Wat heb ik gedaan in de maand November 2021?

De wind steekt op, de mutsen worden weer uit de kast gepakt en we voelen de Winter al om ons heen. Ik kan echt genieten van deze periode! Vooral de prachtige bladeren die van kleur verspringen. Helaas heeft het de afgelopen dagen enorm veel geregend, dus ik kon er met de kinderwagen niet veel op uit. Normaal gesproken ging ik iedere dag twee uur lopen met de kleine. Soms nam ik Ollie dan gelijk mee en dan had die de tijd van z’n leven. Lekker rennen door die bladeren, eventjes los.. dan vliegt die echt alle kanten op. Maar wat heb ik allemaal gedaan in de maand November? Dat laat ik jullie in dit artikel zien! Dit genre vind ik het leukst om te schrijven, wat foto’s erbij plakken en de mooie herinneringen met jullie delen. Stiekem kijk ik ook graag dit soort artikelen terug. Van welke artikelen kan jij het meest genieten? Laat dat even in de comments weten.

De foto hierboven was genomen op een zondagmiddag, heerlijk relaxed met z’n vieren lopen. Het is soms best pittig met een hond erbij die nu ruim een jaar is. Er zit nog veel energie in en hij wilt natuurlijk ook zijn aandacht. Al gaat de meeste aandacht nu naar Mason.. hoe lastig ik dat ook zelf vind. Maar s’avonds halen we het dik in, dan ligt de kleine op bed en dan krijgt Ollie z’n speelmoment.

Mason doet het super, hij is nu 2,5 maand en het slapen gaat top. We geven rond een uur of elf de laatste fles en dan slaapt die tot de volgende ochtend. Natuurlijk moet ik er weleens uit om te sussen of opnieuw in te bakeren, maar dan slaapt die gewoon weer verder. De krampjes lijken al minder te worden, maar ik heb wel opnieuw het darmkrampjes potje gehaald bij de DA. Want toen die vier dagen zonder zat, leken de krampjes weer op te spelen s’avonds. En dit is altijd rond etenstijd.. daar hadden we geen zin in. Dus opnieuw het potje besteld van Ortica – Orthiflor Start. Je hoeft dan maar 1 schepje in de voeding te doen en thats it. Dit herhaal je dan dagelijks en dit pakt het darmprobleem aan. Druppels zijn leuk, maar dat pakt het probleem blijkbaar niet aan, plus je moet dit in iedere fles dan verwerken.

Mijn zus werd 40 half november (en mijn man was de dag erna jarig) en mijn schoonzus kwam met het idee om een lunch te organiseren. Mijn moeder wilde dit graag bij haar thuis doen. Dit i.v.m de verhuizing die eraan komt. Mijn moeder vond het leuk om dit nog een laatste keer te regelen bij haar thuis. Nou ik kan je zeggen het zag er allemaal heerlijk uit, echt genieten! Tomaten met dressing, pijnboompitten en gerookte zalm – croissants – de carpaccio was ook zalig en heerlijk brood. Het was echt eventjes gezellig met elkaar, Ollie had ik maar eventjes thuis gelaten want die staat anders continue te huppelen naast de tafel.

Met mijn nichtje Merel ging ik naar Utrecht, dit keer niet hoogzwanger en gewoon lekker op sneakers. Wauw, wat was dit lachen zeg. We hebben allebei een piercing geschoten en we liepen met een pijnlijk en rood oor door de stad. Daarna hebben we nog heerlijke donuts gehaald (die Merel lekker op zat te snoepen in de auto), leuke kleding en parfum gescoord. Mijn nichtje is niet zo van het uiteten en bijzondere dingen eten, dus we zijn geëindigd bij de Mac Donalds, ach dat smaakte ook prima. Ik had de Truffel burger genomen, maar ik moet zeggen dat die wel enorm goed smaakte!

Dan ga je voor het eerst weer eens naar de kapper (na de bevalling) en dit was heerlijk, maar na zes uur had ik bijna beurse billen haha. Ik was bij Hairview geweest in Nieuwpoort, hier was ik al een keer eerder geweest en dit was goed bevallen. Helaas was alleen mijn lok niet helemaal lekker geverfd, dus moest ik nog met een plukje 20 minuten in de verf zitten. Zag er wel schattig uit zo, verder was de service wel weer helemaal prima en mijn haar hadden ze prachtig blond gekregen. Het is een soort balayage geworden, helemaal happy mee! Nu weer even goed onderhouden met zilvershampoo en dan over een tijdje weer een toner eroverheen laten doen.

Dit was dus weer zo’n heerlijke herfstdag, het is dat het nu wat kouder is.. maar dit was echt een top dag. Geen wind, een zonnetje en heerlijk genieten van de omgeving. Ik ben blij dat ik voor een 2e hands kinderwagen ben gegaan. Heel veel mensen geven mij complimenten over de wagen, maar die heb ik dus via Marktplaats gescoord. Ik vind het zo’n onzin om een dure kinderwagen van 1000,- te kopen, voor die paar maanden dat ze erin liggen. Plus op Marktplaats had je zoveel mooie wagens online staan, ik kon er in de winkel geen een vinden en op Marktplaats had ik teveel keus! Dit is een Bugaboo en die stond vroeger vooral bekend dat die zo heerlijk rijd. En dat kan ik beamen, het is een heerlijke wagen en je kan er veel in kwijt!

Als ik aan het wandelen ben wil ik altijd een doel hebben, in de zin van.. okè ik ga eventjes richting mijn moeder, schoonzus of zus. Dit keer ging ik even langs mn zus die maar al te graag met Mason wilde lopen. Ollie werd ondertussen vermaakt door mijn nichtje Merel. Och.. die is gekker op de hond dan op Mason, die huilt tenminste niet zegt ze dan haha.

Dit moet ik echt vaker doen.. gewoon een gezonde smootie maken, het vult enorm en je krijgt gelijk je vitamines binnen. De blender staat al klaar, nu ook weer beginnen met havermout en Brinta. Ik merk vooral nu ik huismoeder ben dat er allerlei slechte dingen worden gegeten, gewoon puur uit gemak. En dat wil ik die kleine van ons natuurlijk niet meegeven, die moet straks ook gewoon een gezond fruit hapje krijgen en daarna een lekkere boterham.

Eindelijk was het weer tijd om de keuken in te gaan, dit deed ik overigens s’ochtends. Eerst deed ik de runderlappen aanbraden en toen was het tijd om champignons, uien, knoflook te snijden en daarvan een heerlijk stoofpotje te maken. Laurierblaadjes, rode wijn, spekjes en tijm zijn ook echt je beste vriend in dit recept! Dit is wel echt een van mijn favorieten dingen om te eten (naast aardappelgratin uit de oven en risotto).

Dit plaatje is mijn alles! Mijn man, onze zoon en onze Ollie 🙂

Dit jaar deden we Sinterklaas bij ons vieren, net zo makkelijk met die kleine en Ollie. Dan hebben ze lekker hun eigen omgeving en bedje. Ik had wat lekkere wraps gemaakt met filet carpaccio, roomkaas ham en ui, truffel salami, stokbrood met en zonder knoflook, knoflooksaus, kruidenkaas, brie, gevuld eitje salade, verse pesto, druiven, kipstokjes, verschillende soorten gedroogde ham en wat zoetigheid! Daarna was het tijd voor de cadeautjes, wij doen altijd een dobbelsteen gebruiken en binnen een halfuur moet je dan je cadeau weggeven, naar links/rechts geven of iets van iemand afpakken. Als het halfuur om is dan zijn de cadeaus die voor je voeten liggen van jou. Dit is echt wel hilarisch om te doen, want iedereen wilt wel iets specifieks en gaat er dan helemaal voor!

Ik gebruik al een tijd mijn Olympus Pen om foto’s te maken, dit keer deed ik op de zondagmiddag een korte shoot met onze kleine Mason. Hij deed het best goed en uiteindelijk zaten er een paar prachtige plaatjes tussen. Wij hoeven dus helemaal geen shoot te regelen, ik regel het nu gewoon vanaf mijn statief en het live beeld zie ik dan op mijn mobiel. Ideaal! Ik vind het wel leuk om te horen dat iedereen een mening heeft over z’n uiterlijk. De een vind Mason op zijn vader lijken en de ander vind het weer een mini Rachèl.

Dit is uiteindelijk mijn nieuwe haarkleur geworden, is het niet mooi? Een mooie assige tint gecombineerd met mijn eigen haarkleur. Hierdoor valt de uitgroei ook niet zo enorm op. Het is nog nooit voorgekomen dat ik zo licht ben geweest, love it!

Soms ligt onze hond er zo charmant bij, ik lig dan echt in een deuk. Misschien droomt die dat ik over z’n buikje aai? Dan gaat die namelijk ook altijd zo liggen.

Mijn moeder en vader krijgen binnenkort de sleutel van hun appartement, ben zo benieuwd hoe het straks gaat worden. Het behang is echt geweldig en de andere muur krijgt ook nog een kleurtje. De vloer laten ze zo, want er zit vloerverwarming onder en je ziet niets qua vuiligheid. Ze hebben ook een totaal andere inrichting gekozen dan wat ze hadden. Ze gaan nu van klassiek naar stoer en industrieel! Er staan veel meubels te koop op Marktplaats, er is al het een en ander verkocht, maar er staan nog wel wat pareltjes te koop. Bekijk de meubels hier.


Deze prachtige sidetable staat bijvoorbeeld ook nog te koop. Je kan er ook een stoer wasmeubel van maken of je gebruikt het als tv meubel. Deze had ik ook nog wel willen hebben, maar het past helaas niet in ons interieur. Verder is de kachel gelukkig al wel verkocht en ook de andere zithoek. Maar zoals ik al zei, er staat nog genoeg te koop! Dus misschien weet jij iemand die hierin geïnteresseerd is?

Na mijn bevalling stroomde de verzoekjes weer binnen, super leuk! Eindelijk kan ik van mijn hobby, mijn werk maken. Laura is afgelopen vrijdag getrouwd en dit was haar proef make-up. Ze was er helemaal blij mee, het leuke was dat Laura amper make-up draagt in het dagelijkse leven. Nu was ze dus bang dat een smokey eye haar niet zou staan, maar ze was juist enorm verbaasd hoe goed het haar stond. Ze heeft gelukkig weer complimenten gekregen over der make-up. Dan is mijn missie in ieder geval weer geslaagd. Ook Lisanne kwam langs, die had een party dinner en die wilde een simpel make-upje voor €10,- dus die heb ik even na Laura der proef make-up gedaan. Lisanne kon dus ook vol trots in haar nieuwe outfit haar make-up laten zien aan der vriendinnen. In het nieuwe jaar heb ik al ruim 15 bruiden staan, het loopt echt al vol!

Ook kwam Michelle bij mij langs voor een make-up sessie, ze was een paar maanden geleden bevallen en in haar eigen woorden: ” dit had ik echt nodig”. Dus dit was de eerste keer dat ik een getinte vrouw mocht opmaken, yes! Spannend, maar vooral heel veel zin in. Ze was super blij met het eindresultaat en daarna heb ik ook nog een kleine shoot met haar kleine man gedaan. Daarna heb ik ook nog wat krullen gemaakt en hierdoor kon ze extra genieten. Even die extra aandacht is echt fijn had ze gezegd.

En de kerstboom staat ook weer opgetuigd, ik kon echt niet wachten. Ollie blijft er gelukkig netjes vanaf en de kleine vind die lampjes geweldig. Vanmiddag moeten we samen even op en neer naar de dierenarts. Dan krijgt meneer weer een vaccinatie en over twee weken krijgt Mason zijn eerste vaccinatie, arme vent. Hopelijk krijst die niet alles bij elkaar, ik vind dat echt zo zielig.. bah.

Share:

6 Reacties

 1. Johanna
  9 december 2021 / 19:54

  Wow slaapt je kleine al door! De onze is 8 weken en ik hunker echt naar wanneer hij gaat doorslapen.. tips zeker welkom!

 2. 13 december 2021 / 13:43

  Wat prachtig jouw haar en wat een prachtige foto’s heb je gemaakt!

 3. 19 december 2021 / 21:06

  Wat een fijne maand November heb je gehad.
  Mooie foto’s zijn het.

 4. 20 december 2021 / 10:09

  Oh Ollie 🙂 Ik heb ook niet zo veel met babies, maar ergens is die connectie met babies bij mij vervangen door honden en puppies. Ik smelt bij puppies. Maar als ik naar jouw kleine man kijk, zie ik wel al een beetje het jongetje er in en de puber. Ik denk dat hij best creatief gaat worden: hij kijkt een beetje … intens en onderzoekend de camera in.
  Geniet van die eerste maanden, want het gaat snel. Niet zo snel als met een puppie, maar toch … 🙂

 5. 30 december 2021 / 21:09

  Klinkt als een gezellige maand! Vind de make-up en foto’s erg prachtig!

 6. 5 februari 2022 / 20:00

  Wat een fijne maand November heb je gehad.
  Super mooie foto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.