The Vampire diaries review • Rachèl Kromdijk

Laatst heb ik een stuk geschreven over de serie Outlander, nu is de serie The Vampire Diaries aan de beurt. Het is een heftige drama serie waar ik altijd met veel plezier naar gekeken heb. Ondertussen heb ik de serie box compleet en ik heb deze serie misschien wel vier keer opnieuw gekeken. Wat maakt deze serie zo goed? En waarom zou ”

bijna iedereen

” deze serie moeten gaan kijken? Dat ga ik in dit artikel vertellen! Elena is een jonge vrouw die er alleen voor komt te staan. Ze krijgt een auto ongeluk samen met haar ouders en zij wordt als enigste gered uit de zinkende auto. Hoe? En door wie? Dat is nog steeds een groot mysterie. Haar jongere broertje Jeremy zoekt zijn verdriet in de drugs en Elena moet hem vaak bijsturen. Haar tante Jenna neemt de moederrol op zich en heeft daar ook regelmatig moeite mee. Elena is bevriend met Bonnie en Caroline die haar zoveel mogelijk proberen te steunen. Het dorpje Mystic Falls waar ze woont krijgt allemaal te maken met duistere en geheimzinnige moorden. De overledenen hebben geen bloed meer in hun lichaam en ze lijken door een groot dier te zijn aangevallen.


Op school probeert Elena zich weer te herpakken, ze schrijft regelmatig in haar dagboek om zo haar gevoelens kwijt te kunnen. Ze zegt tegen iedereen dat het wel goed gaat, maar ondertussen mist ze haar ouders


verschrikkelijk. Er komt een nieuwe jongen naar haar school, Stefan. Zij loopt hem tegen het lijf bij de toiletten en daar begint het meest spannende liefdes verhaal! Onlangs heeft Elena het uitgemaakt met Matt Donovan. Hij had meer gevoelens voor haar dan zij voor hem. Caroline ziet Stefan gelijk zitten, maar hij lijkt alleen maar oog voor Elena te hebben. Ze zat in het cheerleaders team, maar daar is ze na het overlijden van haar ouders mee gestopt. Het lukte niet meer en ze presteerde volgens Caroline niet meer voldoende. Ondertussen krijgt Bonnie haar beste vriendin te maken met vreemde visioenen en nachtmerries. Ze komt erachter dat ze uit een Bennet familie komt, afkomstig van de grootste heksenkring die er ooit heeft bestaan.

Bekijk hierboven de trailer van het eerste Seizoen. Ik moet zeggen dat bij The Vampire Diaries de seizoenen en verhalen alleen maar beter worden. Vaak heb ik met een serie dat alleen het eerste seizoen goed was en dat het daarna afzwakt. Maar hier moest ik juist bij seizoen 1 enorm inkomen en het werd daarna alleen maar beter. Je wordt echt volledig meegenomen in de meest mooie en intense liefdes verhalen! Wil je de serie gaan kijken en wil je dat ik niet verder ga spoilen? Stop dan nu met scrollen!


Wat vond ik de meest intense momenten uit deze serie?

 • Dat Elena op de oude liefde van Stefan lijkt, een dubbelganger dus!
 • Dat Tyler een weerwolf werd en Caroline een vampier
 • Dat Damon een herinnering weghaalde bij Elena en dat ze die later herinnerde
 • Elena verdronk en een vampier werd en Stefan spijt had dat die Matt eerst had gered
 • Rick eigenlijk alleen maar verliefd wordt op vrouwen die later weer vermoord werden
 • Het ritueel waar Jenna vermoord werd door Klaus
 • De momenten waar Bonnie zich opnieuw opofferde voor haar vrienden
 • De band die Demon en Bonnie opbouwde
 • Caroline verschrikkelijk was in het begin en daarna zo’n goede rol had
 • Het moment dat Caroline afscheid moest nemen van haar moeder
 • Dat Jeremy dood was en Elena dat opeens besefte
 • Dat Elena haar huis in brand stak en weg liep met Damon en Stefan
 • Damon die Rick verliest
 • Het moment dat Stefan doorhad dat Elena verliefd werd op zijn broer Damon
 • Bonnie die Enzo verliest
 • Dat Elena Stefan verlaat voor Damon en hoe epic dat ook is, ik had zo met Stefan te doen
 • Wanneer Elena en Matt verdrinken in de auto en zij wilt dat Stefan Matt red i.p.v. haar en dat ze dan vampieren bloed in zich blijkt te hebben waardoor Stefan en Damon erachter komen dat ze in transitie is naar een vampier
 • Bonnies begrafenis en dat iedereen de beste herinnering van haar deelt
 • Caroline’s vader die zo’n hekel heeft aan vampieren dat die zijn dochter vasthoudt in een kelder en haar wilt ‘helpen’ en dan komt Caroline’s moeder haar helpen
 • De band tussen Lexi en Stefan
 • Het gevecht tussen Elena en Katherine en dat Elena haar the cure geeft waardoor ze weer mens wordt
 • Stefan en Caroline die trouwen, eindelijk is Stefan ook happy! ‘maar dat was voor korte duur..’
 • Wanneer Stefan weer een mens wordt en iedereen op het eind redt door in het vuur te stappen met Katherine
 • Maar het laatste gedeelte, het eind, dat heb ik met een grote traan gekeken. Wanneer iedereen dood is ze eindelijk hun geliefdes weer terugzien, ouders, tantes, vrienden!

De muziek is geweldig uitgekozen, daardoor moest ik bijna wel iedere aflevering een traan wegpinken. Het heeft 8 seizoenen dus je hebt uren kijkplezier! De boeken heb ik zelf nog niet gelezen, maar daar blijkt Elena blond te zijn met blauwe ogen (meer het Caroline type dus), daar waren veel kijkers niet blij mee. Maar ik vind de rol die Elena speelt (en Katherine) echt geweldig. Ze hebben de juiste acteurs gevonden en daardoor is deze serie zo epic geworden ‘zoals Lexi zou zeggen’.


Na The Vampire Diaries moet je eigen The Originals gaan kijken en dan Legencies (dat is de beste volgorde). The Originals gaat over de eerste vampieren familie, die ook in The Vampire Diaries langskomen en een grote rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan Klaus, Rebecca, Kol, Finn en de grootste charmeur Elijah. Klaus krijgt een kind met Hailey en zij speelt weer een grote rol in Legencies. Daar ben ik momenteel mee bezig, daar zijn momenteel drie seizoenen van. Veel kijkplezier! Je krijgt er geen spijt van.

News