Kiezen voor een Quooker kraan

In dit artikel ga ik jullie iets meer informatie geven over een Quooker kraan. Hoe werkt dit nou precies? Is het echt z’n geld waard? Is het maar een standaard kraan? Mijn zus woont sinds een tijdje in haar nieuwe huis en die hebben gekozen voor een Quooker kraan. Maar waarom zou je een Quooker kraan willen kopen? Ik denk dat veel mensen een kokend water kraan ideaal vinden. Sowieso vind ik hun huis echt goals qua inrichting en ruimtes, maar wij moeten nog even wachten met de wat grotere investeringen. Wij wonen nu ruim 1,5 jaar in dit huis en ik kan eindelijk zeggen dat het echt voelt als thuis komen. Dit heeft echt wel een tijdje geduurd, ik kom uit een warm gezin en ik heb dat echt enorm gemist in het begin. Ook al wonen mijn ouders op 1km afstand in hetzelfde dorp.

Toch is het anders thuiskomen, nee je mist niet alleen de wasjes die voor je gedaan werden en het eten wat voor je klaarstond. Het zijn de kleinere dingen, even tegen mijn moeder aankruipen, mijn vader even met iets helpen, met z’n drieën bij de openhaard zitten met een goed boek. Die momenten mis ik nog steeds, maar je word ouder en dit hoort bij het leven. Maar laten we even teruggaan naar de grotere investeringen in het leven. Marc en ik wonen momenteel dus 1,5 jaar in dit huis en we hebben als enigste de badkamer/keuken laten zitten. Die waren namelijk in prima staat en dit zijn ook gelijk de grootste uitgaven in een huis (bij een verbouwing). Ook twijfelde wij in het begin over een Quooker kraan en nog steeds..

Dus ik heb even flink wat info op Google opgezocht en mijn zus gevraagd hoe de kraan tot nu toe bevalt. Ze heeft twee jongeren kinderen en begrijpen die het systeem ook goed? Want ik denk dat veel mensen het ook eng vinden i.v.m. de kinderen en het kokende water wat eruit kan komen. Sowieso lijkt een Quooker kraan op een doodgewone kraan, maar hij heeft op dit moment een aantal unieke functies, waaronder:

-Koud
-Warm
-Kokend 100 celcius
Bruisend

Dit komt allemaal uit dezelfde kraan, maar hoe werkt dit nou precies?

Een Quooker bestaat uit twee delen: een kokendwaterkraan óp het aanrecht en een reservoir eronder, waarin het water op 110°C bewaard wordt. Het reservoir is net zo goed geïsoleerd als een thermosfles, de warmte kan nergens naartoe. Daardoor is er maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir op temperatuur te houden. Het reservoir is aangesloten op de waterleiding. Als je kokend water uit de kraan tapt, stroomt er onder het aanrecht meteen vers water het reservoir in.

De bediening van de kokendwaterkraan kan verschillen. In deze video worden bijvoorbeeld alle handelingen van de Quooker Flex-kraan uitgelegd. 

Hoe maak je een Quooker Kraan schoon?

Je kunt de kraan het beste schoonmaken door een beetje glasreiniger op een vochtige doek te spuiten (niet direct op de kraan) en de kraan hiermee af te nemen. Het drogen van de kraan na gebruik voorkomt kalkvlekken. Dus probeer er iedere avond een doekje overheen te halen zodat de kraan mooi blijft.

Het gebruik van andere schoonmaakmiddelen bijv. antikalkmiddelen, schuurmiddelen en azijn en schuursponsjes raad Quooker ten zeerste af. Hierdoor krijg je allemaal lelijke vlekken en krasjes. Ook kunnen deze producten ervoor zorgen dat de coating, het vet in de kraan en onderdelen beschadigen.

Wat is het energieverbruik van het Quooker-systeem?

Het standby verbruik van een Quooker kokendwaterreservoir is 5 eurocent per dag. Een gemiddeld huishouden gebruikt 1000 liter kokend water per jaar. De kosten om dit aan de kook te brengen zijn met een Quooker-systeem lager dan met de waterkoker, electrische- of inductiekookplaat.

Door deze informatie is een Quooker kraan toch wel erg interessant geworden. Mijn zus vind het heerlijk om een kop thee te drinken, nu heeft zij binnen een handomdraai kokend water in haar beker. Ideaal dus! Ook de kinderen kunnen er goed mee omgaan. Het is dus wel een ideaal apparaat, waar je veel plezier aan beleefd. Ben je benieuwd wat ik in december gedaan heb? Klik dan hier voor alle foto’s!

Share:

7 Reacties

 1. 1 februari 2021 / 20:11

  Ik overweeg ook een Quooker voor mijn nieuwe huis! Het is een investering, maar ik denk zeker dat het de investering waard is, zeker na het lezen van dit artikel!

 2. 3 februari 2021 / 11:12

  Wij hebben er ook wel eens naar gekeken, maar ik vind het toch een flink bedrag. Mooi is hij zeker en op zich lijkt het me ook wel handig. Thee drinken doe ik namelijk ook graag en veel;-) Volgens mij ben je met zo’n kraan wel de ruimte onder je gootsteen grotendeels kwijt, toch? Wij hebben nu een gouden kraan van Ikea in de keuken en daar ben ik enorm blij mee. Hij blijft super mooi, in tegenstelling tot onze zwarte kranen in de badkamer, die helaas wat aan het ‘bladderen’ zijn.

  • 3 februari 2021 / 17:53

   Die ruimte ligt echt heel erg aan de grootte van je kastje en het formaat van de boiler die je kiest! Wij kunnen nog veel kwijt in het kastje, dus dat is echt top 😀

 3. 3 februari 2021 / 17:52

  Wij hebben bij het kopen van onze keuken een Quooker genomen, wat een ideaal ding zeg, ik wil niet meer zonder haha! Ik vind het echt onwijs handig hoe snel je kokend water hebt en hij is ook nog eens perfect in onze keuken (mat zwart). We hebben zonder bruisend genomen, want dat drinken we beiden niet en vonden we teveel erbovenop in prijs. Maar wat een ideale uitkomst, haha!

 4. 8 februari 2021 / 14:48

  Wij hebben twee jaar geleden een nieuwe keuken laten zetten, maar hebben er niet voor gekozen. Het neemt stiekem beest veel ruimte in beslag in je kast eronder en dat hield ons tegen.

 5. 1 juni 2021 / 12:39

  Wij hebben ook een Quooker kraan in onze nieuwe keuken laten zetten (een bronskleurige). Ik vind het zo’n fijn ding dat ik nooit meer zonder zou willen. Zeker als ik kijk naar de vele koppen thee die ik drink. Maar ook tijdens het koken is het ideaal als je even snel wat groenten op wilt zetten, of pasta wilt koken. Top ding! En ook veilig doordat je alleen kokend water uit de kraan krijgt als je twee keer naar beneden drukt op de hals en er vervolgens aan draait. Vrij kindproof dus! En zelf heb je ook nooit per ongeluk kokend water als je je handen wilt wassen bijvoorbeeld, want dat 2x drukken en draaien is een hele bewuste handeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.