Wat heb ik gedaan in de maand december 2020?

December was een drukke maand waarvan ik weinig heb vastgelegd, daar kwam ik achter toen ik de foto’s wilde uploaden. Vandaag was mijn laatste dag vrij en morgen moet ik gewoon weer aan de gang. Al was het wel even heerlijk om vrij te zijn. Even mijn koppie weer wat leger maken en genieten van ons huisje en van Ollie natuurlijk. Vanavond heerlijk wat nieuwe producten onder de douche getest (shampoo, conditioner en een masker). Hier komt dus binnenkort een review van op mijn blog! Verder heb ik vandaag heel de voor en achtertuin aangepakt qua onkruid, het was echt nodig en we hebben een kliko vol blad eruit gehaald.

Dus tuin voor/achter weer aan kant. Nu nog even het tuinplan verder uitbreiden. We willen graag een groenere tuin en aan de voorkant hebben we een hele diepe tuin. Hierdoor hebben we gekozen voor een heg. We zitten met de voortuin op het zuiden dus je kan hier een heerlijke lounge plek creëren. Ook mag het gewoon allemaal veel groener, dan trek je ook vogels/insecten en andere diertjes aan! We hebben de gemeente geïnformeerd en die geven ons groenlicht. Een heg mag wel, zolang het maar geen schutting is. Maar laten we even doorgaan naar het overzicht:

Ik haalde sushi bij Shizen en daar hebben we echt van gesmuld. Het was echt een tijd geleden dat we sushi op hadden. Dus ondanks dat het nog maar een beetje lauw was, hebben we toch enorm genoten! Helaas hebben we alleen maar Shizen in de buurt om af te halen. Toch reken je daar al snel 50,- voor ongeveer 40 stukjes.

Bestellen jullie in de deze tijd ook sushi? En wat is jouw favoriete soort? Wij houden echt van gefrituurde kip/garnaal, geflambeerde zalm en de pittige tonijn mousse. De hele simpele sushi’s zijn we niet echt van.. extra genieten dan maar, toch?

Ik was onderweg naar mijn werk toen ik deze prachtige zonsopgang zag. Ik heb even de auto aan de kant gezet en snel een foto gemaakt. Hier kan ik altijd zo van genieten.. kijk nou hoe prachtig?! Stop jij ook voor een prachtige lucht/wolken?

Toen was het eerste kerstdag, we hebben dit bij mijn ouders gevierd samen met mijn broer en schoonzus. We hadden carpaccio, zalmsalade, kipsate, afbakbroodjes, brie, eiersalade, knoflooksaus, gehaktballen voor mijn broer, paprikasoep, heel veel wijn en nog wat andere lekkere dingetjes. Ik had nog een brownie afgebakken en die hebben we ook nog gedeeld met z’n alle. De kinderen hadden nog wat hertog ijs, ook niet verkeerd!

Ook was dit de eerste kerst voor Ollie, kijk dat koppie nou! Het is echt zo’n lieverd, hij doet het de laatste maanden echt fantastisch. Hij kan ook steeds beter uitslapen en aan de riem loopt die ook al lekker door. Al heeft die nu door hoe die als een mannetje moet rijden/plassen. Hij zit nu over een halfjaar heen en nu krijgt die ook een beetje puber trekjes. Maar, hij sloopt nog steeds niks!

Het nieuwe kussen van de Diebo is net te klein.. oke toch maar een iets grotere kopen. Hij is echt zo fluffy en zacht.. ik moest wel even snel deze foto maken toen Ollie aan het slapen was. Hij wordt nog steeds een stukje lichter en ik ben bang dat na de volgende trimbeurt de laatste donkere beige haartjes ook wegzijn. Bij zijn staart blijven wel sommige stukken grijs/zwart, want die haartjes zijn al vanaf de wortel in een donkere kleur. Ook moet die eigenlijk weer geknipt worden, maar alle trimsalons zijn natuurlijk dicht.. ai…

Even nog een potje Animal Crossing gedaan en mijn eiland wordt steeds mooier. Ook zag ik het eerste Noorderlicht, is het niet prachtig? Zelfs op deze game kan ik er minuten lang naar kijken. In het echt waarschijnlijk uren lang.. ik vind het zoiets magisch!

Even een nieuw gerecht uitgeprobeerd van de Albert Heijn. Dit vulde echt enorm dus dit was niet voor herhaling vatbaar. Sowieso vind ik Ravioli enorm vullen, hoe lekker de eerste happen ook zijn. Geef mij dan maar liever spaghetti, macaroni of risotto. Daar kan ik makkelijker een bord van wegkrijgen en zonder braak neigingen.

Ik zat een video te kijken van JH. Dit is haar achtertuin.. hoe bizar mooi? En dan links en rechts die twee kerstbomen.. en verlichte palmbomen. Wat te heck?! Waar woont zij! hahaha, wat een huis joh. Iedere ruimte heeft ze enorm bijzonder ingericht, maar ik kan het wel waarderen. Ze krijgt de laatste tijd in ieder geval een stuk minder commentaar over zich heen. Ik kijk al vanaf het begin haar Youtube video’s en ik kan altijd haar humor waarderen. Helaas werd ze daar enorm op afgerekend.

Ollie heeft een aantal nieuwe standaard plekjes ontdekt in onze woonkamer. Hij kruipt de laatste tijd graag achter de gordijnen, het ziet er heel cute uit of soms eng want opeens vliegt je gordijn door de woonkamer heen omdat het achter zijn staart of koppie blijft hangen. Nu ben ik er al wel aan gewend! Maar geen idee waarom die dit doet..? Hij wilt ons denk ik op een iets andere manier bekijken.

Nog een nieuw recept en dit keer met het basisingredient gnocchi. Dit vonden we beiden een stuk lekkerder. De rode ui on top maakte het ook wel echt af. De tuinbonen waren goed te doen en de dressing van ricotta was erg smakelijk. Toch zijn dit wel enorm vullende gerechten, al konden we bij dit gerecht wel onze borden leeg krijgen. Zonder enorm misselijk en naar gevoel.

Vanmiddag kwam er een kat door onze tuin heengelopen en Ollie ving er een glimp van op. Hij dacht, oke ik wil die kat beter in de gaten houden dus ik plof even mijn fluffy feet op de vensterbank neer. Kijk hem dan staan.. zo stoer als wat! En wat een vacht he… en dat zou je maar elke dag moeten kammen, ghummm! Een hele fijne avond iedereen, geniet ervan en vergeet mijn weekvlog niet te kijken. Daarin kunnen jullie Ollie bewonderen toen die voor het eerst werd geknipt.

Share:

8 Reacties

 1. 6 januari 2021 / 10:30

  Wat een heerlijke maand weer. Ik wil ook echt Animal Crossing en een switch, haha. Ollie is zoooo cute!
  Ik ben me nu wel stiekem af aan het vragen wie JH is? Die tuin is echt fantastisch!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   10 januari 2021 / 11:22

   Jaclyn Hill haha, sorry ik zeg altijd JH. Maar de switch is echt een heerlijk apparaat, zeker wanneer je je eventjes verveeld en nergens echt zin in hebt. Ja, Ollie is echt een liefie haha en een ondeugd.

 2. 11 januari 2021 / 20:38

  Laat die foto’s van Ollie maar iedere maand terugkomen, want van dat schattige koppie kan ik geen genoeg meer krijgen! Alvast veel succes met je tuinplan!

 3. 16 januari 2021 / 14:04

  Dat klinkt als een fijne maand! Ik moet mijn Animal Crossing eiland ook nog maar eens bezoeken binnenkort, dat is alweer maanden geleden (oeps).

 4. 16 januari 2021 / 22:33

  Ah, Ollie is echt ‘groot’ geworden, heel leuk om te zien! Ik vind het ook héél fijn om nog wat kerstbeelden te zien, aangezien het echt mijn favoriete tijd is van de winter. Ik kan nu niet wachten tot de lente begint. En oh ja, betreft de sushi: ebi tempura is mijn all time favourtie haha!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   17 februari 2021 / 20:22

   haha bizar he, nu is het vooral heel veel vacht geweest hoor haha.. momenteel is die de helft kleiner. Maar nog steeds is die wel heel groot geworden.. halfjaartje geleden was het nog een klein drillend hoopje wol.
   Oh die is zo lekker he.. wel als die nog een beetje lauw is!

 5. 18 februari 2021 / 14:47

  Zo leuk om dit soort overzichten te lezen. Stiekem zijn dit soort artikels echt mijn favoriet haha.
  Wat een heerlijk eten ook. Ik krijg er spontaan honger van.. 😉

  Liefs
  x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.