Baby update: 11 maanden

Tijd voor een nieuwe update, onze kleine vriend is namelijk alweer 11 maanden oud. De tijd vliegt voorbij. Vannacht zijn wij enorm met hem in de weer geweest. Hij had namelijk 39.6 koorts en stopte niet met huilen. Hij kwijlt de afgelopen maanden al enorm en heeft inmiddels al flink wat tandjes, maar nog geen kiezen. Het bovenste rijtje is er al doorheen, onderin heeft die nog maar twee tandjes naast elkaar. Het moederschap was voor mij best intens in het begin, ik wist mezelf letterlijk geen raad met hem. Ik kon niet tegen z’n gehuil, pampers omdoen was een drama, overal spuug, veel wassen, geen avonden meer samen op de bank, ik werd ”net zoals alle moeders” geleefd. Na het verwerken van mijn bevalling, kon ik eindelijk gaan genieten van onze zoon Mason. Dit duurde wel ongeveer 3-4 maanden, klinkt lang.. maar dit was zo voorbij. En toen kon ik eindelijk weer rustig ademhalen en ik kwam in een ritme terecht. De meest pittige tijd zat erop, we hadden weer wat normale nachten. Hij was vanaf het begin al een alles eter en een potje ging er dus ook met gemak in. Hierdoor merkte ik dat die was rustiger werd. Hij dronk namelijk zijn flesjes altijd zo snel leeg en ik gaf altijd al meer dan de bedoeling was, maar hij was nooit te zwaar. Mason beweegt namelijk echt continue en met spelen moet ook alles hard gaan.

Vanaf het begin was Mason ook al een drukke bewegelijke baby, ik heb dus weinig uren met hem op mijn borst gezeten. Hij hield zijn hoofdje vanaf het begin al omhoog en kon al flink trappen met die beentjes. Veel slapen deed hij niet en hij wilde zich vooral laten horen. Momenteel kan die zichzelf steeds beter vermaken, waardoor ik ook weer iets meer ademruimte krijg.

 • Je lacht eigenlijk de hele dag door
 • De speen is eigenlijk niet echt meer nodig, behalve met in slaap komen
 • Knuffel ‘ de lama ‘ is echt jouw knuffel, hiermee sus je jezelf mee in slaap (gelukkig hebben we een tweede als reserve gekocht).
 • Verse aardappel prakjes vind je eigenlijk het lekkerst met wat groente ‘en soms wat kip’. De rijst en pasta gerechten liggen regelmatig tegen de muur of naast je stoel – geen succes.
 • Na 5 maanden stapte wij van het inbakeren af en toen kwamen wij erachter dat je een buik slaper was
 • In de kinderwagen of op het fietsstoeltje geniet je het meest, dan ben je echt helemaal relaxed.
 • Gisteren voor het eerst ijs op van papa, dat was wel erg lekker!
 • Inmiddels ben je ook al mee geweest naar Italië en eind september gaan we er weer heen
 • Stiekeme dingetjes? : je handen in de potgrond stoppen, de bladeren en bloemen kaal plukken, tampons door het toilet gooien, je tanden in de rand van je bed zetten, eten wegslaan, speelgoed naar Ollie gooien, de ketting van de fiets beetpakken, steigeren zodat mama je niet in de kinderwagen kan zetten.
 • Je woordjes: Awda – Papa – Mama, Opa en Oma gaan je goed af, al komen ze er soms iets anders uit.
 • Snel kruipen en jezelf omhoog trekken
 • Mama vliegt continue achter je aan, maar nu kan je eindelijk (een beetje) naar nee luisteren. Dus gelukkig vliegt de potgrond niet meer om Ollie z’n oren.
 • Ollie en jij zijn echt gek op elkaar, je gaat altijd super leuk tegen hem kletsen en je duikt soms met je hoofd helemaal in Ollie z’n haren.. zo lief.
 • Je hebt momenteel pamper maat 4-5 hangt van het merk af
 • De kinderstoel is nu een echte stoel met een geel velvet kussen geworden, de Newborn is weer teruggegaan naar Marc z’n broer. Hier heeft die echt dagen, werken plezier in gehad
 • De slaapjes zijn nu ongeveer tussen 9-11 / 13:00-16:00 en dan proberen wij je altijd rond een uurtje of 19:00 op bed te hebben liggen en dan slaap je vaak door tot papa’s wekker gaat. Die gaat helaas vaak vroeg, rond een uurtje of half zes-half zeven.
 • Wat eet je graag op je boterham? kipfilet, appelstroop, boterhamworst, ham, pindakaas 100% en jam

Het wordt in ieder geval steeds uitdagender en leuker. Straks kan ik ook echt spelletjes met hem samen gaan doen, kleuren, kleien, naar de speeltuin. Dat is natuurlijk weer de volgende fase, maar elke dag geniet ik nu van hem.

Share:

2 Reacties

 1. 4 oktober 2022 / 16:15

  Wat leuk! Ik had helemaal gemist dat je nu een kleintje hebt, dus nog gefeliciteerd! Ondertussen alweer een dreumes van 1 jaar. Geniet ervan, want de clichés zijn waar: De tijd vliegt <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.