Wat heb ik gedaan in de maand april 2021?

De maand april is voorbij gevlogen en er zijn weer wat leuke dingen gebeurd. Ik vind het altijd heerlijk om een maandoverzicht te maken en deze op mijn blog te plaatsen. Dit vind ik persoonlijk ook altijd een van de leukste artikelen om te lezen bij andere bloggers. Wat maken zij mee? Wat eten ze? Welke plaatsen hebben ze bezocht? Door dit soort artikelen te lezen leer je iemand echt kennen en dat maakt het zo leuk en persoonlijk. Ook was er nog 1 kamertje niet klaar in ons huis en die wilde we ook eventjes gaan opknappen. Hoe de kleur van de muur is geworden? Dat zie je hierboven. Verder heeft mijn nichtje van 12 haar sieraden in een Boutique in ons dorp liggen en verfde ik haar haar roze!

Verder heb ik een flink overhit telefoongesprek gehad met iemand waardoor ik een mega hoge hartslag had. Wilde Ollie alleen maar aandacht en knuffelen en hebben we eindelijk een nieuwe voordeur erin hangen. Tenminste, dat is pas sinds gisteren.. maar hey… hij hangt! Nu moet mijn man alleen nog flink wat plamuren omdat er een verkeerd malletje was gebruikt. Dus die was gisteren flink aan het schuren en hij had nog grondverf nodig die snel droog was. Volgende week is het trouwens alweer Moederdag, hebben jullie nog tips? Ik zat te kijken naar deze overheerlijke box met truffel bonbons. Want een dagje sauna wordt een beetje lastig nog in deze Corona-tijd. Als je nog ideeën hebt kan je ze altijd hieronder in de comments achterlaten.

Mijn nichtje heeft een oorbel van haar eigen lijn in, aan de andere kant is het hartje wit. Super cute toch? Met Marilou en Lotte heeft ze ook nog deze bloemetjes armbanden gemaakt in verschillende kleuren. En sinds een kleine week verkopen ze ook enkelbandjes. Ik vind enkelbandjes met een schelp ook zo leuk, het geeft echt zo’n zomerse vibe. Ze hebben samen met mij ook nog wat andere bedels besteld, dus die komen denk ik volgende week binnen. Welk sieraad zou jij persoonlijk het liefst kopen? En ben jij meer een armband/ketting/enkelband/ring persoon?

Wil jij iets bij ze bestellen of hun Instagram account volgen? Klik dan hier.

Oké, mijn nichtje heeft officieel roze haar. Is het niet leuk? Ik wilde vroeger altijd zo graag een kleurtje in mijn haar hebben, maar ik mocht het nooit van mijn moeder haha. Anders had ik er waarschijnlijk als een regenboog bijgelopen, dus misschien maar goed ook. Ik had de Maria Nila Color Refresh producten binnengekregen en dit zet je als een masker in (zo voelt het ook aan en je haar blijft super zacht) en je spoelt het na een kleine 25 minuten weer uit en dan heb je een prachtige roze haardos! Heb je al geblondeerd haar? Mix het dan met de white mix. Op deze manier creëer je een pastel kleur anders pakt het fel roze uit.

Nog steeds enorm blij met onze kastdeuren van de IKEA, het oogt zoveel rustiger en de spiegel maakt de ruimte optisch groter. Deze nieuwe producten gaan met mijn nichtje mee, deze houden namelijk de kleur langer mooi. Dus ik hoop dat ze er veel plezier van heeft! En anders kunnen we in ieder geval zeggen, we hebben de foto’s gelukkig nog. Aan de rechterkant zie je mijn nieuwe highlighter, is het geen plaatje? En zal ik je eens iets verklappen? Deze highlighter is van het merk Revolution en is dus erg low budget. Het is bijna zonde om dit product te gebruiken.

Hoeveel kan je van je hond houden? Enorm veel haha, ik moet zo vaak om Ollie lachen. Het is echt een kleine ijsbeer die graag op z’n achterpoten staat. Precies wat ijsberen ook doen, hij weet ook heel goed dat die 21:30 uitgelaten wordt en gaat dan bij tegenover je zitten en heel zielig piepen. Meestal ziet die dan z’n vriendjes buiten rond dit tijdstip. Dus dan vliegt die echt de voordeur uit haha.. echt een heerlijk beest!

Hmm wat kan ik zeggen, ons huis is momenteel weer volledig in verbouwing. De achtertuin lag tot drie dagen geleden helemaal open. Dit ivm de riolering die verstopt zat onder het huis, wat een rotgeur kwam eruit ons toilet en uit het putje onder de overkapping. Dus mijn man en en zwager zijn onder het huis gekropen en hebben echt veel weg gesloopt zodat ze er beter bij konden. Dit is opgelost en we hebben als het goed is nu geen last meer van nare luchtjes! Toen heeft mijn man samen met zijn broer en mijn broer de tegels onder de overkapping teruggelegd. We stonden dus ruim een week direct in het zand wanneer we de achterdeur uitliepen. Gelukkig is dat weer glad! De regenton kan ook weg net zoals de andere regenpijp aan de achterkant van de schuur. Dit zit nu allemaal op 1 punt aangesloten zodat niet de hele tuin blank staat.

Onze voordeur was kapot (het bovenste glas lag eruit) en we zaten dus al weken met een houten plaat ervoor. Puur janken.. wanneer ik terug kwam van mijn werk of van Ollie uitlaten vond ik het zo’n verschrikkelijk gezicht. De zonnewering ging kort na de voordeur ook kapot dus die hebben we eraf gehaald. Hier moeten we nog iets nieuws voor gaan verzinnen. Net zoals onze voortuin, maar we leggen nu eerst de druk op onze achtertuin. Die willen we echt als eerste af hebben en ondertussen de voortuin leegtrekken.

Zoals je kan zien heb ik de kleine kamer afgeplakt en ben ik aan de gang gegaan met de Blanc & Noir verf. Dit heeft goed uitgepakt gelukkig. Ik moest de verf wel aanbrengen met een blokkwast dit kost extra veel tijd en armkracht. Maar ik ben echt helemaal blij met dit kamertje 🙂

Groene spaghetti en risotto blijven wel echt mijn twee favoriete recepten. En deze sushi tafel kwam ik tegen op Facebook, hoe goed ziet dit eruit?

Ollie is op zijn baasje aan het wachten en ik had s’avonds een telefoongesprek met een man over onze Ollie en dit liep echt totaal uit de hand. Marc zat naast me en heeft toen opgehangen, toen ik later mijn apple watch bekeek was mijn hartslag op dat moment 151. Moet je nagaan hoe boos ik was. Op de rechterafbeelding zie je de sieraden van mijn nichtje, hoe leuk dat die nu in een Boutique te koop zijn? Bij Koko Boutique kan je dus nu ook de sieraden van mijn nichtje en haar twee vriendinnen scoren.

Hoe was jullie maand? En wat waren jouw hoogtepunten?

Share:

8 Reacties

 1. 4 mei 2021 / 16:26

  Wat een fijne maand heb je gehad! Op dat telefoongesprek na natuurlijk, dat klinkt niet zo fijn! 🙁

 2. 4 mei 2021 / 19:14

  • Wat een fijne maand heb je nog gehad..
  Super leuk om te zien.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 mei 2021 / 11:25

   Leuk om te horen Heidi thanks!

 3. 4 mei 2021 / 19:23

  • Wat een fijne maandje heb je gehad.
  Oei, ook verveeld zo een telefoontje.

 4. 10 mei 2021 / 16:04

  Die spaghetti ziet er zóóó goed uit. Heb je dit recept al een keer gedeeld of ga je dit nog een keer delen? Ik ben heel benieuwd! Het ziet er weer uit als een heerlijke maand, op het telefoongesprek na. Dat moet wel heel naar geweest zijn :(.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   16 mei 2021 / 11:25

   Hi Yaika, ja maar is inmiddels weer een beetje aangepast.
   Je bakt eerst je gehakt rul, daar voer je cajun kruiden aan toe, heel belangrijk! Daarna een uitje en knoflook toevoegen. Doe daarna de spinazie a la crème toevoegen, laat dit twee minuten met de deksel op de pan sudderen. Daarna voeg je de kookroom toe (een heel flesje, anders krijg je geen saus). Snij wat zongedroogde tomaat fijn en voeg die ook toe aan het gerecht. In een aparte pan maak ik een aantal pijnboompitten krokant. Die voeg ik pas toe wanneer de saus over de spaghetti gaat. En natuurlijk mag een heerlijke italiaanse kaas niet ontbreken (en eventueel wat plakjes mozzarella op het eind toevoegen in de pan). het lijkt een heel werk, maar je bent binnen een kleine 15-20 minuten met alles klaar! Eetsmakelijk 🙂

   • 16 mei 2021 / 18:42

    Oeh, thanks for sharing! Hij klinkt echt heeerlijk. Ik ga hem deze week een keer maken!

 5. C
  15 juli 2021 / 10:43

  Wanneer komt er een blog over wat heb ik gedaan in de maand juni?
  Altijd leuk om te lezen 😉

  Groetjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.