Extra dingen die je thuis kunt doen

Je zit thuis ivm Corona of je hebt een paar dagen achter elkaar vrij genomen, maar wat ga je doen? Hoe kan je je tijd echt goed besteden? Ik heb het idee dat veel mensen soort inspiratieloos zijn en de ‘ leuke’ klusjes vergeten in en rondom het huis. Daarom wil ik jullie een energiek rijtje met klusjes geven. Ga ervoor en je voelt je hierna echt een stuk beter!

Hebben jullie trouwens gisteren ook gestemd? Gisterenavond liep ik met mijn stempas, mondkapje en paspoort naar het gebouw waar je kon stemmen. Het was best rustig op de straat, maar er stond een enorme rij buiten! Misschien had ik toch beter in de ochtend kunnen gaan. Blijft toch altijd een momentje dat stemmen, vinden jullie niet? Je mocht je potlood inleveren of meenemen. Veel mensen namen hem mee, maar ik heb hem achtergelaten. Laten we snel doorgaan naar het rijtje!

𖥸 Poets je badkamer eens flink, dan bedoel ik op je knieën de badkamer verlaten
𖥸 Duik eens je keukenkastjes in, misschien is het tijd voor een nieuwe indeling? Kijk eens naar de dingen die misschien in de voorraadkast mogen. Zo blijft alles wat meer overzichtelijk.
𖥸 Schrijf de komende week je recepten vooruit, zo weet je precies wat je nodig hebt en wat je moet voorbereiden
𖥸 Loop je mailbox na en maak mappen, sorteren maar!
𖥸 Verwijder eens een deel van je screenshots op je telefoon, dit doe ik zelf altijd iedere maand
𖥸 Verwijder apps die je niet meer gebruikt of sorteer ze in mapjes
𖥸 Update je cv en misschien is het tijd voor een nieuwe uitdaging?
𖥸 Ga eens zitten voor dat ene fotoboek wat je al zo’n tijd uitstelt
𖥸 Begin met een nieuwe workout (bij ons is dit Zumba op de Switch)
𖥸 Was je make-up kwasten, dit is altijd even een klusje. Maar het knapt er zo van op!
𖥸 Pak weer eens dat favoriete boek erbij, of juist een compleet nieuw boek
𖥸 Poets je auto, niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant
𖥸 Begin een bulletjournal, dit is altijd een leuke bezigheid, geeft je rust en het is altijd leuk om terug te lezen

☘ Mest je kledingkast uit en geef je kledingstukken aan andere of zet het op een app zoals Vinted of Marktplaats ‘maak ruimte voor nieuwe dingen
☘ Schuif wat met je meubels, misschien ben jij toe aan een nieuwe indeling?
☘ Heb je een gekleurde muur in huis, maar ben je die een beetje zat? Knal er dan een andere kleur op!
☘ Vrolijk de buitenboel op, koop wat nieuwe buitenpotten, accessoires en planten… hop naar de Lente! En genieten maar…
☘ Begin een nieuwe hobby samen met je partner
☘ Struin Pinterest af voor nieuwe hobby’s, check hier mijn Pinterest recepten
☘ Ga lekker 24 kitchen kijken en geniet van nieuwe inspiratie op kookgebied
☘ Ruim je zolder goed op, sorteer de spullen op:
– Spullen van vroeger
– Vakantie
– Dingen waar je zo bij moet kunnen zoals toiletpapier, bordspellen, luchtbed als iemand komt slapen, tuinstoelen
– Kerst
– Zomer/Winter schoenen/slippers
☘ Werk je was altijd direct weg, laat het niet te lang hangen

Dat was me wel een lijstje zeg! Maar jullie kunnen in ieder geval aan de slag. Het is altijd leuk om dingen aan te pakken in en rondom het huis. Tenminste, ik ben zo’n persoon die er enorm van kan genieten als iets opgeruimd en netjes is. Hierdoor wordt het ook wat rustiger in mijn hoofd. Op dit moment moeten wij nog aardig wat dingen in en rondom het huis doen, maar voor de rest ben ik al super content moet hoe ons huis is geworden. En we hebben eindelijk onze Ikea kastdeuren, benieuwd? Neem dan even een kijkje op mijn Instagram.

Share:

8 Reacties

 1. 18 maart 2021 / 10:13

  Het is inderdaad wel de tijd om in huis een hoop te regelen. Soort voorjaarsschoonmaak, inclusief je telefoon opruimen (die apps sorteren wat je noemt) en dingen doen die je altijd uitstelt. In de zomer heb ik daar ook geen zin in dus 😉

 2. 18 maart 2021 / 20:35

  Ik ben gisteren ook gaan stemmen. De verkiezingsdag blijft inderdaad altijd wel iets hebben. Fijn lijstje heb je trouwens weer gemaakt. Meteen weer even een reminder dat ik dit weekend écht mijn make-up kwasten schoon moet gaan maken haha, thanks!

 3. 19 maart 2021 / 20:57

  Ik ben ook zeker een hoop thuis aan het doen <3

 4. 22 maart 2021 / 17:10

  Corona + voorjaar betekent gewoon tijd om op te ruimen. Heerlijk!
  Goede reminder ook om mijn kwasten weer eens schoon te maken. Dat vergeet ik dus altijd haha!

 5. 6 april 2021 / 12:05

  Leuke tips, inderdaad ideaal nu om die dingen te doen. Ik ben ook meer kasten aan het opruimen en dingen aan het weggooien nu.

 6. 6 april 2021 / 12:23

  Deze tijd van het jaar is ideaal om vanalles in huis te doen. Ik las regelmatig wel eens een dagje in waarin ik enkel en alleen opruim. En tegen ’s avonds voel ik mij dan opgelucht dat dat ook weer eens is gebeurt 😉

 7. C
  7 april 2021 / 13:27

  Leuke tips, ik hou zelf ook van dingen opruimen en schoonmaken daar word ik zo vrolijk van.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.