Dit kan mijn moeder, nu ik nog…

We houden van onze moeders, ze zijn de wereld voor ons. Maar wanneer je nog thuis woont snak je enorm naar zelfstandigheid. Ik kan je één ding verklappen, wanneer je op jezelf gaat wonen of samen gaat wonen loop je vaak tegen aardig wat dingen aan. Hoe moest ik dit wasje ook alweer draaien? Zou mijn moeder dit zo, of juist zo doen? Hoe was dat recept ook alweer wat mam altijd maakte? Toch maar eventjes bellen.. en gelukkig hebben ze altijd direct een antwoord voor ons. Het is net alsof ze onze gedachten kunnen lezen. Ze beschikken over een bepaalde telepathie.

Wat kan ik nog meer van mijn moeder leren? Ik ben momenteel 28 jaar, ruim een jaar getrouwd, we hebben een hondje, een leuk gepimpt koophuis onder ons gat en we hebben weinig te klagen. Toch zijn er nog een aantal dingen die mijn moeder veel beter kan dan ik. Plus sommige dingen moet ik nog leren. Benieuwd welke dingen dat zijn? Scrol dan naar beneden.

Ik ben enorm impulsief

Yes, ik ben enorm impulsief.. als ik iets wil dan koop ik het ook het liefst direct in huis hebben. Dit kan natuurlijk niet altijd, maar dat zit gewoon in me. Tegenwoordig moet ik met mijn man overleggen of we iets aanschaffen of niet. Vroeger kocht ik gewoon van alles en nog wat, ondanks dat probleem heb ik toch altijd geld gehad. Ik kwam nooit een euro te kort, ik stond nooit in het rood en heb nooit hoeven lenen. Mijn moeder is hierin veel relaxter, die koopt vrij weinig voor zichzelf. Heeft nooit echt nieuwe kleding of dingen nodig, koopt liever iets voor een ander of geeft haar geld liever aan het goede doel.

De rust bewaren

Mijn moeder kan enorm goed de rust bewaren, zelfs onder hete conflicten begint ze opeens over een heel ander onderwerp, waardoor het weer snel sust. Ondertussen staan mijn haren al overeind en mijn moeder is dan nog volkomen relaxed. Hoe dan? Ik heb hier alleen maar respect voor. Hoe doet ze dat toch? Zoals mijn man zou zeggen, ik wist niet dat jij zo temperamentvol kon zijn. Im sorry.

Minder jaloers zijn

Deze eigenschap heb ik van mijn vader geërfd, mijn moeder heeft hier namelijk helemaal geen last van. Ik was een aantal jaar geleden enorm snel jaloers en gelukkig wordt het al minder. Maar hierdoor liep ik wel tegen een aantal dingen op. Ook in mijn relaties kwam dit niet altijd ten goede. Jaloers zijn is niet verkeerd, maar je moet niet TE jaloers zijn. Dan pakt het namelijk al snel verkeerd uit.

Enorm veel geduld hebben

Mijn geduld is enorm snel op en iemand kan mij enorm snel op de kast jagen. Mijn man zou zeggen: ” Rachel jij hebt geen kast waar iemand jouw op kan jagen, je hebt een drempel’‘. True. Ik kan hier niks tegenin brengen, ik heb gewoon echt een kort lontje. Hier wil ik ook echt aan werken, want in sommige situaties word ik gewoon te geprikkeld en dan loop ik bijna door een muur heen. Herkenbaar?

Proberen het beste in iedereen te zien

Als iedereen zou zijn zoals mijn moeder, dan zou de wereld er een stuk mooier uit zien. Maar echt, mijn moeder heeft het beste met iedereen voor. Ook al doen mensen lelijk tegen haar, ze kan mensen blijven vergeven.

Enorm goed kunnen koken

Mijn moeder kan van niets, iets maken. Een lade vol met kruiden en ze tovert iedere keer weer een heerlijk en vooral smaakvol gerecht op tafel. Dit mis ik soms weleens, mijn man kan goed koken hoor! Maar mijn moeder toverde eens in de zoveel tijd een nieuw recept op tafel. Ik wil ook weer een beetje op Pinterest gaan loeren, daar is het deze week wel perfect weer voor.

Wat wil jij nog graag van je moeder overnemen? Laat dat even hieronder weten. Een hele fijne herfstweek lieve mensen!

Share:

6 Reacties

 1. Natascha - Beautyopinie
  6 oktober 2020 / 10:23

  Geduld hebben, die eigenschap kan ik ook wel van mijn mama leren!

 2. 6 oktober 2020 / 20:20

  Ik ken je moeder niet, maar ze lijkt me echt een enorme lieverd die voor iedereen klaar staat. Als ik ergens mee zit kan mijn moeder mij helemaal kalmeren gewoon door de dingen die ze dan tegen me zegt. Ik voel me dan altijd een stuk beter. Ik hoop dat ik dat straks ook voor mijn dochter kan doen.

 3. 7 oktober 2020 / 07:02

  Wat een bijzondere mooi eerbetoon aan je moeder! Een prachtige vrouw waar zo te lezen veel mensen iets van kunnen leren ♥️

 4. 8 oktober 2020 / 10:44

  Wat een prachtig geschreven stuk Rachel!
  Je schrijft met zoveel liefde en net zoals de bovenstaande reacties, lijkt het me een hele lieve vrouw. 🙂

  Liefs
  x

 5. 9 oktober 2020 / 14:38

  Wat een mooie blog! Je moeder lijkt me een hele wijze en lieve vrouw waar je veel van kan leren. Leuk om te lezen! Mijn moeder is altijd heel erg nuchter en ziet overal het positieve van in. Dat zou ik ook wel wat meer willen kunnen! Ik ben soms echt een dramaqueen haha!

 6. 9 oktober 2020 / 14:51

  Wat een mooie eigenschappen heb je uitgelicht! Mijn moeder en ik lijken in alles veel op elkaar en daar ben ik onwijs blij mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.