Moonie Organic Bear review • Rachèl Kromdijk

De Moonie bear zag ik al een aantal keren voorbij komen op Instagram. Mason heeft soms moeite met inslaap komen en deze beer zou hierbij helpen. Een aantal mensen hadden al super positief op deze beer gereageerd en het enigste wat mij nog tegenhield was de prijs. Ze zijn namelijk €69,90 en je kan ze in verschillende kleuren krijgen. Uiteindelijk heb ik deze beer besteld op


. Toen ik eenmaal de beer binnenkreeg was ik gelijk verkocht, wat een schatje! De verpakking zag er ook goed uit en ik kon niet wachten om deze beer naast Mason neer te leggen. Zou die hiermee echt beter in slaap gaan vallen? Zou dit zijn favoriete knuffel gaan worden? Hoelang zou deze beer meegaan? In dit artikel ga ik er nog eventjes iets meer over vertellen.


In deze beer zitten vijf verschillende geluiden, welke dat zijn? Baarmoeder geluid incl hartslag, wind, bergstroompje, regen, golven en een minder muziekje. Dit noem je white / pink noise geluiden en hierdoor vallen baby’s sneller in slaap. De stofzuiger, vaatwasser, wasmachine, föhn werken precies zo. Dus valt je kleine moeilijk in slaap? Zet dan de stofzuiger aan en wacht vijf tot tien minuten en dan zijn ze vaak al in slaap gevallen. Het grappige aan deze beer is dat het baarmoeder geluid is opgenomen in een moedersbuik. Dit klinkt voor baby’s dan heel vertrouwd, het is natuurlijk niet jouw hartslag.. maar het komt in de buurt!


Je kan de beer opladen op een oplaadstation, je ritst de beer open aan de zijkant en dan kan je de kabel erin plaatsen. In het begin zal het lampje rood branden en zodra die groen is geworden is die weer volledig opgeladen. Dit kost zo ongeveer drie uur. Er zitten nog twee knoppen op en die zorgen ervoor dat de beer licht geeft. Deze kleuren geven de baby nog meer rust. Ik merk dat Mason helemaal tegen de beer aan ligt wanneer die in slaap is gevallen. Dus dat is sowieso een groot plus punt. Wat ook fijn is dat de beer ruim drie uur actief blijft, mocht je baby dus midden in de nacht huilen dan gaat het geluid van de beer weer automatisch aan.

Hierdoor zal je baby of kindje weer rust krijgen en weer snel in slaap vallen. Mocht dit niet het geval zijn, loop dan even de kamer in en probeer je kindje weer te sussen met een speen. Wil je de beer helemaal uit hebben staan? Dan klik je een keer op z’n buikje, je ziet dat het geluid direct stopt. Het lampje gaat dan ook direct weer uit, wees niet bang dat het lampje zorgt voor warmte. Dat is bij deze beer niet het geval! Wil je kindje dus ook altijd een nachtlampje aan hebben, dan is deze beer ook perfect! Wil je alleen het lampje aan hebben staan zonder het geluid? Dat kan ook, rits dan weer de beer open en druk op een van de twee knopjes. Druk je daarna op z’n buik dan gaat het geluid weer automatisch aan. Wil je wisselen qua muziekje? Druk dan twee keer achter elkaar op z’n buik.


Mason is in ieder geval gek op deze beer. Ik vond het best spannend omdat het best een uitgave is voor een ‘knuffelbeer’, maar dat is het nu dubbel en dwars waard. Eerst deden we altijd de stofzuiger aanzetten, daardoor viel die ook snel in slaap. Maar op een gegeven moment werd de stofzuiger wel erg warm… en ik vertrouwde dat toch niet helemaal. Deze beer is helemaal save en geeft onze baby de rust die hij nodig heeft.

News