Bruidsvisagist Nederland

In Nederland is de concurrentie tussen Visagisten en fotograferen moordend. Veel mensen hebben van hun hobby hun werk gemaakt. Toch wil ik in dit artikel laten zien wat ik kan! Een compleet portfolio is ideaal voor mijn toekomstige klanten. Op deze manier kan ik laten zien wat ik kan en hoe ik mijn looks creëer. Ik werk met high end producten en combineer die met low budget producten. Ik zorg er altijd voor dat de basis goed is, hierdoor blijft de make-up de hele dag goed zitten. Hier krijg ik ook altijd veel complimenten over, want de dag erna krijg ik vaak een WhatsApp berichtje binnen dat ze enorm blij waren dat de make-up zo goed was blijven zitten.

Wanneer begon ik met make-up? Ik was denk ik een jaar of 14 en ging toen aan de slag met kleurrijke looks. Dit gebeurde doordat ik regelmatig video’s van Jaclyn Hill & Nikkie Tutorials keek. Momenteel heb ik na 3 jaar weer mijn hobby opgepakt. Ik weet dat ik dit kan en ik vind hier ook mijn geluk in. Ik zorg ervoor dat mensen een paar gezellige uurtjes samen met mij hebben en met een grote glimlach de deur uitgaan. De reactie is het leukst wanneer je ze een spiegel aangeeft, het is altijd eventjes wennen, maar ze vinden het altijd prachtig! Hoe zit het proces bij mij in elkaar? Mensen die met mij contact opnemen plan ik in voor een proef make-up. Wanneer zij eenmaal in mijn roze velvet stoel zitten komen er een aantal vragen op je af:

 • Heb je foto’s op je mobiel hoe je het ongeveer wilt hebben?
 • Met welke kleuren wil je werken en hoe gaat je bruidsboeket eruit zien?
 • Wil je je eigen shape van je wenkbrauwen aanhouden of wil je dat ik er een volle wenkbrauw van maak?
 • Ga je liever voor glanzende of voor een matte look?
  – Glans houdt het volgende in: highlighter, dewy skin, bronzer met shimmer, lipgloss over je lipstick, glitters verwerkt in je oogschaduw of eventueel op je jukbeenderen
  – Matte look zegt het eigenlijk al, je werkt met een matte lipstick of zelfs een liquid lipstick, je oogschaduw bestaat uit matte kleuren dus geen shimmers of glitter, geen highlighter
 • Mocht je deze looks toch willen combineren dan kan je dit gewoon aangeven wat je wel en niet wilt hebben. Heb je een foto uit mijn portfolio gezien die je mooi vind? Laat deze dan gelijk zien want dat is makkelijker dan een afbeelding van het internet. Dit soort foto’s zijn vaak gephotoshopt en je hebt niet altijd dezelfde producten in je stash.
 • Wil je een lipstick/lipgloss op de dag zelf meenemen? Dat is geen probleem, deze kan je dan weer naar mijn adres terugsturen. Of je kan voor het volgende kiezen: ik stuur je na de proefsessie de lipstick/lipgloss codes door zodat je die zelf kunt bestellen.

Hierboven is Marleen te zien, ik heb een prachtige subtiele smokey eye bij haar gecreëerd met het Huda Beauty New Nude palette. De lippen heb ik ingekleurd met een bruin potlood en daaroverheen zit een prachtige nude lipstick. Zoals je kan zien heb ik de wenkbrauwen iets ingekleurd en daarna geshaped met een concealer. Hierdoor lijken ze erg strak en de wenkbrauwen krijgen hierdoor ook een automatische lift. We hebben ook nog wimpers aangebracht waardoor je ogen nog meer tot z’n recht komen. Zeker op foto’s vallen wimpers altijd net wat meer op. Het hangt van de wimpers af, maar er komt dan nog wel een extra bedrag op het bruidspakket. Of je moet ervoor kiezen om zelf de wimpers aan te schaffen.

Ilse heeft gekozen voor een subtiele zomerse glow! Zij trouwde in juli en straalde van oor tot oor toen haar make-up en kapsel af was. Haar wenkbrauwen heb ik heel licht ingekleurd, een zachte roze lipstick gebruikt, een goede bronzer en highlighter voor een zomers en gebruind effect. Ik heb een zachte smokey eye aangebracht en ook oogschaduw onder haar ogen waardoor haar blauwe ogen nog meer naar voren kwamen.

Wat heb ik gelachen met deze dame en wat was ze relaxed op de dag zelf! Ze had al donkere wenkbrauwen van zichzelf dus ik heb ze iets gelijk getekend aan de voorkant en een gel aangebracht. Verder wilde ze het niet al te spannend. Even de oneffenheden wegwerken, wat contouring, zachte kleur op de lippen en een hele zachte smokey eye!

Deze prachtige dame heeft mij op het eind nog kunnen regelen, ze had namelijk geen goed gevoel bij haar eerste proef make-up. Dan moet je natuurlijk eerlijk zijn, hoe vervelend dat ook is. Het gaat namelijk om jouw dag! Een dag die nooit meer terug gaat komen (als het goed is). We kozen voor een smokey eye, ik tekende haar wenkbrauwen wat in en gaf haar huid een subtiele glow!

Wil je een afspraak maken? Stuur mij dan een privé berichtje op mijn Instagram account of stuur een mail naar rachelkromdijk@gmail.com

1 Reactie

 1. 10 augustus 2021 / 10:52

  Wat knap en mooi zeg! Heel leuk dat je deze stap hebt gezet! Succes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.