Wat heb ik gedaan in de maand Augustus 2021

We zitten inmiddels al op de 16e september, maar hey! En er moest nog een artikel online komen genaamd wat heb ik gedaan in de maand augustus? Ik heb weer aardig wat foto’s verzameld, dus dit keer is het een wat groter artikel. In Juni en Juli heb ik eigenlijk veelte weinig foto’s gemaakt, niets voor mij! Want ik maak altijd van alles foto’s.. dat is iedereen om me heen ook wel gewend. Ik zet ze altijd met z’n drieën naast elkaar zodat het wat overzichtelijker is. Ondertussen ligt Ollie aan mijn zijde, schijnt de zon en is het een prachtige dag! Ik ben sowieso ook benieuwd hoe jullie maand in augustus is verlopen? Laten jullie dat hieronder in de comments nog eventjes weten? Plus zijn jullie nog op vakantie geweest? Oké, laten we beginnen met mijn verslag!

Ik ging met mijn vriendin Ariette lunchen in Gorinchem, een heerlijke salade lunch en we sloten af met een te lekker ijsje in de auto! Eenmaal bij haar deur aangekomen startte mijn auto niet meer, accu leeg. Krijg nou wat. Oké ik wist dat mijn accu toe was aan vervanging, maar deze had ik even niet zien aankomen. Dus, auto in z’n vrij en hup duwen tot die in het parkeervak staat. Daarna heb ik snel Frans gebeld en die kon gelukkig een nieuwe accu voor mij meenemen en die erin plaatsen, goud!

Ik kocht voor het eerst een prachtige bos bloemen op de markt hier in het dorp. Helaas was die binnen vijf dagen al droog en dor, balen! Verder maakte ik en Marc onze tuin af! De schuur en overkapping hebben we nog een keer opnieuw gewit, de deuren en kozijnen donker grijs gemaakt, het kunstgras neergelegd, bloemen en planten gehaald en daarmee de potten gevuld en solar verlichting opgehangen. Ideaal! Deze gaan zelf automatisch aan wanneer het schemer wordt en komt de zon op dan gaan ze weer uit. En ik bedoel.. verlichting brengt altijd sfeer in de tuin! Ollie is ook niet weg te slaan in de achtertuin, die vind het ook echt geweldig om lekker te ravotten en te spelen op het kunstgras. Zijn er mensen in de speeltuin, dan gaat die heel nieuwsgierig onder de deur kijken met z’n kont omhoog haha.

Dit was echt de perfecte zomeravond, het was heerlijk buiten! Dus… kaarsje aan, boek erbij en genieten maar. En als klap op de vuurpijl was ook nog de Titanic op de tv. Kunnen jullie deze film ook over en over bekijken? 1x in het jaar is voor mij genoeg hoor, maar ik kan er zo van genieten! Zeker het einde en elke keer is het weer raak op het einde, tranen met tuiten.

Smoothie time! ik haal nu vaak een aantal rijpe bananen, snij die in stukken en leg ze dan in een bakje in de vriezer. Ideaal om daarmee je smoothie te maken. Op deze manier trek je geen fruitvliegjes ‘die extreem zijn momenteel’ en de bananen verkleuren niet als ze bevroren zijn. Ook koop ik altijd van die pakjes bevroren frambozen, blauwe bessen en mango. Wat doe ik er extra doorheen? Het sap van een citroen en een limoen, chiazaad, scheutje honing. Marc en ik speelde nog een potje(s) Skibbo onder de overkapping en Ollie was ondertussen heerlijk achter de droogmolen aan het slapen, kijk dat koppie nou!

We maakten een zelfgemaakte pizza, gevulde ravigotte met een heerlijke pasta saus en mozzarella en s’morgens startte ik met kwark, kiwi en rozijnen! Waar begin jij meestal je dag mee?

Toen kwamen gezellig Julia en Merel logeren, eventjes de haren gedaan en wat glitter make-up aangebracht. Daarna ben ik begonnen met mijn bulletjournal en zijn Merel en Julia een tekening gaan maken. Heerlijk dit soort knip en plak uurtjes, daar kan ik echt hele middagen aan besteden. Rechts kan je nog een pagina zien van de maand oktober, dit omdat ik nog heeeeel veel moet inhalen.. oeps.

De kast hebben we verplaatst in onze woonkamer en ik heb de binnenkant helemaal schoongemaakt en opnieuw ingedeeld. De potten in de keuken heb ik gevuld met rozijnen, ongezouten noten, chiazaad, lijnzaad en cruesli op deze manier kan ik heel makkelijk een gezond ontbijtje in elkaar sjansen. Merel kwam nog eventjes een cadeautje brengen en Ollie ging er heel ontspannen bij liggen haha. Daarna hebben we eventjes oude fotoboeken bekeken, hier genoot ze enorm van!

Hierboven is het cadeautje te zien wat Merel ons heeft gegeven. Er zat zelfs een heerlijke chocolade muffin in verstopt! Wat een creatief meisje is het toch ook ‘net als der tante, haha ik maakte ook altijd dit soort dingen vroeger’. Daarna hebben we een fotoboek voor der gemaakt waar alle vakantie foto’s in staan. Deze komt eerdaags in de brievenbus, dus ik ben super benieuwd naar het resultaat. Ollie ging ook nog eventjes mooi poseren nadat ik hem met de tondeuse had gedaan.

Mijn moeder en ik zijn kort na elkaar jaren, 3 en 12 september. We hadden voor mijn moeder deze diffuser met een geurolie set cadeau gegeven. Ze is der helemaal blij mee, want het is ideaal voor vervelende luchtjes na het koken of s’avonds wanneer je op de bank zit. Merel kwam op mijn verjaardag ook nog even met Ollie kroelen en Julia zette haar feesthoed op bij hem, wat een prachtig gezicht he hahaha.

Dat was alweer mijn maand augustus en we hebben weer genoeg gedaan en meegemaakt. De voor en achtertuin zijn zo goed als af (alleen de heg aan de voorkant ontbreekt nog, maar daar is het de tijd nog niet voor) en verder is alles schoon en clean binnen en buiten. Dus nu kunnen we echt helemaal genieten van ons huisje, heerlijk! Verjaardagen gevierd, verrast met leuke cadeaus, bbq op de camping bij mijn ouders, heerlijk weer bezig in een goed boek. Ik kan alleen maar zeggen, wat een heerlijke maand!

Share:

3 Reacties

 1. 26 september 2021 / 13:38

  Wij hebben deze vakantie ook Skip-Bo ontdekt! Superleuk spel!
  Het ziet eruit als een leuke, drukke maand 😉

 2. Suzanne
  26 september 2021 / 15:47

  Klinkt als een leuke en drukke maand. Als ik dit zie, besef ik me dat ik het bullet-journalen ook echt weer moet oppakken!

 3. 2 oktober 2021 / 21:29

  Wat een fijne maand heb je weer gehad.
  Ik heb leuke dingen gedaan, en ook op reis geweest.
  Je moet maar eens op mijn blog zien 😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.