Wat heb ik gedaan in de maand september 2021?

Mijn zwangerschap was niet makkelijk, maar mijn bevalling was horror. Gelukkig begin ik dit nu allemaal een plekje te geven en kan ik steeds meer genieten van onze kleine. Het is een baby boy die zich eerst flink laat horen voordat die gaat slapen. De stofzuiger is dus onze beste vriend op dit moment, hierdoor valt die het snelst in slaap. Soms Toch is die ook erg alert waardoor die niet continue wilt slapen dus je bent er ook eigenlijk de hele dag mee bezig. Verder gaan we vandaag zijn ledikantje in zijn eigen kamer neerzetten. Voordat die in slaapt valt maakt die namelijk allerlei vreemde en harde geluiden, waardoor ik niet in slaap kan komen. Mijn buik is inmiddels alweer helemaal weg, happy me! Hierdoor kan ik weer lekker mijn truien en shirtjes aan. Nu alleen nog even wachten met hoelahoepen, maar dan wordt die ook weer wat strakker. Toen ik naar mijn navel keek net na de bevalling, dacht ik.. dit komt nooit meer goed. Die was helemaal slap en uitgerekt, maar bijzonder hoe snel dit zich weer heeft hersteld!

September was in ieder geval een drukke, bizarre en zeer bijzondere maand voor ons. Eindelijk konden we onze zoon in onze armen houden! Maar in dit artikel kan je lezen waaraan je moet wennen wanneer je eenmaal thuis bent gekomen en je dus de volledige zorg zelf in handen krijgt. Het is namelijk niet niks en wij zaten ook totaal niet op die roze wolk waar iedereen het over had. Je houdt direct van die kleine man, maar dat het zo intens zou zijn had ik niet verwacht. Je denkt namelijk alleen maar na over.. oh straks kan ik weer lekker op mijn buik slapen ‘dat ging dus helemaal niet, want ik was flink ingeknipt, dus ik kon amper bewegen’. Of oh straks kan ik weer heerlijk rommelen in mijn huis, nee.. Rachèl mocht de eerste week niet eens de trap af. En oh die kleine slaapt niet veel dus je moet soms in een uur tijd je huis doorknallen, want voor je het weet begint die kleine weer te krijsen. Wij zijn dus ook aan het kijken naar een draagzak waardoor ik ook vooral s’avonds iets meer mijn handen vrij heb. Eten koken en het opeten is momenteel echt een race tegen de klok. Maar goed laten we snel kijken naar mijn twee collega’s waarin ik laat zien hoe mijn maand september eruit zag.

Drie weken geleden ben ik bevallen van een zoon Mason, toevallig dacht ik later na dat er ook een Mason zat in een van mijn favoriete series ‘The Vampire Diaries‘. Toen ik naar de verloskundige praktijk reed voor een controle zag ik nog meer de naam Mason op geboorte kaartjes voorbij komen. Ik begon de naam steeds leuker te vinden en uiteindelijk besloten we voor deze naam te gaan. Ik kocht via de Kruidvat lekker veel spullen in en die staan nu op de zolder in kratten. Ik kreeg ook nog van collega’s Lisa en Willemijn een prachtige doos gevuld met leuke cadeautjes! De Maxi Cosi van mijn zus kreeg een upgrade, hier ben ik echt enorm blij mee! Zo lijkt die weer helemaal als nieuw. De geboortekaartjes waren wij best laat mee, maar uiteindelijk is het een mooi kaartje geworden. De box hebben wij bij Babydump gescoord, want ik wilde geen standaard witte of volledig zwarte box in onze woonkamer. Deze past perfect bij de rest van ons interieur en hij ziet er ook stoer uit.

Onder de naam Mason komt het ledikant te staan, dat gaan we dus vandaag eventjes regelen. Dan kan mijn houten bank gewoon weer richting onze slaapkamer. Ook moet ik allerlei cadeautjes nog een plekje gaan geven, geen idee waar ik het allemaal moet gaan laten. Van mijn moeder en schoonzus/zwagers kreeg ik een kraam’mand’/tas met 10 cadeautjes erin! Iedere dag mochten we dus een cadeautje openmaken, dit vonden we echt enorm leuk. Voordat ik ging bevallen was ik al drie keer in het ziekenhuis geweest, eerst met mijn zus voor controle. En kort daarna zei de dokter dat ze mij wilde gaan inleiden ‘voor het weekend’.. toen schrok ik, want ik wilde enorm graag thuis bevallen. Maar de dokter zei dat als ik tot week 42 zou wachten dat er meerdere risico’s aan verbonden zouden zijn. Dus we begonnen de volgende dag met een katheter ballon en toen mocht ik een nachtje blijven slapen. Helaas had die niks gedaan dus de volgende dag moest ik naar huis en moest ik s’avonds weer terugkomen voor een tweede ballon.

Ik kreeg s’avonds enorm veel last van mijn buik en het leken echt op weeën. Dus ik heb de app geopend en ging dit bijhouden. Hier zat niet heel veel regelmaat in dus ik nam de pil in van het ziekenhuis en probeerde om 10:00 al te gaan slapen. De volgende ochtend viel bij het plassen de katheter ballon eruit en moesten we om 07:30 in het ziekenhuis zijn. Spannend.. daar gaan we dan. Doei Ollie tot snel hopelijk! En dan ga je je iets minder harige broertje ontmoeten. Hier kan je de rest van mijn bevallingsverhaal lezen. Toen we de volgende ochtend naar huis mochten had ik snel de kraamhulp ingelicht en die hadden we dan 8 dagen. Marc reed mij in een rolstoel ‘met op mijn schoot de maxi cosi met Mason erin’ naar de entree. Hij ging de auto halen en toen zaten we opeens met z’n drieën in een auto. Heel onwerkelijk, maar ook zo dankbaar dat ik weer naar huis mocht. Ik had twee verschillende kraamhulpen, Anneke en Marry en ze waren allebei echt enorm kundig en lief.

De oortest was gelukkig goed en de uitslag van het hielprikje moeten we nog eventjes afwachten. We kregen inmiddels tientallen kaarten binnen en we zitten nu ruim over de 100 kaartjes heen. Ook nog een super leuke helium ballon van Linda en Sven gekregen die ik aan de box heb vastgemaakt. De taart had mijn moeder geregeld, ze wilde hem beige hebben.. maar uiteindelijk werd die stoer groen haha ook goed! Mijn eetlust begint nu na ruim drie weken pas weer toe te nemen. Maar ik had overdag alleen een schaaltje kwark met cruesli en s’middags een boterham of twee. Ook kreeg ik nog twee toffe pakketjes binnen van Vinted, ik had daar enorm leuke kledingstukken op besteld. De Opa’s en Oma’s kwamen ook regelmatig op bezoek en Mason kreeg al heel veel kusjes van iedereen! Mijn ouders ‘links op de foto te zien’ waren ook enorm trots en knuffelen hem wat af. Gisteren ben ik voor de vierde keer met de kinderwagen op pad geweest, staat die eenmaal stil dan wordt die helaas ook weer snel wakker. Ook nam ik mijn toffe luiertas mee, iedereen heeft zo’n bonte variant. Dus ik koos voor een totaal andere tas! Deze kan ook dienen als rugzak wat ik een stuk makkelijker vind.

Het was een drukke maar oh zo mooie maand. Ik heb aardig wat kraamtranen de eerste avonden gehad, maar Marc was er dan gelukkig ook. En met een aantal woorden had die me dan ook wel weer snel rustig. Het is gewoon allemaal wennen z’n mini mensje en een hele verantwoordelijkheid. Sommige mensen vragen op straat hoe het met mij gaat en of ik al een ritme heb gevonden, maar volgens mij kan dat weken tot maanden duren. Plus dan heb je eenmaal het ritme te pakken en dan veranderd het weer. En voordat je echt helemaal aan zo’n kleine bent gewend ben je een jaar verder is uit onderzoek gebleken. Dit hadden we in ieder geval ook met onze Ollie. Ook een pittige start, maar we kunnen hem nu niet meer missen en na ruim een jaar waren we pas overal aan gewend.

Share:

3 Reacties

  1. 15 oktober 2021 / 13:38

    Pittig zo’n eerste maand hè? Een baby zet echt je leven op z’n kop, maar wat een verrijking ook hè!

  2. 17 oktober 2021 / 14:01

    Die eerste maand is zwaar, heel zwaar. Vooral als je ook nog eens een zware bevalling hebt gehad. Heb net je verhaal daarover gelezen en wat ongelofelijk naar dat het niet ging zoals je had gehoopt en dat je ademstops hebt moeten meemaken. Mijn jongens zijn te vroeg geboren en hebben dat ook regelmatig gehad. Is heel eng om mee te maken. Gefeliciteerd met jullie mooie zoontje. Geniet ervan! <3

  3. 17 oktober 2021 / 14:01

    Die eerste maand is zwaar, heel zwaar. Vooral als je ook nog eens een zware bevalling hebt gehad. Heb net je verhaal daarover gelezen en wat ongelofelijk naar dat het niet ging zoals je had gehoopt en dat je ademstops hebt moeten meemaken. Mijn jongens zijn te vroeg geboren en hebben dat ook regelmatig gehad. Is heel eng om mee te maken. Gefeliciteerd met jullie mooie zoontje. Geniet ervan! <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.