Wat willen wij nog in ons huis gaan aanpassen?

Eindelijk.. we begeven ons niet meer op glad ijs 😉 nee, heel flauw! Heel veel mensen hebben genoten van de sneeuw en het ijs. Ik wilde ook heel graag schaatsen, maar op het eind ben ik toch maar niet gegaan. Er stonden zoveel mensen op het ijs, plus het was toch niet helemaal veilig. Op het nieuws zag je ook mensen door het ijs heen zakken en alleen al bij het idee kreeg ik het al nooit meer warm. Dus wij hebben zondag een heerlijke chil dag gehad. Ollie genoot trouwens wel echt van de sneeuw.. die was er niet uit te slepen.. net een konijn haha. Maar laten we het nu maar eventjes over het artikel gaan hebben, want…

je bent in je eigen huis eigenlijk nooit klaar, toch? Je blijft altijd nieuwe dingen zien en hoe langer je er woont des te meer dingen je wilt gaan aanpassen. Over mijn interieur heb ik niks te klagen, daar ben ik nog steeds helemaal verliefd op. Het stoere industriële tintje in de woonkamer/keuken, de zachtheid en roze tinten in mijn kamertje boven, de beige en natuurtinten in onze slaapkamer. Eigenlijk zijn wij super tevreden met ons huisje! Toch wil ik nog een aantal dingen gaan veranderen, lees je mee?

In de keuken wil ik graag nog een tegeltje tegen de wand aan plaatsen. Op dit moment moet ik continue kook-spetters van mijn witte sauswerk afhalen. Dit is frusterend en ik kan het niet laten zitten haha. Dus ooit komen hier nog witte brede tegels boven.. het liefste wil ik vierkantje tegels met een robuust uiterlijk, maar dat wordt met deze keuken wel erg druk. Ook hebben we vanaf het begin al problemen met de oven, er werken maar een aantal standen en het raampje zit soms zo erg onder de condens dat je er niets doorheen ziet.

Marc en ik hebben al vanaf het begin een kleine discussie, ik wilde namelijk een open kast van de IKEA. Deze had ik totaal verkeerd opgemeten en toen de bestelling binnenkwam hadden we geen andere keus dan de kasten te verspreiden over twee kamers. In onze slaapkamer wilde ik eigenlijk een sidetable met een ronde spiegel erboven en dan leuke geurkaarsen en fotolijstjes erop. Dit is uiteindelijk dus een kast geworden en momenteel frustreert mij die open kast enorm.

De geuren van je kookkunsten trekken in je kleding, er komt enorm veel stof in je kast (wat niet snel opvalt, want het is wit en glas), het ziet er snel rommelig uit. Als ik ergens niet van hou, dan is het van die drie dingen haha. Dus vanmiddag hebben we de kastdeuren besteld, op de slaapkamer wordt er een schuifdeur geplaatst. Helaas niet wat we voor ogen hadden, maar het is niet anders. Er zijn gewoon geen ‘mooie’ schuifdeuren op de IKEA. Alles is in een vierkant patroon, dit maakt het leveren blijkbaar makkelijker. Op de voorste ‘roze’ kamer krijgen we vier losse scharnier (witte)deuren met een gouden ronde knop aan de voorkant. Dit maakt de kamers een stuk meer af en minder rommelig!

Op de roze kamer moet ik nog een plank monteren boven het bureau. Er moet nog iets voor het raam komen (bijv. een plissé of een vouwgordijn). Maar dit kost best wel wat bij elkaar en we moeten dus wel de juiste keus maken. Ook moet er een kabel over de plint worden getrokken, want nu zit de kabel van mijn pc enorm hoog.. ziet er dus niet uit.. oeps. Maar dat is mijn schuld, want ik zat eerst met mijn bureau aan de andere kant van de kamer. Hier zijn ook alle stopcontacten en punten geplaatst.

Ondertussen is de plank bevestigd en ik ben er helemaal happy mee, nu is het echt af! Ook ligt er een super leuk vloerkleed waardoor de kamer meer gevuld is. Ook past dit perfect bij de rest van de inrichting.

De badkamer, tja.. daar zitten we vanaf het begin al mee te knoeien. Het raampje moet altijd openstaan (en we hebben een kleine verwarming aangeschaft). Hierdoor gaat het vocht wat sneller uit deze ruimte. Er zit helaas geen afzuiging in dus alles is nat wanneer je klaar bent met douchen, dat is wel echt een nadeel aan deze badkamer. Ook willen we het meubel gaan vervangen voor een meubel met lades. Dit mis ik namelijk enorm… al mijn make-up spullen/shampoo’s/deo’s staan overal en dat maakt de ruimte enorm rommelig. In onze badkamer hebben we namelijk geen kastje, alleen maar planken. Dat ziet er leuk uit, maar het is niet praktisch.

Dus we zijn nu aan het kijken naar een houten meubel met brede wasbakken. Dit ziet er enorm mooi en leuk uit, maar het is totaal niet praktisch. Als je eventjes je handen wilt wassen is alles om de kommen heen nat. Dus hier moeten we de komende weken ook eventjes naar gaan kijken. + nog een nieuwe douche trekker & een hogere wasmand.

De voorraadkast/elektriciteitskast moet ik nog steeds aan de binnenkant taupe verven. De buitenkant is nu klaar, maar nu moet de binnenkant nog. Dit kan je namelijk vanaf de voorkant zien (dat die nog steeds groen is). Mijn man heeft deze kast gemaakt en ik vind het echt geweldig, we kunnen hier zoveel in kwijt.. ideaal!

De voor en achtertuin moeten we nog helemaal gaan aanpakken. Deze lente worden er planten ingezet, heggen worden er geplaatst, het wordt groener, knusser en levendiger! De schuur hebben we al wit geverfd, daar zijn we al super blij mee.. dit maakt de tuin een stuk ruimer en liever. Verder willen we de tegels gaan aanpassen, want er zitten er veel onder de vlekken. Dit is ook deels onze schuld.. bij de verbouwing liepen de mannen van het stucen gewoon door naar buiten met hun schoenen (logisch, maar we hadden even stucloop moeten neerleggen). Ook het schilderwerk ging weleens fout waardoor er witte spetters op de grijze tegels vielen.

Er viel bij mij zelfs een heel blik van mijn trap, ai.. maar als er meer planten worden gebruikt dan wordt de tuin veel levendiger. Dan krijgen we ook bezoek van vogeltjes en insecten. Dat soort leven wil je in je tuin hebben, dan weet je dat je goed zit! Dus insectenhuisjes, nieuwe bloempotten, planten, boompjes.. here we come. We wonen hier nu 1,5 jaar en in het begin hebben we al ons geld erin gegooid. Airco, vloerverwarming, alle meubels nieuw gekocht en daardoor konden we niet gelijk deze dingen aanpakken. Nu is het daar wel tijd voor. Wat wil jij nog echt gaan aanpakken in je huis?

Share:

8 Reacties

 1. 16 februari 2021 / 12:18

  Leuk om te lezen! Wij zijn nu ook plannen aan het maken om echt te verbouwen zodat we onze woonkamer naar de achterkant van ons huis kunnen doen en dan zicht hebben op onze tuin. Daarnaast wil ik een nieuwe badkamer en keuken maar de badkamer zal moeten wachten tot de benedenverdieping af is denk ik (en tot er terug geld is :p).
  Toen we hier net kwamen wonen zat er echt heel lelijke verf op de muren en hebben we alles wit geverfd. We vonden onze tegelvloer ook super lelijk dus hadden we bedacht dat we die ook konden verven waardoor we totaal niet gelet hebben op de verfspetters die we op de vloer maakten. Achteraf bedachten we dan toch dat we de vloer niet gingen verven waardoor ik op m’n knieën met een schuursponsje echt uuuuuuren in de weer ben geweest om alle verfspetters er af te schrobben :p

 2. 16 februari 2021 / 14:34

  Ah Rachèl, mag ik jou ooit inhuren als ik ga verhuizen hahaha? Wat een prachtig huis je heb je! Vooral de roze-kamer en badkamer vind ik fantastisch. Ik vind de style ook heel tof. Maar als het je eigen huis is, wil je altijd net wat andere dingetjes. Heel herkenbaar. Leuk om dat zo even allemaal onder elkaar te zien!

 3. 16 februari 2021 / 14:50

  Er zijn toch wel veel van die dingen die je pas ontdekt als je eenmaal woont in je huis, he? Jullie hoeven je in elk geval niet te vervelen op huisgebied, haha. Wij zijn nu bezig met de zolder, en we willen de voortuin nog aanpakken.

 4. 17 februari 2021 / 11:36

  Mooi huis hebben jullie, zo leuk om te zien! Wij hebben destijds ook open kasten van Ikea genomen en ik word ook gek van de stof/rommel. Ik zou dus ook nog wel kastdeurtjes willen plaatsen. Daarnaast zitten wij te denken aan iets van een overkapping/schuurtje naast het huis. Maar daarvoor moeten we nog even sparen. 😉

 5. 17 februari 2021 / 16:45

  Jullie hebben al zo een prachtig huis en altijd zo netjes. Maar ik begrijp dat je altijd wensen houdt. Succes met alles en hou ons op de hoogte.

 6. 18 februari 2021 / 11:21

  Wat een leuke plannen heb je allemaal Rachel! Ik snap wel dat je in de eerste instantie voor open kledingkasten gegaan bent, het kan er namelijk heel mooi uitzien, maar aangezien je hier ook slaapt kan ik me voorstellen dat open kasten wel wat onrustig ogen, ook al zijn ze nog zo netjes. Wij hebben zwarte PAX kasten van Ikea en die trekken ook veel stof aan, bovendien zijn ze ook super vinger afdruk gevoelig. Maar ach, ik neem het graag voor lief, ik vind ze heel erg mooi en praktisch.

 7. 18 februari 2021 / 14:45

  Zo leuk en wat een prachtig interieur hebben jullie! Precies deze stijl zou ik later ook graag willen in ons volgende huis, heel tof. Kan ik je inhuren? ;p

  Liefs
  x

 8. C
  19 februari 2021 / 20:24

  Leuk om te lezen, jullie huis ziet er echt heel mooi uit alles past ook goed bij elkaar. 😃 Lijkt mij erg leuk als je de verandering gaat vloggen. 😀
  Ik hoop dat je binnenkort weer gaat vloggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.