De week van Rachel

Rachèl voelde 

Deze week voelde ik mezelf prima, lichamelijk wat kleine struggles. Maar ik denk dat iedere vrouw dat weleens heeft. Verder gaat het ook de laatste tijd beter met mijn blaas(aanvallen). Dus bedankt voor alle lieve berichtjes die ik regelmatig ontvang. Ook op Instagram krijg ik regelmatig de vraag hoe het met mij gaat. Dit waardeer ik enorm, ik weet dat ik niet meer zo extreem aanwezig ben op social media en ik mis het ook best wel, maar andere dingen zoals: ons huis, huwelijk, werk, onze familie, het corona, Ollie (en het proces om voor mezelf te beginnen) hebben wel de prioriteit.

Rachèl dacht 

Ik heb wel een aantal gedachtes over het Corona. Wil ik mezelf laten vaccineren? Hoe streng gaan ze zijn wanneer je niet bent gevaccineerd? Kan je überhaupt nog op vakantie, of naar bioscopen/restaurants als je niet bent gevaccineerd? Ik vind dit best een lastig onderwerp. Zo is er een groot virus en een aantal maanden later is er al een vaccin. Niemand weet wat voor gevolgen deze vaccinatie kan hebben, wie zegt dat het goed is wat ze inspuiten? Hoe staan jullie hierin? Want ik vind het best dwangmatig worden allemaal.

Op een of andere manier wordt je ook automatisch gehersenspoeld door reclames (op de radio en de tv). Laten we ons opsluiten, afstand houden en daarna vaccineren, want dan krijgen we ons leven terug? Heel de economie staat op instorten, veel bedrijven zijn failliet gegaan en de zelfmoordpogingen zijn flink toegenomen.

Rachèl vond 

Het is jammer dat ik uit mijn moestuin sprookje ben gestapt. Volgend jaar ga ik het weer helemaal oppakken, als het goed is hebben we dan het meeste gedaan in en rondom ons huis. Wanneer dit allemaal is gedaan kan ik mezelf weer op de moestuin gaan storten. Ik weet het, teveel hobby’s zijn ook niet goed. Maar op de moestuin kwam ik echt tot rust, prachtig hoe de natuur zichzelf kan herstellen na een heftige bui en hoe een klein paprika plantje zich ontpopt tot een grote plant! Het groei en oogstproces is echt fantastisch.

Rachèl wil

Ik wil het volgende: vanaf morgen mag ik mijn visagie klussen verder gaan oppakken. Er zijn ruim 50 mensen die zich hadden aangemeld om als proef persoon te willen zitten. Hier moet ik een selectie uit gaan maken, dat is enorm lastig. Ik wil namelijk allerlei verschillende gezichten gaan opmaken, op deze manier leer ik het t’ snelst. Want ik ben er een flinke tijd uit geweest. Ik heb weleens een bruidsmakeup of party look moeten creëren, maar dat was misschien 3 keer in het jaar. Ondertussen heb ik geoefend op mijn nichtje Merel van 12 jaar (en drie vriendinnen). Hier kreeg ik ook echt rot commentaar op ‘via fb’, het zou namelijk een messteek zijn voor de mensen die op dit moment niet mogen werken. Dit is helemaal niet bedoeling, ik doe het gratis en ook nog eens bij vriendinnen die even een kopje thee kwamen drinken.

Op mijn werk loop ik continue langs mijn collega’s heen, laten we eerlijk zijn. Die 1.5 meter afstand bewaren is lastig te hanteren op het werk. Hieronder is in ieder geval een foto te zien van mijn nichtje. Het is een jaren 60 glitter smokey look geworden. Even een keer iets totaal anders, maar hey.. ik moet oefenen en vooral met nieuwe looks!

Rachèl leerde 

Dat sommige mensen gewoon in en in slecht zijn, dit wist ik al. Maar dat is deze week wel extra benadrukt. Zelf ben ik christelijk en ik zie dan mede kerkgenoten enorm tekeer gaan tegen andere mensen, shame on you. Kaffer mensen niet om het minste en geringste af. Praat dingen uit en loop daarna niet zelf nijdig weg. Het is jammer dat mensen tegenwoordig zo’n kort lontje hebben. Dit merk ik ook regelmatig op mijn werk, ze hebben geen medelijden met de werkgever.. maar met zichzelf, want ze willen zo graag hun tuin aanpakken. Dan trekken ze echt de meest bijzondere pruillippen.

Verder kijken mijn man en ik ook de serie Outlander. Een prachtige serie, maar mensen ondergingen echt vreselijke martelingen in die tijd. Pff, dan staat het huilen mij nader dan het lachen. En nog steeds worden mensen gemarteld, geslagen, (seksueel) misbruikt..

Rachèl luisterde 

Een prachtige klassieker: Foolish Games van Jewel

Rachèl las 

Heb ik überhaupt iets gelezen? ik denk het niet. Alleen een magazine wat met de post mee kwam. Maar dat was niet heel bijzonder haha, dus dat heb ik niet echt opgeslagen. 🙂 Ondertussen heb ik een boekenkast vol met boeken die ik nog moet lezen. Als we zaterdag onze kastdeuren krijgen (en overige IKEA spulletjes) gaan er een hoop boeken richting de zolder. We hebben namelijk wat extra ruimte nodig in de kast. Daarna hoef ik niet meer te pronken met de inhoud van de kast. Hoppahhh kleding erin en kastdeuren ervoor!

Hoe was jullie week? En hoe denken jullie over het vaccineren, ga jij het laten doen? En wat is de achterliggende gedachte?

Share:

7 Reacties

 1. Natascha - Beautyopinie
  1 maart 2021 / 21:22

  Je gedachten zijn voor mij heel herkenbaar. Ik denk precies hetzelfde en al die gedachtes komen ook in verschillende fases voorbij. Ben heel benieuwd hoe wat de tijd gaat brengen. Als ik 1 ding geleerd heb afgelopen jaar is dat je er geen peil op kunt trekken 😉

 2. 3 maart 2021 / 08:57

  Herkenbaar ik merk ook dat sommige mensen door en door slecht zijn. Weg ermee!
  Ben Corona ook erg zat maar zie het zo het is een wereldse beproeving . Alhoewel deze heel zwaar is.
  Goede blog!

 3. 4 maart 2021 / 12:36

  Wat een tof artikel en een toffe insteek! En wat heb je talent, zeg. De make-up look ziet er echt prachtig uit. Ik wil me best laten vaccineren. Ik ben er klaar mee. Ik heb zoveel zin om weer op vakantie te kunne gaan. Of naar een festival. Ik heb het er echt wel voor over hahaha.

 4. 7 maart 2021 / 14:33

  Zo herkenbaar je gedachten! En wat tof je make-up looks, zijn echt super mooi gelukt. Ik werk in de zorg dus heb al een uitnodiging gehad voor een vaccinatie maar twijfel heel erg. Ik voel een hele hoge maatschappelijke druk om het te doen, om straks overal weer naartoe te kunnen etc maar wil dat niet de hoofdreden laten zijn om me te laten vaccineren. Lastig allemaal..

 5. 8 maart 2021 / 08:33

  Ik wil geen vaccinatie maar ik maar me wel zorgen of ik straks nog een leven heb zonder vaccinatiebewijs. Ik heb slechte ervaringen met vaccinaties. Ik ben bang dat ik straks niet meer op reis mag.

 6. 8 maart 2021 / 21:28

  Wauw, je hebt die make-up echt heel mooi aangebracht! Leuk om op deze manier weer een beetje te oefenen (al is dat volgens mij helemaal niet nodig). Ik hoop dat je straks heel veel mooie klussen krijgt.
  En ik ga me wel vaccineren, al moet ik wel zeggen dat ik het spannend vind.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.