manier kan je alweer een stuk meer hebben, want van die gebroken nachten werd ik echt mega chagrijnig. Niemand had mij verteld dat een pup ook zo pittig kon zijn. Ik hoorde en las alleen maar de mooie verhalen, oeps.

We waren op 8.8.2020 een jaar getrouwd en we wilden dit goed vieren. Op een personeelsfeestje bij mijn vorige werknemer waren we naar Restaurant Three geweest in Rotterdam. Dit viel zo goed in de smaak dat we hier nog een keer naartoe wilden. En dat deden we dus op onze trouwdag en het was weer zo onwijs lekker! Ben je sushi fan? Ga dan een keer hier eten, je moet wel even je portemonnee opentrekken, maar dat is het wel echt waard! Maar weet wel, je neemt nooit meer genoegen met de normale all you can eat sushi. Zelfs de toetjes waren hemels!

Even s’avonds een ijsje halen op de fiets bij de ijsboederij, hier hebben ze echt heerlijk ijs. Daarna ging ik nog even naar het bouwland, hier had ik een aardige oogst! Veel muismeloentjes – paprika’s – tomaten – gele komkommer en boontjes. Ziet er leuk en kleurrijk uit zo toch? De muismeloen zie je op de rechterfoto, deze klimmen enorm leuk omhoog. Zelfs het bouwland staat momenteel op een laag pitje, eigenlijk alles haha.

Er kwamen ook nog wat nieuwe dingen binnen, sowieso van Petsplace en van Designed by Lotte de voerbakken. Hier zijn we ook zo enorm blij mee, hoe stoer zijn ze? Hier schrijf ik nog een speciaal artikel over, houdt mijn blog dus goed in de gaten. Ook kocht ik hele stoere cowboy laarzen op bymusthaves. Hier hebben ze enorm leuke items! Vroeger had ik op mijn 13e ook cowboy laarzen, maar hier ben ik best wel mee gepest. Dus daarna had ik ze nooit meer gekocht, terwijl ik ze altijd leuk heb gevonden. Nu heb ik ze weer gekocht en ik ben er enorm blij mee!

Toen was het 22 augustus en het was tijd om Ollie op te halen, op naar Hengelo dus! We zaten ruim 1,5 uur in de auto en toen was het moment daar. Bert onze fokker haalde Ollie erbij en ik smolt direct. Ollie was een beetje zenuwachtig denk ik, want hij poepte direct mijn arm onder. En toen in de auto nog een keer.. continue zijn tongetje eruit en gapen dus hij was flink gestressed. We stuitte tegen nog een probleem aan, want ik moest hierna nog een middag werken en daarna had ik pas vakantie.

Marc zette mij dus af bij de carpool en toen moest Marc met Ollie richting huis. Hij werd naast Marc in de bench gezet, maar dat ging niet zo goed.. hij plaste gelijk alles onder en piepte en blafte enorm hard. Wat was dit zielig zeg… geen goed begin van de bench dus. Hier wilde die dus nooit meer in opgesloten worden, we laten nu wel overdag het deurtje open zodat die er zelf in kan lopen. En dit gaat al steeds beter, nu moet ik wel zeggen dat die liever op zijn slaapkussen ligt voor de bank dan in het hoekje in de bench.

Eindelijk vakantie! We hadden een stuk kunstgras erin liggen, maar nu hebben we gekozen voor echt gras . Als Ollie dat zou doorslikken kan je gelijk door naar de dierenarts. Hier hadden we geen zin in dus nep eruit, echt erin! Ook hadden we voordat Ollie kwam de schutting aangepakt, deze hadden de vorige bewoners zwart geverfd. Op de een of andere manier vind ik zwart ge-wel-dig, maar niet in deze tuin. Het is een lange tuin, maar door de zwarte kleur leek de tuin extra klein. Dus oude planken eraf, nieuwe erop! Nu nog even twee klimops er tegenaan zetten en mooie borders ervoor maken en dan is de tuin een stuk fleuriger.

Mijn man is ook helemaal gek op Ollie, eerst wilden we een grotere hond.. maar dit formaatje is helemaal goed. Iedereen spreekt je ook aan op straat en iedereen wilt hem aaien. Hij heeft ook wel een hele hoge aai factor!

Maar toen ging het eventjes helemaal mis, mijn man had net het gras erin gelegd en toen kwam er een storm langs. Hij was er de hele dag mee bezig geweest en toen begon het echt enorm hard te regenen en te onweren. Je zag het gras bijna wegdrijven… ik vond het zo zielig voor mijn man. Hij was er de hele dag mee bezig geweest en binnen een uur is het 1 grote sop bende en denk je alleen maar: ”daar ging mijn tijd en energie, gras verpest etc”. Gelukkig is het goed afgelopen en na twee dagen was het gras al mooi gehecht.

Ik ben zo gek op deze trui van het merk Chiquelle, er zit een stoere knoop in en hij zit ook echt enorm lekker. Verder had ik ook nog een rawheid bot gekocht voor Ollie, hier kan die enorm lang op kauwen zonder dat er stukken afkomen. Hij heeft last van jeukende tandjes, dus dit werkt ideaal. Als je hem soms ziet liggen dan denk je, hij is al best wel groot. Maar als je Ollie uitlaat dan is het echt nog een klein droppie.

Op naar de Diebo, even wat spulletjes voor Ollie kopen. Hij kruipt heel snel op je schoot wanneer je aan het rijden bent. We moeten nog even een tuigje kopen voor op de achterbank. Dan zit die een stuk veiliger, maar in de auto zitten vind die echt nog eng.. dus ik denk niet dat we dat gelijk moeten doen. Verder kreeg ik ook een schaar binnen van Medpets, hier had ik een bestelling op gedaan. Nu kan ik hem zelf ook een beetje knippen.Dit haar kwam onder zijn voeten vandaan.. nu zie ik eindelijk zijn kussentjes haha!

Een dikke lik over z’n neus, onze Ollie kan heerlijk smakken en vanmiddag had die straf (hij beet keihard in Marc zijn pols) dus we hadden hem in de hal neergezet en we vonden het opeens verdacht stil. Gaan we kijken.. staat die op de 4e trede van de trap. Dus Marc en ik dachten hetzelfde: ” laten we eens kijken hoever die komt”. Dus ik ging erachter staan en Marc bovenaan en ja hoor, met een vaart klom die helemaal omhoog. Bizar.. hier moet dus ook een rekje voor komen te staan, wat een ding zeg. Ook had die me heerlijk gebeten van de week dat ik twee dagen met een kloppende vinger had rondgelopen. Die puppy tandjes zijn best wel scherp, pfiew. Ook kwamen Mattz en Merel kennis maken met Ollie, die zijn ook zo gek op hem.

Ook mijn zus zat lekker te kroelen met Ollie, kijk hem nou eens liggen! Als ik naar het toilet ga vind die het mega interessant om mij aan te staren. Nu doe ik de tussendeur en de andere deur dicht. Heel vervelend als je geen privacy hebt op het toilet haha. Ook was mijn moeder van de week jarig en wat had ze een heerlijke worteltjestaart gemaakt.

Ik maakte nog een heerlijk recept met broccoli en stukjes kip, dit was ook erg lekker. Deze prut over je rijst heen en genieten maar. Even nog een bosje krullen gemaakt met mijn Ogé Exclusive krultang, deze krullen blijven bij mij altijd mega lekker zitten. Deze krultang heb ik denk ik nu al ruim 7 jaar, koste wat.. maar je doet er ook erg lang mee! Kijk dit fluffy koppie nou? Ik dacht ik word niet zo’n mens die continue foto’s van der hond loopt te maken, maar ik ben schuldig sorry!

Even een heerlijke salade gemaakt, mijn basis is altijd een flinke scheut olijfolie, eetlepel pesto, spek opbakken, pijnboompitten en pompoenpitten, zongedroogde tomaatjes, stukjes augurk heel fijn gesneden, stukjes gerookte kip eventueel, mozarella, groene aromat, tomaatjes en sla. Heerlijk en voor de verandering de cutie eye look. Puppy eyes.. love them!

Even een selfie met mijn nieuwe ooglook, even een soft eyeliner gemaakt van donkerbruine oogschaduw. Ik vond dit echt wel heel mooi, momenteel is mijn huid weer iets onrustiger.. maar deze dag voelde ik mezelf echt heerlijk. Dus, wat doe je dan? Inderdaad, een selfie maken! Ook nog even wat product foto’s gemaakt van mijn nieuwe aankopen en Ollie zat heel schattig voor onze plantenbak, hij past er perfect bij qua kleur haha.

Even een kleine mini selfie met onze Ollie, kijk hem nou hangen. Het jurkje wat ik aan heb is ook van Bymusthaves, wat hebben ze daar toch mega leuke dingen! Ook had ik nog een andere foto van onze oogst, aardig wat toch? Plus de afrikaantjes staan er ook enorm goed bij, deze houden de aaltjes op afstand van de tomaten. Zo heeft iedere bloem weer z’n eigen doel! Ze zijn ook wel echt vrolijk he? Heerlijk die kleurtjes!

En om nog eventjes af te sluiten met een aantal foto’s van Ollie. Wil je meer van hem zien? Volg dan zijn instagram Ollie_deboomer. Hier zet ik eigenlijk alle filmpjes en foto’s op. Want ik ga niet mijn persoonlijke instagram vol spammen met ons hondje. Maar ik bedoel? Hij is toch fotogeniek? haha, hij heeft echt een leuk koppie! En die korte beentjes… en dat bolle kontje. Ja, hoe vervelend die soms ook kan zijn.. ik hou van hem!

Wat is het leukste wat jij hebt gedaan in de maand augustus?

Share:

8 Reacties

 1. 9 september 2020 / 23:07

  Ah wat is Ollie een knapperd! Hopelijk went hij snel en krijgen jullie het ook rustiger zodat jullie echt van hem kunnen genieten.

 2. 12 september 2020 / 11:50

  Echt zo’n schattig hondje! Helemaal begrijpelijk ook dat hij nu veel van je tijd opslorpt. Gelukkig kunnen jullie nu wel terug een beetje slapen, dat doet veel denk ik.

 3. 13 september 2020 / 14:01

  Wat een cute hondje is Ollie, vind de naam ook echt heel erg leuk! Proficiat met jullie eenjarig jubileum! Bij ons is 8 augustus ook speciaal, dat was de dag dat we een koppel werden 🙂

 4. 14 september 2020 / 15:09

  Om te beginnen, gefeliciteerd met je anniversairy! Je hebt best een pittige maand gehad, maar gelukkig zat hij ook vol met mooie lichtpuntjes. Ollie is echt een droppie, ik ga zeker even een kijkje nemen op zijn Instagram account :).

 5. 15 september 2020 / 20:40

  Leuke blog Rachel, dat was een maand vee leuke herinneringen. We zijn fan van Ollie !

 6. 16 september 2020 / 10:03

  Wat een droppie is het! Al kan ik me ook voorstellen dat het echt veel werk en wennen is. Ze zeggen ook wel eens dat een puppy net een baby is, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.