Maria Nila Stockholm Colour Refresh

Nou daar gaan we dan Merel, ondertussen de vierde poging om je haar roze te krijgen. Ik zie het gezicht van mijn nichtje al vrolijker worden, felle kleur roze Chel! Hopelijk lukt het deze keer wel! We hebben uitspoelbare verf geprobeerd, een kleur conditioner en nu bleek de webshop Haarspullen de oplossing voor ons te hebben. Twee producten van het merk Maria Nila met de naam Pink Pop en de White Mix. De White Mix kan je als basis gebruiken om de kleur wat zachter (pastel) te krijgen. Het leuke is dat je dit zelf onder de douche kunt aanbrengen, het ruikt niet chemisch en je haar wordt er ook nog eens super zacht van, want het is geen verf het is een soort masker/creme dus dat vind ik een heel groot voordeel!

In deze review neem ik jullie mee in het ‘verf’proces, wat doet dit kleurenmasker op haar wat nog nooit geverfd/geblondeerd is? Hoelang moet je dit laten zitten? Is er aluminiumfolie nodig? Hoe heeft het uitgepakt? Hoeveel kosten deze producten? Heel veel vragen waar ik jullie allemaal antwoord op ga geven. Plus het belangrijkste van alles, is mijn nichtje er blij mee? En hoe ziet het eruit? De eindresultaat foto’s heb ik helemaal onderin het artikel geplaatst.

De producten zijn dus te bestellen op Haarspullen.nl dan ga je even naar het kopje van Maria Nila -> Colour Refresh -> Pink Pop. Wij hebben gekozen voor de 300ml, dit kost 26,- en wil je liever eerst de 100ml proberen dan ben je 13,- kwijt. Wanneer je korter haar hebt (en geblondeerd) is de White mix misschien wel een goede optie. Een paar drupjes Pink Pop er doorheen en je hebt een prachtige zachtroze kleur. Mijn nichtje heeft alleen nog nooit haar haar geblondeerd, dus dan pakt zo’n kleur toch altijd anders.

Ik heb gekozen om verschillende kleuren highlights aan te brengen. De voorste plukjes heb ik aangebracht met de Pink Pop zonder white mix. Want die wilde mijn nichtje wat feller gekleurd hebben zodat ze die zelf ook wat beter kon zien. Ook leuk wanneer je twee vlechten naar achteren maakt. Ik deed eerst een flinke hoeveelheid white mix in het verfbakje pompen en daarna vier pompjes pink pop. Dit roerde ik door en hierdoor ontstond er een prachtige bubblegum kleur. Toen was het tijd om de kleur in te brengen. Eerst begon ik met de lichtroze kleur en daarna deed ik nog twee pompjes Pink Pop in het bakje en die bracht ik bovenop aan.

Toen ik alles had ingebracht zag het er zo uit, best heftig toch? Maar ik weet van eerdere keren dat het na het uitspoelen en föhnen enorm kan tegenvallen. Dus ik probeerde nog niet al te enthousiast te zijn. Want anders is mijn nichtje van 12 ook gelijk teleurgesteld, waar ik in kan komen. Maar hoe kwam het eruit te zien toen ik alles had uitgespoeld? Bekijk daarvoor de foto hieronder.

Heel subtiel zoals je kan zien, te subtiel naar mijn zin.. want zo zag het er toch niet echt uit in mijn hoofd. Dus ik ben het twee dagen later nog een keer gaan proberen. Mijn nichtje was tevreden met de voorste twee plukjes en die had ik dus puur ingezet met de Pink Pop. Die was niet gemixed met de White Mix, dus het is misschien toch wel anders op natuurlijk haar (ipv geblondeerd). Dus Merel kwam weer enthousiast naar ons huis en toen heb ik allerlei plukjes ingezet met de Pink Pop. Na 20-25 minuten hebben we die uitgespoeld met lauw water en de shampoo Schwarzkopf Color Freeze gebruikt waardoor de kleur langer levendig blijft zitten.

White Mix + 4 pompjes Pink Pop // 20 minuten
Pink Pop // 20-25 minuten laten zitten

Hierboven is goed het verschil te zien. Het is in hetzelfde daglicht gemaakt, dezelfde ruimte, ook met een witte top zodat je echt duidelijk het verschil kan zien. Je ziet dat je bij de donker roze wel goed moet opletten dat je het totale plukje moet pakken anders krijg je dus een duidelijk verschil te zien en krijg je dus een blokkering effect. Maar hey! We zijn blij met dit effect, we hebben wel gekozen voor highlights, want het hele haar roze vonden we wel heel heftig. Als je naar buiten stapt is het nog wat heftiger natuurlijk, maar ze is er helemaal blij mee 🙂 Heb je dus geblondeerd haar, dan krijg je een heel ander effect. Check dat verschil dus eventjes via Google voordat het te heftig uitpakt. En je moet er wel rekening mee houden dat het ongeveer na 10 wasbeurten eruit is.

Je hebt ook nog andere verschillende kleuren van dit masker, benieuwd? Klik dan hier.

Hoe vinden jullie het eindresultaat? En heb je ook weleens roze haar gehad?

Share:

6 Reacties

 1. 1 mei 2021 / 20:04

  Ah, wat gaaf! En wat heb je een knap nichtje. Ik zou dit ook nog wel eens een keer willen proberen. Helaas heb ik best donker haar van mezelf. Dus deze kleuren zullen niet snel zichtbaar worden, ben ik bang.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   3 mei 2021 / 16:53

   Ah dat wordt lastig denk ik Yaika, je hebt wel blauw dat pakt altijd wel snel op bruin haar. Maar deze kleur roze zal een beetje tegenvallen op donker haar denk ik, wat lief haha zal ze leuk vinden om te lezen!

 2. 2 mei 2021 / 08:25

  Het ziet er mooi uit! Zeker dat subtiele is tegenwoordig helemaal in. Ik heb mijn haar nooit roze gehad. Wel heb ik het op de middelbare school laten bleken. Ik wilde heel graag blauw haar. Na vier bleekbeurten bij een professionele kapper was mijn haar nog te donker. Toen heb ik gekozen voor een zwarte kleur met groene plukken. Zou het nooit meer doen, maar op de middelbare school is het juist de periode om dit soort dingen uit te proberen, haha.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   3 mei 2021 / 16:54

   haha jep, ik wilde het toen ook altijd blauw/groen kleuren. Gelukkig nooit gedaan, want je haar krijgt er wel een flinke klap van. Vooral door het bleken wat jij ook verteld, ai!

 3. 4 mei 2021 / 19:17

  • Wat super leuk is dat.
  Ze ziet er echt prachtig met dat roze in haar, haar

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 mei 2021 / 11:26

   Ze was er ook zo blij mee, erg leuk om te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.