Baby update: 2 maanden

In dit artikel kan ik het hebben over Mason, ik geef hierin dus een kleine baby update van 2 maanden. De tijd vliegt echt voorbij, dat merk je wel wanneer je een kleine hebt. Ondertussen vallen de bladeren en ik ben vooral vaak op het Kerkpad te vinden. Daar kan je heerlijk doorheen wandelen met de kinderwagen en Ollie. Dat is de enigste plek waar ik Ollie regelmatig los laat lopen, hier geniet die enorm van. En ik ook, want kijk nou naar al die prachtige kleuren, heerlijk! Ondertussen zijn er al twee maanden voorbij gevlogen met onze kleine vriend. De eerste paar weken had ik het enorm lastig, ik zat verre van op een roze wolk en vond het moederschap in een woord ‘heftig’. Ik kon niet tegen zijn gehuil, wist mezelf vaak geen raad, mijn eigen lichaam deed nog steeds enorm veel pijn, ik had totaal geen ritme, je eigen ding doen zat er voorlopig niet meer in, samen op de bank met je partner zag er totaal anders uit, want een van ons liep continue met Mason op onze arm omdat die last had van buikkrampen. Maar gelukkig is dit wat bijgedraaid en leren we ermee om te gaan. Ik duik continue zijn wandelwagen of bedje in om hem kusjes te geven en ik ben ook al begonnen met een ritme creëren. Vanmorgen heeft die zelfs voor het eerst doorgeslapen! Dan heb ik het over 07:00 s’morgens en niet 02:30/04:50. Ik kan je zeggen, dan word je al een stuk fitter wakker.

Ondertussen heb ik ook al weer wat mensen mogen opmaken en probeer ik van de momenten te genieten met de kleine en wanneer die slaapt. Hij begint steeds meer te lachen en krijgt al van die lekkere bovenbeentjes. Natuurlijk zijn er nog steeds frustratie momenten zoals: je hebt hem net in een badje gedaan, schone kleertjes aan gedaan en daarna spuugt die jouw en zichzelf compleet onder. De pamper zat door het vele bewegen op de commode toch weer niet goed, dus hij heeft zichzelf en mama weer ondergeplast. Of de poep zit op z’n rug en de hele binnenkant van zijn broek is vies. De wasjes worden er nog niet minder op, maar hey je krijgt er zoveel liefde voor terug.

 • Je bent nu al over de 6 kilo heen, je groeit dus goed!
 • Er is een flesje afgegaan en we hebben nu dit ritme gecreëerd: 6:00-7:00 / 10:00 / 14:00 / 17:00-18:00 / 22:00-23:00 een flesje. Er staan soms twee tijden naast elkaar, dus dan geven we hem wanneer Mason begint te huilen omdat die honger heeft. Dus soms geven we het nog op verzoek, maar we proberen er wel een tijdlijn in te houden. Gisteren had die bijvoorbeeld een regeldag en dan wilt die weer om de 3 uur een flesje. En dat is ook prima, die dagen zal je soms wel houden.
 • Je kijkt al flink om je heen en je reageert goed op stemmen van mensen en natuurlijk je eigen vader en moeder
 • De flitsende tv beelden vermijden we nog een beetje, maar je vind het al wel erg interessant
 • Ollie doet het erg goed met Mason, wanneer die een flesje krijgt springt die naast mij op de bank, geeft Mason een likje over z’n wang en gaat er dan trouw naast liggen of bij mijn voeten
 • De kinderwagen maakt s’middags vooral overuren, dit omdat Mason overdag niet heel veel uurtjes achter elkaar wilt slapen. Het zijn echt hazenslaapjes dus de ene keer slaap je wel een uur en de andere keer begin je na 20 minuten al hard te huilen. Maar mama loopt graag met je, dus dat is geen probleem ‘al moet het wel droog zijn, want anders is je de hele kinderwagen nat’. Eigenlijk moet ik gewoon die regenhoes onderin de bak leggen voor het geval dat, zeker met deze weersvoorspellingen.
 • Zeg maatje 50/56 maar gedag, want je zit al twee weken in kleertjes maat 62. Wel balen, want de meest mooie pakjes groeide je na drie keer dragen al uit 🙁
 • Je ontdekt sinds een week nu ook echt je eigen handjes, doei speen en hallo vingers!
 • Door de Baby+ app kan ik alles in de gaten houden, hoeveel je slaapt, hoeveel pampers we op een dag gebruiken en wanneer je laatste poep pamper was en hoeveel flessenvoeding je binnen krijgt. Ook kan je op deze app je sociale vaardigheden bijhouden en een foto van de dag plaatsen. De deel 1 van deze app gebruikte ik toen ik zwanger was van Mason. Zo kon je precies zien hoeveel je baby groeide en hoe die er op dat moment uit zag in je buik
 • De Maxicosi tillen is nog steeds een ding, wat is dat ding zwaar en lomp zeg. Niet mijn favoriete onderdeel!
 • Soms produceer je echt van die heerlijke hoge lachjes
 • Het niesen blijft schattig… al krijg ik nog steeds niet dat leuke geluidje op beeld
 • Je mama heeft al bijna 1000 foto’s van je gemaakt, dat wordt wel een heel dik fotoboek einde van het jaar, al vind ik dat wel het leukste om te doen. Foto’s maken en dan een prachtig album van weten te maken. Hier genoot ik als kind ook al enorm van.. ik heb wat fotoboeken doorgebladerd.
 • Boekjes lezen na een warm badje vind je ook erg interessant. We gaan dan samen op bed leggen en dan houd ik het boekje boven ons hoofd. Soms begin je mij zelfs al een beetje na te brabbelen, heerlijke momenten zijn dit!
 • In de box heb ik nu een wipstoeltje gezet, dit vind je net wat interessanter en op deze manier kan je ook lekker met je handjes door je muziekmobiel gaan
 • Ook hebben we een newborn stoeltje op onze stokke stoel gezet, deze mochten we lenen, maar dit is echt een uitkomst wanneer je rustig wilt eten samen. En Mason vind het dan ook geweldig om naar de lampen boven de tafel te staren.
 • Mason heeft gelukkig bij het consultatiebureau nog geen prikje gehad, die komt er wel aan helaas. Maar omdat ik de kinkhoest prik zelf heb genomen bij 22 weken (zwangerschap), kon Mason zijn eerste vaccinatie overslaan. Bij drie maanden moet die helaas wel een prik krijgen, dus hopelijk valt het dan allemaal mee. De vorige keer toen ik op controle kwam met Mason ging er een bijna door het plafond met huilen, zo zielig.

Je gaat vooruit, je groeit goed en je bent echt een leukerd. Aanstaande zondag laten wij je dopen in onze kerk, een bijzonder en mooi moment. Verder kan je nog steeds amper je eigen ding doen, maar dat komt vanzelf goed. Benieuwd naar de eerste baby update? Klik dan hier.

Share:

6 Reacties

 1. Johanna
  24 november 2021 / 08:13

  Mijn baby is nu 6 weken en ik lees je baby gerelateerde posts dan ook heel graag tegenwoordig omwille van de herkenbaarheid (mede doordat je ook de schaduwkant wat beschrijft). Onze baby komt ook stillaan wat meer in een ritme gelukkig. White noise hielp hier wel met de slaapjes overdag (de onze deed ook hazenslaapjes, nu is dat beter). Ik kan het zeker aanraden!

  • Rachel
   Auteur
   9 december 2021 / 20:08

   Wat leuk om te horen Johanna! White Noise is inderdaad ideaal en daarom hebben we ook die Moonie Bear aangeschaft, dat werkt wel onwijs goed. En mocht dat niet lukken, dan zetten we even de stofzuiger 10 minuten aan totdat Mason in slaap is gevallen.

 2. 24 november 2021 / 10:04

  Wat leuk om te lezen en kan me helemaal voorstellen al die foto’s!

 3. 25 november 2021 / 14:51

  Wat onwijs leuk om de update te lezen. Je baby gaat het later vast heel leuk vinden om dit allemaal te lezen.

 4. 6 december 2021 / 15:40

  Heel leuk om dit te lezen! Wat moeten die eerste twee maanden intens, maar ook super bijzonder zijn geweest! En ook heel fijn dat Ollie het zo goed doet met Mason.

  • Rachel
   Auteur
   9 december 2021 / 20:09

   Mega intens, maar nu is die om op te vreten. Het blijft intens en de hele dag draait om die kleine, maar ik moet soort zelf in een ritme zien te komen qua voeding, me time momenten, ontbijten, lunchen en het avondeten op tijd voorbereiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.