Dit moet z.s.m. veranderd worden in ons huis

Je bent en blijft altijd bezig in je huis” kreeg ik te horen toen we ons eerste huis hadden gekocht. Daar geloofde ik niet in, op een gegeven moment ben je wel klaar..dacht ik. Maar nee hoor, its true. We wonen hier nu 1,5 jaar en we zijn momenteel weer in een ‘verbouwing’ terecht gekomen. Er lopen verschillende projecten momenteel in ons huis. Zo zijn er ook een aantal dingen die we moeten aanpakken, dit is in de loop der tijd niet bijgehouden waardoor het nu zo loopt. Ten eerste de beiden schoorstenen moeten we vervangen zodat het op de zolder niet meer lekt. Onder de vloer is er een lekkage die er blijkbaar al zat toen wij dit huis kochten. Het heeft vanaf het begin regelmatig naar riool geroken en dat komt blijkbaar door een ontstopping onder de vloer. Wanneer er ergens in het huis een kraan aan wordt gezet, begint er water uit een pijp te lekken. Marc heeft al wat stenen weggehakt zodat ze beter in de kruipruimte kunnen komen. Dan moeten we het een en ander gaan omzetten en zorgen dat het ook niet meer terecht komt in het putje onder de overkapping. Momenteel is in ieder geval alles zand achterom, brrr. Benieuwd waar we nog meer mee bezig zijn? Lees dan het complete artikel!

Vandaag had ik een heerlijke dag vrij, echt genieten. Ik heb het hele huis van boven tot onder gepoetst, gestofzuigd, twee wasjes weg kunnen werken, alle ramen lekker open gehad zodat het goed kon luchten, bed verschoond, de koelkast opgeruimd en schoongemaakt, avondeten klaargemaakt en daarna de vaat gedaan. Dat was me wel weer een dagje! Vanavond ga ik lekker in mijn nieuwe boek van Santa Montefiore beginnen, een hand vol geluk. Dan kan ik echt heerlijk wegdromen, grote bak thee erbij, kaarsjes aan en genieten maar!

BADKAMER

Wat moet er allemaal in de badkamer gebeuren? Liefst sloop ik die er helemaal uit, maar dat doen we wel in ons volgende huis. Het muurtje tussen het toilet en de douche is net iets te kort, het water van de douche loopt dus regelmatig het hoekje om. Plus er zit geen ventilatie in waardoor het raampje altijd open moet staan en dan heb je het half warm (door het water) en de andere helft van mijn lichaam heeft kippenvel door de tocht. Ik mis een verwarming op de badkamer (en nog het meest een bad) en het wasmeubel gaan we ook vervangen. Het is een stoer en mooi blad en de kommen vind ik geweldig, maar het is totaal niet praktisch. Dus we gaan kijken naar een wasmeubel met een grote witte waskom die uit 1 deel bestaat en er komen twee lades onder. Op deze manier kunnen we dan veel meer kwijt zonder dat het rommelig oogt. Plus je bent veel sneller klaar met poetsen in de badkamer.

VOOR/ACHTERTUIN

Tja… eerst gaat onze voordeur kapot, deze was ook toe aan vervanging hoor. De deur was namelijk zo krom getrokken dat de wind vol langs de deur heen kwam. In de winter verloor je dus enorm veel warmte.. geen succes dus. Kort daarna ging ons zonnescherm kapot, motortje gaf het op. Hier hebben we vanaf het begin al struggles mee gehad. Dus die is eraf gehaald en nu moeten we gaan kijken naar een andere optie. Ook hebben we te maken met buren, dus we moeten even gaan kijken wat we nu met onze tuin gaan doen. Dit maakt het allemaal niet makkelijker… en kost dus extra veel tijd waardoor de tuin er nu nog steeds niet uit ziet. In de achtertuin willen we het gras iets versmallen zodat er een loungeset kan komen te staan. Er komt dan toch weer een nieuw stuk kunstgras in wat een stuk korter moet zijn i.v.m. Ollie. Er komt een border aan de zijkant met boompjes en bloemen erin, hierdoor fleurt de tuin helemaal op!

KEUKEN

De keuken is hoe het is, ik zou alleen heel graag tegels tegen de wand willen. Op deze manier kan je de spaghetti spetters of de saus vermijden. Of nja.. in ieder geval makkelijker wegvegen. Verder mis ik ook wel daglicht in deze hoek, thuis hadden we echt een hele lichte keuken. Bij mij is deze praktisch de hele dag schemer/donker. Misschien komt er dus misschien ooit nog een lichtkoepel in de overkapping.

KLEINE KAMER

Deze kamer heb ik vorige week compleet geverfd en ik ben er super blij mee, nu is dit ook een prachtig kamertje geworden. In het begin gebruikte de vorige bewoners deze kamers als inloopkast. Er zat dus een gat tussen de slaapkamer en de kleine kamer in. Deze hebben we nadat we het huis hadden gekocht direct dichtgemetseld. Nu zijn deze kamers afzonderlijk van elkaar, net zo fijn 🙂

WOONKAMER

Ik heb onze twee kleine ronde zwarte tafels verkocht aan een vrouw die een dorp verderop woont. Wij hebben een prachtige loft salontafel op de kop getikt bij de Haco. Benieuwd welke tafel wij hebben uitgekozen? Klik dan hier. Haco vind ik echt een fantastische winkel met erg leuk personeel. Wij hebben hier ons bed, bank, eetkamerstoelen en kast gekocht. Verder ben ik super tevreden over de woonkamer, alleen als we deze ovale tafel hebben past het ronde kleed ook niet echt meer. Dus ik moet nog eventjes op zoek naar een stoer en vierkant vloerkleed.

Welke dingen wil jij graag aanpassen in huis?
Laat dat eventjes hieronder in de comments weten.

Share:

4 Reacties

 1. 30 april 2021 / 09:30

  O blegh, gedoe met lekkages en zo zijn de minder leuke verbouwingen! Hier staat de zolder isoleren en daarna afwerken bovenaan ons lijstje. De voortuin hebben we net afgerond.

 2. 4 mei 2021 / 19:45

  Hier ist ook steeds werken aan ons huis.
  Vlede jaar hebben we een nieuwe dak laten op leggen. Eenmaal je een koophuis heb dan is er jammer genoeg steeds werken in huis.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 mei 2021 / 11:38

   Ik ben zo opgelucht als alles in en rondom het huis ‘af’ is, zeker de voor en achtertuin!

 3. 14 juni 2021 / 17:32

  Wat een gedoe, komt me bekend voor! Leuk blog! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.