You Madu olie & happy soaps

Het is inmiddels alweer weekend en morgen ben ik nog een dag extra vrij. Ik heb aardig wat dingen te regelen, ten eerste ga ik eerst boodschappen doen, daarna door voor controle en daarna kijken bij een tegelboer in Lexmond. Wij moeten namelijk onze voor en achtertuin gaan aanpassen. Dus ik heb een brochure boekje meegekregen en dan moeten we deze week wat knopen gaan doorhakken. Het wordt in ieder geval prachtig en ik kan niet wachten tot onze tuinen ready zijn! Dan kan ik eindelijk weer genieten van alles om me heen.In dit artikel ga ik het hebben over de producten van You Madu, zelf had ik nog nooit over dit merk gehoord, maar ik kan je vertellen dat het echt een heerlijke lijn is.

Bij You Madu willen ze jouw een natuurlijk, gezond en duurzaam alternatief bieden voor traditionele cosmetica en verzorgingsproducten. De keuze is reuze en ze hebben een hele fijne en overzichtelijke webshop. Gangbare cosmetica en verzorgingsproducten bevatten vaak synthetische stoffen die op lange termijn schadelijk kunnen zijn voor jouw huid, lichaam en de natuur. Dit willen we natuurlijk niet, dus tegenwoordig zijn mensen op zoek naar producten met de juiste ingrediënten. You Madu biedt ons dat alternatief met natuurlijke producten zonder toegevoegde chemische ingrediënten. Hierbij focussen ze op kwaliteit, betaalbare producten en een duurzame verpakking.

Ik vind de producten enorm fijn werken, de olie doe ik ook weleens op mijn slapen aanbrengen wanneer ik ga slapen. Deze heerlijke aroma zorgt ervoor dat je rustig in slaap valt en relaxter bent. Sowieso ben ik de laatste maanden enorm van de olie. In mijn haar, of in mijn diffuser en nu dus ook voor op mijn gezicht. De twee grootste voordelen die een facial oil bieden zijn het hydraterende effect en het beschermende laagje dat het over de huid aanbrengt. Mensen met een droge huid hebben onvoorstelbaar veel baat bij het gebruik van een facial oil. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier

De conditionerbar was voor mij eventjes wennen, sowieso heb ik altijd iets meer moeite met een conditioner in solid vorm. Want het sopt natuurlijk niet, dus je moet wel eventjes je tijd nemen om dit product te gebruiken. De belangrijkste ingrediënten zijn: Shea butter, Aloë Vera, Olijfolie, Cacao boter en Argan Olie.

Hoe kan je deze bar het beste gebruiken?

1. Houdt de Conditioner Bar 15 tot 20 seconden onder de warme douche zodat ‘ie warm en zacht wordt.
2. Wrijf hierbij met je handen over de bar om het verzachten te versnellen.

1. Houdt de Conditioner Bar 15 tot 20 seconden onder de warme douche zodat ‘ie warm en zacht wordt.
2. Wrijf hierbij met je handen over de bar om het verzachten te versnellen.
3. Wrijf de Conditioner Bar vervolgens zacht over het vochtige haar. Laat even inwerken.
4. Haren goed uitspoelen en klaar! Je geniet van heerlijk zacht en verzorgd haar.

DUURZAAMHEID

Last but not least, You Madu houdt van de natuur. Duurzaamheid is absoluut cruciaal voor You Madu, en beheerst elke beslissing die ze nemen. Dit is iets waar ze continu mee bezig zijn, maar ze willen nog wel het een en ander gaan verbeteren in de toekomst. Ze zijn dus nog niet waar ze willen zijn, want het kan nog duurzamer.

Wat You Madu al doet:

 • Bijna alle producten worden geleverd in glazen flesjes of potjes
 • We gebruiken zetmeel packing peanuts die oplosbaar zijn in water en wikkelen de glazen potjes in een papieren bubblewrap alternatief.
 • We planten 1 boom per 30 euro die wordt uitgegeven op onze shop. Dit is een samenwerking met de fantastische startupEcologi.

Wat nog beter kan:

 • Een alternatief voor de plastic doppen op onze flesjes.
 • Leveranciers proberen te overtuigen om geen plastic te gebruiken bij de verpakking.
 • Duurzame verzending. Hierbij zijn ze op zoek naar een koerier die de impact op de natuur van het verzenden zo laag mogelijk houdt.

WAAROM “YOU MADU”?

Aangezien You Madu de laatste jaren wat tijd hebben doorgebracht in Indonesië, en de natuurlijke manier van leven en huidverzorging die men daar al eeuwen toepast echt fantastisch vinden, keken ze naar de Indonesische taal om een nieuwe merknaam te vinden.

“Madu” betekent namelijk honing in het Indonesisch. Waar we dan You Madu van gemaakt hebben, omdat we willen dat jouw huid zo zoet/zacht als honing wordt met het gebruik van onze producten.

Wat ze ook zagen in Indonesië, en wat leidt tot het volgende onderwerp, is de impact die wij hebben op de natuur. Het gebruik van plastic op een ongeziene schaal heeft een negatieve impact op alles en iedereen, in elke uithoek van de wereld. In deze landen is het plastic gehalte in de natuur nog hoger dan bij ons, kan je nog dat beeld herinneren van 2 jaar geleden in Scheveningen? Belachelijk, schandalig gewoon. Hier wilt You Madu ook dus een steentje aan bijdragen.

Wat You Madu ook heeft en wat ze zeker uniek maakt zijn Do-it-Yourself pakketten. Hiermee kan je je eigen dagcrèmes, anti-aging serums, gezichtsmaskers, haarmasker en nog veel meer producten maken. Maak je geen zorgen, ze houden het altijd zo eenvoudig mogelijk omdat je natuurlijk geen uren per week de tijd hebt om deze producten te bereiden. Ze willen ervoor zorgen dat dankzij het gebruik van onze producten je er niet  alleen beter uitziet, maar je ook beter voelt! Bezoek zeker de receptenpagina om meer te ontdekken over zelfgemaakte cosmetische producten. Ze zijn goedkoper, leuker en kwalitatief beter dan traditionele producten. Win-win-win dus eigenlijk.

Wil je een van deze producten bestellen met korting? Gebruik dan de volgende code: RACHEL15 deze code is t/m eind mei 2021 geldig.

Share:

2 Reacties

 1. 17 mei 2021 / 16:58

  Leuke review! Ik ben zelf dol op de shampoo bars van Happy Soaps.

 2. 20 mei 2021 / 21:12

  Leuke review Rachel. Shampoo bars zijn nu echt de trend natuurlijk, maar ze zijn ook wel fijn in gebruik vind ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.