Baby update: 1 maand

Een jaar geleden hadden we nooit verwacht ouders te worden. We hadden toen net onze Ollie en waren ook nog maar net aan hem gewend. We hadden toen net een ‘ritme’ te pakken en ik zat nog vol in het ziekenhuisproces. Mijn blaaspijn speelde regelmatig op en helaas moest ik een aantal keer naar het ziekenhuis voor wat onderzoeken. Iedere kwam er niets uit en eindelijk zou ik een kijkoperatie krijgen, mijn screening gesprekken had ik al gehad, ik had bloed laten prikken en toen moest ik nog 1x bloed laten afnemen in mijn menstruatie.. maar die kwam dus niet opgang. Hmm, oke drie dagen overtijd dat kan. Dat is weleens vaker voorgekomen, maar die drie dagen werden zes dagen en uiteindelijk acht dagen. Oké, ik krijg het nu best warm. Nu krijg ik eindelijk na jaren aandringen een kijkoperatie en zou ik nu gewoon zwanger zijn? Ik deed een test die ik in de kast had liggen en Marc en ik keken of er een tweede streepje tevoorschijn kwam. Ja? meen je dit, we zijn zwanger?! Ik had zoveel vraagtekens, hoe dan..? Die had ik echt niet zien aankomen, want ik dacht echt dat we misschien geen kinderen konden krijgen. Ik was na ons trouwen met de anticonceptie gestopt, want Ik kon namelijk echt niet tegen die hormonen. En we hadden zoiets van, als we ouders worden dan is het welkom. Maar na bijna 2 jaar samenwonen was ik nog niet zwanger, dus ik had ook al tegen de arts gezegd dat ik misschien niet vruchtbaar was.

De dokter gaf aan dat het bij de meeste vrouwen ongeveer een jaar tot anderhalf kan duren. Maar hij wilde het bij die kijkoperatie ook gelijk gaan bekijken. Dat was dus niet meer nodig, de dag erna heb ik nog een duurdere test gedaan en die gaf aan dat ik ruim 8 weken zwanger was. Oké, nu gaan we opeens een heel ander traject in. Ik wist eventjes helemaal niet wat ik moest doen, wie ging ik bellen, waar moest ik naartoe? Uiteindelijk de Lekbrug in IJsselstein gebeld en de kraamhulp De Waarden uit Schoonhoven. Daar zit je dan samen met je man in de wachtkamer. Dat moment is zo onrealistisch, zeker wanneer die echo voor je neus verschijnt. Zo mooi en zo bizar tegelijk, ik moest heel erg wennen aan het idee dat ik mama zou gaan worden. Daar heb ik heel lang aan moeten wennen en ik vond het zwanger zijn ook echt niet leuk. Ik zal al niet al te best in m’n vel, maar iedereen had commentaar over je lichaam. Misschien is het wonen in een dorp dan niet al te leuk. De een vind je teveel vocht vasthouden, de ander heeft het over kleding wat je moet gaan kopen, de ander bemoeit zich met je zwangerschapsmasker? De ander weer dat je flink gegroeid bent, ik werd er echt doodmoe van. Maar nu ben ik weer lekker flink afgevallen en nu hoor je niemand mee, ze hangen nu alleen allemaal boven je wagen haha. ”Eventjes” boodschappen doen zit er voorlopig niet meer in.

Het meeste vocht ben ik inmiddels kwijt en mijn buik begint steeds minder te worden. Al moet ik zeggen dat ik de eerste 14 dagen totaal geen honger had en ik op een schaaltje kwark leefde. Dus toen was ik ook flink afgevallen, maar momenteel ook weer iets aangekomen omdat je weer normaal bent gaan eten (en soms flink buiten je boekje gaan.. oeps). Maar hoe gaat het momenteel met de kleine?

 • Hij veranderd qua gezicht echt iedere dag
 • Nu begint die ook echt te lachen, dan smelt echt je hart..
 • Zijn niesjes laten mijn eierstokken rommelen, TE CUTE
 • Oké, die flinke poep pampers had ik erger verwacht (wacht maar tot ze tandjes krijgen hoor ik dan)
 • We hebben enorm veel lieve cadeaus en kaarten gekregen
 • Ik had niet verwacht dat de flessenvoeding en pampers er zo snel doorheen zouden gaan
 • Kleine wasjes, grote wasjes... wat een was heb je van zo’n kleine zeg!
 • Hmm oke ik heb een draagzak gekocht, maar ik heb het idee dat mijn kind totaal niet comfortabel zit (hangt)
 • Ollie moet zijn aandacht verdelen en daar gaat die eigenlijk heel goed mee om en Mason krijgt altijd een likje over zijn bol wanneer ik zijn fles aan het geven ben
 • 1x in een nacht eruit is niet erg, liever dan de hele nacht in de weer zijn, maar wauw.. het breekt je wel op
 • Nee, ik doe geen dutjes overdag wanneer mijn kind slaapt. Soms gilt die mij namelijk na 20 minuten of eerder alweer wakker en dan word ik helemaal moe wakker
 • Mason vind in bad echt heerlijk, eerst had ik een Tummy Tub te leen, maar ik kan daar niet mee overweg. Ik vind het eng, ik heb hem niet lekker beet dus ik heb het oude badje van mijn moeder nu gekregen en dan heb ik met mijn arm veel meer grip. Plus hij is heel bewegelijk en sterk in zijn beentjes dus nu kan die zich niet continue afzetten
 • Hij had enorm veel donkere haartjes op het randje van zijn oor, maar dat is al voor een groot deel verdwenen
 • Ook is zijn naveltje vrij snel afgevallen, ik denk op dag 7. Dit stonk trouwens enorm pff.. nu heeft die een prachtig naveltje overgehouden
 • Overdag slaapt Mason minder goed en s’avonds rond een uur of 18:00-19:00 slaapt die het beste op z’n fles
 • Wanneer je denkt dat je baby in bed ligt en dat totaal niet het geval is, flinke schrikmomenten
 • We Mason na twee weken hebben verhuisd naar zijn eigen kamer en ik hierdoor veel beter ben gaan slapen. Hij kreunt en piept enorm veel in zijn slaap, dus ik werd van ieder geluidje wakker en ging dan weer boven het ledikant hangen
 • Sinds gisteren een Moonie beer hebben en dat die daar heerlijk tegenaan ligt. Hier komt binnenkort nog een review over het is een teddy beer die licht geeft en white noise geluid bevat
 • De stofzuiger in het begin overuren maakte en ik bang was dat die ging ontploffen
 • Mason nu al een groot deel van zijn kleertjes niet meer past en veel dingen in maat 62 aan heeft
 • Een kilo gegroeid is op het consultatiebureau
 • Dat een Maxi Cosi een lomp en zwaar ding is aan je arm
 • Onze Difrax fles soms ontploft (het rubbertje aan de onderkant knalt dan los en dan zit opeens alles onder de melk) toch maar even een nieuwe fles besteld
 • Ik s’ nachts bijna iedere keer inslaap val als ik rond 03:00 een fles aan het geven ben
 • En ik doe iets verkeerd met z’n pampers want hij is al TE VAAK doorgelekt.. hij is zo bewegelijk dus die pamper vliegt vaak alle kanten op. Midden in de nacht heb ik hier echt extra moeite mee…
 • We sinds vandaag van 6 naar vijf flessen zijn gegaan en nu op de 150ml zitten per fles

Herken je sommige dingen van toen jij vroeger was bevallen? Of ben je momenteel ook een new mom en ben je net als ik soms vreselijk aan het klungelen? Laten we eerlijk zijn, we hoeven niet te doen of alles goed verloopt. Het is regelmatig lastig, je bent eventjes je eigen leven kwijt en je moet een ritme zien te vinden waar die kleine het goed op gaat doen.

Share:

5 Reacties

 1. 31 oktober 2021 / 09:59

  Zo’n Tummy Tub vonden wij ook echt niet handig. Ik wist ook niet hoe ik hem moest vasthouden daarin. Ik heb hem eigenlijk heel vaak mee onder de douche genomen, lekker dicht tegen mij. Dat vond ik geweldig 🙂
  En een draagzak hadden we ook maar ik had dus dezelfde indruk als jij. Hij zat daar zo raar in. Ik had veel meer aan mijn draagdoek en heb hem tot hij 7 maanden was denk ik bijna elke dag gedragen. Toen werd hij te zwaar, haha :p
  Wij hadden een Maxi Cosi Coral. Ik heb snel last van mijn rug en bij die Maxi Cosi kan je het binnenste deel er uit halen en dat weegt iets meer dan 1kg dus totaal niet veel. Je kon dan ook de buitenkant in de auto laten staan en hem er snel in en uit klikken.
  En ja al die commentaar die je altijd krijgt als je zwanger bent, ik werd daar ook moe van. Ineens is je lijf openbaar bezit ofzo en mag iedereen er gewoon opmerkingen over maken. Ik trok me dat ook te veel aan eigenlijk.

  Hoe gaat nu het traject met je blaas verder eigenlijk? Krijg je alsnog de kijkoperatie?

 2. 31 oktober 2021 / 14:05

  Wat leuk om weer een update te lezen. Al die kleine momentjes zijn ook zo leuk om te lezen. Fijn om te horen dat je ook wat beter kunt slapen nu hij op zijn eigen kamertje ligt. Dat kan ik mij inderdaad goed voorstellen. 🙂

 3. 31 oktober 2021 / 16:21

  Wat super leuk om een update te lezen. Ik smelt! Geniet ervan!

 4. Anna
  2 november 2021 / 11:34

  Oh, je reactie van die Maxi Cosi, thank you. Wij vonden dit ook en hebben gekozen voor een autostoel, die vast staat in de auto vanaf de geboorte. Hij is iets duurder dan de Maxi Cosi maar gaat wel, hopelijk, tot 4 jaar mee. Mensen die we erover vertellen, slaan achterover als je zegt dat je geen Maxi Cosi gebruikt. Haha, toen we ontslagen werden uit het ziekenhuis, dachten ze dat er niks anders bestond dan Maxi Cosi… en mochten we onze baby niet meer naar huis nemen.
  Wat ons betreft, beste aankoop ooit!
  En wat betreft het badje, wij vonden het in het begin heerlijk om te douchen met een grote handschoen. Nu (bijna 10 maanden) gebruiken we een wasmand als badje, zodat we niet het hele bad hoeven te vullen.
  Draagzak/doek moet je echt leren gebruiken, heb ik gemerkt. Nu gaat het zoveel makkelijker dan in het begin.

 5. Sara
  6 november 2021 / 20:07

  Ahh leuk om te lezen en grotendeels herkenbaar! Ik ben mama van 2 kleine boys en we laten net die babyfase achter ons.
  Maar inderdaad.. die was, het houdt nooit op! Luiers verschonen met mijn 1jarige lijkt wel sumoworstelen elke keer! Maxicosi vond ik heel zwaar en onhandig,maar toch ook fijn. Mij kinderen vallen altijd in slaap in de auto en de maxicosi til je zo slapend kond naar binnen.
  Rond 7 maanden overgestapt op autostoel en we hebben er 1 die je naar je toe kan draaien en dat is echt een aanrader. Veel makkelijk en beter voor je rug.

  Leuk om dit soort updates af en toe te lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.