Animal Crossing wat vind ik van deze game?

Het is tijd voor een game review, iets waar ik mezelf helemaal in kan verliezen. Zoals in elke hobby eigenlijk.. Marc en ik houden allebei van game en hebben dus uiteindelijk een Nintendo Switch gekocht. Niet zonder erbij na te denken, want er hangt een duur prijskaartje aan. Zeker wanneer je al een aantal spellen wilt aanschaffen. Ik had al een aantal keer Animal Crossing voorbij zien komen op tv reclames, trailers op youtube en op instagram zag ik weleens het een en ander voorbij komen. Dus mijn keuze was snel gemaakt, ik wil deze game! We reden met Ollie naar de Coolblue store in Utrecht en maakte daar onze keuze.

Marc wilde graag een grijze Nintendo Switch en ik wilde daarna mijn controller nog wat pimpen. Ik bestelde dus ook nog wat dingen op Aliexpress.com deze items heb ik inmiddels ook al binnen gekregen. In dit blog artikel krijgen jullie een kijkje op mijn eiland. En ssst.. niet verder vertellen, maar ik heb al meer dan 155 uur in dit spel zitten. Ik vertel jullie ook waarom deze game zo leuk is, want geloof mij.. het is een zeer verslavend spel. Zeker voor mensen die al gek zijn op de Sims game play (het bouwen, creëren van nieuwe content etc). Kijken jullie mee?

Links bovenin zie je mini Rabella van het eiland Borromeo. Hoe ik op deze naam ben gekomen? Ik ging 11 jaar met mijn ouders naar de camping Conca Doro in Italië. Deze camping ligt aan het lago maggiore waar je ook drie prachtige eilanden kan bezoeken. Eén hiervan is het eiland Borromeo, een prachtig en uniek eiland. Daarom wilde ik mijn eiland ook zo noemen! Ik moest een Italiaans tintje gaan creëren op mijn eiland, is dat gelukt denk je? hmm, we zijn al een eind, maar ik ben nog lang niet klaar!

Ondertussen heb ik ook wat nieuwe mensen leren kennen door deze game. Danique en Bo zijn er twee van. Ook heb ik contact met 1 meisje uit Vietnam en de ander uit Zuid-Afrika. Dat maakt het extra leuk, dus ik raad jullie wel nintendo online aan. Hierdoor kan je online met andere mensen spelen en dus ook elkaars eilanden bezoeken.

Cadeaus die over je eiland vliegen

Je hebt eens in de zoveel minuten een cadeau die over je eiland vliegt. Als dit gebeurd hoor je een harde wind op je eiland. Kijk omhoog en richt met je katapult op de ballon. Wanneer je hem goed raakt valt het cadeautje naar beneden. Hier kan van alles in zitten: meubels of bells (geld). Soms krijg je ook een dubbel item, maar je kan sommige meubels ook een andere kleur of uitstraling geven. Dat maakt het allemaal nog wat leuker!

Soms vraagt een bewoner van je eiland of je een cadeautje aan iemand wilt geven. Wanneer je deze challenge accepteert kan je van diegene ook weer een item terug krijgen. Of een bewoner begraaft een cadeau die je binnen 2,5 minuut moet opgraven. Wanneer je dit lukt moet je het terugbrengen en dan word je ook beloond.

Op villagers hunt

Hier zijn de echte Animal Crossing fans helemaal gek op, je kan met het vliegtuig en een nook miles-ticket naar verschillende eilanden reizen. Hier loopt dan 1 bewoner op die je kunt uitnodigen op jouw eiland. Op deze manier kan je bewoners verzamelen. Je kan max 10 bewoners op je eiland houden. Als je een van deze bewoners geen aandacht geeft dan hebben ze op een gegeven moment een wolkje boven hun hoofd. Wanneer dit het geval is dan kan je met ze praten en dan geven ze aan dat ze ergens anders heen willen. Als je hiermee akkoord gaat kan je weer gaan hunten voor een nieuwe bewoner.

Verschillende eigenschappen

Niet iedere villager heeft hetzelfde karakter, je hebt namelijk verschillende karakters:

 • Cranky / hebben regelmatig een discussie met een andere bewoner / zijn snel geïrriteerd / koppig / onbeschoft / wakker om 10 uur tot 17:00
 • Peppy / super vrolijk / zijn altijd blij om je te zien / zijn wakker van 7:30 tot 23:30 s’avonds
 • Snooty / soms een beetje arrogant / egocentrisch / ze hebben een huis met een mooie uitstraling, maar er zijn uitzonderingen / wakker van 9 uur tot 02:00 s’nachts
 • Lazy / zijn vaak ergens op je eiland aan het relaxen / ze zijn erg vriendelijk / eten regelmatig / van 9 uur tot 23:00 wakker
 • Jock / zijn een beetje peppy / zijn regelmatig aan het sporten / praten vaak over sporten / minder intelligent dan andere persoonlijkheden / wakker om 6:30 tot 12:00
 • Normal / aardig tegen iedereen / je kan ze niet snel van hun stuk krijgen / ze zijn van 6 uur tot 12 uur wakker
 • Sisterly / zijn soms onbeschoft / ze kunnen enorm vriendelijk zijn tegen je en zich soms ook gedragen als je zus ”ughum” / zijn van 11 uur tot 03:00 s’nachts wakker, perfect voor wie vaak s’avonds speelt
 • Smug / komt overeen met de snooty persoonlijkheid

Verschillende hobby’s

 • Opleiding: Deze bewoners zie je regelmatig ergens een boek lezen. Bij mij is dat bijvoorbeeld bewoner Sherb. Dat een klein blauw geitje, echt een schatje! Hij zit vaak bij een boom een boek te lezen en zet dan ook zijn bril op.
 • Fashion: Angelina is een miereneter en is altijd bezig met haar outfits. Ze is altijd vrolijk gekleed en je kan haar altijd happy maken met een nieuwe outfit. Je ziet haar ook regelmatig bij de kledingwinkel Able’s. Je krijgt ook weleens een compliment als je zelf iets nieuws draagt.
 • Fitness: Dit is de meest voorkomende hobby bij villagers. Je ziet ze gewichtheffen of zich strekken. Dit doen ze in het openbaar of in hun huis.
 • Music: Regelmatig zie ik villagers zingen op het plein, het klinkt zo cute. Ze zingen meestal hun meest favoriete lied, als een ander nummer in de buurt aanstaat zingen ze die mee.
 • Nature: Deze villagers zie je boven een bloem of insect hangen. Ze pakken hun boek erbij en bekijken het object zorgvuldig.

Oneindig bouwen en spullen verzamalen

Dit vind ik denk ik het meest leuke van de game.. het bouwen en het verzamelen van nieuwe items. Iedere ochtend ligt er een postfles op je strand met een DIY erin. Als je deze leert slaat je mobiel dit op, hier kan je dus ook zien wat je ervoor nodig hebt om dit item te maken.

Denk bijvoorbeeld aan: ijzer, klei, steen (dit kan je uit een steen halen als je er met een schep tegenaan slaat) sterren (als je vallende sterren hebt kan je een wens doen en de volgende ochtend spoelen de sterren aan op je strand, takken, dennenappels, eikels of een item (deze komen uit de boom vallen, schud de boom heen en weer om te kijken of er iets uit komt. Pas wel op, want er kan ook een wespennest uitvallen en dan kan je geprikt worden. Heb je een net in je hand dan kan je op tijd zijn om de bijen te vangen. Die kan je weer voor een leuke prijs verkopen bij Nooks.

Waar ben je het langst mee bezig?

Bells verzamelen denk ik? Want daar kan je items mee kopen. Hoe kom je aan bells? Die kunnen uit een steen rollen, uit een boom vallen of uit een cadeautje komen. Als er een goudstraal uit je grond schijnt kan je je schep gebruiken. Als je die 1000 bells weer begraaft groeit er een geldboom terug.

Met duiken kan je ook veel bells verdienen, ga een uurtje duiken en je verdient al snel rond de 40-60.000 bells. Om de paar dagen hangt er fruit aan je bomen, wanneer je dat verkoopt op een ander eiland krijg je er veel bells voor. Je verdient meer bells dan wanneer je ze in je eigen nookshop verkoopt.

Conclusie: ik ben echt gek op deze game, er zit al veel tijd in en het eiland veranderd ook mee qua seizoen. Ik ben begonnen in de herfst dus mijn bomen werden steeds meer oranje-rood. Nu worden ze doffer qua kleur en het sneeuwt al regelmatig op mijn eiland. Als het goed is is mijn eiland eind december helemaal wit! Dit ziet er mega leuk uit.. dus hier kijk ik enorm naar uit. Heb jij deze game ook? Stuur mij dan even een berichtje via mijn ACNH instagram: klik hier. Hier kan je ook mijn eiland proces volgen! Zie ik je daar?

Het is dus mega tof dat je game gelijk loopt met de realiteit. Zowel de seizoenen als de tijd. Ben je dus een avondspeler? Dan speel je altijd op een donker eiland. De winkels sluiten na 21:00 dat is dus wel een dingetje. Je kan wel dingen verkopen in de kist buiten Nooks, dit krijg je dan de volgende dag gestort. Er zijn overdag en s’avonds weer andere insecten en vissen te vangen. Je hebt hier ook een speciale app voor waar je dit precies kan zien. Deze app heet ACNH.Guide, deze kan je gratis downloaden. Veel speel plezier en zeker in deze Corona tijd is het een heerlijke game om bij weg te dromen.

Koop hier de Nintendo Switch (met verbeterde accuduur), wil je liever de limited edition van Animal Crossing? Die kan je via deze link bestellen. Wil je alleen de game Animal Crossing bestellen? Klik dan hier.

Share:

9 Reacties

 1. 11 december 2020 / 12:11

  Oooooh wat is jouw eiland MOOI! Ik heb een Switch Lite gekocht in april (want ik heb geen TV, haha) speciaal voor dit spel. Ik speelde het vroeger al, op mijn Nintendo DS. En toen ik deze versie zag, kon ik niet anders dan er even voor sparen en het aanschaffen <3 Ik vind het echt super leuk, al ben ik er af en toe ook eventjes op uitgekeken. Maar, na een tijdje pak ik hem dan toch weer op en ben ik er weer helemaal happy mee. Mijn eiland is lang zo mooi niet als de jouwe, dus ik heb nog een hoop te doen in het spel, haha. Liefs!

 2. 12 december 2020 / 20:41

  Oh wat heb je een geweldig eiland. Ik heb toevallig ook dit spel gekocht. Ben nog maar net begonnen en heb nog lang niet zoveel uur geïnvesteerd als dat jij hebt. Toevallig staat er bij mij ook een review in mijn concepten voor mijn blog. Wel moet ik nog wat meer ontdekken van het spel want er is zo te zien nog veel meer mogelijk dan ik tot nu toe nog kan haha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   26 december 2020 / 14:42

   haha oeps.. ja ik ben in het begin enorm verslavend bezig geweest. Ik vond het echt zo’n leuk spel, hier kon ik al mijn creativiteit in gooien. Ja, snap ik! 🙂

 3. 14 december 2020 / 14:23

  Wat ziet dit er schattig uit! Ik hoor iedereen erover, maar heb het nog nooit in het echt gezien of gespeeld. Ik ben wel gek op Sims dus wellicht is het wel wat voor mij. Maar goed, heb geen switch, dus daar eerst maar eens voor sparen dan 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   26 december 2020 / 14:41

   haha ja ik denk dat het juist ook wel iets voor jou is Justine, want ik zie ook altijd de Sims bij jou voorbij komen. Heerlijk om bepaalde dingen te halen en ondertussen lekker door te bouwen op je eiland 🙂

 4. 21 december 2020 / 21:58

  Ahh ik hoor altijd zoveel goes hierover! Misschien moet ik deze ook maar eens gaan kopen hihi

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   26 december 2020 / 14:40

   Je krijgt er geen spijt van.. vooral in het begin ben je erg zoet om alles te halen!

 5. 22 december 2020 / 18:42

  Animal Crossing heeft me echt door alle lockdowns geholpen. Ik werd vorige maand wel gestressed toen ik niet de herfst DIY’s die wou kon krijgen. En nu met de december DIY heb ik besloten om ze zo te laten.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   26 december 2020 / 14:40

   haha dat heb ik nu ook hoor.. ik wil heel graag bepaalde kerst diy’s! maar het gaat nu heel snel in deze dagen en ik heb weinig tijd gehad om te spelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.