Onze baby is nu een dreumes

Onze kleine uk is nu een dreumes en dit is weer zo’n andere periode in ons leven. We hebben de krampjes, eerste tandjes, schrale billen periode erop zitten. Mason heeft inmiddels bijna heel z’n gebit compleet, bizar.. maar dat verklaart wel de enorme kwijl aanvallen. Vanaf z’n eerste tandje heeft Mason al zo’n ‘slab/sjaaltje’ om en dat is echt een redding geweest. Even op de deurklink drogen en een andere schone weer om.

Hoe gaat het momenteel met ons? Wat kan onze kleine al en waar heeft die nog een beetje moeite mee? Er komen in ieder geval weer genoeg dingen op je af! Het eerste jaar is voorbij gevlogen en ik mis het kleine ergens ook wel weer. Het is nu al zo’n groot mannetje ‘in mijn ogen dan’. Maar ik kan ook niet wachten op de periode dat die kan aangeven wat die precies wilt of waar die trek in heeft. Nu is het allemaal gokken waarom die zeurt of huilt.

 • je lacht gelukkig nog steeds enorm veel
 • het slapen gaat gelukkig s’nachts weer goed, maar een een kleine twee weken geleden kon deze mama er ook gewoon weer vijf keer op een nacht uit
 • de avonden waren een paar weken geleden ook weer rommelig, maar nu is het vaak even tien minuten ‘zachtjes huilen’ en dan val je in slaap (of je valt na 20 minuten rommelen en je lama aaien in slaap).
 • bijna al je tandjes zijn door, nog eventjes vriend en dan heb je je hele gebit al compleet en ben je er voorlopig even vanaf
 • lopen en stappen gaat al goed, nu alleen nog alleen durven lopen.. de kracht heb je sowieso
 • we hebben 0 x geoefend met traplopen, maar opeens liep je zelf de trap op.. zonder moeite?
 • mama probeert je vaak nog onder een dekentje in te stoppen, maar als je nog te wakker bent heeft dit helemaal geen zin (je trapt het net als je vader helemaal los)
 • je zit nu op maatje 86/90 dit hangt net van het merk af
 • eten gaat eigenlijk prima, soms moeten we je wel ondertussen vermaken met een speelgoedje of iets anders zodat je mond nog opengaat. Spaghetti, nasi, stamppot, ‘een prakkie’ alles gaat er eigenlijk wel in
 • Je kan heel schattig zeggen paaaa-pa, maar toch zeg je alweer zeg Awaa! Opa en oma kan je ook zeggen (net zoals mama), maar het is maar net of het je uitkomt en je er zin in hebt
 • een ruwe speler ben je wel, liefst ram je tegen alles aan en gooi je op het hardst alles weg
 • de stofzuiger, ollie z’n voerbakken (botjes) waxinelichtjes, de houten accessoire schaal vind je allemaal erg.. heel erg interessant
 • ook zijn er al kleine drift buien dat je wilt begint te spartelen of dat je je helemaal volledig gaat strekken zodat mama je bijna niet meer omhoog kan houden ‘neem het maar eens op tegen z’n klein ventje die echt niet wilt zitten in z’n kinderwagen…’ – dit kost best veel geduld
 • samen met ollie trekt je er graag op uit, of ollie likt je oor uit of jij hangt daarna weer aan ollie z’n nek en geeft hem dan ook een kus ‘met de meest schattige geluidjes’.
 • je krijgt nu nog maar twee flessen van 170ml – vier schepjes. Een flesje om 7:00 en de ander om 18:30/19:00 hangt er vanaf wanneer je het zat bent
 • rond 8:00 krijg je een boterham, na je eerste slaapje tussen 9:00-10:15 krijg je wat fruit, dan rond 12:00 weer een boterham (1.5) met een slokje melk of water. Dan ga je weer rond 13:30/14:00 naar bed en nadat je wakker bent (dat is vaak rond 15:30/16:00) krijg je dan nog wat cherry tomaatjes, komkommer, een lange vinger, liga koek etc. Om 17:00 gaan we dan weer eten en eet je eigenlijk altijd wat de pot schaft. We eindigen met wat vla en als je gaat slapen krijg je nog een fles.

Het is nog steeds puzzelen en kijken wat werkt, dat zal in de toekomst met een tweede weer net zo’n verrassing zijn. Want iedereen zegt dat het bij ieder kind weer anders werkt. Zo denk je een schema te hebben en zo veranderd het weer. Daar is geen pijl op te trekken, maar goed voor nu hebben we het onder controle en verder doet onze kleine man het super! Wil je mijn eerdere update van 11 maanden ook lezen? Klik dan hier.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.