Wat heb ik gedaan in de maanden juni/juli?

Het is al een tijdje stil op mijn blog, Instagram en andere social media kanalen. Im sorry, hier kom ik later nog een keer op terug. Ik kreeg al een aantal keer de vraag: Wanneer komt er weer een ‘ wat heb ik gedaan in de maand..’. Dus toen dacht ik, oke.. ik heb niet veel foto’s gemaakt. Maar ik zal er een aantal delen zodat jullie een beetje een beeld krijgen van wat ik allemaal heb gedaan. Wat niet veel is, dus ik waarschuw jullie alvast.

Dit zijn de enigste drie food foto’s die ik in de afgelopen weken heb gemaakt. Ik pak niet meer zo vaak mijn telefoon erbij omdat ik meer rust wil. Door iedere keer mijn telefoon te pakken ervaar ik teveel prikkels, dus mijn mobiel ligt vaak aan de kant. De eerste foto is een wok gerecht! Ik bak eerst de kip goed bruin, daarna doe ik de gesneden sjalotjes en knoflook erbij. Daarna de fijngesneden roerbakgroentes en dit laat ik eventjes zo’n kleine 8 minuten op een zacht vuur staan. Daarna gaat de heerlijke wok saus erbij en deze is lekker pittig. Hier doe ik dan rijstnoedels bij en dan heb je een heerlijk gerecht!

Het tweede gerecht zijn sperziebonen met gebakken aardappelen, varkenshaas met champignonroom saus met een klein beetje kruidenboter. De hele rechter is een lunch in Gorinchem, mijn vader werd geopereerd aan een nieuwe heup dus we gingen met mijn moeder mee zodat ze niet alleen hoefde. Daarna hebben we na denk ik 2/3 jaar weer een keer geluncht. Ik koos voor een gerookte kip sandwich met zongedroogde tomaatjes en saus.

Even een paar leuke en lieve foto’s van Ollie, wat is het toch een ondeugend maar aandoenlijk mannetje. Soms zitten we nog wel in een strijd met hem. Moeten we hem laten castreren? Geen idee, hij likt ruikt vaak onder het uitlaten aan plas van andere honden. Als er iemand op visite komt is die altijd helemaal ADHD en krijg ik hem niet zomaar rustig. Verder is die ook heel erg ruikerig bij andere honden bij het uitlaten, hij duikt het altijd direct onder. Tja, de ene hond kan dit beter hebben dan de andere hond, maar hierdoor moet ik hem ook vaker douchen, want anders ruikt die naar urine… hebben jullie tips?

Onze voortuin heeft inmiddels een parkeerplek gekregen, en daar maakt de zorg ook graag gebruikt van. Dus regelmatig staat er soms een onbekende auto in onze voortuin. Heel fijn dat er zo’n parkeerplek probleem is in onze straat. Dus wij hebben dit aangevraagd bij de gemeente en hopelijk mogen we er dan gewoon gebruik van maken, dan kunnen we in ieder geval altijd onze auto kwijt en raakt onze auto ook niet meer beschadigd. Inmiddels zijn alle overige klinkers en bandjes in de 2e gehuurde container verdwenen. Vanmiddag komt de tuingrond binnen en dan kunnen we dit heerlijk een plekje gaan geven in de voor en achtertuin.

Er zijn Hedera klimop planten gekocht, wat paarse planten die vlinders en insecten aantrekken en twee plantjes die je als een bolletje kan knippen. Nu moeten we alleen nog de ijzeren hekken bevestigen aan de schutting voor de Hedera zodat die omhoog kan klimmen. Daarna is het een kwestie van de border vullen, de plantjes een plekje geven, de Solar wandlampen bevestigen en dan is onze achtertuin bijna klaar. Dan kunnen we straks heerlijk genieten van onze tuin zonder dat het een bende is.

Mijn moeder wilde heel graag haar caravan op de camping zetten, deze hebben we met z’n alle opgezet en nu kan ze daar lekker genieten samen met pap. Met z’n nieuwe heup gaat het inmiddels een stuk beter, maar door zijn trombose benen en Parkinson duurde het allemaal wat langer. Ollie is daar ook nog eind mei begin Juni geweest en die lag heerlijk op het afkoelmatje van de Diebo. Inmiddels hadden we een baby duif in onze achtertuin gekregen. De duiven hadden een nestje gemaakt op onze klus trap die in het hoekje stond van onze overkapping. Inmiddels is die al uitgevlogen, maar wauw wat groeien die beesten snel zeg.

Er zijn inmiddels ook wat vriendinnen, kennissen en collega’s langs geweest. Wat doe ik dan het liefst? Opmaken, ik leer hierdoor op verschillende gezichten en huidtypes te werken. En ze waren er allemaal zo blij mee! Op mijn Visagie_Rachel Instagram pagina kan je al mijn proef modellen bekijken. Ik ben momenteel erg blij met de foto’s en het resultaat.

Oké zoals jullie weten zijn wij al maanden druk met onze voor en achtertuin. We moesten even een plan B gaan bedenken en we hebben ervoor gekozen om er deels een parkeerplaats van te maken. Vaak omdat je je auto niet kwijt kan en er is al schade gereden aan beiden auto’s helaas. Wat moeten we nu nog doen in onze voortuin? Tuingrond in een L-vorm erin, de border moet nog gelijmd en gemaakt worden, bandjes plaatsen en groen kopen voor de bak. In de achtertuin hebben we gekozen voor een prachtig kunstgras van Steenplaza. Het is korter (dus beter voor Ollie, anders gaat die erop knagen) en zachter qua kwaliteit.

We hebben voor het eerst weer sushi gegeten bij Shizen in Vianen, het was echt heerlijk. Ollie was helemaal in zijn nopjes met z’n nieuwe bal, zeker buiten op het kunstgras vind die dit geweldig. Ik gaf Marc nog een heerlijk speciaalbier pakket met een uniek glas erbij. Marc is echt gek op dit soort bierglazen, dus here you go!

Ik kreeg een prachtig bosje rozen van mijn moeder en een paar weken later een mooi boeket van mijn collega’s en chocolade, helaas was die erg snel op.. oeps!

Merel is nog steeds lekker bezig met sieraden maken, ik wilde graag een armbandje en een kettinkje bij haar kopen. Volg je haar al op Instagram? Nee, nog niet? Klik dan hier. Je kan via een DM een armbandje/oorbel of ketting bestellen. Ook hebben Merel en Lotte nog een keer in Mei bij ons opgepast en ze konden geen genoeg krijgen van de Nintendo Switch en Ollie. Ze waren niet weg te slaan uit huis haha..

Hoe waren voor jouw de afgelopen maanden? Wat hebben jullie al eerste gedaan nadat de lock-down erop zat?

Share:

14 Reacties

 1. 25 juli 2021 / 20:40

  Wat een gezellige foto’s! Prachtige bloemen heb je allemaal gekregen. Daar word je altijd vrolijk van. 🙂
  Voor mij waren de afgelopen maanden eigenlijk niet heel anders dan anders. Doordat ik een eigen bedrijf heb was voor ons alleen onze fysieke winkel gesloten. Onze webshop liep gewoon door, waardoor ik -gelukkig- elke dag lekker aan het werk kon blijven.

 2. 26 juli 2021 / 14:23

  Ah wat een lieve foto’s van Ollie, zo super schattig. En wat leuk dat je nichtje sierraden maakt, ik ga zeker een kijkje nemen. Mijn afgelopen maanden waren bijna allemaal hetzelfde. Wel ben ik een weekje op vakantie geweest naar Mallorca. Dat was heerlijk!

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 augustus 2021 / 11:09

   Ja dit setje heeft ze toevallig verkocht (deze had ik gemaakt) en ze doet het echt leuk! Inmiddels weer wat nieuwe sieraden gemaakt en voor een leuk prijsje. Het moet alleen iets meer online verkocht worden.

 3. 2 augustus 2021 / 19:34

  Wat wordt Ollie al groot! Heel mooi je make up, ik snap helemaal dat je vriendinnen graag langskomen om op gemaakt te worden.

 4. 4 augustus 2021 / 10:56

  Honden zijn altijd snuffelig en willen graag aan achterkanten van andere honden ruiken. Zo zijn honden gewoon, haha. Ik zou je honden alleen daarom niet laten castreren. Alleen als hij de hele tijd over je been rijdt bijvoorbeeld, dan zou ik het overwegen. Maar verder niet hoor, ik zou ‘m laten zoals ‘ie is. 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 augustus 2021 / 11:09

   Nee precies, we laten hem lekker zoals die is.. enigste waar die op wilt rijden is z’n grootste knuffel. Maar het grappige is dat die dat nooit bij mij wilt doen, maar als mijn man thuis komt pakt die gelijk die knuffel en wilt die rijden haha.

 5. 8 augustus 2021 / 19:49

  De afgelopen maanden weinig leuke dingen gedaan. Het is toch anders nu in deze tijd. Ik kan niet wachten tot ik weer een reis kan boeken. Ik ga dit pas doen als het leven weer een beetje normaal is. De zomer is ook heel snel gegaan en ik hoop dat we nog wat mooie dagen krijgen.

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 augustus 2021 / 11:08

   ik kan ook echt niet wachten om op vakantie te gaan.. heb het echt zo gemist! Je hebt gelijk hoor.. het is toch anders momenteel.

 6. 10 augustus 2021 / 10:42

  Wat een drukke maandje heb je gehad.
  Hier is dat jammer genoeg ook zo, problemen om te parkeren, soms sta er een auto voor je deur die helaas niet van ons is. Denk dat veel mensen met deze probleem zitten.

 7. 11 augustus 2021 / 11:11

  Leuke foto’s! En wat goed om je telefoon vaker weg te leggen, zodat je er niet steeds op kijkt zonder goede reden. Geeft vast veel rust om dat te doen 🙂

  • Rachel Kromdijk
   Auteur
   29 augustus 2021 / 11:07

   Ja daarom draag ik soms mijn apple watch want dan mis ik geen telefoontjes, maar kan ik niet continue dom blijven scrollen op Facebook en instagram!

 8. 9 september 2021 / 09:54

  Leuk om zo een inkijkje in de afgelopen tijd te krijgen! Je gerechten zien er lekker uit! En Ollie ziet eruit als een schatje 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.