MEYCO BABY SWADDLE review • Rachèl Kromdijk

De


moest ik z.s.m in huis hebben. Waarom? Wij hebben namelijk een heel bewegend en alert kind. Plus doordat die zo bewegelijk is met zijn armpjes en beentjes maakt die zichzelf vaak wakker. Toen het consultatiebureau langskwam kreeg ik een inbakerzak te leen. Dit was niet de meest mooie en makkelijke zak, maar het werkte! Er zaten ongeveer 4-5 stukken klittenband op en je kon de zak onderin vastknopen. Toen ik voor het eerst met Mason naar het consultatiebureau moest gaan, bracht ik de inbakerzak mee. Deze moest ik namelijk weer inleveren, de dag erna was de Meyco Baby swaddle nog steeds niet binnen. Toen kreeg ik het een beetje warm. Hoe gaat die het dan doen met slapen? Gelukkig niet heel verkeerd, maar ik moest wel continue naar boven om hem weer in slaap te sussen. Je wilt dat je baby goed slaapt en dat kan alleen met ”

Rust, Reinheid, Respect en Regelmaat

”. Dus daar doen we dan ook echt alles aan.


Hoe slaapt Mason in deze swaddle zak? En slaapt die nu een stuk rustiger? Krijgt die zijn armpjes nog steeds los? Je leest het allemaal in deze review!


Je had een aantal keuzes waar je uit kon kiezen en ik ben voor deze variant gegaan. De print is druk, maar de kleur vind ik helemaal herfst/winter proof! Ik ben niet zo van de stipjes en de wit/grijze designs. Ook heeft deze swaddle zak van Meyco leuke oortjes. Die doe je als laatst eroverheen zodat die goed strak zit. Let er alleen op dat je hem of haar niet te strak in rolt. Het ziet er in het begin eventjes zielig uit, net een kleine vlinder in een cocon. Maar alles voor het goede doel, right? Ik kreeg het pakketje binnen die ik had besteld op
. Zij hebben ook echt prachtige items en een mooie overzichtelijke website. Er komen dus ook nog meer baby product reviews aan. Bereid je dus maar voor, want alles is gewoon te schattig! Je blijft maar spulletjes aanschaffen voor zo’n kleintje, daar ben ik al wel achtergekomen.


Achterop de verpakking zie je hoe dit product werkt. Het is een stuk makkelijker dan ik had verwacht en hij lag er al super leuk bij. Het kleurtje vind ik trouwens ook echt geweldig, de laatste maanden ben ik ook echt van de bruintinten. Ik kan er niks aan doen, mijn winterjas, kinderwagen, tas.. Mason zijn kleertjes.. alles is bruin/beige of grijs haha. Het is dat ik een aantal pakjes in het blauw heb gekregen, want anders had die alles in deze kleurtinten gehad. Niet dat er iets mis is met blauw, maar ik grijp gewoon sneller naar de bruintinten. Zoals je op de foto hierboven kunt zien is die heerlijk aan het slapen. Ja, het is een stuk makkelijker wanneer ze melkdronken zijn, maar je moet er echt een handigheidje in vinden door die armpjes naast z’n lichaam te houden. En dat is dus weer met een bewegelijk kindje lastig! Maar het lukt gelukkig vaak wel in een keer, waar ik soms wel tegenaanloop is het volgende.

Als Mason ons wakker huilt dan kom ik de kamer binnen en tot mijn verbazing ligt die soms op het dekbed – horizontaal? Of een keer met het lakentje op z’n gezicht… krijg je ook even de schrik van je leven. Of met een of twee armpjes boven de zak uit. Dan denk ik echt maar een ding, HOE DAN? Maar blijkbaar krijgt ons kind dit voor elkaar met wat geduld en veel kracht. Dus ondanks ik soms schrik van hoe die erbij ligt, hij is sterk zat om het van hem af te duwen gelukkig. Nu doe ik gewoon het lakentje wat lager bij hem instoppen.


Deze doek creëert in ieder geval een veilig gevoel, net zo veilig als toen die kleine nog in je baarmoeder zat. Daardoor ontspant je baby dus sneller. Huilt die in het begin.. niet erg.. sus je baby, of wieg hem in slaap. Maar daarna kan ik die wat uurtjes doorhalen. Door de zak onderin krijgen de beentjes en heupjes voldoende ruimte om te trappelen. Door het klittenband is het snel en makkelijk. 100% ademend katoen waardoor die zijn warmte ook goed kwijt kan. Als je gaat wassen moet je eventjes het klittenband op elkaar doen, dan blijft niet alles eraan vast hangen. Wij zijn in ieder geval helmaal happy met deze doek van Meyco! Je kan er nu al een kopen tussen de 13-30 euro. Klik
om naar de website te gaan.

News