JARIG! & mijn komende doelen.

Hi lieve mensen! Twaalf september werd ik alweer 28 jaar, wat is het jaar weer voorbij gevlogen. Dit blijf ik herhalen, vroeger leek alles een stuk trager te gaan. Hoe ouder je word, des te sneller de tijd voorbij vliegt. Wij mensen zijn momenteel ook een stuk drukker met van alles. Ons werk, hobby’s, puppy’s ;), meetings met vrienden, blogs, feestjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. We vliegen in een razendtempo door het leven, maar laten we eens op die rem trappen. Laten we eens doelen gaan stellen in het leven, wat willen we bereiken? Welke dingen moeten we los gaan laten zodat we weer van andere dingen kunnen genieten?

Ik heb mijn doelen in een aantal genres verdeeld: Persoonlijk – Lifestyle en blog – Healthy – Financieel en Milieubewust. Ook hoop ik een aantal van jullie met dit artikel te inspireren. Soms staan we niet meer stil bij keuzes die we moeten maken. We lijken niet meer van de kleine dingen te genieten en lopen ook al snel tegen een burn-out aan. Dit heet puur stress, wat maakt jouw gelukkig? Wat wil je nog in het leven doen? Hoelang moet je nog wachten om dit te realiseren? Heel veel mensen worden vegetariër, veganist, gaan stranden schoonmaken, leven minimalistisch, kopen geen nieuwe kledingstukken meer en andere mensen blijven maar op die hardloopbaan rondrennen. Daar gaan wij eens eventjes iets aan doen.

Persoonlijk

 • Fysieke/Mentale Gezondheid; ik heb de laatste weken niet goed voor mezelf gezorgd. Na mijn bruiloft ben ik wat kilootjes aangenomen en dit moet er ook weer af. Het probleem is, ik zit gewoon niet lekker in m’n vel. Ik heb lichamelijke klachten en blijkbaar heeft geen enkel ziekenhuis hier een antwoord op. Dit geeft natuurlijk stress, irritatie en frustratie. Verder hebben we een pup in huis genomen en dit is een heerlijk beestje. Toch heeft die flinke bijt aanvallen en dan raast die door het huis heen. Dit gebeurd vaak nadat die overprikkeld is. We proberen dit te negeren of we geven Ollie een speeltje. Soms denken mijn man en ik dat we een koe hebben gekocht, letten we even niet op dan is onze grasmachine Ollie gras aan het eten. Of hij trekt het er zo hard mogelijk uit en gooit het dan aan de kant.

  Wat wil ik dus gaan doen? Hopelijk leert Ollie grotere stukjes te lopen of desnoods ga ik fietsen met hem, we hebben een fietsmandje gekocht, maar dat vind die nog niet alles. Hij wilt er dan zo snel mogelijk uit. Maar als die dat leuk vind dan kan ik ook lekker grotere stukken gaan fietsen. De Yoga 30 dagen challenge wil ik gaan doen en ik wil gewoon weer lekker in m’n vel komen te zitten.
 • Minimaliseren; tijd om mijn kledingkast uit te zoeken, wat ik niet meer draag gaat in een box naar de zolder of naar het goede doel. Vinted werkt niet fijn en ik heb geen grote spiegel om een totale outfit foto in te maken. Hier ben ik nog wel naar op zoek, maar de spiegel die ik in gedachte heb is rond de 400 euro..
  Ook wil ik alles in huis meer in bakken gaan doen, dit geld voor mijn keuken spullen, opslag van ingrediënten, bepaalde producten, make-up en kleding.

Lifestyle & Blog

 • Samenwerkingen; de samenwerkingen stromen weer binnen en ook veel meer Engelse bedrijven willen met mij een collab starten, dus dat is super leuk!
 • Unieke Bezoekers; deze maand bezochten 3.218 unieke bezoekers mijn blog en dat is een stuk lager dan de afgelopen maanden. Toen had ik namelijk tegen de 5.000 unieke bezoekers. Niet verwonderlijk, want ik schreef niet meer om de dag een artikel. Blij om te zien dat er toch dagelijks mensen mijn blog vinden zonder dat ik nieuwe artikelen plaats. Verder heb ik ongeveer 67.000 views per 30 dagen, dus daar kijk ik nog steeds enorm van op.

Financieel

 • Sparenmijn man en ik hadden na het huis kopen, verbouwen, inrichten en trouwen niet zoveel geld meer over. Toch hebben we flink gespaard dit jaar en hierdoor hebben we weer toffe dingen in en rondom het huis kunnen doen. Toch wil ik dit komende jaar flink gaan sparen voor een nieuwe tuin(en). Daar gaat natuurlijk ook aardig wat geld in zitten. We zitten in een gehorig huis, maar toch is de locatie verder echt top. Einde 2021 wil ik bepaald bedrag op onze rekening hebben staan.

Boodschappenbudget; dit is is dingetje, wij shoppen niet heel duur. Veel dingen zoals thee, sap, spaghetti etc. kopen we gewoon van het merk gewoon. Dit verkopen ze bij de coop in het dorp! We kopen wat groter en ruimer in op de markt en dit vriezen we dan vaak in. Dus de ene week geven we meer uit dan de andere week. Denk bijvoorbeeld aan gehaktdag, dan slaan we dat in en vriezen we dat in en de andere keer kopen we wat kilo’s kip in! Altijd handig om die twee dingen in de vriezer te hebben liggen.

Healthy

Er moeten echt wat kilo’s af, door alle stress was ik weer begonnen met roken.. vanavond heb ik mijn laatste peuk weer gerookt, ook wil ik de 30 days from yoga gaan uitoefenen en volhouden, meer fietsen / rolschaatsen en lopen, gezonder eten en dan kijken hoe mijn lichaam hierop reageert. Als ik foto’s terugkijk dan was ik twee jaar geleden echt prachtig slank. Toen was ik ook aardig wat kilo’s kwijtgeraakt en zat ik op de 69 kilo. Vroeger had ik altijd 65 kilo gewogen met mijn 1.76cm

Milieubewust

 • beter ons afval scheiden en hier ook echt mee bezig zijn. Sowieso wil ik ook minder plastic gaan gebruiken. Meer onze eigen tasjes meenemen naar de supermarkt en hierdoor goed omgaan met het gebruik van plastic.
 • Minder vlees gaan eten, dit is niet alleen goed voor je lichaam.. maar ook voor het milieu.

Aan welke dingen wil jij nog gaan werken? En wat zijn jou komende doelen?

Share:

6 Reacties

 1. Natascha
  15 september 2020 / 13:16

  Allereerst: alsnog van harte gefeliciteerd lieve Rachel! Je hebt mooie doelen voor jezelf gesteld, succes 🙂

 2. 15 september 2020 / 15:35

  Gefeliciteerd met je verjaardag! En wat een mooie en concrete doelen heb je voor jezelf opgesteld! Heel goed dat je meer bezig wilt zijn met je gezondheid en wilt sparen. Ook tof dat je zo veel lezers op je blog mag ontvangen en dat je nog verder wilt groeien daarin. Ik lees je blog ook met plezier, niet dagelijks, maar zeker wel wekelijks! Heel veel succes de komende tijd met het verwezenlijken van je doelen!

 3. 15 september 2020 / 15:45

  Gefeliciteerd nog met je verjaardag en veel plezier en succes met je doelen 🙂

 4. 16 september 2020 / 09:48

  Allereerst: nog (een keer) gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je een fijne dag hebt gehad!
  Mooi dat je zo reflecteert op de tijd en je leven en zo nieuwe doelen hebt gesteld. Mocht je hulp willen bij het opruimen van je huis, stuur me dan een berichtje – ik help je graag!

 5. 16 september 2020 / 20:56

  Alsnog van harte gefeliciteerd, waren we een dag na elkaar jarig. Ik vierde de 13e mijn *piep*-e verjaardag 😂. Mooie doelen heb je gesteld en goed ook dat je ze deelt. Ik wil ook wat kilo’s kwijt, dat thuiswerken heeft mij wat dat betreft geen goed gedaan. Ik ben vaker aan het sporten en doe mijn best om wat meer op te letten wat ik eet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.