Favo music uit de 00’s

Een tijdje geleden zat ik op mijn iMac en scrolde ik door mijn iTunes lijst. Deze heb ik nooit meer aangepast, dus hier staan allerlei soorten genres op. Spotify is fijn om te luisteren, maar ik luister toch wel het liefst naar oude klassiekers. Neem bijvoorbeeld het nummer van Guru Josh Project- Infinity (klass Vocal Mix) dat is bijvoorbeeld zo’n nummer die altijd tof blijft. Alleen dit soort nummers hoor je eigenlijk nooit meer op de radio. Where is The Love van The Black Eyed Peas en Lonely van Akon hoor je nog weleens voorbij komen. Toch wilde ik even wat favoriete nummers met jullie delen.

Misschien herken je er wel een aantal! Akon, Cascada, Timbaland, Keri Hilson, The Pussycat Dolls, Flo Rida, Usher, Ne-Yo, Cassie kwamen regelmatig voor op mijn Mp3. Zoals je begrijpt luister ik nog steeds graag naar deze nummers. Wanneer er een oude klassier op de radio komt kan ik het niet laten om de volume knop harder te zetten en volledig los te gaan. Opeens neemt iets in je lichaam het over..

Dit nummer komt ook uit 2009, wat een top jaar was dit qua muziek. Zo ben je verliefd en slaat de liefde je knock-out. Een heerlijk nummer met Keri Hilson waar ik toen ook helemaal gek op was en nog steeds ben. Het kapsel van Keri Hilson blijf ik ook echt geweldig vinden.

Ook het nummer I got your back met T.I. die trouwens ook toffe muziek heb gemaakt is enorm fijn om naar te luisteren. The way I are met Timbeland is de moeite waard om te draaien. Ik had ook enorm veel nummers van Timbeland op mijn Mp3 staan. Ik heb deze nummers echt grijs gedraaid. Al luister ik nu opeens na 10 jaar zo’n klassier dan kan ik nog steeds heel het nummer mee zingen.

Timbaland heeft gelukkig voor heel veel mooie songs gezorgd. Ook met OneRepublic heeft die een nummer uitgebracht. Hier kon ik ook heerlijk op janken, wanneer ik bijvoorbeeld weer last had van liefdes struggles. Jammer genoeg is Timbaland er na een tijd mee gestopt. Ik heb gelezen dat die een roeping kreeg nadat die heel erg ziek werd. Toen is die flink gaan sporten en hij is zijn Geloof achterna gegaan.

Ik luisterde ook naar alle nummers van The Pussycat Dolls, maar op dit nummer kon ik heerlijk dansen, meezingen en huilen. Een nummer met veel emotie en een prachtige clip. De kledingkeuze in deze clip vind ik ook helemaal het einde. Jai Ho was trouwens ook echt een geweldig nummer, met veel base erin! Pas jaren later bekeek ik een keer op Netflix de film die hierachter schuilde, die ook echt prachtig was!

Oké The Black Eyed Peas stonden bekend om het vals zingen (wanneer ze live moesten optreden), maar toch blijf ik hun nummers fijn vinden. Als er een nummer op de radio voorbij komt dan gaat mijn volume knop spontaan omhoog. Ik kan echt genieten van deze klassieker, where is the love? Ook het nummer Pump it vind ik heerlijk, dat kapsel ook van Fergie… heerlijk!

Zoals ik al hierboven heb herhaalt, 2009 was een heerlijk muziek jaar. Ook kwam dit nummer uit van Soulja Boy. Een heerlijk nummer waar je niet op kan stil staan en ik bedoel.. klik op play en ga los!

Heb je weleens de film step-up gezien? Dan herken je dit nummer vast wel. Ik weet nog wel dat ik met een vriendinnetje op de scooter richting Gorinchem ging, daar keken we de nieuwste step-up film in de bioscoop en op de terugweg heb ik alleen maar lopen zwingen op die nummers. Achterop op een scooter was dit natuurlijk niet helemaal veilig, maar ik kon niet stoppen met dansen.

Dit nummer kwam ook uit in 2009 en natuurlijk mag een song met artiest Usher niet ontbreken in dit rijtje. Ik luisterde allerlei songs van deze artiest, vooral moving mountains vond ik echt prachtig. Hij heeft een heerlijke stem en vele toffe nummers uitgebracht. Mijn mp3 stond in ieder geval vol van hem! Momenteel hoor je niet meer heel veel van hem jammer genoeg.

Gelukkig heeft Akon ook heel veel nummers uitgebracht, die stond denk ik het meest in mijn mp3 lijst. Ook het nummer Lonely heb ik stuk gedraaid. Maar die wordt natuurlijk ook nog steeds regelmatig op de radio gedraaid. Regelmatig is misschien een groot woord, maar die hoor ik weleens voorbij komen op Q-music. Colby die je ook in deze clip ziet heb je eigenlijk niet vaak meer voorbij zien komen. Terwijl die in deze clip ook echt lekker zingt. Al heeft die nog wel een goed nummer neergezet (1 jaar geleden) bekijk die hier.

Dit vond ik ook zo’n heerlijke vrouwengroep, maar hier heb je helaas ook weinig meer van gehoord. Vooral de dame met het korte kapsel vind ik onwijs gaaf. Zelfs na ruim 10 jaar kan ik nog uren kijken naar haar kapsel, ze is krachtig mooi en ik wil echt nog steeds dit kapsel haha, toch maar een keer zo kort dan? Ja, ik vind het echt ge-wel-dig. Ze hebben in dit jaar nog wel een aantal andere nummers uitgebracht zoals Missing You, What about us?, Ego, Up, Not Giving up is het laatste nummer wat in 2014 is uitgebracht.

Dit nummer van Cassie heb ik ook echt grijs gedraaid, prachtige vrouw en wat een heerlijk nummer is dit toch! Wie kent dit nummer?

Dit nummer is zelfs meer dan 113 miljoen keer bekeken, dat zegt wel genoeg toch? een heerlijk nummer met veel ritme erin. Wel een echt zomers nummer, deze draaide ik dan ook in de zomervakantie helemaal grijs.

Wat is jouw favoriete nummer uit het jaar 2009? Of heb je een klassier waar je altijd op kan terugvallen? Ook heb ik enorm veel favoriete nummers van mijn vaderstijd, die zal ik ook eens onder elkaar gaan zetten.

Share:

11 Reacties

 1. 7 februari 2021 / 18:57

  Heerlijk lijstje met heerlijke nummers! Ik luister ook vaak oude muziek. Vaak komen er dan meteen allemaal oude memories naar boven, zo leuk. In 2009 was ik 10 jaar, dus op mijn lijstje stonden vooral Miley Cyrus en Taylor Swift hahaha :).

 2. 8 februari 2021 / 09:48

  Ja, ik ken ze natuurlijk ook allemaal;-) Ik vind de muziek van The black eyed peas altijd erg leuk en ik heb er leuke herinneringen aan. Ik heb heel erg lang in een sieradenwinkel gewerkt van twee broers. Een van de ‘bazen’ stond vaak bij ons in de winkel en eens in de zoveel tijd kocht hij een stapel cd’s om te draaien in de winkel, zo ook een cd van The black eyed peas. Al mijn collega’s (die wat ouder waren) vonden die muziek altijd verschrikkelijk, alleen hij en ik vonden het helemaal leuk. Dus ik moet daar altijd aan denken als ik weer een nummer van hun hoor.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 februari 2021 / 19:54

   Bizar als je opeens de jaartallen bekijkt he..

 3. 8 februari 2021 / 21:05

  Oh wat leuk dit! 2009 was mijn examenjaar van de havo, goede herinnering aan bepaalde nummers uit je lijst!

 4. 11 februari 2021 / 16:30

  Wat een heerlijke nostalgie is dit! Ik moest meteen denken aan Step up en ik zag ook dat je het noteerde in je blog. Wat hield ik van die film!!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 februari 2021 / 19:55

   Alle films van Step up waren geweldig en ik kan ze ook nog steeds over en over kijken. Al vind ik de film Footloose ook wel echt geweldig.

 5. 12 februari 2021 / 16:43

  Ohhh yassss! Heerlijk! ik ga hier heel goed op haha!
  Black Eyed Peas luisterde ik vroeger ook zoooo veel. Oprecht jammer dat ze uit elkaar gingen hahah!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   15 februari 2021 / 19:54

   haha altijd leuk toch oude nummers? Zeker die je stuk hebt geluisterd vroeger. Ja, dat sowieso..

 6. 17 februari 2021 / 20:19

  Niet helemaal mijn smaak maar de muziek haalt zeker herinneringen boven, leuk!

 7. 8 april 2021 / 21:35

  Ook niet voor de volle 100% mijn smaak, maar zéker mooie nummers 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.