Baby update: 4 maanden

Nou lieve kleine Mason, je groeit snel.. je bent alweer ruim 4 maanden! Mama en papa hebben het erg druk met je gehad de laatste tijd. Vandaar dat mijn update van drie maanden niet online is gekomen. Mijn visagie website Beauty Stylist Rachèl ging live en mijn man had het druk met zijn eigen bedrijf (stoffering). Daarnaast kwam er nog bij dat ik en Mason allebei Corona kregen (behalve mijn man, the lucky basterd) dus ik en Mason hebben twee dagen met koorts rond ‘gehobbeld’. Mijn ouders gingen ondertussen over naar hun nieuwe appartement en doordat ik mezelf zo beroerd voelde, kon ik niet meehelpen. Daar baalde ik enorm van, want ik wist hoeveel pijn het mijn moeder deed om der huis te verlaten. Het was best pittig moet ik eerlijk bekennen. Terwijl ik totaal niet lekker was moest ik voor een baby en een hond zorgen. Dat kost best wat geduld en ik was dan ook erg blij wanneer mijn man s’avonds thuis kwam. Dan kon ik snel het eten voorbereiden en hij kon dan even Mason en Ollie vermaken.

Nu moet ik wel zeggen dat ik het begin erg heftig vond toen je de kraamzorg net weg was, maar deze periode vind ik ook best heftig, waarom? Mason slaapt s’avonds na 18:00 enorm slecht en we moeten je continue sussen. Afgelopen zaterdag was het helemaal raak, je had gehuild van 17:30 tot 21:00 s’avonds. We kregen je met geen mogelijkheid stil, dan voel je je echt even radeloos. Ik gaf je uiteindelijk een zetpil en zette toen mijn Spotify lijst op van de jaren 80. Ik had mijn AirPods in dus ik kon op de beat jouw proberen in slaap te wiegen. Uiteindelijk lukte dat, ik hou vreselijk veel van je, maar op dat moment was mijn geduld als mama echt op. Zelf was ik nog helemaal niet opgeknapt van de Corona en ik wilde mijn man ook een rustige avond geven met zijn vriend. Helaas moest Marc drie keer omhoog komen om het even van mij over te nemen. Ondanks deze pittige avonden en nachten ging het gisterenavond en vannacht eindelijk een stuk beter! Gisterenavond hebben we je maar twee keer hoeven te sussen en vannacht rond een uur of 04:00 ook twee keer. Mama was weer een stuk meer uitgerust en jij lachte ons vanmorgen weer toe vanuit je bedje. Dat laat wel echt je hart smelten.. dat leuke lieve glimlachje, met die lekkere dikke wangen.

Maar hoe gaat het qua ontwikkeling? Want dit zijn de maanden waarin je veel gaat ontdekken:

 • enorm veel naar je eigen handjes kijken (heel geconcentreerd)
 • je lacht echt continue, je bent echt een vrolijke baby
 • je eerste hapjes (je bent gek op: wortel, pompoen, peer en andere fruithapjes)
 • op dit moment zit je op de max qua flessen, je krijgt er vijf van 180 water en 6 scheppen voeding. Toch vind je het vaak nog niet genoeg. Als de fles op is wordt je eventjes erg boos, mama gaat dan met je lopen en dan komen er wat flinke boertjes uit haha
 • je zit alweer in kledingmaat 62-68 dus heel veel kleding heb ik al in een krat opgeborgen
 • het spugen is door een poedertje van Nutrilon een stuk minder geworden!
 • doordat ik je twee keer verse banaan had gegeven schrok ik mezelf rot van je pampers. Het leek wel een pamper vol met maanzaad. Hier hoefde ik mezelf dus niet druk over te maken, dat hoort erbij wanneer ze verse banaan hebben gegeten.
 • als papa en mama hun gezicht voor je houden probeer je ons te aaien (al is het soms opeens krabben)
 • het omdraaien gaat al super goed, nu alleen nog proberen terug te draaien
 • je trekt continue zelf je speen eruit, dat is best lastig al wil je een speen hebben bij het slapen
 • wanneer mama s’avonds een verhaaltje voorleest pak je mijn arm vast en lach je mij toe
 • je wilt continue zitten, nog eventjes wachten kleine vriend.. je gaat al zo snel!
 • de sokken vliegen in het rond, je weet die ook nu al zelf uit te trekken
 • je kan al heerlijk schaterlachen wanneer papa op je buik blaast
 • je bent en blijft een hongerlapje, dus een flesje eraf is ons een paar keer gelukt, maar we gingen toch al snel weer naar de vijf flessen
 • in de kinderwagen ben je naar van alles en nog wat aan het kijken! Vooral bomen en takken vind je erg interessant
Share:

4 Reacties

 1. 2 februari 2022 / 17:26

  Wat een mooi kindje!
  Leuk om een update te lezen. Wel pittig hoor, een coronabesmetting en de zorg voor je zieke baby. Super hoe je dat hebt opgepakt! En wat leuk dat er steeds meer interactie is en dat hij zo alert wordt. 🙂

 2. 5 februari 2022 / 15:54

  Wat een mooi schattig zoontje heb je.
  In het beging kan het soms echt heel zwaar zijn.
  Mijn zoon had altijd zo een ween uurtje, dan kon je hem echt niet troosten.
  Ik zou zeggen geniet vooral van die baby tijd, want die is echt rap voorbij.
  Hoppe voel je al stukken beter.
  Hier zit mijn man met corona, en ik en mijn zoon hebben gelukkig niks.

 3. 4 maart 2022 / 09:40

  Ik heb op een of andere manier helemaal gemist dat je zwanger was, en nu is jullie zoontje gewoon al vier maanden! Alsnog gefeliciteerd, hij lijkt echt op je qua ogen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.