Basis make-up of een smokey eye op je bruiloft?

Wanneer ik een proef bruidje hier thuis krijg heb je soms met onzekerheden te maken. Eerst ga ik met diegene zitten en neem ik foto’s met ze door. Daarna stel ik een aantal vragen, wat draag je op een normale dag? En wat voor make-up draag je het liefst op een feestje? Dan krijg ik al een beetje een indruk van hoe ik het moet gaan aanpakken. Heb je een bruidje die soms alleen mascara draagt en lipgloss, dan pak ik er een spiegel bij en laat ik diegene ook het verschil zien. Dit doe ik dan ook echt per stap. Wat doet een smokey eye met de ogen? Wat doet dit op een foto? Wanneer je de tijd voor ze neemt waarderen ze dit enorm. Op deze manier is het ook niet opeens een complete shock wanneer ze op het eind in de spiegel kijken. Je wilt niet dat een bruid zegt, oh nee.. teveel! De helft moet eraf.. want daar gaat dan je creatie! Plus dan kan je net zo goed opnieuw beginnen, want je krijgt het nooit snel en mooi gecorrigeerd.

Soms vraag ik via de WhatsApp of ze wat voorbeeld foto’s willen sturen. Op deze manier zet ik al een aantal make-upjes voor ze klaar. Want tot nu toe heb ik nog maar enkele bruidjes gehad die de complete look wilde. Wat zie ik als een complete look? Foundation, poeder, contouring, lipstick, blush, highlighter, wenkbrauwen aanzetten, eyeliner, smokey eye en eventueel fake lashes. Ik moet zeggen dat ik dit ook het leukste vind om te doen. Plus op de wedding foto’s komt de make-up ook goed tot z’n recht! In dit artikel ga ik een aantal voorbeelden laten zien.

Deze prachtige bruid heb ik een aantal jaar geleden opgemaakt, zij wilde echt een hele basis look. Mijn make-up skills waren toen ook nog iets anders, maar op deze manier kunnen jullie wel goed het verschil zien. De lippen zijn aangezet met een lipstick, lichte highlighter, een poedertje, de ogen opgemaakt met een lichte oogschaduw, wat mascara en haar wenkbrauwen zijn iets aangezet. Dus op zulke portret foto’s komt de make-up goed tot z’n recht, ben je eenmaal buiten dan valt het al vaak door het daglicht (of door de prachtige jurk) in het niet. Of valt het bijna niet meer op.

Deze prachtige bruid kwam een aantal weken geleden bij mij voor haar proef sessie. We hebben het ten eerste erg gezellig gehad en hebben alles goed doorgenomen. Ze wilde een smokey eye en hierdoor kwamen haar blauwe ogen prachtig naar voren. Ik had gekozen voor een simpel glittertje on top. Hiervoor gebruik ik van het merk Nabla de oogschaduw waterdream. Deze wordt altijd door vele bruidjes goedgekeurd en geeft een glossy effect op de oogleden. Ze had al prachtige wenkbrauwen van zichzelf dus die heb ik enkel aangezet met een wenkbrauw poeder. Een mooie nude lipstick, mascara, poeder, concealer, highlighter en klaar! Dit is eigenlijk niveau 2 qua opmaken. Het kan nog sterker worden aanzet, maar het is al iets meer dan een basis look.

Marleen heb ik pasgeleden opgemaakt voor mijn portfolio. Een aantal jaren geleden had ik Marleen ook al opgemaakt voor haar Gala. Toen kwam ik erachter wat een fijn gezicht ze heeft om op te maken, een frisse blik, volle lippen mooie jukbeenderen en een gladde huid. Perfect! Dus ik wilde haar weer heel graag een keer opmaken en dit keer met mijn vernieuwde make-up skills. Ze heeft al prachtige wenkbrauwen van zichzelf, dus die heb ik licht ingekleurd en door er een concealer onder te doen krijgt je gezicht gelijk een lift! Plus de wenkbrauwen lijken extra strak te zijn gelijnd. Door een lichte oogschaduw onder de wenkbrauwen aan te brengen krijgen je wenkbrauwen ook een liftend effect.

Ik koos voor een roze/paarse smokey eye, de kleuren komen uit het Huda Beauty New Nude palette. Deze kleuren passen perfect bij haar blauwe ogen! Ik kies er wel altijd voor om een oogschaduw onder de wimperrand aan te brengen, zeker wanneer we met een smokey eye werken. De highlighter heb ik wat subtieler aangebracht en de contour is wat duidelijker zichtbaar. Hierdoor kan je je gezicht erg mooi shapen. De wimpers zijn lang, maar dun en subtiel die de look nog wat meer kracht geven.

Ga je liever voor een donkere smokey look i.p.v een roze/paarse look? Dan krijg je deze look die Colene draagt. Is het geen plaatje? Hoogzwanger, een prachtige bos met lang haar en ze straalde helemaal. Ik heb haar gezicht geshaped, highlighter aangebracht op de punten die naar voren mogen komen, wenkbrauwen aangezet en een prachtige shimmer smokey eye aangebracht. Over deze look was ik ook enorm te spreken, hier was ik ongeveer ruim een halfuur-45 minuten mee bezig.

Maar wat is nu de conclusie? Die mag jezelf bepalen want zoals je ziet is alles prachtig. Het is maar net waar jij jezelf goed bij voelt. Kies jij dus liever voor optie 1, 2 of juist voor drie? Ik heb mijn eigen make-up gedaan op mijn bruiloft en ik heb dus gekozen voor drie. Omdat ik wist dat make-up snel weg zou vallen op de foto’s en ik wilde wel dat mijn ogen mooi eruit kwamen. Gelukkig is dat gelukt en ben ik er nog steeds blij mee, benieuwd naar mijn look? Ga dan naar dit artikel: Hoe emotioneel en zenuwachtig was ik op onze bruiloft?

Uiteindelijk is het jouw dag en het maakt niet uit hoe andere over je make-up denken. Jij mag die dag stralen, kies in ieder geval voor een andere make-up dan wat je gewend bent. Het mag op je bruiloft wel iets spannender, zolang je jezelf er maar goed bij voelt!

3 Reacties

  1. 30 juni 2021 / 17:01

    Oh wauw, wat kan je dit toch goed! Ze zien er allemaal zo super mooi uit. En wat leuk dat je dit doet. Ben je toch onderdeel van iemand haar grote dag!

  2. 30 juni 2021 / 21:41

    Wauw, heel erg mooi! Vooral die van Marleen. Het staat haar perfect!

  3. 17 juli 2021 / 09:10

    Wat prachtig, je ziet dat ze nadien super mooi uit zien. Prachtig gewoon…!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.